mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 24.08.2024 : 00:17:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: 1 ... 632 633 634 635 636 [637] 638 639 640 641 642 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1792519 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9540 : petek, 09.09.2011 : 13:29:52 »

Ja, zdi se mi, da je en pes v eni družini v pesjaku + vse ostalo precej bolje kot en od mnogih v zavetišču v pesjaku + vse ostalo. Pa vseeno... ne razumem, kje bi bilo zapisano, da gredo le na kavč, razen če ni izrecno drugače zapisano.
Logiran

sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #9541 : petek, 09.09.2011 : 14:27:39 »

Jaz sem sedaj nekaj dni na kmetih nekje pod Alpami in naša gorska vodnica ima prinašalko, ki jo jemlje vedno in povsod s sabo, je izjemno navezana nanjo (ženska na psa in obratno), psica je scrkljana in preljubčkana do amena in vedno v središču pozornosti, nima pa - presenetljivo - vstopa v hišo. Menda niti ne prosi, razen kadar grmi. In bila sem pravzaprav presenečene, ko sem ugotovila, da psu pravzaprav ne fali čisto nič, nasprotno,  in da za srečo ni potrebno spanje na kavču. Ima pač malo več narave in nič dosti manj pozornosti kot moj.
No, čeprav bi ga sama imela notri kljub kmetiji in hektarom travnikov, jasno. Tongue Razen če ne bi silil sam ven.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #9542 : petek, 09.09.2011 : 23:44:11 »

Pes je cisto srecen ce zivi zunaj, ce zivi psa vredno zivljenje Wink
Logiran
Kleja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 120


WWW
« Odgovor #9543 : sobota, 10.09.2011 : 08:41:45 »

Mene pa res zanima in upam, da bom dobila odgovor: od kod ideja, da oddajamo pse na kavč, razen če ni drugače zapisano? Kje to piše?

Jaz bi rekla, da ta ideja izhaja iz tega, ker so v raznih pasjih temah šale ali zabavni zapisi o bivanju na kavču. Poleg tega pa so običajno slikce iz novih domov pesjani na kavču Smiley ali pri preživljanju prostega časa. Sedaj ko razmišljam, se mi zdi, da so slike iz pesjaka v novem domu izjemno redke, če sploh so.
Poleg tega pa je mogoče na delu še predsodek oz. bolj novodobno razmišljanje, da v pesjaku ne moreš psu nudit tako "srečnega" pasjega življenja kot "na kavču". Pri čemer ZH zahteva le (naj)bolje, kar posledično, po logičnem sklepanju, pomeni kavč.
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #9544 : sobota, 10.09.2011 : 09:49:25 »

Družino h kateri je šel Vor poznam še iz mojih davnih pasjih let. Predvsem pa dobro poznam njihov odnos do psov, saj je prav iz te družine eden od mojih prvih mentorjev, gospod, ki me ja naučil zelo veliko tega, kar danes vem o psih in ki se ga še danes dobro spominjam in globoko spoštujem.
Mogoče ne bi bilo slabo včasih, preden pavšalno in to celo javno podvomite o ustreznosti novih lastnikov, pustiti vaše osebne zamere in neiskrenosti ob strani in preveriti še kakšna realna dejstva.
no comment ostržka
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #9545 : sobota, 10.09.2011 : 09:58:52 »

Psi sploh niso tako zahtevni - dobra papica, veliko zabave in dobro počutje, to je vse, kar rabijo. Kavč ali postelja ali katerižebodi kos pohištva ne naredi zadovoljnega psa. Redno ukvarjanje in druženje z njegovim vodnikom, ustrezna oskrba (tako vsakodnevna kot v primeru, da pride do bolezni ali poškodbe) in psu primerna hrana - to je tisto, kar naredi zadovoljnega psa.

So si različni, enim zunaj ustreza, drugim ne (pa naj bo to fizično ali psihično). In v Horjulu od vedno to upoštevajo. Zato pa so eni oddani "na kavč", drugi pa lahko tudi za ven. Vsekakor pa niso vsi oskrbovani psi nameščeni na tistem famoznem rdečem kavču. Se vam ne zdi, da bi bila malce gužva na njem, če bi se gor tlačilo npr. 70 psov, kolikor jih je bilo še pred dobre pol leta v zavetišču, ali pa "samo" +20, kolikor jih je gor zdaj (plus 100 mačk)?!

