mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 08:11:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 106   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobermani - čvek  (Prebrano 191240 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
vicio
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 205

« Odgovor #1005 : petek, 30.12.2005 : 10:52:13 »

Živijo!

Mene pa zelo zanimajo modri in "beli" dobermani...ampak vsepovsod videvam le črne in rjave.
V veliki enciklopediji psov sem zasledila kar nekaj "čudnih" barv psov(ne samo dobermanov)...

papa mojca

Beli in modri dobermani, huh. Beli dobiji so v bistvu albini, vendar so nekateri čudni fanatiki začeli načtrno vzrejati te pse, čeprav jim najbolj ne uspeva. Okoli tega so tekle vroče razprave. Gre pa v vsakem primeru za bolezen, vednar se nakaterim to ne dat dopovedati. Trdijo, da jim je uspelo vzrediti belega dobija z temnimi očmi, kar bi nakazovalo na belo barvo v preteklosti, nikoli pa noben ni tega predstavil v živo. Modra različica je bila včasih enakopravno priznana kot črna in rjava. Problem je bil, da je modra različica zelo dovzetna za kožne bolezni in v 90. jo je DV črtal iz standarda. Še danes se skotijo tu in tam modri mladički. Vzreditelji jih praviloma registrirajo, vendar so samo ljubljenčki. Obstaja še ''isabella'' barva, ki je sila redka in jo priznavajo samo v ZDA (tudi modro še vedno). Zelo smešni izgledajo v tej različici.
Logiran
Katarina K
novinec
*
Sporočil: 41

« Odgovor #1006 : petek, 30.12.2005 : 15:06:23 »

ria je pa prikrajšana za snežne vragolije ane?
Citat
Ne,Ria se veselo preganja po snegu,prikrajšana je moja Lia!Sicer ji pa čist nič ne manjka,ker se še 50% bolj crklja k prej in cel dan godrna od ugodja! Cheesy Tud jaz bi,pa ni nobenga norca,ki bi me cel dal božal Cry Cheesy
Logiran
Primavera
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 600

« Odgovor #1007 : petek, 30.12.2005 : 15:27:20 »

Še eno vprašanje za Primavero:A sta tvoja psička in Ria rojeni 2002 ali 2003,namreč z Gregom se skoz kregava koliko bo stara,pa rodovnik sva zgubila! Torej 3 ali 4 leta?

Ja, to je Floyd, uspešno je okreval po operaciji okruškov v sklepu, zaradi česar je bil revež  obojen na neznosne bolečine. Lastniki so bili že čisto obupani, k sreči je prof. Zorko poseg izvedel vrhunsko in danes je pes spet živahen in brez bolečin.  Vseeno mislim, da tole F leglo ni bila najbolj posrečena kombinacija: brat je imel težave z okruškom, moja ima trenutno in že skoraj ves čas težave z dlako in imunskim sistemom, ne glede na to, kaj se ji futra, pa res izbiram le najboljše od najboljšega. Trenutno smo na Hilsu d/d in na Pfizerjevih vitaminsko mineralno proteinskih tabletah tabletah pa še žlico Mira Coat dobi v hrano, da o rumenjakih ne govorim. Ko jo pogledam pri sončni svetlobi v hrbet, se vidi redka, čeprav sveteleča dlaka. Trenutno si je iz x razloga ogulila okoli gobca vso dlako in je okoli smrčka skoraj gola. Ugotavljamo , ali gre za alergijo na hrano , morda bolhe, v kolikor jih Advantix ni odpravil ( se mi zdi, da je Stronghold in Frontline dosti boljši) in psica se mi zdi malo nevrotična. Če se npr. vsedeš k njej na kavč, se začne trest od vznemirjenja, pa ji pozornosti sploh ne manjka. Naša ni nikoli sama, morda včasih za največ dve uri,takrat si vzame npr. moj copat ali ččevelj in si ga zvleče na ležišče. Zgrize nič. Tudi v avtu lahko mirmo spi 3 ure, ne da bi sploh mrdnila.

Katarina, pošli svoj mejl naslov na OS, da ti pošljem fotke.

IN: rojstni dan bomo praznovali 18. januarja in sicer tretji. Kar pomeni, da so bili poleženi 18. januarja 2003. Mojo sem itak dobila staro 13 mesecev.

