mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 22.11.2024 : 17:26:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189718 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #120 : nedelja, 13.07.2003 : 15:16:02 »

Urshy:pojdi raje najprej na kakšno razstavo za privajanje pa si tam malo poglej kako stvari potekajo,razstavne vrvice lahko kupiš tudi tam baje.
Ce si ze dobro podkovana v anglescini si sposodi knjigo "The dobermann" hm od angleškega pisatelja Huh,tam imas vse super razlozeno,ceprav je praksa druga stvar...
Marko,kaj pa pomeni uboganje po "dobermansko?"
Logiran
marko006
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 285

« Odgovor #121 : nedelja, 13.07.2003 : 16:20:00 »

andi,
se mi je kar zdelo, da bom moral svoj "po dobermansko" se komentirati. nisem mislil nic slabega, le da dobermani zelo hitro, neposredno reagirajo na gospodarjeva navodila - ce so seveda primerno solani (sicer sam se nisem nobenega imel, sem jih pa videl na raznih izpitih in tekmovanjih).
nikakor nisem mislil "negativno"  Smiley
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #122 : nedelja, 13.07.2003 : 16:59:19 »

Cheesy-saj zato sem te tudi vprašala...
Urshyin Ness je namreč star samo 6 mesecev,pa upam da še ne uboga po "dobermansko",ker če ne se bom jst skrila v najtemnejšo luknjo Grin.
Logiran
u-r-s-h-y
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56

« Odgovor #123 : nedelja, 13.07.2003 : 20:05:12 »

Andi pozdravljena!!
hehe pred mojim nessom se ne bo potrebno skrivati moram rect da zaenkrat ni kazal se nobenih znakov agresije do drugih psov ali celo ljudi!!Sicer v ostale pse ne sili in caka na znake za igro toda zelo rad jih malce "posnjofa" in skace z njimi!! Tudi ljudje ga lahko bozajo vsi toda ko kdo pride k nam malce laja in renci toda ko recem mir neha!! Zaenkrat je vse v najlepsem redu in ni potrebno bezati v temne luknje!!! da ne bom jaz na koncu bezala pred brinom hehehe Smiley je ze manda full velik

ja jasno da boma na rastavo sla najprej kot gledalca kasneje pa mogoce kot tekmovalca!!toda hrup in ves popm ga ne moti kajti bla sma na metal festu skupi tako da vste kaka je tam situacija:)

aja se to a je zala dobila svojo zalo?ker sem ji pobvedla za psicko pri aegidi pa zdaj ne vem...lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #124 : nedelja, 13.07.2003 : 21:02:34 »

;DUrshy malo si narobe razumela kontekst.Ne gre se za agresivnost ampak za "dobermansko" vzgojo kot pravi marko,
Ce si se enkrat preberes,vidis da je napisal da imas lahko nessa brez vrvive,ce je tako lepo vzgojen,hi hi jaz pa sem napisala da je tvoj pesek star sele 6 mesecev in upam da se ni tako lepo vzgojen,da bi te po "dobermansko"ubogal.Ce pa je pa se bom res skrila v luknjo,ker brin namrec še pri enem letu ne hodi okli brez povodca.
Vidiš marko tvoja izjava "po dobrmansko" ima lahko celo vec vidikov in ursy je ugotovila da sem spada tudi agresivnost Grin.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #125 : ponedeljek, 14.07.2003 : 21:48:22 »

urshy, kar pojdi na razstavo. nič privajanja, hja zato pa so razredi za mladičke, prav zaradi privajanja. nimaš kaj za izgubit, pa veliko pridobit.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #126 : četrtek, 24.07.2003 : 00:00:15 »

Aleluja!! Grin
Koncno je ''tisti'' doberman prisel v moje roke!
Kako je res super ta pasma!!!

