mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 00:41:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 190423 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602

« Odgovor #1095 : torek, 17.10.2006 : 10:15:20 »

Hvala, super (sej to je tema o dobermanih, pa še čvek..)
Jst sm ti pa Liziko poslala, na Rožniku privezano pri smetnjaku, na dan BD  Smiley
LP Mojca
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477

« Odgovor #1096 : torek, 17.10.2006 : 10:38:00 »

Dobila, hvala, bom "ponucala" kar tale forum in ti napisala, da imaš krasno psico.
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1097 : torek, 17.10.2006 : 11:14:16 »

Bom še jst malo tole ponucala...
pošlji mi še tvojo zdejšnjo...ker sem firbčna, upam, da ne bova kregani.  Grin
Te pozdravljam
Mojca
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1098 : torek, 17.10.2006 : 11:32:02 »

Da ne bova mešali pinčov z mastifi, slika je na tvojem mailu.
Sicer pa naslednje: žalosti me, da je tako malo dobermanov na slovenskem prostoru. S čim si je ta pasma zaslužila, da je nekako potihnila (sicer se ji je to v zgodovini že doagajalo).
V mojem koncu ni nikogar več, ki bi ga imel. A je morda krivo to, da se jim več ne kupira ušesa in kužki nimajo več za nekatere posameznike tako ekstravagantnega videza. Meni so namreč oboji všeč.
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1099 : torek, 17.10.2006 : 11:53:48 »

Tudi meni so oboji všeč, vendar je čisto nekaj bolj kužkastega, če nima kupiranih uhljev,ane ?
Še z repki so zanimivi, sem jih že nekaj vidla, samo navadit se je treba, itak se je pa to pametni "človek" zmislu.  Roll Eyes Roll Eyes
Sej tudi nam pri rojstvu nekaj ne odrežejo, da bi bli "lepši", ha ? ušesa npr.ali kaj podobnega..
Da jih je pa res vedno manj, pa res nebi vedla. Ko smo imeli prejšnjega, sem jih ogromno poznala, pa so se zelo redki med njimi odločili spet za isto pasmo. Ne vem.  Roll Eyes Roll Eyes
lp Mojca

Logiran
Zivc
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1100 : torek, 17.10.2006 : 13:51:01 »

Vidim, da je tu kar nekaj ljudi, ki ste imeli tako dobija kot rottija. Pa si bi malo sposodila temo: a mi lahko nekdo napiše, kakšna je največja razlika med tema dvema pasmama. 
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1101 : torek, 17.10.2006 : 20:14:12 »

Živc, glede osnovnih karakteristik pasem (eden lupoidni, drug molosoidni), kar pomeni razliko v čelnem korencu, velikosti in obliki gobca ter glave, velikosti in teže telesa. Oba pa zahtevata dosledno vzgojo, najpomembneje brez protislovij ter človeka, ki ima zanj časa toliko, kot ti pasmi potrebujeta. Oba sta čuvaja, izvrstna obrambna in policijska psa, s tem, da dobermana ponekod urijo tudi za vodnika za slepe. Oba se prilagodita tudi življenja v stanovanju, v nobenem primeru nista psa za na verigo.

Oba sem dobila pri približno enaki starosti (3 - 4 mesece) s tem, da je bil doberman kupljen pri vzreditelju, moja rotika pa iz zavetišča.
Moje izkušnje - doberman, nejedec (bi ga morala poslati v oskbo lizi_asti), dnevno opravljeno najmanj 3 x 5 km do 40 km, glede količine prehojenih km večno nezadovoljen  (parkrat se je opravil kar sam), okolica nedovzetna za to pasmo, nezahtevna dlaka (tudi dlakal se je redko), zaljubljen v vodo, nobenih problemov z laježem, napaden enkrat s strani huskya (v moda, bilo hudo), napadel enkrat novofurlandca (zgrešil, letela samo dlaka)
Aisha  - mesojedka in vegetarijanka, manj zahtevna za število prehojenih km, okolica zelo dovzetna za to pasmo (sem žalostna), vodo sprejema samo do črke v, nezahtevna dlaka, nobenih probelmov z laježem v stanovanju (z izjemo občasnega verbalenga komuniciranja z balkona), napadena nikoli, napadla - včeraj imela prvo neprijetno izkušnjo z novofurlandcem, ki je šnofal tam, kjer ne bi bilo potrebno (zgrešila, letela samo dlaka)

Skupno obema: obadva rasctrljana v nulo, spala (ena še spi) malo na tleh in veliko na postelji.