Da bi plačevali še za forum, se mi zdi noro, sodelujem še na nekaterih bolj obiskanih forumih, a nikjer ni treba nič plačat, se vsi sami vzdržujejo. Tako, da se bomo, kot pravi Wild, selili pa na mojpes.com.
Beli in modri dobvermani so katastrofa, še dobro, da so prepovedani. Saj ne da so grdi, ampak toliko težav z zdravjem je, da je groza. Poznala sem eno modro dobermanko, izpadla ji je vsa dlaka in je izgledala kot kitajski goli pes, lastniki so bili obupani, nič ni pomagalo, nositi je morala plašček. je pa njen brat še čil in zdrav, pri svojih 13 letih gre še vedno vsaj dan na tri kratke sprehode!! To pa je dosežek.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Sporočil: 754

« Odgovor #1008 : petek, 30.12.2005 : 16:11:34 »

Za klepete očitno res ne bomo prikrašani, pa ni važno kaj se s tem forumom zgodi Wink

Joj, ko poslušam kašne probleme imajo lahko psi, res vidim, da sem lahko srečnica in seveda tudi Fabija. S hrano in dodatki nič kaj ne kompliciramo, pa ima lepo gosto in svetlečo dlako. Kar se tiče kosti, tudi še nič ni bilo videti... morm potrkati. Zagodla nam jo je edino erlihija, pa še to smo k sreči ugotovili preden so se pokazali kakšni znaki. Ultrazvok, ekg in rentgen so pokazali, da je vse ok.
Stara bo pa naša mrcina že kar 6 let!! Pa še nikoli ni bila ne bolna, nič. Veta je videla na cepljenjih, sterilizaciji in seveda zadnjič zaradi erlihije. Se mi zdi, da manj ko kompliciraš, bolje je - do neke meje seveda. Res čas hitro teče. Me pa že malo grabi, da se bo počasi začelo kaj glede zdrvastvenih težav, ki so povezane s starostjo... najbrž ne bo večno tako čila. Se mi zdi, da take sreče pa tudi ne moremo imeti.
Njen najboljši prijatelj bernski planšar je star toliko kot ona, pa se mu delajo tumorji in najbrž prav dolgo ne bo več...človek se tako kar zamisli.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #1009 : petek, 30.12.2005 : 16:21:11 »

No, po dolgem času spet na netu Smiley

Najprej vesela novica, ki nas je precej šokirala; na tehtanju je imel Brinčk natanko 44 kg, kar je za 10 kg več kot pred enim letom. Juhej Brini Cheesy

Brez žalostnih pri nas žal ne gre; revček si je pridelal 5 cm dolgo luknjo v šapici, direkt pod največjo blazinico in sega ob kosti. Na srečo ni bila poškodovana žila. V torek smo bili na operaciji, ker so morali pogledati če ni kaj notri zapičeno, zdaj pa imam povito tačko in jo seveda kažemo prav vsakemu mimoidočemu. Tako nas vsaj fajn pomilujejo in božajo Wink

O tem, kako pripraviti dobermana, da miruje 14 dni bi verjetno lahko razpravljali po dolgem in počez.

Vsem ljubiteljem dobermanov in psetom želim mirne praznike, predvsem pa zdravje v letu 2006.
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #1010 : petek, 30.12.2005 : 16:22:55 »

še ena

http://wildangel.moj-album.com/slike/156162/x6IC4tkQjN6mZZ_A.jpg
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #1011 : petek, 30.12.2005 : 18:38:07 »

Se mi zdi, da manj ko kompliciraš, bolje je - do neke meje seveda.

Hahahaha, ravno prava se je oglasila... Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Wink
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #1012 : sobota, 31.12.2005 : 11:04:09 »

ej primavera, če ti po pravici povem, sem predno sem začela aktivno sodelovati na forumu ful manj komplicirala...zdej pa ko berem o raznih boleznih, o skrbnih lastnikih itd....pa hitro najdeš kaj kamor bi lahko uvrstil kot simptom npr. en smrkeljček Huh

Kje boste danes zvečer?
Jaz bom kar v naši vasi pri prijateljici, ki bo imela zabavo. Fabija bo pa doma z našimi, tako kot vsako leto. Do sedaj pokanja s petardami, raket, vulkančkov itd sploh ni porajtala. Vedno je lepo normalno spala, tako kot vsako noč. Mačkoma bom pa navila glasbo v sobi, da se bo pokanje čim manj slišalo.

