mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 22:22:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435672 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #600 : sreda, 30.03.2005 : 14:41:51 »

jaz nisem noben nasprotnik bivanja zunaj. Nasprotno , nekateri moji psi so vse življneje zunaj skoraj vsi občasno....Bi pa rekla, če si kupi človek psa, si ga zato, da bo z njim, ne zato da bo stran od njega. Jaz imam pse zunaj kadar in zato ker nas ni nič doma, tako jim lahko zagotovim boljše razmere zunaj , kot notri (lulanje , zabava, več prostora, več vidijo okoli, vsaj boljši zrak dihajo, sonček itd...). Mislim da mraz ni bistven, z dobro uto se da vse uredit.
Bi pa rekla da za lovskega psa ni fino , da sam postopa po vrtu, ker bo začutil željo po pohajanju samostojno.
Ne strinjam se s Petitom glede njegovih navodil za vzgojo;saj pes ne bo služil za lov. Misli, da predvsem lovski psi in goniči, ki jih želimo imet za družinske pse, morajo obvezno bit čim več s človekom in imet obratno bivanje in vzgojo od delovnih, ki naj bi njihovo samostojnost pospeševala.
Te pse moramo navezat na človeka , zavirat samostojnost in razvoj nagonov  za katere so bili ustvarjeni.
Prav tako semi zdi, da so lovci in nekateri drugi skrbniki delovnih psov preveč obsedeni s tem da mora pes vedet "kje mu je mesto", špartanskim pristopom in podobnim. Na lovske pse se ne spoznam , za druga odročja športne kinologije pa lahko zagotovim, da so to babje čenče. Tudi sicer scrkljan pes lahko dobro dela. Važno da loči delo od prostega časa.Psi so dovolj inteligentni ,da to ločijo.
V konkretnem primeru pa se mi zdi , č e imajo vrt in možnost imet psa tudi zunaj naj pripravijo še hišico in dobro ograjo , potem bo pa čas pokazal svoje. Če bodo dobili mladička poleti ali spomladi je včasih prav fino, da lahko raste zunaj, vsaj ko smo v službi. A jaz bi ga morda v tem primeru nastanila v del vrta ali pesjak.
Logiran
jozica22
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43

« Odgovor #601 : sreda, 30.03.2005 : 18:54:15 »

Hvala za vsa vaša mnenja. Meni ste kar veliko pomagali pri mojem razmišljanju o tem! Malo sem razmišljala in prišla do ugotovitve, da bo za mojega kužka najboljša ta varianta, da bo ponoči in ko ne bo nikogar doma na vrtu v pesjaku (prostornem pesjaku z dobro izolirano uto), ko pa bomo doma bo pa itak z nami, saj ga imamo namen imeti za družinskega psa in niti podrazno za to, da bi bil ves čas sam. Vrt bomo dobro ogradili in bo lahko, ko bomo doma lahko tekal tudi po vrtu. Imel bo vstop tudi v hišo, da se bo lahko pocrkljal, ampak že od začetka ga bomo pa navadili na to, da bo njegov prostor za nočni počitek pasja uta v pesjaku. Beagla bomo imeli za družinskega psa, odločila sem pa se, da bova delala tudi agility. Glede na to, da s fantom že zdaj veliko hodiva v naravo z njegovo rottweilerko, bo tudi beagle dobil dovolj gibanja, poleg tega pa bo imel ves čas tudi stik z nami, tako da dolgčas mu sigurno ne bo. Najbolj se mi smilijo psi, ki so ves čas na verigi ali pa po cele dneve zaprti v pesjakih. Sama nima srca, da bi si kupila psa samo zato, da bi ga imela, ampak zato, da bo moj družabnik, zato bom dobro poskrbela zanj!
Upam, sa ga bom dobila poleti, ampak raje nič ne rečem. Bom počakala do maja, da bom videla kaj mi bo povedala Neva.
Vesela sem, da se vas je je na moje vprašanje v zvezi s tem, toliko odzvalo pa hvala vam za vse odgovore  Kiss Wink
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #602 : sreda, 30.03.2005 : 20:39:02 »

Jozica,upam,da bomo nasli zate beagla,ki si ga tako želiš.Svetujem ti,da že prej pripraviš pesjak in ogradiš vrt,preden bo kuža prišel k hiši.
Zdaj je sezona razstav in upam,da se kje srečamo.Kako pa kaj Brakadini šolarčki?Midve s Hesto "špricava",ker sem jaz še na bolniški.Do PNZ se bova že toliko naučili poslušnosti,da tam ne bo problemov.Lucky Boy se bo sedaj spet začel razstavljati v razredu veteranov,saj se je v razstavnih krogih vedno dobro počutil,zato mislim,da mu bo v veselje,predvsem zato,ker mu ne bo treba ostajati med vikendi doma.
Imejte se lepo!
Logiran
jozica22
novinec
*

