mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 22:25:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435687 krat)
0 članov in 19 gostov pregleduje to temo.
Geia
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 83

« Odgovor #540 : petek, 11.02.2005 : 17:02:35 »

Zdravo,

No, pa še moj prispevek - kot Snupko, tako tudi njegova sestrica Sena še kar uboga na odpoklic, razen, kadar so v blizini (ali pa na drugi strani travnika) kaksni potencialni kuzki za igranje. Takrat nima smisla napenjat glasilk. Za enkrat so nasi begelčki pridni in nas ubogajo, vendar gre poslušati Nevo, ki ve, kaj pomeni, ko se beagla enkrat nauči iskati sled.

S puščanjem psa samega doma ni nič narobe, vendar ga moraš začeti takoj navajati na to. Midva sva Seno že tretji dan pustila samo za kakšne pol ure. Najprej sva se zaprla v drugo sobo, po dveh dnevih pa sva tudi že zapustila stanovanje. Tudi, če bo jokal in cvilil, se ne vračaj nazaj, ker boš naredila veliko napako. To bo poneilo, da bo kuža dojel "če lajam in cvilim, potem pride vedno nazaj". Pa ne mislit, da boš kužka s tem mučila. Kuža bo večino časa, ko bo sam doma, tako in tako prespal. To, da je kuža treba navaditi na malo samote naju je takoj opozorila tudi veterinarka. Če ne boš začela zgodaj, potem bo vedno težje. Seveda to ne pomeni, da je lahko kuža cele dneve sam!
Druga zadeva pri navajanju na samoto pa je tudi to, da lahko pričakuješ "manjše" deformacije stanovanja. Verjetno si že v knjigi prebrala, da je treba narediti stanovanje "puppy proof". To je čista resnica. Sploh je potrebno zaščititi in odmakniti električne žice (by tthe way, Sena jih je imela blazno rada vrgla je na tla stereo sistem in enkrat skoraj televizijo, ker je vlekla kable).

No, madonca sem se razpisala. Ej, biglaši, a je ta vikend kdo za kakšen sprehod (npr. v soboto popoldne)?

Geia
Logiran
jozica22
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #541 : sobota, 26.02.2005 : 18:25:55 »

Ojla beaglarji  Wink!!!!
Kako to, da se že toliko dolgo ni nihče od vas oglasil na forum? Kje ste? A imate toliko dela z vašimi ljubljenčki Smiley?
Jaz pa nestrpno pričakujem kdaj bo kdo napisal kakšno svojo dogodivščino z beaglom pa nič od tega! No, uglavnem, jaz že komaj čakam, da našparam dovolj denarja za beagla, ker že prav pogrešam kakšno kosmato kepico za družbo Grin!

Lep pozdravček vam in vašim beaglom (no pa tud drugim ljubljenčkom)!!
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #542 : nedelja, 27.02.2005 : 21:19:06 »

