mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 01:12:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 190212 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #75 : petek, 23.05.2003 : 09:28:03 »

andi, ti kar s svojim idi na razstavo, saj tam je dosti divjakov ;)psa pa prej malo zlaufaj in bo vse dobro. pa malo si poglej kakšne slike kako more doberman stat v ringu. ponavadi se uporablja double-handling, ti si zunaj in psa kličeš, nekdo drug pa je z njim v ringu in ga drži, pes pa se postavi sam, ko sili k tebi, takrat pa pridejo do izraza mišiče. najboljše je  da še prej malo vadiš doma ali pa na kakšnem pasjem društvu. pa dosti sreče.
lp vicio
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #76 : petek, 23.05.2003 : 09:53:51 »

Hvala Vicio.Sm bla v Vrtojbi in v Ljubljani in sem si mal ogledala.Zdej bi mogla pa nekje nekoga najti da mi ga pelje v ring.Sm šla tudi v temo razstave pa poteka debata o "gejih",tko da ne vem če bi tam koga našla.Bova probala pa sama samo upam,da si ne bom naredila sramote,saj tam vsi ful obvladajo situacijo.
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #77 : petek, 23.05.2003 : 10:28:02 »

prosim te lepo, kakšno sramoto bi si naredila. jaz svojo abo hendlam sam, le mama jo malo kliče in maha s igračo, pa ni panike. zdaj se glih pripravljam za hrušico in stoji dobro, le na miru ne more bit več kot 15 sekund, pa kaj moreš saj je še mlada, bo že boljše tak, da se ne sekiraj
lp vicio
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #78 : petek, 23.05.2003 : 11:10:31 »

Andi ,
he he, tisto o gejih se ne obremenjuj . Tema Dog hendlarji se je začela odvijati v zelo napačno smer . V končni fazi so hendlarke tudi ženske (pojdi pogledat junior hendling - pa boš videla kako dobre so naše punce) .

Double hendling je,  če se ne motim prepovedan.

Svojega kužka lahko pripraviš sama tako, da v družbi prijateljev ali klubu že psa pripraviš, da bo znal pokazati zobe (ne v smislu obrambe Grin, ampak pregled zobovja je obvezen), ter da bo navajen dotikanja ostalih rok (ker ga bo sodnik hotel tudi na ta način pregledat).  Kužka daš na SEDI in ga navajaš tako, da mu lepo počasi z roko razpreš prednji del gobčka , nato še ob strani - žnable raztreš tako, da je lahko vidi celo zobovje -  na koncu ga seveda pohvališ

prav tako boš morala v ringu predstavit njegovo gibanje, kar lahko vadiš doma - v krogu in diagonali. Dobro je da te kdo opazuje in popravlja - pomembno je , da sta ti in pes usklajena, da veš, kdaj ga moraš "popraviti" , da bo tekel, tako kot mora

pa če se ne motim, ima KD Krim tudi sekcijo za razstave
če si pa še mlajša od 18 let - pa stopi do telih "juniork" - za kakšen nasvet

p.s. seveda, tisto o prepovedi double h. zgleda tako, da pri dobermanih še veselo mahajo z žogami, klobasami itd itd. Ravno na zadnji razstavi sem videla zanimiv primer - gospa je postavljala dobermana v eno smer - mož se je pa postavil in klical psa v nasprotni smeri  Grin Grin  

torej motivacija vsekakor - ampak to vsak lastnik sam pogrunta kaj psu odgovarja (pri mnogih ostalih pasmah je zelo priljubljena hrana (koščki sirčka), tako da psa postaviš bolj na sobe, kot na človeka , ki je izven kroga
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #79 : petek, 23.05.2003 : 12:41:30 »

Right thing
DH je res prepovedan, ampak to je irelevantno saj ga sodniki (nekateri) tolerirajo pri sojenju nekaterih pasem( dobermani, rotvajlerih, bokserjih), moraš vedet, da se pri teh pasmah drugače hendla, kot pri drugih.  
Logiran
Right_Thing
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #80 : petek, 23.05.2003 : 13:04:21 »

vicio
saj mene osebno niti ne moti , če gre bolj za diskretno (klicanje po imenu, ali z neko manjšo igračo). Dejstvo je, da si marsikateri z DH še bolj pokvarijo nastop psa , kot bi se pes sicer lahko prestavil (torej , če gre za kakšnega družinskega člana - mame in očetje znajo bit poseben talent - ko mahajo preveč, ob nepravem času, ali pa celo na nepravem mestu  Grin Grin Grin - DRUGAČE SE PA OPRAVIČUJEM VSEM MAMAM IN OČETOM, KER VEM, DA ZNAJO BIT LE TI NAJVEČJA POMOČ, KO JE TREBA NAPR. ČUVATI KUŽKA, KO JE PRAVI LASTNIK V SLUŽBI , KO GA JE TREBA PELJAT NA SPREHOD ITD ITD....
dalje, zgodi se lahko, da ko  je treba laufat (in če je tista oseba-motivator  nespretna in stoji ob ringu on nepravem času) , bo pes "bremzal", nazaj gledal in mnogo slabše laufual-gibal, kot bi se sicer

to , da se dobermane tako hendla (in še kakšna druga pasma ), je bolj stvar navade v Evropi in ne dejstva, da je to edini način .

no pa ko smo že govorili o tem koliko ne-zmagujejo dobermani v bis-ih - žal zadnjih cca 12 let nisem hodila po razstavah ,se pa spomnim prejšnjih - omenili smo , da je sredi 90-ih zmagala BIS Belkova psička , no po spomnim - na hitro, je nekje  sredi 80-ih let je BIS Ljubljana zmagala Tigra od Rajka Rotnerja - ki je znala sama stati v ringu  