« Odgovor #603 : sreda, 30.03.2005 : 22:37:00 »

Neva tudi jaz upam, da se bo našel beagle zame Smiley! Ja vrt imamo namen ograditi preden bo beagle prišel k nam, prav tako bomo prej naredili tudi pesjak in uto. Ati mi je obljubil, da bomo kmalu začeli z delom, tako da bo do prihoda mladička že vse zrihtano.
Koliko pa je ponavadi kaj beaglov na razstavi? Ali se boste v kratkem kakšne razstave udeležili tudi vi, saj bi tudi jaz prišla kaj pogledat (če ne bo predaleč), da bi vas spoznala. Če ne prej pa maja, da spoznam tudi vaše beagle.

Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #604 : četrtek, 31.03.2005 : 07:41:36 »

solarki sena in xsara danes zacneta (vceraj smo imeli samo uvodni sestanek). za zacetek bosta v skupini gonecih se psick, potem pa bosta presli v skupino malih in srednje velikih psov. meni se zdi, da smo tokrat solo dobro izbrali.
xsarin snubec mali crni mesancek je pricel s seboj na izlete k xsari voditi prijatelje. nisem si mislila, da so tako vztrajni! celo med najhujso nevihto se ni odlepil z vrat. zdaj pa moram stran podit se krasevca. no, vsaj vrat ne markirajo vec, ker jih vsak dan umijem in razkuzim.
jozica, 17. aprila je v domzalah seminar iz agilityja. medve s xsaro se ga bova po vsej verjetnosti udelezili (podrobnosti najdes v kinologu). cena je 6000, zraven bo se prakticno delo v skupinah. ce te zanima.
Logiran
jozica22
novinec
*

« Odgovor #605 : četrtek, 31.03.2005 : 09:41:41 »

Barbara, a misliš da se lahko seminarja udeležimo tudi tisti, ki še nimamo psa? Sama bi zelo rada šla na ta seminar in mogoče bom celo šla! Mogoče se pa potem srečamo na tem seminarju. Veseli me, da bo verjetno tam tudi kakšen beagle Smiley! Bom šla v knjižnjico in pogledala v Kinologa, da bom videla kako in kaj.
Ja psi so res zelo vztrajni kadar se gonijo. Pri nas v vasi je tudi veliko psov in bom imela verjetno jaz iste probleme, če bom izbrala psičko.
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #606 : četrtek, 31.03.2005 : 09:57:10 »

ojla,
komi čakam, da gremo v šolo!! Me ža prav firbec matra, kako se bosta muli odrezali!!

Zdravo Neva, vidim, da se bolje počutiš - upam, da imaš zdaj že dve roki Wink S enisem nič javljala, ker sem bila ves čas zelo "busy" (saj veš - Velika noč, pa to).
Kako pa kja ta novi Luckiyevi otroci? A so pridni in zdravi?
A v Vrtojbi boš Hesto razstavljala, a ne? 16. aprila? Sem mislila prit gledat, pa mogoče cela družba z mano (pasja in človeška - Barbara, a se prijaviš?  Cheesy) Zdaj se bomo moral itak začeti počas zmenit, kdo bo kje, da ne bomo konkurenčni  Tongue

Tina, full bi že rada spet Snupkota videla. Pa Scottya tudi. Upam, da bo naša "bejba" naslednji teden že kaj boljša, pa bi lahko kam "pičili" - vsi skupaj.

Jožica - po moje greš na seminar lahko tudi brez psa. Če je za plačat, bodo v vsakem primeru z veseljem denar pobrali (saj se hecam).

Pa lep pozdrav,
Geia
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #607 : četrtek, 31.03.2005 : 10:04:27 »

sigurno gres lahko brez psa.
mogoce bi sla v vrtojbo (pomagaj mi z geografijo, to je proti zahodu?), to bi bil res kinoloski vikend (dan po razstavi pa seminar). ko neha dezevat grem v trgovino po nutro, ker imam celo sobo popljuvano (igra se z zogico za brikete, briketov pa ne poje). ze samo ko odprem posodo z briketi se obrne in gre stran. nevo bo pa rezveselila novica, da kljub zavracanju briketov teza narasca (ostalo hrano je) in sva ze skoraj na 12 kg.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #608 : četrtek, 31.03.2005 : 10:19:03 »

Beagla bomo imeli za družinskega psa, odločila sem pa se, da bova delala tudi agility. 

