o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 16:16:23
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]
30
31
32
33
34
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435567 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
tomazicv
novinec
Spol:
Sporočil: 40
Re:Beagle
«
Odgovor #420 :
nedelja, 24.10.2004 : 11:52:38 »
Premalo nas je lastnikov beaglov, da bi bili med seboj na smrt skregani. Še kakšnega novega navdušenca moramo pripeljati na forum, ne pa da stare sablje odhajajo. Ideja s piknikom pa se mi čisto dopade in sem (smo) še vedno za!
Neva, a lahko pošlješ po mailu kakšno slikico od ta nove kužike.
lp, Vanja
Logiran
tomazicv
novinec
Spol:
Sporočil: 40
«
Odgovor #421 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 07:48:01 »
Da malo spremenimo temo:
kako pogosto kopate svoje beagle?
Mam kr mal slabo vest, ker je bla Lana nazadnje poleti skopana, sicer pa jo obriševa z mokro krpo ko pride umazana iz gozda.
Vanja
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #422 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 07:58:40 »
Zdravo Vanja.
Jst mojo Bibo kopam po potrebi. To pomeni brisanje z mokro krpo, če je blatna in obvezno kopanje s šamponom, če se kje povalja po kakšnem gnoju.
Kar moram priznati, da ni poredko. Povalja se prav vsepovsod, kjer je umazano.
LP, Jerneja
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #423 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 08:36:06 »
mi se sploh se nismo kopali, ker se mi res ni zdelo potrebno. se bomo pa pred razstavo. katere sampone pa uporabljate?
Logiran
lunasa
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #424 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 11:09:42 »
Barbara, ti ga kar skopaj pred rastavo, vendar vsaj par dni prej, ker po mojih izkušnjah je dlaka takoj po kopanju suha in kar nekako štrli. Čez par dni pa se lepo poleže in je mnogo lepša.
lep dan, lunasa
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #425 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 11:17:32 »
Geia, eno neumestno vprasanje: v petkovem postu ste omenjali, da ste se sprehajali "pod garazami". Glede na to, da moja kuzika tudi ni navdusena nad dezjem (pa tudi resnici na ljubo se bojim, da se na dezju prehladi!) me zelo zanima, kje so te garaze, kjer se da sprehajati? V Lj? Hvala za odgovor in veliiiko soncka zelim!
Logiran
Hooch
novinec
Spol:
Sporočil: 33
«
Odgovor #426 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 11:33:29 »
Pozdravljeni vsi,
Sploh ne vem, kaj je gospe Omejec-Eki, da iz posta v post bolj osebno žali. Ali ni ta forum namenjen ljubiteljem psov, da se pogovarjamo o psih ne pa da vzrediteljica neke pasme lahko nekoga žali z besedami kot so "odvratni", "negative" ipd. Res mi ni jasno zakaj se toliko razburja, saj nikoli nisem trdil, da se spoznam na vzrejo beaglov, nikoli nisem trdil da poznam beagle v Sloveniji. kužka smo kupili v tujini (Angliji) izključno zato, ker aprila ni bilo nobenih legel beaglov v Sloveniji in na Kinološki zvezi Slovenije so mi svetovali, da če želim beagla ravno takrat naj ga pač kupim v tujini. Najprej smo poklicali v sosednjo Avstrijo, nato v Italijo pa tudi tam ni bilo nobenih legel. Nato smo poiskusili še v Angliji in tam nam je uspelo. Ali je zaradi tega res potrebno zlivati na nekoga toliko gnojnice in ga obkladati z neprimernimi besedami? Pa saj na tem forumu stalno prihajajo vprašanja, kje bi se dalo kupiti beagla. Ti prekrasni kužki so tudi pri nas vedno bolj popularni, vendar je dejstvo, da se jih v Sloveniji zelo težko dobi. Pred mesecem sta me je neki gospod v pasji šoli spraševal kje bi dobil beagla in sem ga napotil na gospo Omejec. Sporočil mi je, da se je uspel dati na listo za naslednje leglo.
Očitno je bilo krivo, da sem Barbari Rozman svetoval, kje dobi prijavnico za razstavo in da razstava ni nič težkega in nato se je name vsul plaz s strani Eke.
