o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 16:18:55
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
23
24
25
26
27
[
28
]
29
30
31
32
33
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435586 krat)
0 članov in 20 gostov pregleduje to temo.
Hooch
novinec
Spol:
Sporočil: 33
Re:Beagle
«
Odgovor #405 :
petek, 22.10.2004 : 16:02:01 »
[quote author=Barbara Rozman .
sveza kri je ze fino, ne vem pa, ce lahko pes s tako napako dobi vzrejno. lahko si jezen na eko, samo je dejstvo, da je ona ena najvecjih poznavalk pasme pri nas in njeno mnenje ni isto kot mnenje pac nekoga, ki misli, da tvoj pes ni najlepsi na svetu. pa brez zamer, prosim.
Citat
V Angliji je odstranjevanja tega prsta pac obveza in se je brezpredmetno spuscati v to zakaj to pocnejo. So le toliko svetlobnih let pred nami v kinologiji, da sigurno vedo zakaj to pocnejo. Ti tega nisi mogla vedeti, zato si tako odreagirala. Vzrediteljica, ki se ze dvajset let ukvarja s tem pa bi to lahko vedela ali se vsaj pozanimala o tem, ne pa da govori kar vse povprek kako huda napaka je to ali najbrz se je ze skotil brez enega prsta in so potem se drugega odstranili. Ko sem to omenil vzreditelju v Angliji (najprej sem bil zelo prestrasen, da je res kaj narobe z kuzkom) se je zelo zacudil, da tega pri nas priznani vzreditelji ne vedo.
Raje se pogovarjajmo kako nasi kuzki napredujejo ali si izmenjajmo mnenja o tezavah in podobno. Od vzrediteljice bi pa pricakoval, da svetuje, ne pa da daje v nic vse kar ni iz njene vzreje (vsa legla istih starsev!). Ko govori o sodniku Stefanu Sinku, da nima pojma o beaglih pa je naravnost smesno, saj mi je sama v Mariboru na Cacibu dejala, "super da sodi Sinko, ki se zelo dobro spozna na beagle".
Brez zamere in lep pozdrav
Hooch
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #406 :
petek, 22.10.2004 : 16:56:32 »
Nikoli ne hvalim svojih psov,tako kot vi,Hooch,pa tudi o psu nisem govorila nič kar ne bi bilo res,ker pa nimate daru presoje,niste ugotovili,da ste odvratni vi s svojo hvalo in neznanjem,jaz pa nisem odklonilna tudi do potepuškega psa na cesti(kar se psov,oziroma živali tiče),kaj je defile prvakov verjetno vem,kajti vodila sem ga že na večih razstavah na kolikor ste vi sploh bili,ko boste naredili kakšen mednarodni šampionat se pa hvalite,katere psice bodo parjene z vašim samcem me pa tudi ne briga,verjetno jih bo prišlo veliko iz Anglije!?vsekakor želim vam kvalitetne potomce.Sicer se pa s takim čvekanjem(to je povsem otročje)ne mislim ukvarjati,ker imam dosti pametnejšega dela.Dva pametnjakoviča med "biglaši" smo pred leti že imeli,pa sta kmalu odšla v pozabo.
Pa še to,če bi bilo meni samo do svojih psov,se z drugimi gotovo nebi ukvarjala in jim pomagala ne glede katera pasma je to.
Pozdrav Neva
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #407 :
petek, 22.10.2004 : 19:42:57 »
Ma kaj se lahko prosim malo umirite. Vsi mi imamo to srečo, da imamo doma najbolj simpatična in zlata bitja na svetu, obnašamo pa se kot...ne vem kot kaj, če rečem kot kakšne živali bom užalila živali. Kaj je zdej važno, kolko prstov ima čigav pes in kako dolge kremplje in če je dva cm višji al nižji, in če ima 18 kh al 18 in dva dekagrama in ...važno, da ga imamo in nam dela veselje vsako minuto, ko smo z njim!! Takšni sončki so, ko te pogledajo s tistimi učkami... Niso vsi po standardih, ki jih je človek postavil in bi zdaj paril in širil samo tiste osebke, ki tem kriterijem zadovoljujejo, imajo pa vsi en tak značilen karakter, v katerega smo se prav vsi mi zaljubili. Kaj ni to čudno- poslušajo te samo ko njim ustreza, če jih pokličeš ko se igrajo z drugimi psi, bo prej stena zraven njih pritekla kot oni, če se le da pojejo vse ovčje in konjske iztrebke mimo katerih gredo in vseeno je v njih nekaj, da jih imamo radi. In to je važno!!!! Vsi imamo radi iste razgrajače! Dejmo se pomenit o njihovih vragolijah
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #408 :
petek, 22.10.2004 : 20:14:31 »
hooch, ne strinjam se s tabo, lepota pa pac ni nekaj objektivnega in vsi se ne morejo strinjat s tem, kateri pes je najlepsi. hvala za link, mogoce bom tam res nasla kaj uporabnega, drugace je pa super knjiga, ki mi jo je priporocila neva "lovska kinologija", avtor je marko mali. je super priporocnik za vse, ki imamo lovske kuzate. no, nam se majejo tudi spodnji zobki pa malo smo tecni, ker cel dan dezuje.