Pa da povem kako je bilo. Doberman (Kelt)je star 11 mesecev. V gozd sem odsla z njim, mojima dvema psicama pa se kolegicinim psom. Sem mislila, da se samca ne bosta razumela. Sicer se je ''mali'' mesanec z NO sprva zapodil v Kelta, ta pa ga sploh ni sljivil... V nadaljevanju ni prislo do nobenih incidentov, pa so bili vsi 4 spusceni...
Kelt tudi ni bil sovrazno razpolozen do mojega mackona. Cudi me, saj pes ni vajen mackov. Smiley
Zna poleg in sedi, potrenirat bova morala se sem in prostor. Pa aportirala bova upam... Grin
Pravi cukrcek, energicna bomba, intiligenten, pozoren... So vsi dobermani taki?? Grin Grin Wink Wink Roll Eyes
Potem sem nadaljevala sprehod samo z njim in Oxo po ulicah. Njegovi so komaj vrjeli lastnim ocem, da pes ni divji, da ne vlece... Prav tako so bili navduseni, ker me je sprejel, kot bi bila ob njemu ze celih 9 mesecev Wink
Malce mi je zal, ker je doberman za ENEGA lastnika, vendar je to bolje, kot pa da pes zeljan pozornosti, dela (fizicnega, kot psihicnega) in sprehodov stoji ob hisi kot okras in je neprimerno socializiran. Tongue

Je pa pes res mrcina, tempirana bomba... Sploh si ne predstavljam mirnega dobermana! Grin

Imam pa eno vprasanje:
ali ima doberman obdobje (od doloc. starosti dalje), ko postane dominantnejsi in temu primerno agresiven do istega spola (psov Roll Eyes) Huh
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #127 : nedelja, 02.11.2003 : 13:37:22 »

Ojla Teja. Zanima me iz katere psarne je tvoj Kelt in glede na to da se vidimo na razstavi, v katerem razredu sta?
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #128 : nedelja, 02.11.2003 : 19:19:11 »

Nisem LASTNICA Kelta  Undecided Tongue , imam pa veliko stikov z njim.
Je iz Lakotenc, star leto in pol (je to že razred zrelih? mi je že žal, da pogledam vse tako površno Tongue )

Me je kar malce strah ''malenkosti'' kot je pregled zobovja itd... Ampak sem sklenila, da se ne bom sekirala. Če se jim ne da dopovedati, da je treba za razstavo pomigat tudi kaj doma pa tudi prav.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #129 : nedelja, 02.11.2003 : 19:29:04 »

Ajaaa jst sem pa skozi mislila da si ga k sebi vzela. Ha potem sta z Brinom istih let, vendar sva midva med rjavkoti. Vadim pa tudi jaz ne nič kaj pridno tako da bosta očitno dva pobalinčka tam.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #130 : petek, 14.11.2003 : 18:25:43 »

Evo za vse ljubitelje ena super stran ameriškega vzreditelja, kjer najdete kar nekaj koristnih nasvetov in ne samo slikice, ki so pa nekaj prečudovitega. Mislim da sem našla svojega sanjskega dobija tam gor. Sori Brinko Tongue

Link:http://www.caradobe.com/
Logiran
rio
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #131 : četrtek, 20.11.2003 : 19:15:01 »

Živjo!

Andi stran je res dobra lepe slike in dobre informacije, no nisem še vse prebral.

Marca dobim dobermana zdaj pa potekajo vse ostale priprave zbiranje informacij o dobermanih in gradnja boksa.

Dobermani so res fantastični!!!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #132 : četrtek, 20.11.2003 : 19:45:09 »

Oo nov dobermanček na vidiku. Potem imaš še kar nekaj časa za priprave svojih živčkov Grin. Iz katere psarne pa bo prihajajoči pesek?
Logiran
rio
novinec
*
Sporočil: 10

« Odgovor #133 : petek, 21.11.2003 : 20:35:09 »

Ja se pripravlajam psihično in fizično! Živčke imam drugač dobre.
A fejst pijejo živčke?

Prišel bo pa iz psarne Aegida. Jutri se odpravljam k njim na ogled samic oz. pogovor, da vidim kaj bodo pri njih povedali.
Čeprav sem videl na forumu tudi par drugih psaren.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #134 : sobota, 22.11.2003 : 20:33:23 »

No o živčkih khm nebi še zdaj da te ne prestrašim Tongue. Dejstvo pa je da potrebuje doberman veliko ukvarjanja, predvsem v puberteti in ko se do konca napolni z energijo. Če ni vsak dan rekreacije potem sigurno živčki počasi odmirajo Grin. No vseeno pa vsaj moj pobalin postaja vse bolj miren in priden. Mislim da si kar dobro psarno izbral, veliko sreče.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.