mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 10:16:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435513 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
yo
gost
« Odgovor #150 : četrtek, 19.06.2003 : 00:04:29 »

Citat

Me zanima, če tudi za druge pasme obstaja kaj podobnega Huh

Jaz osebno mislim, da je tukaj veliko prisotna moralna odgovornost vzreditelja. Ko sem jaz kupovala Shio, so vzreditelji po izrastu mlecnih zob za enega ze rezerviranega in placanega kuzka ugotovili, da ima predugriz. Slucajno sem bila zraven, ko so klicali bodocega lastnika in mu sami povedali za "zadevo". Predlagali so mu, da izbere drugega psa ali pa znizajo ceno po dogovoru, vendar ne manj kot za 50%. No, glede na to, da psa niso imeli namena razstavljati in da so ga zeleli le za druzbo so vseeno vzeli izbrancka, s tem, da so placali polno ceno, vzreditelj pa se je zavezal placati morebitne stroske, ki bi lahko nastali zaradi "napake".
Kako je v tvojem primeru, Tinka?

Lp, Yo
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65

« Odgovor #151 : četrtek, 19.06.2003 : 08:52:07 »

Citat

A ni tvoj Mozart iz psarne Halicanum?In kaj so ti tam rekli,ko si ugotovila problem?Jaz tudi mislim,da bi tu moral vzreditelj kako "sodelovati"!
Kot sem ti ze napisala,je nas Duncan od gsp.Kurtele,od koder je tudi Coco,pa ima ona tri psice in kot mi je znano nima nobena kakega problema z zobmi!Kaj pa je bilo narobe z zobkom?

Mozart je iz psarne Halicanum, je iz lanskega legla. Uradno njegovo ime je Halicanum Bartholomew  Roll Eyes. Z Darkom in Jasno smo bili kar nekaj časa v stiku, tudi se takrat, ko se je ta problem ugotovil. Smo se pa nekje sredi zdravstvenega procesa oz. ko mi je dr. Pavlica povedal, da je stvar dedna in sem zato jaz sklenila, da ga ne mislim vec razstavljat, nekje oddaljili. Vzreditelj mi je tudi predlagal, da bi sli delati genske teste, Coco (mama), Artur (sin iz 1.legla) in Mozart (2.leglo), da bi videli preko katere lnije se zadeva prenasa. Ko sem to varianto predlagala Pavlici, mi je le ta dejal, da nima smisla in da je zelo majhna verjetnost, da bodo genski testi kaj pokazali. Ko sem to povedala vzreditelju se nekako nismo vec slisali.

Ali imajo to napako drugi psi iz njegovega legla ne vem, ker brat zivi v Bukaresti, od Brie lastnice pa nimam telefonske stevilke. Upam in drzim pesti, da nimajo.

Je pa super, da Duncan nima te napake  Cheesy Cheesy, ceprav so meni rekli takole, ce zobje ne izpadaje tako hitro kot bi morali ali ima pes odvečne mlecne zobe je potem samo se majhen razkorak, da ima tako kot Mozart tako napako.

V Avstriji npr. ze mladicem, ki imajo nadstevilcno mlecno zobovje dajo prepoved vzreje. Pri nas tega ni, saj kot jaz vem.

Mozart je imel nadstevilcen zob, zaradi katerega se mu je popolnoma napacno zarastel spodnji desni podocnik. Ta podocnik mu je zacel prebijat nebo in zbijat ven zgornji podocnik. Tako, da je imel revez, ze luknjico v nebo, pa zgornji podocnik premaknjen. Zdaj zgleda relativno okej  Smiley, samo sem ravno vceraj opazila, da se mu je spet zacel nazaj v prvotno napacno lego posatvljat  Sad Sad. Ne vem, kaj bomo  Cry.

lp, tina

Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #152 : četrtek, 19.06.2003 : 08:59:07 »

Citat

Tinka, mislim, da si se malo zmotila v računanju. Ko sem jaz preračunavala sem ugotovila, da te je pes prišel skoraj 1300 EUR. Tale Mozart mora biti res nekaj posebnega...  Roll Eyes

Mozart je karakterno res nekaj posebnega, pa res lepo glavo ima pa en kup napak  Cool.
Citat

Na tvojem mestu bi tudi malo povprašala na vzrejni komisiji za beagle, kaj menijo o dednosti te težave. Povprašala bi tudi čim več vzrediteljev te pasme in raziskala prednike (linije).