Kakorkoli že - uživajte! Bomo videli, če se bomo z minijem jutri še lahko pogovarjali Wink Drugače pa-sej veste.........com
Logiran
Katarina K
novinec
*
Sporočil: 41

« Odgovor #1013 : sobota, 31.12.2005 : 16:29:59 »

in psica se mi zdi malo nevrotična. Če se npr. vsedeš k njej na kavč, se začne trest od vznemirjenja, pa ji pozornosti sploh ne manjka.

Tudi Ria se nenormalno trese,ko jo božaš.Pravi Grega, da že od majhnega.Drugače pa pozdravi gospoda Forteja,če ga kaj vidiš,sva skupaj hodila v šolo s pesonjami,k so bli še mičkeni.

VSEM PRAV LEPE PRAZNIKE,PA PESONJE LEPO POLUBČKITE,SE VIDMO NA .....COM!!!!
Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #1014 : sobota, 31.12.2005 : 18:09:44 »

fabija, pa ko se vsedeš zraven nje, začne presti kot maček, te s taco buta,češ daj me božaj, razzteguje vrat proti stropu, da bi jo božal itd... včasih pa nič...flegma spi naprej.

še par uric a...
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #1015 : sobota, 31.12.2005 : 18:34:29 »

A je Fabiaj že v pričakovanju silevestrske večerje? Gotovo sanja o mačku na žaru.. Cheesy
Jaz si še ven ne upam, ko je začelo pokat, kuzla že počasi tečnari, petarde je ne motijo nič. Bom šla na eno gazenje po celem snegu (pri nas ga je cca. 70 cm), da se utrudi. Smo pa na dietnem futru, tako, da kakrše koli pojedine odpadejo....težka bo, danes s fehtanjem pri nas... Wink

Logiran
WildAngel
odvisnež

« Odgovor #1016 : sobota, 31.12.2005 : 18:49:56 »

ja danes ji pa ni nič ostalo, ker so bile ribje jedi in smo vse pojedli, pa itak morš ful merkat na koščice...tko, da...bo že kej drugega dobila Cheesy

midve s fabijo tudi vsak dan gaiva po celem snegu in prideva nazaj (še posebej jaz) čisto fertik. pa še bokserka inya gre zraven in se jo komaj vidi iz snega, potem sta pa s fabijo kot dva snežaka Cheesy

naši bodo šli tudi zdele s fabijo na zadnji sprehod v tem letu...jaz se morm pa počasi pripravit, ozalšat  Grin

zdele trenutno fabija na tleh zraven mene leži, v ozadju pa alfi poji silvestrski poljub Wink
Logiran
Primavera
odvisnež

« Odgovor #1017 : nedelja, 01.01.2006 : 17:25:19 »

zdele trenutno fabija na tleh zraven mene leži, v ozadju pa alfi poji silvestrski poljub Wink

che romantica... Cheesy Roll Eyes
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #1018 : petek, 06.01.2006 : 14:57:35 »

No, Brin je uspel prespati vse pokanje in ognjemete, še uhlja ni dvignil. Danes smo sneli obvezo in štorkljamo v čeveljčkih. Zahvaljujem se sodobni tehnologiji, ki mi je omogočila internet, tako da sem zopet v igri he he.

Kako so kaj vaše barabe? Mi smo že 10 dni brez sprehodov in postali smo blaznoo leni.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
Sporočil: 117

« Odgovor #1019 : petek, 06.01.2006 : 15:23:11 »

Kako pa Brin zdrži brez sprehodov Shocked, ker našemu se hoče kar zmešati, če kdaj ne gremo na sprehod, šetanje sem in tja, pomoč mami pri kuhanju (beri glava non stop naslonjena na kuhinjski pult, zasledovanje mame pri vsakem koraku v kuhinji)  Roll Eyes potem se začne vabljenje k igri in izivalno renčanje (zraven obvezno mahanje z repkom), na koncu pa začne že hoditi iz dnevne v hodnik pred vhodna vrata in cviliti.  Tongue Za zmešat... Si sploh ne predstavljam da ne bi 10 dni šel na sprehod...
Logiran
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 106   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Dobermani - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.