In tudi če bi brali srečne zgodbe Horjulcev, bi videli, da so med njimi taki, ki živijo zunaj (nobenega kavča ni blizu). Pa so vsi po vrsti videt prav zadovoljni.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #9546 : sobota, 10.09.2011 : 12:35:50 »

Za pse je povsem v redu, če so zunaj - sploh če imajo vstop v hišo. V bistvu je za takrat, ko nas ni doma pesjak bistveno boljša rešitev od stanovanja, da ne govorim o sobnih boksih, kakor se lepše reče kletkam. Problem je v tem, da se pes, ki je navajen biti zunaj v mrazu ne počuti dobro v ogrevanem stanovanju.
Sicer si jaz ne predstavljam, da bi imela svoje pse zunaj - pa ne zaradi psov ampak zaradi moje lenobe. Ki se zlasti močno razbohoti, ko se pojavi slabo vreme in mraz. Takrat na sprehod že še grem, pa na trening, če se mu ni mogoče izogniti, ampak da bi pa s psom zunaj v mrazu in dežju se zabavala po par ur na dan pa - ni šanse.
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #9547 : sobota, 10.09.2011 : 19:34:31 »

Mi smo imeli pse vedno v stanovanju.V Lj in Pi,ker drugače enostavno ni šlo.Psi bi bili predaleč od nas.Oče jih je uporabljal tudi kot delovne pse,zato je moral že po dolžnosti paziti nanje.Potem smo se sobivanja z njimi navadili in danes si ne predstavljam življenja s kosmatincem drugače kakor da je ob meni,posebno sedaj ko grem v pokoj.Tu koder živimo sedaj, bi bil lahko zunaj,toda ne vem,ne predstavljam si.Vem,da je zunaj lahko čisto zadovoljen, če bi pes hotel spati zunaj,bi mu to omogočila,saj je Nero poleti tudi na balkonu-ker tako želi,pozimi pa "pri nogah"pod odejo.Imam še nekaj vprašanj v zvezi s kužkom za katerega pomagamo skrbeti,ta pa res noče v stanovanje!Zanimivo,da njemu Nero ni hotel preprečiti vstopa kakor imam že izkušnje z drugimi kandidati za posvojitev oz.nakup.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9548 : nedelja, 11.09.2011 : 10:14:55 »

"Pozdravljeni ga. Ada in ga. Polona!

 

Najprej naj se vama zahvalim, da ste me o samem »forumskem dogodku« obvestili in tudi odreagirali na forumu.  Konec koncev se stvari zmeraj postavijo (se postavljajo) na pravo mesto, človek mora imeti le potrpljenje in se ne sme preveč sekirati zaradi ljudi, ki živijo (in celo delajo) z nami. Je pa res, da me je celotna zgodba prizadela, saj se cela družina trudi, da bi bilo Voru OK in to ne zaradi mnenja takšne in drugačne okolice, temveč zato, ker ga imamo radi in ker je živo bitje.

 

Glede pisarij na forumih pa bi zapisal nekaj: V Sloveniji (in še kje) je zadeva popolnoma skrenila s poti, tako kot demokracija. Vsak lahko reče vse in za tem seveda ne stoji. Kritike so dobrodošle, vendar so zame pogojene tudi z odgovornostjo. Je pa res, da na nekaterih forumih zveš tudi veliko koristnih informacij. Za normalno delovanje pa je (kot za našo mlado demokracijo) potreben čas z vzponi in padci. Če ne bomo dovolj samodestruktivni, bomo rešili tudi to.