Spoštovana gospa Omejec,
Jaz proti vam nimam popolnoma nič, niti se ne mislim ukvarjati z vzrejo beaglov. Nikoli nisem trdil, da vem več o beaglih kot vi. To, da smo peljali Hoocha na tri razstave pa je čisto iz radovednosti in zaradi nas. Ali je to res tako zelo narobe? Ali sem jaz kriv, če so sodniki menili, da je kuža zelo dober in mi svetovali, da ga vozimo na razstave (kar razen ene sploh nismo mislili početi!). Moti me le, da ste me javno na tem forumu brez vsakršnega razloga žalili. Ali si niste prebrali navodil Administratorja tega foruma, da osebno ni dovoljeno nikogar žaliti niti ga obkladati z neprimernimi besedami? Podobno kot z mano ste ravnali tudi z vzrediteljem beaglov iz psarne Halicanum, pa čeprav se gospod spozna na beagle in je celo sodnik za to pasmo. Zakaj odganjate nekatere ljudi, ki so jim beagli všeč? Saj vam nihče ne hodi v "zelje" pri vzreji. S postom o tem sporu na tem forumu ne mislim več sodelovati.
Nisem nikakršen strokovnjak za beagle. Verjetno sem o beaglih podkovan le toliko kot vsi ostali, ki sodelujete na tem forumu (iz raznih knjig). Sploh ne vem zakaj je bil ta spor potreben, ker ne služi ničemur. Upam tudi, da ostali ne delite mnenja gospe Eke, da sem kot pravi odvraten in negativna oseba. Zelo podpiram kakšen skupni piknik vseh ljubiteljev beaglov .
Lep pozdrav
Hooch
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #427 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 17:10:02 »
Js Bigija kopam enkrat na teden...vem, da je verjetno preveč, ampak je hišni pes, spi na moji postelji in drzi glavo na moji blazini. In glavni faktor, kar ste ze omenjali, da se valja v najvecji svinjariji, ki jo najde. Enkrat je našel nekaj v vrečkah v gozdu in se valjal v tistem. Tisto nekaj so bili ostanki kake živali, ki jo je nekdo doma ubil-verjetno drobovina od mogoče zajca al kaj podobnega, pustil v gozdu in to je nekaj časa gnilo v vrečkah na soncu dokler ni Bigi tega našel. Ko je raztrgal vrečko, je prišel ven tak nepopisen smrad, da mi je začelo obračat želodec in ga nisem mogla zvleč stran, ker bi bruhala nanj- in poudarjam to, da še zdaleč nisem občutljiv človek in prenesm marskikaj!!! No, takšni oziroma bistveno manjši razlogi se skoraj vsak teden najdejo, da se moramo kopat, če hočemo še živet oba v hiši , da nes ostali člani družine ne spodijo
Logiran
Hooch
novinec
Spol:
Sporočil: 33
«
Odgovor #428 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 18:43:54 »
Mi nasega kuzka kopamo priblizno enkrat na mesec. Prvic smo ga pri petih mesecih. Uporabljamo sampon, ki so nam ga svetovali v trgovini in sicer Fluffy Puppy za mladice, ker je izredno blag in oci ne pecejo. Tudi nas se zelo rad povalja v kaksni mrhovini in potem nekaj casa smrdi.
Logiran
lunasa
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #429 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 21:01:48 »
Mene pa zanima, če hodite s svojimi psmi na dopust ali jih kje pustite? Če jih vzamete s seboj, kam greste (hoteli, šotor, prikolica...)? In pa, ali hodite z njimi tudi v hribe? Mi kampiramo, pa se kar obnese, le hrana je v kampih preveč pri tleh...
nočko, lunasa
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #430 :
ponedeljek, 25.10.2004 : 21:59:47 »
mi sicer se nismo sli skupaj s kuziko na dopust, ker smo jo sele dobili, imamo pa to sreco, da imam dedka na losinju, fantova druzina pa ima vikend v strunjanu, na blokah in v piranu, tako da bo kuza povsod dobrodosel.
danes je xsari uspelo raztrgati vrvico, ki smo jo kupili pri ireni seruga. to me je zelo presenetilo, ker so vrvice res kvalitetne (ocitno zobki tudi
). daljinec sem pustila visoko, vendar ji ga je uspelo dobiti. ko sem prisla s faksa je gledala discovery. veseli me, da ima tako dober okus. lahko noc vsem!
Logiran
Uti
novinec
Spol:
Sporočil: 28
«
Odgovor #431 :
torek, 26.10.2004 : 08:29:08 »
Po doooolgem času se tud mi malo oglašamo....naša beaglčka sta danes stara 10 mesecev
uf, čas res hitro mineva....