Če primerjaš kakšnega Ameriškega z ameriške razstave, je hendanje čisto drugače (seveda tudi tip psa)
no en link - klikni na best of breed - garden photo
http://westminsterkennelclub.org/2003/dobpinr_r.html

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #81 : sobota, 24.05.2003 : 20:46:40 »

Danes in jutri je  v Mariboru svetovna razstava bokserjev ATIBOX 2003. Bokserasi (tudi forumovci) smo tam Grin.
Logiran

vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #82 : sobota, 24.05.2003 : 20:52:02 »

Na štajerskem je več ni, razen lendave( ni štajerska, je pa blizu) v septembru in trbovlje v avgustu, gledat pa grem bokserje, v nedeljo (naslednjo) pa v hrušico razstavljat. torej zala, če nič ne pomaga pa naslednjo leto. Smiley
lp vicio
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #83 : sobota, 24.05.2003 : 21:02:45 »

Bom izkoristila vaše znanje pa me zanima naslednje:kako je z govejimi surovimi kostmi,jaz jih svojemu namreč dajem parkrat na mesec(okrogle) in mi je že veliko "laikov" reklo da tega pa ne!Pač sej vsi poznamo stereotip,da tak pes ne sme surovega mesa in neskuhanih kosti.Povejte mi en dober argument da se bom branila pred izjavami,kot so:"Če doberman okusi kri ,bo nekoga enkrat pojedel."Hvala(se opravičujem če to vprašanje spada pod temo o kosteh)
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #84 : nedelja, 25.05.2003 : 13:17:46 »

Ta preneta kmečka miselnost me spremlja na vsakem koraku;danes sva šla s pesotom v Arboretum in skoraj vskaka mamica je svojemu otroku rekla:"ta kuža je hud" ali "ti psi so nevarni",najbolj pa me je prizadel stavek:"dobermani so hudobni!"Pa kaj jim sploh lahko rečeš!?Vem,da mamice učijo svoje otroke da se ne smejo dotikat tujih kužkov,ampak naj potem to rečejo za vsakega.ne pa da pol pride en mali kokeršpanjelček mimo in je vse v redu("lej kako lep kužek"-moj je pa hudoben a ne?!).Dokler je bil mali so ga vsi božali in ga občudovali,sedaj ko je pa velik-kljub temu da ima 11 mesecev,je pa že hudoben in hud.Ko hočem ljudem dopovedati,da jim morajo le dati priložnost,me pa vsi gledajo kot da sem iz lune padla.Predvsem starejši,ki so doživeli 2.sv.vojno živijo v prepričanju da so ti psi klavci ,ker so jih imeli v taboriščih.Pa bolj kot jim prigovarjam,da so imeli v glavnem nemške ovčarje in da so dobermani bili predvsem pismonoše na minskih poljih,bolj se oni umikajo(kdo bo pa verjel mladi punci?)Naj kar pravijo,da so brez predsodkov,tudi jaz jih imam priznam,ampak se učim ,da bi bil njihov sezanam vsak dan krajši.Lep pozdravček vsem,ki se morda kdaj pa kdaj počutite izobčene zaradi pasme svojega psa...
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #85 : torek, 27.05.2003 : 21:47:20 »

Andi moj odgovor iz teme matoša ti pišem kar tukaj; Conny Best of island je samec iz vzreje Bedekoviča iz Zagreba, mati pa nimam pojma iz katere je. Za linijo Royal bell pa nima smisla izgubljati besed, saj je v devetdesetih vladala v Evropi kot najboljša, temelji pa na uvozu nizozemskih psov. Za njih je značilna lepa glava in kvadratna konstrukcija, vendar pa so zelo šibki kot delovna linija, saj je bil poudarek na razstavah ( to to povem iz izkušenj saj moja Azra (tudi rjava) ni bila, kaj prida za delo (predvsem s tem mislim vaje obrambe).  
lp vicio
Logiran
vicio
nekaj malega že vem

« Odgovor #86 : ponedeljek, 02.06.2003 : 15:22:13 »

No, da ne bom preveč izpadel bik, ampak sem bil zelo razočaran s sodnikom. Dobila je perspektivno (v MB je bila zelo perspektivna), ker naj bi imela preveč ohlapne ustnice?? (kar pa sploh nima), potem pa me sploh ni poslal laufat, tako da sploh ni videl psice v kasu. Kasneje sem se pogovarjal z vzrediteljem in je rekel, da sodnika pozna in da nima pojma o dobermanih, saj je specializiran za druge tipe pasem. Ostale odločitve med dobermani sploh ne bom komentiral(javno). Med rjavci je bila ena psica, ki je bila telesno zelo slaba, z veliko napakami. Kakšno oceno pa je dobila pa ne vem.
lp vicio
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #87 : ponedeljek, 02.06.2003 : 17:03:47 »

A kdo mogoce ve, kdo je zmagal med rjavimi dobermani na svetovni?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
u-r-s-h-y
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56

« Odgovor #88 : sreda, 04.06.2003 : 17:12:29 »

POZDRAV!Hmm kupila bom psa (samcka) pri Mariji Moltara zanima me ce mi lahko kdo kaj vec pove o teh rejcih toda delovali so mi zelo uredu in psicki imajo odlicen rodovnik!! Drugace pa res sm zalostna ker imajo vsi te pse za agresivne, hladne ter nepristopne pse!saj so lahko veliko veliko vec ! Smiley
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #89 : sreda, 04.06.2003 : 17:33:29 »

Urshy:jst sm se ze podala v akcijo osvescanja ljudi o karakterju oz.prijaznosti dobermanov.Potrudi se tudi ti ceprav te bodo malo postrani gledali(nekateri).O vzrediteljih pa ne vem kaj dosti.Caw
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.