Dobra odločitev. Smiley
Največ Snoopyjev sem videla v agilityu na Danskem. Tam so imeli najmanj po dva ali tri vsak in so bili druga najpogostejša pasma malih psov , takoj za šeltiji. Beagel je bil tudi že zmagovalec evropskega agility prvenstva, v časih ko sta bili samo dve višinski kategoriji psov.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #609 : petek, 01.04.2005 : 20:23:52 »

Zdravo!
Naj vam povem,da je bil evropski prvak v delu lani tudi beagle,čeprav ga nekater naši strokovnjaki uvrščajo med eksote.
Sinoči me je obiskal Snupko in je res priden,moram priznati.Lucky se je spet obnašal kot največji revež in se ves čas crkljal pri Tini in stresal ljubosumnost nad svojim sinom,ko sem ga hotela malo objeti.Skotty je spet
uveljavljal svoje naskakovanje,tako,da je pristal v boksu na ohlajanju.
Upam,da se maja dobimo v čimvečjem številu.
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #610 : torek, 12.04.2005 : 13:05:48 »

Jaz bi se pa samo rada malo pohvalila, da je bil Snupko v petek med najboljšimi v šoli. Prejšnje ure mi je bilo prav nerodno, ker sva bila najslabša, v petek me je pa presenetil. Mogoče tudi zato, ker sem ga tako hvalila in mu prigovarjala in piskala, da me je samo gledal. Res je bistvo v tem, da si čimbolj navdušen v trenutku, ko nekaj prav naredi, in seveda v hrani. Naj omenim še to, da je v skupini še ena beaglica Besi in tudi ona je obvladala. Torej, beagli so najboljši učenci.  Wink Najbrž tudi zato, ker bi za posebno salamico vse naredili.  Grin Kolikor vem, gre dobro tudi ostalim predstavnikom.
Kako ste ostali? Koliko vas gre v Vrtojbo ta vikend?
Mi se še nismo odločili ali pridemo ali ne, upam pa, da se v kratkem tole vreme popravi in se vidimo na kakem sprehodu.

Pozdravčke,

Tina
Logiran
MATEJA K
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #611 : torek, 12.04.2005 : 19:37:59 »

Pozdravljeni vsi beagle navdušenci!
Tudi meni so beagli zelo všeč in se nad njimi navdušujem že kar nekaj časa in spremljam tudi vaš forum. Zadnja dva meseca (približno) pa tudi intenzivno iščem legla ali pa vsaj pričakovana legla, vendar kar nimam sreče (v Lovcu so bili štirje oglasi od tega sta imela dva razprodane, pri enem se ni "prijelo", no enega pa moram klicati čez en mesec, če se bo morda le "prijelo"; pa še nekaj informacij sem dobila in na žalost tudi ni bilo nič) in ne vem več, kam bi se obrnila, ker mi nekako zmanjkuje idej. Odločila sem se, da pišem še vam, ker ste verjetno malo bolj povezani med seboj in morda kdo od vas ve za kakšno (prihajajoče) leglo. Vesela bom kakršne koli informacije saj je te čudovite kužke res težko najti. Bi pa še vprašala, če je kaj več informacij v zvezi s tistimi beaglčki v Italiji?
Že v naprej hvala za odgovore in veliko veselih sprehodov z vašimi beagli vam želim.
Mateja
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #612 : torek, 12.04.2005 : 22:36:13 »

Tisti beagelcki v Italiji so baje potegavscina.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #613 : torek, 12.04.2005 : 23:09:22 »

Živjo!
Sporočam,da se dobimo 21.maja na prostoru KD Hrušica,prostor je že rezerviran za uro pa se dogovorimo naknadno.
Naval na beagle je res velik,le cena mnogim ne usreza.Po mojem mnenju se je za določeno pasmo treba pozanimati veliko prej,kot je trenuten navdih za mladička.
Čestitke Snupkotu in vsem ostalim šolarjem.Če želi kdo na CAC Novi Marof,naj mi sporoči čimprej,da se dogovorimo glede prijav.
Pozdrav!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #614 : sreda, 13.04.2005 : 08:21:12 »

glede teh beaglov v italiji sem kontaktirala naslov gospoda, ki naj bi poslal novico iz zavetisca, vendar mi ni odgovoril. je pa res pisalo v nekem clanku, da je vse skupaj potegavscina. saj ne ves vec, komu verjet! upam, da je res potegavscina, ceprav veliko beaglov tako konca (po italiji jih baje kar s kamioni prevazajo se cisto male, da jih prodajo za poskuse).
xsara in sena bosta "ta pravi" izpit opravljali jeseni, ker zacetek junija se ne bosta imeli 12 mesecev. spomladi zato opravljata klubskega, jeseni pa po par osvezilnih vajah A ali B-BH. sta pa kar pridni. v prvi skupini (gonece psice) sta bili med samimi visavci, zdaj sta pa edini netibetanski pasmi.
satisfactiona xsara niti povoha ne vec, zato dobiva samo se nutro, ki ga ima zelo rada. dlaka je super, prebava krasno, upam, da ne bo spet treba menjat.
Logiran
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.