mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 03:14:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 189764 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
zalarjeva
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197

« Odgovor #1365 : sreda, 03.09.2008 : 07:55:49 »

Mislim da vsi vsaj približno vemo kako izgleda 11 tednov star dobrman in na tej sliki s kupiranimi ušesi zagotovo ni star šele 11 tednov ampak precej več, tako da ne pribijaj takih. Edino če boš rekla da je imel revež to na glavi po operaciji še zelo dolgo. Smiliš se mi, ker svojega psa ne sprejmeš takšnega kot je, ampak si šla zaradi izgleda psa matrati, zato, da se ti bolje počutiš. Šla si kupirat mešanca, kršila zakon, na črno izvedla operacijo, s tem matraš psa,...boga reva si, res! Tega veterinarja je pa lahko pošteno sram! Vse za denar! Upam, da se ga bo odkrilo in bo izgubil licenco pa še kaj nasankal. Grdo, svinjarija, res!
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1366 : sreda, 03.09.2008 : 08:37:40 »

Pes na sliki ni star 11 mesecev ampak kar veliko več.

Sicer pa ne bodi ponosna na dosežek, da si prišla do cifre nekega wannabe veterinarskega strokovnjaka. Če bi imela kaj pameti v glavi, ne bi bila tako sebična, ampak bi mislila predvsem na svojega psa, za katerega bi se operacija lahko končala tudi drugače.

In jaz vem, da tisti, ki ima brezmejno rad svojega psa, ne bi šel delati operacije, če ne bi bila res nujna.

Spomnim se ko sem Albo peljala na sterilizacijo, ni bilo hujšega zame. Ampak je bilo nujno.
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68

« Odgovor #1367 : sreda, 03.09.2008 : 09:32:49 »

Seveda,da na sliki ni star 11 tednov..Te slike so bile slikane 1-2 mesca kasneje..
Fračo pa mora doberman nositi najmanj dokler mu ne zrastejo novi zobki. In nosil jo je do svojega 6 mesca.

Drugače pa je bil takrat star 11 tednov..zagotovo..

Logiran
alexy
midi
*
Sporočil: 1.308

« Odgovor #1368 : sreda, 03.09.2008 : 09:39:19 »

Kimica kako lahko tako lazes???

Na dobermanklub.net si napisala da je bil 1. marca star 3 mesece, 5. marca pa si napisala, da boste opravili se ta teden, nato pa si napisala, da ste to opravili 11. marca, se pravi 4 dni pred njegovim 14 tednom.

S koga se ti zdaj delas norca punca?
Logiran
Klavdija
odvisnež
Sporočil: 868

« Odgovor #1369 : sreda, 03.09.2008 : 10:13:22 »

Ušesa naj kupirajo za to usposobljeni strokovnjaki – veterinarji, kateri vedo kako kupirati, da bo potem pes imel resnično izgled dobermana. Ponavadi se kupira psa od 7 do 9 tedna starosti (najkasneje do 13 tedna starosti!). Kupiranje je operacija, ki se opravlja pod narkozo. Ponavadi je tako, da gre pes še isti dan domov.

Citat
Hm, glede na to, da je nekdo omenjal zdravje pri dobermanih (in ziv. dobo 7 let? ne najdem sporocila, zato nisem ziher), kako je kaj s tem? Ce je namrec ziv. doba res samo 7 let in dobermana pesti kup problemov, potem je nekupiranje zadnje, ki bi pasmo unicevalo.
Nanook..se strinjam s teboj...Jaz velikokrat malo pretiravam in rečem, da počasi več ne bomo imeli na čem kupirat..............pa bo debata končana. Tongue Tongue Tongue

LIZA..se popolnoma strinjam s teboj.

Logiran
Klavdija
odvisnež

« Odgovor #1370 : sreda, 03.09.2008 : 10:15:29 »

Citat
Ušesa naj kupirajo za to usposobljeni strokovnjaki – veterinarji, kateri vedo kako kupirati, da bo potem pes imel resnično izgled dobermana. Ponavadi se kupira psa od 7 do 9 tedna starosti (najkasneje do 13 tedna starosti!). Kupiranje je operacija, ki se opravlja pod narkozo. Ponavadi je tako, da gre pes še isti dan domov.