Jožica !
Tvoj bodoči pes, jo bo sigurno kdaj mahnil na potep v bližnji gozd,vedi pa to ,da se vsak gonič vedno vrne na isto mesto od koder je šel,zato je pametno,da se tam pusti kakšna osebna stvar in pes tam počaka,seveda,če mu slučajno kdo ne prepreči povratka.
Res je, da se goniči vračajo na mesto, kjer so začeli z gonjo vendar moramo vedeti, da je potrebno tudi to utrditi s šolanjem in da lahko z nepravilnim ravnanjem, značilnim za vodnike, ki niso vajeni značaja goničev, psa zmedemo in se nam bo celo življenje izgubljal, kadar se bo oddaljil od nas.
Če se bodo ti samostojni potepi po gozdu pričeli že v zgodnji mladosti psa, bodo ti postali zelo dolgi, predvsem pa je mlad pes negotov v vračanju na mesto, kjer je začel svoj potep, še posebno, če je med potepom sledil kaki divjadi in tako ni bil dovolj pozoren na okolico (vonjavne slike). Gonič se v prvih desetih ali dvajsetih primerih, ko se je bolj oddaljil (min. 10 minut) od nas NE SME izgubiti sicer je zelo verjetno, da ga bomo iskali vedno, ko nam jo bo popihal.
Tako mu povratek lahko prepreči nekdo, ki bo naletel na psa oz. se bo pes v iskanju doma zatekel k nekomu, ki ga bo obdržal ali pa celo odpeljal kam drugam, če pa se bodo potepi za divjadjo vrstili pogosto se lahko zgodi, da mu nekdo lahko povratek trajno prepreči še posebej, če se bo to dogajalo v pomladanskem času, ko poteka poleganje divjadi.
Vedeti moramo, da ima beagle močan lovski nagon in pri gonji divjadi spada med tiste goniče, ki so še posebej vztrajni zato v gozdu nima kaj delati sam oz. brez ustreznega nadzora. Vsi beagli, kar sem jih do sedaj videl, so se izkazali kot odlični goniči (letošnje evropsko prvenstvo za goniče je zmagal prav beagle), če pa nekdo trdi, da mu njegov beagle še ni ucvrl za nobeno živaljo, potem sem prepričan, da se dejansko še ni srečal z nobeno divjadjo.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #543 : ponedeljek, 28.02.2005 : 08:19:41 »

Pozdravljeni!
Tudi jaz moram povedati, da ima moja Biba zelo močan lovski nagon. Ko v gozdu pride na sled postane gluha za vso klicanje in prigovarjanje. Tako da jo, ko goni, vedno počakam na mestu, kjer je začela. Ponavadi gonja ne traja več kot 4-5 minut in tudi vedno se vrne na isto mesto, kar ji še dodatno nakažem s klicanjem.
Tako, da mislim, da je beagla nemogoče odvaditi tega oz. mu preprečiti, ker ima to v krvi.
Predvsem v spomladanskem času, pa je potrebno paziti, ker imajo srne takrat naraščaj in je najboljše imeti psa privezanega, ker tudi živali potrebujejo svoj mir, predvsem v tem času.

LP
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #544 : ponedeljek, 28.02.2005 : 11:31:47 »

Zdravo vsem,
se strinjam, da imajo beagli močan nagon, samo Snupko ga še ni pokazal. Je pa res, da še ni videl nobene divjadi. Sledi pa že veliko in največji žur mu je bil, če je našel kak iztrebek in ga veselo pojedel. Potem je pa samo iskal nove, ne da bi sledil sledi. Je pa vprašanje, kaj bi naredil, ko bi zagledal kako srno. Bomo videli in upam na najboljše.
Sicer je pa zdej tak žur, ko je sneg. On bi cel dan divjal naokrog. Več ga je boljše je. Energije mu pa sploh ne zmanjka.
No, oglasite se še kaj ostali iz Brakade in tudi drugi seveda.
Se pa začenja čas pasjih šol in me zanima, kam jih boste vpisali.

Pozdravčke,

Tina
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Sporočil: 124

« Odgovor #545 : ponedeljek, 28.02.2005 : 16:20:01 »

Brakada ima trenutno samo eno roko Grin Grin Grin
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #546 : torek, 01.03.2005 : 12:49:31 »

PETIT, Brakada je trenutno obležala,Neva je med napol živimi, roki pa ima še vedno obe.Bodo zgleda še malo čakali,preden jim bo pustila, da jo mrcvarijo.
LP
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #547 : četrtek, 03.03.2005 : 09:06:38 »