Logiran
copic
gost
«
Odgovor #409 :
petek, 22.10.2004 : 21:09:04 »
jaz se tudi zanimam za nakup beagla.pod oglasi sem dal oglas : "beagle-kupim"
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #410 :
petek, 22.10.2004 : 21:21:04 »
Zdravo vsem,
ti turobni dnevi niso najbolj po mojem okusu. Kadar dezuje se ure in ure sprehajamo pod pokritimi garažami. Sicer si bomo pa, sedaj, ko smo bili tretjič cepljeni, lahko kmalu privoščili sprehode v bolj "pasja" območja. S tem ne mislim negativno, pac pa kraje, kjer lahko srečaš več psov.
Barbara, sem poizkusala s poznim hranjenjem, tako kot si mi prelagala zadnjič, pa se Sena ne strinja s tem, da bi ji jaz določala uro. Mislim, da bom morala najti način, kako bi jo pretentala (tako, kot sem jo s hrano za lulanje).
Neva, upam, da ste se imeli fino na morju. Glede na to, da letos nisem bila nič na obali, ti kar malo zavidam (hec!).
Pa lep pozdrav.
Geia
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #411 :
petek, 22.10.2004 : 21:25:47 »
s hrano za lulanje?
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #412 :
petek, 22.10.2004 : 21:51:11 »
Ja, vsakic, ko se je polulala zunaj, sem jo (pretirano) hvalila in ji dala priboljšek, kadar pa se je polulala noter, sem jo pa okregala in ji rekla da je ne maram
(saj se hecam). Sedaj ji dava prigrizek samo še, ko jo neseva ven in se prvič polula zunaj. Sistem je dojela v treh dneh. Četrti dan se je že delala, da ves čas lula, samo, da bi dobila priboljšek. Prav smešno je zgledalo, ko je vsakih nekaj metrov počepnila, kot kakšen kuža, ha, ha ha.
Pa na odpoklic tudi že super oboga in tudi to je zasluga dajanja priboljškov.
Beagli so pa res nori na hrano.
Geia
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #413 :
sobota, 23.10.2004 : 08:11:16 »
ja potem res najboljse, da probas isto s kakanjem. samo je hecno, da te ne opozori
.
no, medve sva vceraj kupile kliker in sem presenecena, kako hitro ta stvar deluje. xsara ga obozuje, cim ga vidi, se ze oblizuje. vceraj sva delale sedi, ceprav ze zna in je cel dan se usedala v upanju, da ga bom spet ven privlekla. sploh ne pusti nehat, ko ga pospravim, gre na svoje lezisce in me uzaljeno gleda in ce grem do nje preveri, ce res nimam hrane, potem mi pa obrne hrbet in se dela, da spi (kao da zaspi v dveh sekundah). delava ze prostor, ker sedi 100% obvlada in sedi, dokler ne recem konec.
Logiran
Hooch
novinec
Spol:
Sporočil: 33
«
Odgovor #414 :
sobota, 23.10.2004 : 09:50:49 »
Eka,
Vzrediteljica ste in pravite , da vam je veliko do vseh psov, v tem portalu pa ste ze veckrat zalili vse beagle, ki niso bili kupljeni pri vas. V zadnjem postu celo ze osebno zalite, tako da to vse pove o vas. Vi ste naceli neumno in senzacionalisticno temo o napakah zaradi prstov (vse ste si kar izmislili). Ko ste opazili, da nimate prav pa ste zaceli se zaliti. Nihce vam ne oporeka, da se ze dvajset let ukvarjate z vzrejo kot pravite, a se vedno mi ni jasno zakaj ste prav vsa vasa legla beaglov (okoli pet ce se ne motim) imeli z istim psom in isto psico. Ali ne bi bilo bolje, da bi parili z razlicnimi samci (vsaj tak delajo resni vzreditelji). Mi smo nasega beaga kupili izkljucno zaradi nas, ker nam je v veselje in se imamo super z njim in se zelo strinjam z modubijem, da se naj na tem portalu raje pogovarjajmo o nasih kuzkih. Kljub vsemu vam nic ne zamerim, ker nisem tak clovek. Zelim vam veliko uspehov pri nadaljni vzreji,le malo bolj prijazni bodite.
