mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 11.03.2025 : 09:41:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 198454 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633

« Odgovor #465 : nedelja, 06.02.2005 : 16:55:05 »

jacks, Moltara ima hišo v Lakotencah. To je v Šiški v Ljubljani. Točen naslov je Lakotence 17. Je pa gospa izredno prijazna, z podočimi lastniki vedno naveže oseben stik, po dogodku s Keltom je verjetno še bolj natančna. Lastnike spremlja skozi šolanje psa in seveda pomaga pri vseh problemih. Resnično, na razpolago je 24 ur. Čeprav nimam psa iz njene vzreje mi je dala jasno vedeti, da jo lahko kadarkoli pokličem in vprašam za nasvet. To je zame človek na mestu in vzreditelj v pravem pomenu.
Pa ne vzemi to kot reklame zanjo, gospa me je pač presenetila s svojo srčnostjo in odprtostjo.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #466 : nedelja, 06.02.2005 : 17:45:04 »

Da ne bomo skos pri resnih temah.
Nekaj utrinkov iz današnjega potepanja po zasneženem arboretumu;

http://www.moj-album.com/slike/148223/ERyA5lw66zjv6kVi.jpg

http://www.moj-album.com/slike/148223/l7yx6ky7lcbrKHc_.jpg

http://www.moj-album.com/slike/148223/BrXaCBgc4YO1LZ5c.jpg

http://www.moj-album.com/slike/148223/dExBn0uLOi_lTIbB.jpg
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.854

« Odgovor #467 : nedelja, 06.02.2005 : 18:32:48 »

jacks, Moltara ima hišo v Lakotencah. To je v Šiški v Ljubljani. Točen naslov je Lakotence 17. Je pa gospa izredno prijazna, z podočimi lastniki vedno naveže oseben stik, po dogodku s Keltom je verjetno še bolj natančna. Lastnike spremlja skozi šolanje psa in seveda pomaga pri vseh problemih. Resnično, na razpolago je 24 ur. Čeprav nimam psa iz njene vzreje mi je dala jasno vedeti, da jo lahko kadarkoli pokličem in vprašam za nasvet. To je zame človek na mestu in vzreditelj v pravem pomenu.
Pa ne vzemi to kot reklame zanjo, gospa me je pač presenetila s svojo srčnostjo in odprtostjo.
Če smo že pri Moltari;
andi,
malo po tistem, ko sem se ''pritozevala'', me je poklicala Roll Eyes
Če bo po sreči bom kmalu spet videla Kelta Wink

LP
Teja
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #468 : nedelja, 06.02.2005 : 20:29:47 »

teja, če se boste dogovorili za kakšno srečanje, me obvesti. Bi ga prav rada spet počohljala.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Sporočil: 754

« Odgovor #469 : sreda, 09.02.2005 : 12:25:15 »

ali kdo s svojim dobermanom prihaja na srečanja v Kranj?

Logiran
kaja
midi
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #470 : ponedeljek, 14.02.2005 : 17:08:25 »

Citat
Madona se v Škocijanu na Dolenjskem hitro čas obrača: včeraj so imeli kužki še ne 8 tednov! Nisem vedela, da gre za Škocijan,ker včeraj nisem vprašala, sem se pa takoj spomnila, da ima nekdo tam ogromnokrat nerodovniška legla dobermanov!

Danes sem spoznala enega samcka iz tega legla! Roll Eyes A naj sploh povem zakaj nima rodovnika? Angry  No, tako, da veste, pes je iz rodovniskega legla, rodovniski, vendar nima rodovnika, ker bi ga bilo treba posebej placati. Hiperaktiven, z malo premalo odrezanim repom Roll Eyes in zadnjimi nogami na x! Me zanima kaksni so preostali mladicki! lp
Logiran

Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #471 : sreda, 16.02.2005 : 00:23:38 »

Bi prav rada spoznala lastnika, ki si je omislil dobermana iz tega legla. Če je prišparal 50 ali 60 jurjev, potem ni pripravljen več kot toliko vlagati v psa, kar pomeni, da mu ne bo nudil zadostne veterinarske oskrbe, ki bo še kako potrebna. Ampak-kaj bi komplicirali, saj gre za čistokrvno leglo in omejeno ženšče iz čateža bo še naprej vzrejalo, pardon: štepalo mladiče in to s psico, ki nima niti 2 leti , tehta pa 21 kg Shocked Sad Huh Huh .
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #472 : sreda, 16.02.2005 : 18:59:58 »

