mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 00:37:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 190415 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
slick
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 85

« Odgovor #1155 : sobota, 05.05.2007 : 22:56:02 »

In pa še to:

doberman Pin je našel svoj dom. Sedaj se išče dom za psičko Lino, prav tako dobermanko, ki se trenutno nahaja v začasnem domu. Išče se nežna duša, ki bi jo bila pripravljena sprejeti.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477

« Odgovor #1156 : nedelja, 06.05.2007 : 09:07:48 »

Slick, res imaš elegantnega psa.
Me pa nekaj zanima, ali se dobiš še kje z ostalimi lastniki dobermanov (razen tistih, ki smo jih že videli na slikcah).  Včasih je bilo v KD Celje, v Lokrovcu, vsako leto srečanje (mednarodno), zdaj pa ne vem, ali to še obstaja. Srečanje so poleg druženja in izmenjave izkušenj izkoristili še za tekmovanje.
Logiran
slick
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1157 : nedelja, 06.05.2007 : 15:17:07 »

Drobtinica: srečujem se z lastniki dobermanov, katere poznam, lastniki, kateri se pokažejo v javnosti, so komunikativni, se da z njimi pogovarjat... Jih je kar precej. Sicer pa je v kratkem planiran tudi piknik za ljubitelje dobermanov in takrat nas bo res veliko. kakšnega tekmovanja ravno ne pričakujem, ampak prej zabavo, norenje, igro in druženje. Smiley

Čez čas mogoče še nalepim kako novejšo sliko Irona, ampak ne želim preveč najedat s temi fotkami Smiley
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1158 : nedelja, 06.05.2007 : 15:51:20 »

Me veseli, da se srečujete. Sem se že malo bala, da teh prekrasnih psov pri nas zmanjkuje.
Kakorkoli, obilo veselja, užitkov  in zdravja želim.

P.S. Sem pa vzpostavila stik z osebo, ki je kontakt glede psičke Line. Bom dala nekaj oglasov na radije na celjskem koncu.
Logiran
slick
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1159 : nedelja, 06.05.2007 : 16:41:46 »

Lepo da si vzpostavila kontat drobtinica... zelo velikodušno od tebe. Vsaka pomoč bo dobrodošla!
Logiran
slick
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1160 : sobota, 12.05.2007 : 22:04:53 »

Iron se je danes učil pleskati  Roll Eyes
Logiran
Bela01
odvisnež
Sporočil: 706

« Odgovor #1161 : petek, 18.05.2007 : 14:52:25 »

Hihi, slika pesja. Tak se je zadnjič moja mačka (Didi) učila pleskat. Je najprej po eni strani letela mimo čopiča, nato pa še po drugi strani nazaj. Tako, da je bila potem po obeh straneh poštrihana Wink

Je pa res lep ta tvoj pesjan. Sem sicer bolj za bokserje, se mi pa zelo dopadejo tudi dobermani (predvsem videz psa mi je fenomenalen). Čeprav na splošno nisem za kupiranje, sem pri dobermani za. Pa si ne bom zmišljevala neke pravljice, zato da ne bo mel vnetih uh in strganih in bla bla, ampak ker mu res paše.

Sicer pa Slick, kar tako naprej in bo res lep in fajn pesjanar Wink.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1162 : petek, 18.05.2007 : 16:42:54 »

Slick, če si prebral, Lina je oddana.
Kar se pa kupiranja ušes tiče, jaz sem tudi  proti, ampak moram odkrito priznati, da je imel kupirana ušesa tudi moj Arh. Glede na to, da je bil uvožen iz Nemčije, nisem imela problemov s kupiranjem, čeprav je bilo pri nas že takrat prepovedano.  In tudi kar se repa tiče, baje (ne vem če je res) ima doberman zelo občutljiv rep (tak tanek, zavit), tudi.
Sem pa nekje prebrala, da je kar veliko število dobermanov pristalo na cesti, ko svojim lastnikom niso bili všeč zaradi povešenih ušes.
Logiran
slick
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1163 : petek, 18.05.2007 : 17:27:18 »

Seveda sem prebral... urco po tem ko je bila oddana sem že vedel  Wink
tako da sem bil na tekočem in upam da spoznam tudi zdajšnje lastnike, da vidim kako se kaj godi Lini, čeprav ne dvomim da bo Lina super.