Barbara
hvala za nasvet o knjigi. Kje se jo pa dobi?
lep pozdrav vsem
Hooch
Logiran
lunasa
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #415 :
sobota, 23.10.2004 : 13:07:33 »
Se podpišem pod tvoj post mobubi!
Ostali pa bi lahko energijo raje porabili za organizacijo kakšnega piknika, namesto da se žalite in prepirate. Če bi se po pomoti piknik res zgodil (na katerem bi naši psi neizmerno uživali in se sigurno nebi kregali), sta eka in hooch dolžna vsak po gajbo piva vsem ostalim, ki moramo brati njune ne preveč prijazne poste.
Lep vikend, pa mirne živce!
Logiran
tomazicv
novinec
Spol:
Sporočil: 40
«
Odgovor #416 :
sobota, 23.10.2004 : 13:12:46 »
Super ideja lunasa ,Lana res že komaj čaka na piknik, jaz pa na pivo! Če bo piknik, se ga naša družina sigurno udeleži, kljub naraščaju.
lp, Vanja
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #417 :
sobota, 23.10.2004 : 14:28:19 »
To je verjetno zadne sporočilo,ki ga dajem na forumu.saj,vsi,ki ste normalni,veste kje me lahko poiščete razen Hoocha,oziroma gospoda VUJADINOVIĆA(ker pes ni nič ikriv),na tem forumu nisem ž
alila nikogar,tudi to ,da so psi v SLO preveliki,seveda iz moje vzreje tudi,za katere sem osebno zahtevala tudi vzrejno prepoved!!Ko sem omenjenega gospoda srečala v MB mi je takoj deloval kot negativna oseba,ker ne ve nič o beaglih ,ki se trenutno nahajajo v SLO,pa piše o Žalitvah ,kar ni res,kar lahko potrdijo priznani strokovnjaki na tem področju.
O tistih spravah,dragi moji,kar pišete,ni problem,piva dobite kolikor hočete,iz vljudnosti,jem s komorkoli,A PIJEM LE S PRIJATELJI!!!
Za vse nadaljne informacije o beaglih se obračajte na že omenjenega gospoda,saj on je kupil psa v GB in(misli)je zdaj glavni.Upam,da mu bo tudi izpit uspelo kupiti v Angliji(kjer to ni potrebno),ker drugače ne bo po FCI nikakršnji prvak(razen mladinski).
Kdor želi kontakt z menoj(bedno osebo) mi naj piše na moj osebni naslov.
Direktno iz Anglije sem ob njihovem ljubileju dobila MILLENNIUM YEAR HANDBOOK,ki je vsakemu na ogled in presojo pri meni,kot tudi knige različnih angleških avtorjev.
PA lep pozdrav vsem skupaj,zdaj raje v gozd,kjer je raj za pse,pa tako naj tudi ostane! Neva
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #418 :
sobota, 23.10.2004 : 22:02:53 »
Eka, ne se užalit, bomo žalostni brez tvojih nasvetov
Samo nehajmo s to temo oziroma dvobojem, ker ne pelje nikamor. Mi drugi smo veseli vsakega nasveta in mnenja; če so mnenja različna...tudi prav, bomo pa razpravljali o tem...
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #419 :
nedelja, 24.10.2004 : 11:06:16 »
tudi meni bi bilo zal, ce bi zapustila forum. saj vem, kje te lahko najdem, se mi pa zdi vseeno prevelika skoda. tudi za tiste, ki pridejo novi na forum in jih zanima kaj o beaglih. kdo jim bo pa svetoval? nihce drug tukaj nima dovolj izkusenj in znanja. moramo se pa se zmenit, kdaj pred razstavo se bomo dobili, da skupaj s seno in snoopyjem povadimo. jaz imam urnik tak, da mi ne ustrezajo torki in srede, drugace pa sem na razpolago, se posebno, ce naju lahko peljejo snoopyjevi ali senini, drugace pa se bova tudi sami znasli. naj torej predlagajo tisti, ki so bolj zaposleni in imajo preference glede termina.
hooch: na lovski zvezi.
Logiran
Strani:
1
...
23
24
25
26
27
[
28