kaj pa je z njo? ocitno z nasim obiskom spet ne bo nic ...
sem videla bassetke v moj pes reviji, ampak samo za sekundo, ker jo je xsara razgrizla.
drugace sva fino, xsara gre skozi prvo gonitev in zadevo kar dobro prenasa. sovrazi sicer hlacke, krvi pa je bilo zelo malo in se to samo prvi in drugi dan. sneg ji je zelo vsec, razen kadar po povrsini zaledeni in se ji udira pod sapkami. s solo bova zaceli (ozr. nadaljevali) marca, izbrali sva si svrka. ce bo poslusna, bova ze zaceli tudi z agilityjem, ko snega ne bo vec. kar se tice nagona, xsara je parkrat stekla za zajckom, ko smo se sprehajali v gozdu. na sreco ji je vsakic zajcek pobegnil cez vodo, cez katero ona ni mogla hitreje od nas in smo jo prestregli. je pa za nekaj minut oglusela in se ni odzivala niti na hrano. moram pa povedat, da je sla samo za zajcki. velikokrat sva naleteli na srne in te je niso zanimale. imeli sva jih celo credo pred nosom pa jih sploh ni pogledala.
lepo se imejte pa pisite kaj,
X&B
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #548 : torek, 08.03.2005 : 16:36:25 »

Ej, zdravo,

A se spomnite, ko je Lidija od Vanja predlagala, da se konec marca dobimo pri Starem Malnu na Vrhniki? Takrat se nas je par pofočkalo. Zdaj pa me zanima - a se bomo zmenili, a ne? Zadnji vikend verjetno odpade zaradi Velike noči, bi se pa lahko en vikend prej ali pa pol zmenili.

Brakada v Ljubljani (pravzaprav zadnji mulci) se včasih dobivamo v Mostecu na PSTju. Včeraj se nam je pridružil tudi Bar. Če še koga zanima in bi šel rad z nami, naj se javi. Naš moto je "Beaglov ni nikoli preveč".  Wink

Ciao. Geia
Logiran
tomazicv
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #549 : četrtek, 10.03.2005 : 13:11:59 »

Živjo vsem,

po dolgem času se spet malo oglašam sploh pa sedaj, ko je Geia malo spomnila na stare dogovore. Ja midva z Lidio bi tkole rekla:

Dejmo se dobit 19.3.2005 na piknik prostoru pri Starem Malnu na Vrhniki od 10h. Mi trije človečki in Lana bomo tam.
Pride naj kdor le more, ni nujno da ima psa, več kot nas bo bolj bo zanimivo.

No tko pa lep pozdrav,

Vanja
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #550 : sobota, 12.03.2005 : 21:29:51 »

medve z aso sva za, sena in xsara pa prav tako. se bo treba pa toplo oblect.
Logiran
tomazicv
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #551 : nedelja, 13.03.2005 : 00:10:14 »

Mislim, da se bo treba slečt ne oblečt, ker bo 20 stopinj. Upajmo da se še kdo javi da pride.

Za detajle se lahko zmenimo še tja do petka. Če ima kdo kakšno vprašanje le na dan z njim.

Piknik prostor kjer se bomo dobili je tisti tik pred Starim malnom, kjer je tudi parkirišče za lenobe  Grin, ki se jim ne da hodit do Starga malna.

LP, Lidia &  Vanja
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #552 : nedelja, 13.03.2005 : 08:42:06 »

ce bo toplo, pa se toliko boljse. upam, da noben od beaglov nima lenob za lastnike  Grin komaj cakam! zelo si zelim spoznati lano.
Logiran
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #553 : nedelja, 13.03.2005 : 21:14:57 »

Midva z Bigijem bi se vam z veseljem pridruzila in vas spoznala, pa  moram na predavanja ob sobotah... Škoda  Cry
Logiran
oniks
novinec
*
Sporočil: 8

« Odgovor #554 : nedelja, 13.03.2005 : 21:30:41 »

Ojla....najprej en lep pozdravček vsem lastnikom Beaglov:))
Sem iz kopra in imam 7 mesecev starega Beagla......
Zanima me, kje se dobivate, saj bi se vam rada z Oniksom pridružila....Mislim, da je čas, da spozna pse svoje pasme:)))
Logiran
Strani: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.