mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 18:22:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435612 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
TinkaS
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 38

« Odgovor #465 : sreda, 24.11.2004 : 20:53:54 »

Živjo,
dolgo se nisem javila, ker imamo preveč natrpan urnik.
Naj pa povem, da smo malo na bolniški, no, v bistvu Snupko. Ima vnete učke in v ušesih kvasovke, tako da smo založeni z raznimi kapljicami. Pri veterinarju smo ga mogli trije držat, da je bil pri miru. Naj bi se pozdravilo čez deset dni, ko imamo kontrolo, drugače gre lahko tudi za kakšno alergijo.
Upam, da se bo popravilo, ker si res ne želim, da bi bil Snupko na kaj alergičen.
Sicer pa njega ne moti to kaj dosti, še vedno veselo teka čez travnike in se igra z ostalimi kužki, problem je le, ko je čas za zdravilo, ker pač mirovanje ni njegova vrlina.
Kar se pa tiče srečanja, smo mi 100% za, ker mi je najlepše opazovat več beaglov, ko se podijo naokrog.  Grin

Upam, da so vaši beagelčki ok in da se kmalu vidimo.

LP, T&D&S
Logiran
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #466 : sreda, 24.11.2004 : 23:29:46 »

Tudi od naju z Bigijem en lep pozdrav po dolgem času. Bigi je najbolj vesel, ko gre na sprehod z njegovimi prijateljicami - boksarko in "canicocorsico". Babe so bistveno večje od njega in ko tekajo naredijo one po en korak on revček pa se kotali za njimi in jih naredi v tem času deset.
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #467 : ponedeljek, 29.11.2004 : 11:55:36 »

Zdravo beaglaši,

Očitno nas je razstava res utrudila, da smo vsi utihnili  Grin
Mi smo O.K. Zlasti smo uživali v preteklih sončnih dnevih. Malo smo se potepali v okolici Bohinja, pa v okolici Ljubljane... Zelo rada bi se dobila na kakšnem sprehodu s Xsaro in Snupkom, pa kaj, ko je sedaj tako hitro tema. Komaj pridem iz službe, že "popokam" Seno in šibava na kakšen bližnji (!) travnik, da se lahko malo "sprehodi". Daljši izleti so nam ostali samo čez vikend. Lahko pa se zmenimo kak dan cez vikend, bolj zgodaj popoldne, kaj pravite?
Barbara, tudi Sena je na veliko izgubljala zobe - v 10 min. kar 4!! Pa je tudi ni nič motilo pri jedi.
Tinca, Neva mi je vcerja povedala za Snupkotove tezave. Upam, da je ze kaj bolje.
Mobubi, predstavljam si, da Bigija nič kaj preveč ne moti, da mora biti vedno zadnji, je pa verjetno najbolj glasen.  Wink

Lep pozdrav vsem,

Geia
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #468 : ponedeljek, 29.11.2004 : 17:40:43 »

tudi medve bi sle z veseljem na kaksen sprehod, ce bo lepo vreme lahko ta vikend. ali bo se kdo od vas sel na razstavo v lj. januarja? medve greva v soboto. nacrtujem tudi kaksen izletek do neve, ker bi rada videla pitona! pozdravcek - B&X
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #469 : ponedeljek, 29.11.2004 : 20:38:51 »

Pozdravljeni!
Upam da se kaj kmalu srečamo in naredimo nekaj fotografij,res nimam veliko časa,a za naše malčke se vedno najde.Upam,da bo prišel na razstavo še kdo od starejših,vsekakor pa jih pričakujem več v razredu mladih,da bo kaj konkurence,saj je bolje,da jih je v ringu čim več,tako vsaj približno veš kaj imaš.Ker je to dvodnevni CACIB bo gotovo tudi dosti tujcev.
Za novoletne praznike bosta pri nas v varstvu še dva beagla,tako da bo res veselo.
Se vidimo!
Logiran
mobubi
novinec
*

« Odgovor #470 : torek, 30.11.2004 : 20:18:59 »