To sem se pa odlocila, da bom, ker beagli naj bi naceloma bila zdrava pasma. Potem se pa cloveku tole dogodi. Pa zadeva z zobom verjetno nikoli ne bo resena (je bil zob ocitno prevec napacno zarascen)

Dvomim pa, da bo komisija kaj vedela  Roll Eyes?

lp, tina
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #153 : četrtek, 19.06.2003 : 09:04:50 »

Citat

No, glede na to, da psa niso imeli namena razstavljati in da so ga zeleli le za druzbo so vseeno vzeli izbrancka, s tem, da so placali polno ceno, vzreditelj pa se je zavezal placati morebitne stroske, ki bi lahko nastali zaradi "napake".
Kako je v tvojem primeru, Tinka?
Lp, Yo

Meni osebno je zoprno prosjacit za denar, nikoli nisem in nikoli upam ne bom  Smiley. Pa saj se vsi zavedamo, ko kupimo psa, kupimo zraven vse ostale stroske. Pac tako je.
Kar pa je zanimivo, da ce bi kupila avto, pa bi crknila klima po 10 mesecih, bi pa verjetno totalno znorela in vrnila avto nazaj ter zahtevalo popravilo. To je pa tko, ko se navezemo na zival :-/.

Drugace sem pa jaz Mozarta nameravala razstavljat in ga imet za nadaljno vzrejo (pod pogojem, da bi bil okej). Poleg zoba ima se par napak, ki sicer res niso ne vem koliko hude, so pa. Je pa 100000% sarmer, tega mu ne oporekam  Grin.

lp, tina
Logiran
tomazicv
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 40

« Odgovor #154 : ponedeljek, 07.07.2003 : 09:22:42 »

Živjo,

mene pa zanima kam gredo letos kaj vaši beagli na morje na počitnice?

Lana gre najbrž v kamp pa še ne ve točno kam.

LP, Vanja
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #155 : ponedeljek, 07.07.2003 : 09:38:19 »

Citat

mene pa zanima kam gredo letos kaj vaši beagli na morje na počitnice?

Mozart gre v Červar pa na Mali lošinj. Vse skupaj bo namorju 10 dni. Me pa prav firbec daje, če bo šel akj v morje  Roll Eyes, lansko leto se se ni upal it. Pa tudi drugace je kar bojec za v vodo it, razen ce ima pasjo druzbo, potem ni problema.

A Lana gre sama od sebe v morje? Pa zanima me, kaj vse od prve pomoci rabis sabo?

lp, tina
Logiran
tomazicv
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 40

« Odgovor #156 : ponedeljek, 07.07.2003 : 14:57:37 »

Lansko leto je bilo na morju tako:
1-3 dan na morju je sla v vodo do trebuha
3-5 dan je celo zaplavala
6-8 dan se je drla na obali kot jesihar, če si šla še ona v v vodo skupaj z nama.

Nasplošno gre pa veliko rajši v sladko vodo kot v slano. Najraje ima slapove na Kolpi, kjer ji še vedno ni najbolj jasno, da se lahko skoči iz slapu dol, gor pa ne.

Pasja prva pomoč na morju je pri nas taka:
- pinceta za klope
- oglje (tablete, ki jih kupiš v lekarni,ker nikoli ne veš, da ne bo pes pil morja in potem dobil drisko)
- ostalo pa kar iz avtomobilske prve pomoči, če bi bilo potrebno

Upam da prve pomoči ne bomo potrebovali imeli jo pa bomo.

LP, Vanja
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #157 : ponedeljek, 28.07.2003 : 12:13:02 »

Biglasi en lep pozdrav!

Vrnili smo se z morja in z veseljem sporocam, da je Mozart sel sam od sebe koncno v vodo   Grin. Plavanje mu sicer ni ne vem kaksna vrlina  Lips Sealed. Mozart namrec drzi rep v luftu in z njem maha kar pomeni, da mu rit potegne dol, potem pa hoce z glavo popravljat in zajame vodo v usesa  Shocked, nakar stresa z glavo in gre seveda pod vodo. Za crknit od smeha. Cela plaza se je smejala.

Se najbolje se je obneslo, ce sem ga drzala pod trebusckom, potem je slo  Cool.

Da je slana voda neuzitna za pit je hitro ugotovil, da pa je sonce in plaza za soncit pa tudi. Soncil se je non stop  Shocked, sploh ni hotel biti v senci.

Kako ste pa ostali preziveli dopust?

lp, tina

Logiran
M_o_j_c_a
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #158 : petek, 14.11.2003 : 11:19:44 »

Pri nas smo se odločili za novega družinskega člana kužka beagla.
Prosim vas, če mi lahko sporočite, kje bi se ga dalo kupiti oz. če
kdo pozna koga, ki ga oddaja, do konca tega leta.

Hvala že vnaprej za vašo pomoč

Lep pozdrav

Mojca
Logiran
beaglinka
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #159 : četrtek, 20.11.2003 : 21:25:38 »

Mojca, čestitamo in pozdravljamo!

Mi imamo dve beaglici (Pupa je dobila sestrico Najo) - pa nobene ne damo!

Mislim, da bodo pri Halicanumu konec leta imeli leglo, pejt na njihovo spletno stran pogledat: http://www.geocities.com/halicanum/
Logiran
meilleure
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #160 : torek, 09.12.2003 : 11:32:15 »

Pozdravljeni!