Kar se pa kupiranja tiče je pa itak to zelo pereča tema. Jaz samo ne razumem da sem danes deležen obsojanj s strani tistih ljudi, kateri so pred leti vendarle imeli kupiranega dobermana, pa se ga je kljub temu dalo dobiti nekupiranega. Tega res ne razumem, čeprav sem tudi sam zelo vesel ko vidim lastnika, ki se odloči za nekupiranega dobija.

moj okus očitno gre mnogim v nos, čeprav so sami včasih imeli enake pse doma. Sam bi verjetno še enkrat dal kupirati, če bi bilo možno. Pa ne zaradi tako zvane ostrine pri dobermanu. požvižgam se na ostrino, saj psa nimam za strašiti. Mi je pa doberman s pokončnimi ušesi veliko bolj eleganten kot klapouhi in repati doberman. Dobermana bi imel četudi bi se ne dalo kupirati. Bi imel pač naravnega. Ampak ker je možno pa sem se odločil za ta poseg, čeprav samo zaradi vizualnega izgleda. Nekaterim žalostno, drugim sprejemljivo, tretjim ne...

so mi pa tudi uhati zelo lepi ampak strogo brez repa... takega bi tudi takoj imel. Ampak kot pravim, dokler bo možnost da psa peljem kupirati, bom kupiral, čeprav se lahko čez čas tudi premislim in spremenim mnenje.

Vrsto let do sedaj se je pse kupiralo, pa ni nihče omenjal mučenja ali pa kršenja živalskih pravic. Sedaj pa naenkrat toliko dvignjenega prahu zaradi tega.

Zdi se mi prav, da se vsakemu bodočemu lastniku pove da je kupiranje z zakonom prepovedano (v Sloveniji in ''xxx'' državah), ne zdi pa se mi prav obsojanje lastnika, v kolikor se lastnik odloči drugače. Konec koncev je marsikje preko meje kupiranje še dovoljeno.

In pa kot pravim. Psa imam v prvi vrsti za to, da drug drugemu popestriva najin vsakdan. Moj hobi, moja ljubezen, moje VSE! Z Ironom imam načrte in upam da bo vse teklo po načrtih.

Ni mi všeč odnos ljudi, ki me včasih s pikrimi izjavami in zelo nekorektnim pristopom dobesedno pljunejo z vrsto žaljivk, ampak se trudim take izjave hitro pozabiti in čas, ki bi ga drugače zabil za ležanje na kavču in smiljenje samemu sebi, raje porabiti za sprostitev, igro in delo z mojimi pasjimi bolj ali manj kupiranimi zverinami. Je veliko bolj zanimivo in za razliko obrodi sadove.

drobtinica, tole nič ne leti na tebe ali koga drugega na tem forumu... Sem samo komentiral, ker sta ravno omenili kupiranje.  Wink

LP, Rok!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1164 : petek, 18.05.2007 : 17:40:13 »

Jaz se na tvojem mestu zaradi obrekovanj ljudi in njihovih pikrih pripomb na pokočno stoječa ušesa tvojega Irona ne bi veliko sekirala. Če bi mučenje živali obstajalo samo v obliki kupiranja ušes in rezanja repov (seveda na ustrezen način in v pravem času), bi bilo življenje psov na tej Zemlji idealno.
In priznam, tudi jaz bi, če bi si kdaj ponovno privoščila dobermana, skušala urediti kupiranje ušes. Me je mogooče malo sram, ampak moja predstava o dobermanu je pač takšna.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1165 : sobota, 19.05.2007 : 10:15:44 »

Drobtinica posilja fotko in komentar:

Takole je pa izgledal naš Arh prve dni v novem domu (v varnem Martinovem naročju).
Logiran

slick
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #1166 : sobota, 19.05.2007 : 12:48:56 »

uh... kako čeden črnuh  Cheesy
kaj ga še imate al ne več? koliko je pa star (če ga še imate)?
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1167 : sobota, 19.05.2007 : 13:31:33 »

Slick, ga nimam več. Ob razvezi zakona mi je ga je vzel moj bivši mož, potem zanj ni imel več časa, pesek je postal brez vzgoje svojeglav in je nazadnje končal nehumamo pod lastnikovim strelom. Niti evtanazije mu ni privoščil.
Mi je še vedno zelo hudo, ampak življenje gre naprej in zdaj me pač spremlja moja bivša zavetiščarka rotijka Aisha.
Logiran
Klavdija
odvisnež
Sporočil: 868

« Odgovor #1168 : sobota, 19.05.2007 : 21:48:41 »

ujeje...drobtinica......ta pa je žalostna..nimam besed.... Angry Undecided Cry
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1169 : sobota, 19.05.2007 : 21:57:11 »

Hvala Klavdija, ampak žalost se pač premaga z novim veseljem. Sicer malo drugačnim (kar se pasme tiče), ampak vseeno.
Tebi in tvojim somišljenikom pa želim ogromno veselja  s pasmo, ki si tega nadvse zasluži.
Logiran
Strani: 1 ... 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.