Kako bi se dogovorili z našimi kosmatinci, da bi lulanje in kakanje prestavili na sončna vremena?   Grin Ko prideš iz službe moraš takoj teč ven, ker je kmalu tema in niti približno nimaš časa čakat, da dež malo pojenja al kaj podobnega, enostavno moraš it takoj ne glede na vremenske razmere.  Sovražim kratke dneve!!!!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #471 : sreda, 01.12.2004 : 09:24:16 »

ja, tudi nama ta dez ze posteno preseda, ampak se pac fino obriseva po sprehodu pa je. bolj kot dez me moti blato, ker tamala je ze pravi kmecki pes in skace po sveze pognojenih njivah da jo je veselje gledat, potem pa tako smrdi, da je groza! hehe, in jaz tej packi pustim na posteljo  Lips Sealed
Logiran
TinkaS
novinec
*

« Odgovor #472 : sreda, 01.12.2004 : 11:50:07 »

Tudi Snupko ima najraje velike blatne lužice, če je pa kaj gnoja, je pa še večji užitek. Pri nas vedno na koncu sledi topel tuš, pa ni važno ali je dež ali ne, ker smo zmeraj blatni na koncu. Je pa res, da se tudi Snoopy ne mara sprehajat po dežju in kar šiba nazaj na toplo.
Aša, hvala za želje. Na žalost se mi zdi, da mu ta terapija za učke ne pomaga kaj dosti, ker ima še vedno rdeče in mu teče iz njih. Z ušesi je pa bolje. Bomo videli v petek, ko imamo kontrolo. Res upam, da ni alergija. So nam rekli, da je največkrat na hrano ali pa na hišni prah. Tudi sama sem alergična na hišni prah in pršice in upam, da ni tudi mali tega staknil. Bom sporočila.
Neva, me veseli, da si se spet oglasila. Včeraj sem kupila Moj pes in Scotty je res pravi fotomodel. Čestitam in mu še naprej želim uspešno kariero, tudi v tujini.  Grin
Toliko, zdej se nama pa mudi na daljši sprehod, saj ne dežuje.

Pozdravčke vsem, pa za kak sprehod se oglasite.

Tina
Logiran
tomazicv
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 40

« Odgovor #473 : četrtek, 02.12.2004 : 13:03:19 »

Ja Lana je bomo rekli prišla v srednja leta in to pomeni, da če gre zunaj dež bi ona samo svoje potrebe čimhitreje opravila in tekla nazaj v svojo košaro. Zdaj se celo že dogaja da jo moram vleči iz košare da gre okoli 22h zadnjič ven lulat.

Po moje da smo lahko vsi skupaj samo zelo zelo zelo veseli, ker imamo beagle s katerimi ni prav veliko dela kar se čiščenja po sprehodih tiče. Predstavljajte si kakšne pse z 5 ali več centimetrsko belo dlako, ki jo povrh vsega še po tleh vlečejo  Grin. No takrat bi pa pomoje vsi mi rekl da sploh nimamo nič dela s psmi.

Logiran
mobubi
novinec
*

« Odgovor #474 : četrtek, 02.12.2004 : 21:33:55 »

Lana se je v "zrelih letih" očitno umirila, ma kako pa je s cerkljanjem? Bigec se ful rad certa, pride in s tačkami sili proti tebi in potem ga moraš primit v naročje in ga pestvat.  Js upam, da ga z leti to ne bo minilo, ker je tako simpatično. Kako je pri vas "starejših"?
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #475 : sobota, 04.12.2004 : 20:33:22 »

ce bomo imeli kaksno prednovoletno srecanje, bi bilo pametno, da nas gre v selco vec skupaj, da ne bo neva za vsakega posebej jemala casa. meni je vseeno, kdaj bi sli, samo nedelja 18. mi ne ustreza prevec. ce ste za to, da gremo skupaj, mi sporocite na zasebno, drugace se bom pa sama zmenila z nevo in si bo pac morala vzeti cas samo za xsaro (kot da je to kaj hudega)!!
upam, da se snupko ze bolje pocuti, ce je v formi za kaksen sprehod, pa naj nama sporoci. jaz imam ta mesec ogromno casa in bi se z veseljem dobila s kom. malo solo bova tudi kmalu zakljucili. sva kar pridni, sem pricakovala, da bo bolj lumpasta.
geia, tinka: javita se za kaksen sprehod ali celo izlet do neve in pesjanov.
pa uzivajte!!