Vidim, da je tud pri vseh vas pestro
! Naša Lina se je po gonitvi zelo spremenila in postala bolj občutljiva. Še vedno se rada igra, ne mara pa kužkov, da jo ovohavajo - takrat je konec igre in začne iskat zavetje pri meni. Zato se verjetno tud bolje razume s psičkami. Razpoloženje ji niha ko da ima PMS, vmes se je enkrat hudo prehladila (ko pa non stop skače po lužah), fasala vnetje ušesk, sedaj jo na veliko mantra navidezna brejost in je zaradi tega čist fuč (ko je noter, samo cvili in se smili sama sebi, ker sem ji pobrala vse igrače in ji obrok zmanjšala na 3/4)...no, saj drugače pa je še vedno prava nagajivka, zunaj še vedno (na srečo) zelo ubogljiva, jo je pa začel mantrat smrček in ga kar naprej tišči v krtine
zadnjič je imela bližnje srečanje z ježkom in ta naša trolica se je hotela z njim igrat in je skakljala okrog njega ko klovn in zraven piskala od veselja! No, pa velika ljubiteljica mačkonov je - vsakega mora polubčkat
...jaz pa v strahu in v nizkem štartu čakam, da je ne bi kateri po smrčku...
Bili smo tud na morju, nobenih težav, največji užitek ji je stati v morski vodi in si hladiti tačke. Tud po hribih rada hodi, vedno je prva in nas vodi, kjer bi seveda ona rada hodila, a se da z njo barantat in na koncu uberemo našo željeno pot.
Kopamo pa jo tud po potrebi (mislim da je od morja še nisem cele skopala
), ko se seveda prijetno naparfumira na travniku...zadnjič se je povaljala v mačji drek - jooooj, smrdela je še dva dni...dvakrat sem jo kopala, pa ni pomagalo, dokler se ni samo razsmrdelo. Pravzaprav je ne kopam cele, ampak jo samo umijem okrog vratu, kjer se navadno parfumira. Pa vsak dan ji tačke umijem, ko pridemo z zadnjega sprehoda. Je pokapirala, da če ji operemo tačke, da potem dobi keks...sedaj občasno kar gre v kopalnico in skoči v tuš kabino ter čaka, da ji kdo opere tačke - saj veste, za keks vse
...
No, pa da je ne pozabim pohvalit, da pridno hodi v malo šolo, kjer se dela važičko na agility-ju...seveda le takrat, ko ni dežja
...
A imate tud vi težave z učenjem na dežju???
No, tolk o nas....Veselimo se vsakega trenutka, ki ga preživimo skupaj, še posebej zunaj, potem pa se doma cartljamo in spimo! Ko smo že pri spanju, saj se s tem ni glih za hvalit, ampak ponavadi jo moram zbudit, da jo sploh lahko peljem ven...in to ne ob 7h, 8h zjutraj - čez vikend ali pa če je kateri od naju s fantom dopoldan doma, spi tudi do 11. ure
prvi sprehod potem traja 5 minut - hitro lulanje in kakanje....pa že vleče nazaj proti bloku...šele drugi sprehod je zanjo ta pravi in takrat uživa za nazaj in naprej! No, saj včasih to paše, da dalj časa spi, mi ni treba zgodaj vstajat
Joj, za vse ljubitelje beaglčkov....sva pred dnevi s fantom gledala en luštkan film z naslovom "Shiloh", kjer je glavni igralec nihče drug kot beagle - fuuuul lepi film...to je sedaj že drugi film, da igra beagle (ste gledali "Mačke in psi"?).
Ok, dovolj...zdaj pa že dolgovezim...uživajte s svojimi beaglčki
pozdravček,
Uti & Lina
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #432 :
torek, 26.10.2004 : 09:20:55 »
Lep pozdrav.
Biba bo stara 7 mesecev. Kdaj pa se začne ponavadi prva gonitev?
Logiran
Uti
novinec
Spol:
Sporočil: 28
«
Odgovor #433 :
torek, 26.10.2004 : 10:17:03 »
Lina je bla stara nekaj čez 6 mesecev, tako da lahko počasi pričakuješ prihod tete s Krvavca! Pa saj se opazi, ker ji fuflica precej oteče, pa malo več si jo čisti. Jaz sem imela z Lino srečo, ker je pridno nosila hlačke, v katere sem ji vložila klasični ženski dnevni vložek in na srečo jih ni vlačila s sebe. Le proti koncu (pri njej je krvavitev trajala 3 tedne
) so ji že šle na živce, pa je kar bežala, ko sem jih vzela v roke....
Lp
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #434 :
sreda, 27.10.2004 : 21:43:07 »
Kje ste danes vsi?!?! Kaj zbirate vložke?
Se hecam, ampak to o hlačkah in vložkih mi je blo res smešno. Pač, še nikoli nismo imeli samičke pri hiši in res nisem vedela, da se ta problem tako rešuje.
Logiran
Strani:
1
...
24
25
26
27
28
[
29
]