Upam, da tale citat ne bo razumljen napak...sem ga navedla..samo zaradi "časovne omejitve" kupiranja ušes.
"izgled dobermana" je tudi mišljen...da se kupira na šablono dobermanov....in ne kaj drugega..... Tongue
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1371 : sreda, 03.09.2008 : 10:50:06 »

Sej nima veze. Sem se tudi jaz zmotila- gledala napačno na koledar.
Čeprav se mi zdi, da je bilo 10.marca-ponedeljek. V glavnem, 13 tednov je imel kar je bila meja.
Zakaj sploh še razglabljamo o temu, ker je itak brezveze? Kar je pač bilo je bilo.
Drugače pa...Direktor podjetja v katerem je delal moj oče ima tudi dobermana, malo mlajšega od mojega Stocky-ja pa nima kupiranih ušesk, samo repek in je prav simpatičen. Ni bil kupiran, ker je bil nekaj poškodovan takrat, ker ga je večji pes poškodoval.
Tako, da, po najinem Stocky-ju, če se odločiva spet za dobermančka, bo zagotovo nekupiran, ker so prav lušni.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj

« Odgovor #1372 : sreda, 03.09.2008 : 10:57:58 »

A tega da so luštni nekupirani pa prej nisi vedla al kaj??!!Sej nevem kaj nej si mislm o teb. Kaj dobrega sigurno ne!
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023

« Odgovor #1373 : sreda, 03.09.2008 : 11:03:00 »

Ne, Kimica je zdaj malo spremenila taktiko, ko se je začela omenjati prijava.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj

« Odgovor #1374 : sreda, 03.09.2008 : 11:09:17 »

Glede na podatke, ki jih je dala, tega veterinarja ni težko izsledit Grin
Logiran
alexy
midi
*
Sporočil: 1.308

« Odgovor #1375 : sreda, 03.09.2008 : 12:05:08 »

Me res zanima ce bi se zacelo take ljudi prijavljati, ce bi bilo potem stanje kaj boljse..
Logiran
kimica
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1376 : sreda, 03.09.2008 : 12:07:08 »

Ma zaradi mene,naredite kar česte.Tisti,ki me poznajo vejo kašna sem.In to mi je najbolj važno.In nisem spremenila nikakršno taktiko.Jaz sem unga druzga dobija videla šele 2 mesca nazaj.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.517

« Odgovor #1377 : sreda, 03.09.2008 : 12:47:29 »

Ja so s celimi ušeski so prav srčkani psički.
Logiran
liza-asta
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.602

« Odgovor #1378 : sreda, 03.09.2008 : 13:42:08 »

Oh ja, tale debata ne pelje nikamor  Undecided

Upam, da je za Kimico to dober poduk in, če ji je pasma res tako zelo všeč...bo imela naslednjega dobermana nekupiranega...sem prepričana.  Smiley Vsaka šola pač nekaj stane. In še to...celo življenje se učimo...mar ne ?  sram

In še nekaj upam, da bomo čez mnogo let...pač enkrat...gledali kupirane dobermane samo še na starih slikah. (pa tudi za ostale pse...ne samo dobermane)  Smiley

Klavdija...te prosim, daj malo slikic mladine iz Kp.zavetišča gor...da se vidijo kako so vsi prav fletni s prirojenimi ušesi in repki  Wink

(pa vsi so že nekaj časa rezervirani...in prav zdaj mislim, da že počasi odhajajo v nove domove)  Smiley
Srečno pikci  Kiss
Logiran
Klavdija
odvisnež

« Odgovor #1379 : sreda, 03.09.2008 : 13:48:54 »

...ena varianta bi bila tudi...da bi vzreditelji v podpis pogodbe navedli, da se psov ne sme kupirat.
Me zanima kaj o tem menijo naši vzreditelji... Tongue Tongue

liza- asta...ja..takoj ko pridem do tega....bom..obljubim! Kiss Kiss

Logiran
Strani: 1 ... 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.