Zanima me, kako ostali lastniki reagirate, ko vas beaglecek najde socno kost sredi hoste, pa vam je na noben nacin noce prinesti.  
Naceloma nimam nic proti temu, da kost poje, strah me je edino, ce je kost perutninska ali tega, da kdo namerno nastavi zastrupljeno hrano (med bloki pogosto najdem sumljivo hrenovko ali kup salame). Ker smo psicko naucili prinesti igraco, je na zacetku prinesla tudi kost, a ker smo ji kost nekajkrat vzeli, je zdaj noce vec prinesti.
Hvala! Vse izkusnje bodo dobrodosle!
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #161 : torek, 09.12.2003 : 11:56:46 »

Zanima me, kako ostali lastniki reagirate, ko vas beaglecek najde socno kost sredi hoste, pa vam je na noben nacin noce prinesti.  

No, jaz sicer nimam beagla (mi je pa zelo lep pes), imam pa bernardinko. In tudi jaz imam tak problem. Zadnjic je v gozdu nasla kost, jaz pa tega nisem videla. Klicala sem jo pol ure kot zmesana, ona je pa bila 20 m stran od mene za enim majhnim hribckom v gozdu  Angry Angry Angry Grrrrr, 20 m stran je bila od mene in grizla kost, ampak jaz tega nisem vedela. Sele kasneje sem sla pogledat za ta hribcek, ker mi je samec tam gor stal in pol ure dopovedoval, da je psica tam in da ima kost, ampak jaz ga nisem razumela  Undecided Undecided Undecided Na zalost!

Od takrat ni nikoli spuscena v gozdu tudi zaradi tega, ker mi takoj uide za srnino sledjo. Jaz ne pustim psu pobirati kosti v gozdu.

Me pa zanimajo se mnenja ostalih!

Lp jana
Logiran
Drejči
midi
*
Sporočil: 1.862

« Odgovor #162 : torek, 09.12.2003 : 13:31:57 »

Imam eno znanko, ki ima beaglico (srečujemo se na sprehodih) in pri zadevi "pusti kost" uprizorita pravo komedijo.  Cheesy  Cheesy
Kuža naredi mačji hrbet, rep spodvije do vratu in tako "pohuljeno" (seveda s kostjo v gobčku) hodi 5 m pred lastnico. Lastnica pa jo prav milo in malo manj milo prosi naj spusti kost in hodi za njo. In tako se sprehajata po travniku. Na koncu sicer lastnica doseže svoje, ampak samo zato, ker psički ni več do takšnega sprehoda.

Z mojima nimam takšnih problemov. Ukaz "pusti" sta osvojila že kot mladinca.
Zadevo sem zastavila tako, da imam, kot vodja tropa, absolutno pravico "prevohati in probati" vse, kar se jima znajde v gobčku, ne glede ali je to igrača, prazna plastenka, palčka ali kost. Ko sem zadevo dobila v roke, sem jima jo vrnila (v 90%) ali pa tudi ne (v 10%).
Se pravi, kosti, ki sem jima dala, sta mi morala prepustiti in sem potem zadevo "velikodušno" vrnila v njun gobček.
Kar se pa palčk in igrač tiče, pa sem izkoristila tako, da smo se potem, ko sem jo dobila v roke, s tem predmetom vedno igrali.
To sem počela doma in na sprehodu.

Danes sta navajena tako, da mi vse prineseta na pregled. Če predmeta ne dobita nazaj, pomeni, da si je šefica zadevo zaželela zase (beri: vržem stran).

Je pa res, da nista nikoli pobirala nevem kakšne svinjarije in sta mi zaradi tega verjetno olajšala učenje tega ukaza.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
meilleure
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #163 : torek, 09.12.2003 : 20:31:54 »

Hvala obema za nasvete.

Z mojima nimam takšnih problemov. Ukaz "pusti" sta osvojila že kot mladinca.

- Jaz sem svojo pupo posvojila pred pol leta, pred tem pa so jo bolj redko spuscali s spage. Zato se vedno gojim upanje, da me bo nekega dne vsaj 90% ubogala.  Roll Eyes

Kar pa se vrvice tice - sicer jo uporabljam, ko smo na "nevarnem" obmocju, ampak ker se veliko sprehajamo, vseh obmocij se ne poznamo. Bi pa jo potemtakem na jutranjem sprehodu (ki poteka bolj kot ne v blizini doma) morala imeti skoz na vrvici. To pa se mi ne zdi smotrno. Pol je lahko kar skoz doma na vrtu. Izgleda, da bo treba se vaj, vaje, vaje...

..hja, pa zivcev  Smiley
Logiran
beaglinka
novinec
*
Sporočil: 23

« Odgovor #164 : ponedeljek, 15.12.2003 : 09:37:21 »

Hmmm, kaj pa vem.
Mi imamo dve beaglici, pa sta kot dan in noč (po karakterju). Ko Naji rečem PUSTI (spusti že po drugem SPUSTI), Pupa pa ...  sram.
Potem pa se lovimo po polju, pa travniku, pa čez potok, pa v hrib...
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.