21 kilogramov?Huh?? Huh Huh
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #473 : sreda, 16.02.2005 : 19:05:06 »

pa še to:

ali vaš doberman prenese mačke? če jih - kako ste ga pripravili do tega? vsaj na domačega?? ker jaz sem dobila mačka, ko je bila psica stara že 4 leta, pa ga tudi videti noče in jih moramo imeti strogo ločene (zaklepati)!

upam, da bo kdo kaj pametnega napisal, ker sem že čisto obupana. poskusila sem že vse živo (še skupne sprehode)!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #474 : sreda, 16.02.2005 : 20:24:32 »

21 kilogramov?Huh?? Huh Huh

Ja kaj pa lahko pričakuješ od dobermana, ki gre samo lulat in kakat pred hišo? Slej ko prej mu useka na živce.

Ne Wildangel, mi smo probavali s sosedovimi mački pa nam ni uspelo.
Logiran
Primavera
odvisnež
Sporočil: 600

« Odgovor #475 : četrtek, 17.02.2005 : 00:18:22 »

V zgornjem primeru se bojim, da je psica shirana do kosti, zaradi legel, gotovo pa šparajo pri hrani, če jim je cilj zaslužek Sad Sad Angry

Tole z mački se mi zdi pa bolj Sizifovo delo. jaz sem nekoč pri prejšnji dobermanki prinesla luštnega majcenega črnega mačjega mladiča v stanovanje, ker sem ga želela obdržat. Ko sem ga pskušala nahranit na kuhinjskem pultu, je ubožico ves čas spremljal sovražen fris črne barve s pokončnimi uhlji, ki je samo čakal, kdaj bo maček prišel dol s pulta. Ko se je to zgodilo, je planiola na mačko, jo spravila v kot in zadnji hip sem uspela pobesnelo psico zgrabit, da je ni umorila. Mačka je potem švignila v lijak v kopalnico in jasno mi je bilo, da iz tega ne bo nič in da nima smisla uboge mačke še naprej ustrahovat. S težkim srcem sem jo nesla nazaj k lastnikom, psica pa me niti pogledati ni hotela naslednja dva dni....
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #476 : četrtek, 17.02.2005 : 14:34:02 »

Citat
me niti pogledati ni hotela naslednja dva dni....

pri meni je pa ravno obratno. ko pridem od mačka k fabiji, je ona čisto nora. skače po meni, se mi prilizuje... pa saj pravim dokler imam mačka v naročju je v redu - se ji ne utrga. ko ga položim na tla, pa ona v napad. sem že poskusla tudi tako, da je bil maček v kletki zaprt in je bila ona spuščena. nekaj časa ga je gledala potem pa začela lajat vanj - bogi muc!!

maček se mi res smili, ker ga je strah, ampak tako ne gre v nedogled... skupaj gremo tudi lahko ven (maček v naročju), vendar vse štima le dokler je maček pri miru..

joj prejoj....

saj smo se nekako zorganizirali. pes itak ne sme v zgornje nadstropje. tam se maček počuti varnega. toda, če ne bi bilo nikogar doma, bi vrata vseeno zaklenili. pes bi se prešvercal gor, maček pa šel firbcat dol.

jaz še kar upam, da jo bo enkrat minilo in bo mačka sprejela za našega(vsaj tega)...a ni možno, da se bo naveličala??
Logiran
jacks
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #477 : petek, 18.02.2005 : 00:38:35 »

Kaj pa Doberman pa konj? A ima kdo kaksne izkusnje?
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #478 : petek, 18.02.2005 : 08:53:02 »

Citat
Kaj pa Doberman pa konj? A ima kdo kaksne izkusnje?

jaz jih imam, ker mam tudi konja. naša fabija se vedno veseli it h konjem. seveda jih podi. ko je bila majhna je nisem navadila na te živali, ker nisem imela možnosti.

sedaj je pa tako: v štali kamor hodiva sta dva konja. ko sta v izpusti se ona zaganja vanju. nekaj časa malo laufata, potem se pa naveličata. imam to srečo, da je ne porajtata kaj dost, zato je ne brcneta in ni velike nevarnosti. ko se jima ne da vec, je ona vsa sitna in laja vanju, češ: dajta laufejta pred menoj...

ugrizne ne, le grozi jima, če nočeta laufat....potem se pa tudi ona za nekaj časa naveliča....potem pa jovo na novo....
Logiran
jacks
novinec
*
Sporočil: 16

« Odgovor #479 : ponedeljek, 21.02.2005 : 01:52:37 »

WildAngel, kaj pa ce bi jahala? Pomoje Fabiji ne bi bilo nic jasno. A si ze kdaj poskusila jahat v prisotnosti Fabije?
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.