Več o razlikah pa ti bodo povedali strokovnjaki, ki so na tem podforumu doma.
Logiran
Zivc
rad pišem
Sporočil: 392

« Odgovor #1102 : sreda, 18.10.2006 : 01:17:58 »

No drobtinica, saj sem dobila grob občutek. Vidim, da bom morala z dobijem še zelo dolgo počakati - preveč energetičen pes zame. Oh, pa tako so lepi. V opisih, ki sem jih brala, je namreč za obe pasmi vedno pisalo, da potrebujeta veliko gibanja in ukvarjanja. Ampak z rottom mi znese tole gibanje, pa ni ravno len primerek. Glede na tvoje podatke je pa dobi neprimerno bolj zahteven na tem področju.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1103 : sreda, 18.10.2006 : 08:08:34 »

Živc, ni potrebno da misliš, da bi bil doberman preveč energetičen zate. Tudi mi smo bili velik odsotni od doma, glede na njegovo težo in prilagodljivost okolju v katerem je živel, sta ga na sprehod peljala tudi moja starša, ki sta se takrat bližala že 80. Pa do prvega prostora primernega za "razlaufanje" psa sta morala z njim skozi celo mesto, no če se lahko tako Laškemu reče. Medtem ko Aisho ven peljem samo jaz, je pretežka.
Res pa je, da smo dobermana na prostem spuščali brez povodca, Aisha pa to slast okusi le redko na ograjenem igišču.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #1104 : torek, 31.10.2006 : 14:02:15 »

Ojla!

Zanima me kdaj bo v bliznji prihodnosti kaksno leglo? Ali pa, ce ima kdo mogoce kaksen kontakt kaksnega dobrega vzreditelja Wink

Lp
Logiran
Drejči
midi
*
Sporočil: 1.862

« Odgovor #1105 : torek, 31.10.2006 : 21:26:11 »

pia,
podatke o rodovniskih leglih lahko najdes TUKAJ.
Podatke o posameznem leglu in kontakte, lahko tukaj dobis le za tiste vzreditelje, ki so se odlocili oglasevati na tem portalu.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #1106 : sreda, 01.11.2006 : 11:31:09 »

Hvala, Drejci Wink
Logiran
NightWish
novinec
*
Sporočil: 9

« Odgovor #1107 : sreda, 08.11.2006 : 13:09:53 »

liza-asta oz mojca ce prav vem?
Si ti kje blizu siske mogoce doma? Jaz sem se preselila v sisko, in po 1 tednu dobla novega cimra...dobermana...in ce bi ti blo vredu, bi se lahko dobili s peski, da vidim kako bi ta moj arč odreagiral na tvojo psicko. 4 leta je star, jaz ga poznam 14 dni. Je maza full, nenapadalen do ljudi, ko vidi psicko cvili, mislis da je mozno da bi se ujela s tvojo pajdasico? No ce bi ti blo vredu...mi poslji magar na mail zmajci@email.si ce imas msn pa ta isti email uporabi se za msn. Prav tako velja za ostale doberman fane Smiley
Lp
Maya
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1108 : sreda, 08.11.2006 : 13:39:36 »

NightWish
Sem ti že nekaj malega odgovorila v temi Doberman, ki si jo začela. Prosim najprej tam preberi, ali boš tukaj nadaljevala ?  Wink

Seveda se lahko dobiva. Moja Liza je PRIJAZNA (včasih še preveč) do vseh psov in psic, in ne glede na velikost, ali pasmo  Smiley

Samo ta trenutek, ti ne morem povedati, kdaj ?
Lp tebi in tvojemu pesjanu.
Mojca, Liza

Logiran
NightWish
novinec
*
Sporočil: 9

« Odgovor #1109 : sreda, 08.11.2006 : 13:58:25 »

he he mojca..
jst bom povsod aktivna glede dobermana, da bom ja vedla kako in kaj z njim ravnati. enostavno...vzljubila sem ga...
Smiley
se vidimo
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.