ps: po uspehu scottyja v reviji moj pes z veseljem sporocam, da so xsaro slikali za finance in bo njena slika po vsej verjetnosti tudi objavljena. ce bo kaj iz tega, vam sporocim.
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #476 : nedelja, 05.12.2004 : 19:40:40 »

Živjo!
Veseli me,da uživate s svojimi csrkljanci,pa saj,kaj bi brez njih.Naš Laky Boy je že v precej zrelih leti,pa se iz dneva v dan bolj crklja,postal je prava lenoba in ga zjutraj komaj prepričam,da vstane in opravi kar je potrebno,zelo neučakan pa je,ko ve da gremo v gozd,tam njegova lenoba kar izpuhti.Mogoče pride na CACIB Ljubljana v razred veteranov.
Res se moramo dobiti pred prazniki.žal imam zelo natrpan urnik in ne vem kdaj bi se dobili.
Upam,da je Snupko že boljši,lahko je alergičen na suh zrak(od centralne)saj je Lucky tudi.
Smo v pričakovanju Lakijevih mladičkov-komaj čakam.Savi Sari čestitke za poziranje.Ta teden bom videla tudi Sočo-zvezdo Čukov.Razmišljam.če bi prijavila še Ello na razstavo.da bi nas bilo čim več.
Pozdrav vsem skupaj.
Logiran
TinkaS
novinec
*

« Odgovor #477 : nedelja, 05.12.2004 : 20:25:44 »

Zivjo,
no, da sporočim, kako je s Snupkotom: v petek smo imeli kontrolo in z ušeski je že precej bolš, z učki je pa takole. Imel je vnetje, ki se je precej popravilo, vendar mu iz enega učka še vedno skoz teče in to naj bi bilo zaradi tega, ker je nekaj narobe z njegovo solznico. Dr. Zemljič je namreč ni videl tam, kjer naj bi bila in je rekel, da je to pri beaglih pogosta stvar. Lahko jo ima bolj notri ali pa je celo malo manjka, kar se ugotovi s posebnim pregledom, v bistvu spiranjem. Sicer pa je to zaenkrat bolj lepotna napaka kot zdravstvena, lahko pa se, ko bo starejši, to oko večkrat vname. tako, da ni nič hujšega. Bomo videli, ko nehamo jemati vsa zdravila.
Tudi Xsari čestitam za ta podvig, čudno, da šele zdej.  Grin
Za sprehod sem skoraj vsak dan na voljo, tako da se res mormo samo zment. In tudi za v Selca.
Naj pa povem še to, da je Snupko podedoval kar nekaj lastnosti svoje žlahte iz Selc, obvezno je skakanje na mizo in vsepovsod, najbolj všeč nama pa je, ko naju buta z glavo v roke, da ga slučajno ne bi nehala božat.
No, toliko iz Mosteca.

Pozdravčke,

Tina
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #478 : nedelja, 05.12.2004 : 20:47:22 »

me veseli, da s snupkotom ni hujsega in upam, da bo kmalu brez zdravil. xsari nocejo izpasti caninusi, ceprav so spodnji ze zaceli rasti. veterinarka je rekla, najm alo pocakava in upam, da ne bo treba pulit. danes sva bili na pripravah za razstavo, smo se imeli kar fino, pridne pa ravno nisva bile. bova morale vec vadit. zanima me, kako se meri plecna visina, ker ne znam zmerit, koliko je xsara zdaj visoka (sem namerla 40cm pa je sigurno prevec ker nima velikosti odraslega beagla!).
tinka: se slisiva ob prvem lepem vremenu pa bom zrihtala prevoz do mosteca, ce sta za!
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #479 : nedelja, 05.12.2004 : 21:06:41 »

zanima me, kako se meri plecna visina, ker ne znam zmerit, koliko je xsara zdaj visoka (sem namerla 40cm pa je sigurno prevec ker nima velikosti odraslega beagla!).

Plečno višino se psu meri pri sprednji taci. Se pravi, da pes normalno stoji (kot na razstavi), glavo ima dvignjeno, psa pa zmerimo ob prednji taci od tal do hrbta.

LP Jana
Logiran
Strani: 1 ... 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.