 

Torej, z »gospodično – aktivistko za pravice živali in še koga« ne mislim debatirati na forumih in tudi nikjer drugje. Želim ji lepo življenje in da mogoče kdaj odraste. Za razjasnitev pa le dejstva:

 

Smo družina, ki nam je vzreja in tudi šolanje psov že dolgo sopotnica v naših življenjih. Začetnik te lepe dejavnosti je bil moj pokojni oče, ki je še danes poznan v kinoloških krogih. Psa si je zelo želela moj hči in seveda tudi jaz sam. Želel sem, da deklica nekoliko odraste (danes jih ima dobrih 12), predvsem da se zaveda, da gre pri »imeti« psa tudi za odgovornost. Vem pa, da bi bila samostojna skrb zanj prehudo breme, zato je Vor moja polna odgovornost. Delo in veselje smo si razdelili: jaz imam »jutranjo seanso« (ki se začne med 4 in 5h zjutraj, sprehod, hranjenje, tudi začetki vzgoje); pred 7h nastopi hči, ki ga zabava do njenega odhoda v šolo; dopoldne smo delovni in za Vora skrbi babica, ki ga spusti, sprehaja in nahrani drugič; popoldne so aktivni vsi trije otroci in oba z ženo - od igre do sprehodov, zvečer ga hči nahrani tretjič; Vor zaspi (utrujen) okrog 20:30. Potem imamo srečo, da spi do jutra - ponoči ne cvili oziroma laja.

 

Kuža je igriv in zelo prijazen do ljudi. Zjutraj, ko me zagleda, je po mojem mnenju celo  preveč vesel (je »čisto iz sebe«, skače, se polula), kar mu počasi umirjam – da ve, da sem tam zanj in da mi to ljubezen lahko pokaže na nekoliko mirnejši način. Vor želi uveljaviti tudi svojo voljo, tu pa sem dosleden – če mu je hoja po stopnicah (predvsem navzdol) v rani mladosti zaradi možne displazije kolkov prepovedana, mu je prepovedana. In to vadiva 1, 2, 3,…. 20x ali večkrat (zase vzamem, da je to del jutranje telovadbe). Pri sprehodih ima travmo po asvaltnih/betonskih predelih, zato se drživa zelenja kjer se da. Nekoliko se boji tudi curka vode (ko mu menjam vodo), pa ga bomo že navadili. Drugače je vse OK. 8.9. je bil cepljen, konec septembra bo proti steklini in 8.11. ima ponovno cepljenje. Dobil j tudi tableto proti zajedalcem. S hčerjo sva ga peljala v KLINIKO LOKA. Spi v pesjaku, žena mu je napravila improvizirano kočo iz kartona (»ta prava« je naročena in jo dobimo v kratkem), leži na oblazinjenem podstavku. Za hladnejše dni mu bomo uredili bivališče v hiši. Ima polno igračk in stvari za griženje.

 

Mislim, da sem bil dovolj izčrpen. Če imate kakšna vprašanja, bom vesel, da se o njih pogovorimo in jih rešimo.

 

Prilagam slikico. Danes napravimo še kakšno, da se vidi tudi okolje, kjer živi in uživa.

 

Lep pozdrav

Matjaž"


* Vor1.jpg (48.41 KB, 300x300 - pogledano 915 krat.)
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9549 : nedelja, 11.09.2011 : 11:13:07 »

Pa je šla, lubica  Kiss. Upam, da bo dolgo in brez prevelikih težav zadovoljna v novem domu.





Logiran

miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #9550 : nedelja, 11.09.2011 : 11:15:59 »

 Smiley  Kiss srečno pupa.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #9551 : nedelja, 11.09.2011 : 11:27:19 »

Žabica ovčarska, naj ti bo lepo  Kiss
Logiran
an-ja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 255


« Odgovor #9552 : nedelja, 11.09.2011 : 12:39:06 »

ah ta jesenski cvetni prah, mi oči rosi...
srečno vsem  Kiss Kiss
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #9553 : nedelja, 11.09.2011 : 14:22:56 »

Ful vesela  Smiley
Logiran

Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #9554 : nedelja, 11.09.2011 : 15:17:54 »

Ja res, ful lepo Kiss Vsem skupaj jim zelim da bi se imeli kar se da fajn skupaj.
Logiran
Strani: 1 ... 632 633 634 635 636 [637] 638 639 640 641 642 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines