mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 07.07.2024 : 10:38:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: klopi
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 61   Dol
Natisni
Avtor Tema: klopi  (Prebrano 150013 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #690 : sreda, 28.04.2010 : 16:17:20 »

Kis, moon, kis. Špricaj,  špricaj, samo večkrat ponovi. Se hitro razsmrdi, klope pa le odganja.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #691 : sreda, 28.04.2010 : 16:59:00 »

Če odstanjujete klope - izjemno pomembno je, da jih odstranite prej kot v 24 urah. Toliko časa namreč rabijo, da okužijo telo.

Po mojih info to ne velja, dovolj je lahko ze par ur, baje tudi 20min.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #692 : sreda, 28.04.2010 : 17:02:47 »

No, še toliko slabše. Meni so tako rekli veti.
Kako pa je torej kaj s kemično zaščito? Prav tako veti so mi rekli, da nobena ne deluje kot  repelent - klop se mora prisesati, šele nato odpade. Je torej vseeno možna okužba, če gre za tako kratek čas? To se je namreč zgodilo Sančotu, samo sem bila prepričana, da frontline enostavno ni več (po treh dneh?) učinkoval.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #693 : sobota, 01.05.2010 : 11:21:29 »

Ja, po moje je okuzba vsekakor mozna.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #694 : torek, 28.09.2010 : 23:33:00 »

Bi Scalibor bil preveč za 3,5 mesečnega mladiča velike pasme? Je dobia sicer ampulo, a očitno ni dovolj proti bolham.
Logiran
Vesna(DZZŽK)
novinec
*
Sporočil: 20


WWW
« Odgovor #695 : sreda, 29.09.2010 : 12:23:36 »

Pri moji psički je najbolj pomagal proti klopom Advantix -  se, ga letos po priporočilu veterinarke prvič testirala in ni imela niti enega klopa v celem mesecu, kolikor ampula deluje. Pa sve vsak dan v gozdu, na travnikih... Naj bi deloval kot repelent, tako da se klopi niti primejo ne nanjo. Pri Frontline ampulah (sedaj jih uporabljam samo še pozimi, ko klopov ni, ker ima proti bolham delovanje dlje časa) je imela v tistem mesecu pa par klopov, nekatere sem našla takoj po sprehodu (jo vedno pregledam), so še plezali po njej, spregledane sem našla kasneje, mrtve, posušene na njej. Tako da priporočam Advantix, ker se sploh ne primejo in imate pred klopi mir.
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #696 : četrtek, 10.02.2011 : 10:00:29 »

Tokrat bom jaz prva znanilka pomladi: na Artiju sem včeraj našla klopa Shocked Na srečo še ni bil prisesan. Zdaj kujem bojni načrt, kako se bomo letos spopadali s to zalego. Nameravam poskusiti vse, kar ste napisali - eterična olja, kis...pa bom videla, če bo kaj delovalo.
Lani smo najprej imeli samo advantix in je držal približno teden do dva (pa še vseeno sem mu izčesala precej klopov, kakšnega pa tudi spregledala in se je prisesal). V obdobju, ko je ena ampula nehala delovati, ni pa še preteklo dovolj časa, da bi lahko dala naslednjo, je bilo grozno - ko sem ga česala po sprehodu, so klopi kar padali z njega. Malo je pomagalo, če sem ga s "človeškim" sprejem pošpricala po tačkah in trebuhu, pa tudi ni bilo stoprocentno uspešno. Naj povem, da živimo res v "divjini" Grin, obkroženi z gozdom in travniki in je, kar se tiče klopov zelo izpostavljen. Lani jih je imel toliko, da smo šli delat teste za klopne bolezni, ki so k sreči bili negativni.

Zanima me, v kakšnem okolju ste preizkusili te naravne recepte proti klopom (eterična olja, kis)-  v mestu, ali tudi tam, kjer je klopov res veliko?
Saj bom poskusila v vsakem primeru, pa res upam, da bo pomagalo, ker mi je grozno še naprej zastrupljat psa z ampulami, ki ob dolgoletni uporabi najbrž niso tako nedolžne.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #697 : četrtek, 10.02.2011 : 11:02:14 »

Kolikor vem o klopih, rabijo nekaj časa da dobijo dovolj mehko kožo, da se prisesajo. Ko pridejo do krvi je možna tudi okužba, tako da včasih 24 ur včasih je pa 2 uri dovolj.
 Ker 100% zaščite ni, pride v poštev le preventiva. Tako lahko uporabiš kis, spreje in pa tudi mešanico za mopede ali motorne žage. Moj mož je skoraj vsak dan več ur v gozdu, pa nima klopov. Becnin jim smrdi. Psa in sebe malo pomažeš po nogah, jaz si namažem kar čevlje. Psa pa res sam malo po kocinah, ne po koži ali blazinicah. Prej je treba preveriti da tega slučajno ne bi lizal, potem ta možnost odpade.
 Dodatna zaščita so svetla oblačila, sedaj ko še ni vroče bi mogoče psu naredila lahno bombažno "palerino". Na svetli podlagi klope hitro vidiš. Sploh če dobita kakšen gnezd, kjer jih je lahko tudi več deset.
 Drugače pa samo razčesavanje ko prideta iz sprehoda. Pa ti se tudi preglej in preobleči, ker včasih jih nosimo na hlačah in se naseli na kavč ali na prvo žrtev.
Pa toplo vam priporočam da se lastniki cepite proti miningitisu, je drago, ampak druge garancije ni. Posledice klopnega miningitisa pa so hudičevo krute lahko.
V upanju da bo klopov enkrat zmanjkalo, ko jih pa tako pridno nabiramo, vas pozdravlja
                                                                                                          Bamfelca
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #698 : četrtek, 10.02.2011 : 11:50:47 »

Mi imamo "v sezoni" kombinacijo advantix + biospotix sprej + obesek ultrasonični proti klopom in bolham.

Za to zadnje ne vem a imamo samo mi tako srečo, ampak odkar smo ga lani julija gor dali ni imel bolhe ali klopa (pa od začetka septembra nobene ampule ni dobil) - trkam na les sedaj intenzivno. Na koncih kjer se gibljemo je pa največja "klop" sezona v začetku maja, tako da bomo videli. Približno enkrat v začetku marca bo dobil eno ampulo potem pa od tam naprej.
Jaz izključno s kisom/limono/zelišči nimam pretirano dobrih izkušenj, ker jim sicer res smrdijo, ampak pridejo pa "čez" vseeno, pa še paziti moram kaj dam, ker si "čudne" stvari s tac obvezno zliže čim dobi priliko, pa tudi glede na to, da je pasji nos toliko bolj občutljiv od človeškega, ga nočem mučit s preveč intenzivnimi vonji (stric je lani z razredčilom nekaj počel v garaži in je Yin začel tako kihati in prhati, da je bila groza, pa sva bila pred garažo zunaj). Tudi, ko ga z biospotixom nasprejam mora obvezno biti zunaj nekje kjer gre potem lahko laufat, da se razdiši, ker mu je sicer vidno neprijetno od močnega vonja, tako da bencin ipd. odpade.

Je pa tako, če si na območju kjer so klopi zelo pogosti, se bodo znašli na psu tudi če bo namočen v preventivno sredstvo (če hodim po blatu bodo čevlji blatni, pa če so 3x impregnirani), razlika je pa potem v količini tistih, ki ostanejo/preživijo ....

Naše izkušnje se nanašajo tako na Ljubljano (kjer dobi na hribčkui pred blokom vsako leto vsaj enega klopa nase), okolico ljubljane in njene parke, Gorenjsko v okolici Kranjske gore in pa Belo krajino  (kjer smo najbolj previdni, ker je golazni res veliko in je potrebno redno pregledovanje, česanje in odstranjevanje kjub vsej kemični, zeliščni in zvočni preventivi)

Bi pa samo še eno stvar (saj je že bilo omenjeno, pa vseeno) povedala. Glede ampul namreč. Advantix res dela (tudi?) na odganjanju, frontline pa ne. Frontline deluje tudi po ugrizu klopa in ga potem ubije, zato ob uporabi frontlina najdemo lahko več nenapihnjenih klopov na psu, "pripetih" ampak mrtvih ... in to je njegov namen, ubiti klopa preden pride do okužbe ...

Kemije načeloma ne maram, samo ko pride do klopov, sem pa raje ziher ...

Imam s tem povezano vprašanje, če kdo slučajno ve ...Kateri kis se je pri vas izkazal za najbolj odganjalnega? Vlagalni? Jabolčni? Vinski?

Pa še: če bi psu najprej recimo dala frontline ampulo, potem čez cca 14 dni recimo pa še advantix? Bi ga zagiftala? Ali pa druga vrjanta pol advantix ampule in pol frontlina? Kake kontradikcije?
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #699 : četrtek, 10.02.2011 : 18:33:03 »

Pa še: če bi psu najprej recimo dala frontline ampulo, potem čez cca 14 dni recimo pa še advantix? Bi ga zagiftala? Ali pa druga vrjanta pol advantix ampule in pol frontlina? Kake kontradikcije?
Bohpomagi, sem morala pogooglat, da sem našla prevod za "zagiftati"  Shocked A bi vi uporabljali malo bolj "obalno-friendly" izraze prosim  Tongue Hvala  predaja
Hec na stran, tale miks frontline+advantix čez 14 dni se mi zdi prehuda zadeva. Že če samo pomislim, da imata eden in drug dokaj dolg rok delovanja in da gredo vse te zadeve v krvni obtok...jaz tega ne bi počela, ga res lahko kaj že - zagiftaš Sad
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #700 : četrtek, 10.02.2011 : 21:52:36 »

Mi imamo "v sezoni" kombinacijo advantix + biospotix sprej + obesek ultrasonični proti klopom in bolham.
 

Kaj pa je to zadnje?? Kar težko verjamem, da se dajo klopi pregnati nadležnim zvokom, če pa še kemikalije ne delujejo ... Čeprav morda ravno zato velja poskusiti.
Glede kisa prav tako prvič slišim, a škoditi ne more, kajne?

Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #701 : četrtek, 10.02.2011 : 22:04:41 »

Jaz sem na Živcu preizkusila skoraj vse od ampul (Frontline, Advantix...), pa ni nič kaj prida delovalo (je držalo kakšen teden do dva, potem pa so se klopi spet veselo prisesavali). Potem so mi pa svetovali Ex Spot in moram reči, da sem superdruper zadovoljna. Živec po uporabi Ex Spota ni imel nobenega klopa več in tudi Nejka še ni nobenega dobila (preizkušeno v Ljubljani in na vasi ob gozdu, kjer klopov kar mrgoli). Je sicer ta Ex Spot baje precej agresiven, ampak če pretehtam morebitne negativne stranske učinke in posledice erlihioze/borelioze ipd., se pač odločim za prvo... Sicer pa še nobeden od psov, na katerem sem Ex Spot uporabila, ni pokazal negativnih stranskih učinkov in prav pri vseh je učinkoval vsaj 1 mesec...
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #702 : četrtek, 10.02.2011 : 22:10:19 »

Houdini, najbolj odganjalni je kis za vlaganje, najmanj jabolčni. Jaz ga od skorajšnjega potovanja v krtovo deželo obvezno uporabljam v kombinaciji z ampulami. Samo če sta dlje časa v gozdu, ponavljaj špricanje. Se hitreje razkadi, kot si misliš.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #703 : četrtek, 10.02.2011 : 22:29:55 »

Samo kak mislite, da bi se kis obnesel na dolgi, beli, svileni dlaki? Je ne bi preveč zamastil?

Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #704 : četrtek, 10.02.2011 : 22:34:20 »

Itlam, jaz špricam samo po najbolj  občutljivih z manj ali brez dlake, tam, kjer so se nam klopi največkrat nalepili: po trebuhu oz. med nogami, pa malo okoli gobca. na kožuh jih nismo (skoraj) nikoli dobili. Dlake kis ne bo zamastil, brez skrbi, nekateri ga celo zelo priporočajo po kopanju psa. Morda za začetek poskusi raje z vinskim.
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 61   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: klopi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines