mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 16:43:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438500 krat)
0 članov in 32 gostov pregleduje to temo.
pinkpanter
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 175

« Odgovor #2325 : petek, 08.08.2008 : 14:53:39 »

Hehehehe Grin
Pol pa ne bo problema, moja rdečedlaka ljubica, tudi pušča večino svojih "puhic" na mojih temnih oblačilih. Celo v zmrznjenem grahu sem jih že našla. Sej zgleda kot ogrlica... Grin Cheesy Wink
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Sporočil: 122

« Odgovor #2326 : petek, 08.08.2008 : 20:44:17 »

Še moja primerjava s sestrom. pri nas smo imeli včasih setra. je bil "mestni" seter, ker smo živeli v centru Ljubljane in lahko rečem, da njegov lovski nagon ni uspel priti toliko do izraza. Vseeno pa se mi zdi, da je velika razlika med beaglom in setrom. pri beaglu dela, tako kot je že Ferry povedala, non-stop nos in je zelo pozoren na vse vonjave. pa nos ga zelo hitro tudi kam odnese in pozabi na svoje domače. pri našemu setru ni bilo nikoli ga problem pustiti ga na neograjenem dvorišču - važno da je imel vse pod nadzorom, pa koga da ga je prečohal. ok če je kaj še vohljat naokoli, se ni daleč oddaljil in je prišel takoj domov.

Mislim, da je beaglom in setrom skupna samo trma.  Grin Grin

lp
Eva
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66

« Odgovor #2327 : sobota, 09.08.2008 : 18:18:12 »

Pinkpanter... drugače sem pa jaz iz kranja (natančneje - Britof pri kranju če veš kje to je... Smiley Wink )
Imam beaglico Boni staro 10 tednov in sva se "udeležili" že kar nekaj sprehodkov in je mala prav uživala Cheesy Tako da če imaš čas se lahko kdaj dobiva Wink
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 57

« Odgovor #2328 : nedelja, 10.08.2008 : 23:49:13 »

Larra cist si pozabla name Sad
Benny pogresa Boni =(

Sam tok, da sporočim, je vse uredu z učkom sam kaplce sva dobila pri veterinarju Wink

Mogoče kdo ve, kaj naj naredim, pri nas doma nobeden več nemore jest normalno ne da bi Benny zraven lajal in skakal non-stop, ja nonstop dokler kaj ne dobi (mami mu skos neki da ker je popustljiva, jaz mu nedam nikoli)..kaj bi naredu oz. kako bi ga nauču, da k mi jemo nima kaj brskat in lajat?
Dobesedno je NOR na hrano.
    Če ni priden ga zaprem v majhen prostor, da bi ga izučilo, a ne pomaga ker samo laja in cvili nonstop, ko pa odprem pa vidim lužico tam.. Smiley

(4mesce je star pa še vedno ne gre lulat na časopis ampak direkt na posteljo/kavč, na veliko potrebo gre samo zunaj ali 1x ponoči, če mu je res nuja...)

Lp
Logiran
nemecmetka
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #2329 : ponedeljek, 11.08.2008 : 04:27:15 »

Prebirala sem vaše pogovore o tem, kako so beagli potepuški. Zanima me, ali je kakšna starostna meja, ko začne goniti oziroma se potepati? Naš Car je star 1 leto in 7 mesecev in z njim pohajamo po Pohorju (smo iz MB) brez povodca. Vedno gre nekaj korakov pred nami ali za nami (ali pred mano,če sem sama) na žvižg pa vedno pride poleg ali pa vsaj pogleda, kaj bi radi od njega. Če gre malo bolj naprej nas vedno čaka, da vidi, če gremo za njim. Samo enkrat se je zagnal za srno. Videl jo je pred nami in jo nekaj časa opazoval. Ker je bil tako pozoren sva z možem tudi postala pozorna in ko sva zagledala srno, sva panično pomislila da je to- to, o čemer sva brala. Car se je res spustil za njo, vendar samo do roba gozda-na najino srečo- potem pa je še samo gledal za njo. To se je zgodilo samo enkrat, drugače pa zdirja za kakšnim drugim psom, ko pa se pozdravi z njim se vedno vrne. Izven gozda pa ga imamo na vrvici, že zaradi avtov. Zaenkrat se ne morem pritoževati nad njim in upam, da bo tako tudi ostalo.
Enkrat sem srečala eno gospo, ki je povedala, da njen beagle ni odnesel od pasje šole nič. Kakšne so vaše izkušnje? Ali si je ona sama kriva, ker ni bila mogoče dovolj dosledna po končanem šolanju? Mi našega nismo imeli v šoli, a je skapiral kaj lahko in kaj ne. Kakšen trik se takoj nauči, da pa ga ponovi, pa ponavadi najprej pregleda roke, če ga kaj čaka. 
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #2330 : ponedeljek, 11.08.2008 : 07:40:36 »

Nemecmetka,

tvoj kuža po tem kar si napisala, ni lovec, očitno je izgubil svojo najpomembnejšo lastnost in to je gonjenje. To med beagli sploh ni več redko, saj so vedno bolj izrojeni. Beagla, ki ni gonič hitro opaziš (veliko jih je tudi med razstavnimi psi), razlogi so sledeči, to so psi ki leta in leta ne vidijo več kot 4 sten, oz. je tako treniran, da noska ne sme dati na tla (razstavni psi) in tak pes pa je zavožen od lastnika in ne zna goniti, potem je mogoče kakšen razlog tudi zloraba, drugače pa beagle mora goniti, to je njegova primarna lastnost. Če se ni zgodilo pri vas nič od zgoraj napisanih razlogov, potem je pač izrojen. Kako se to opazi da beagle ni gonič, hitro:
1. beagle ne dela z noskom (naš ga ima 99% stalno na tleh, na vseh sprehodih, po mestu, dvoranah, gozdu, ...)
2. če je pes spuščen v gozdu oz. tam, kjer je za njega njegovo delovno področje je nos 100% v delu in začne krožiti okoli lastnika v določnem premeru in išče sled, ki pa je lahko le zajec oz. lisica in če kaj najde, ga ni vraga, da ga prikličeš nazaj (šola gor ali dol).
3. beagle ne goni z očmi in absolutno ne goni srne (naš je šel že nekajkrat za vonjem srne, vendar ni gonil, ampak se je vrnil). In če teče za divjadjo samo ko jo vidi je to napaka, to dela naš afghanec, ki je love z očmi, zato se mu tudi v angleščini reče "sighthound", kar pa beagle ni in ne sme biti.

Kar se pa tiče šole, naš jo je naredil, brez problema (s tem, da smo bili več kot 1,5 meseca odsotni zaradi poškodbe), vendar pa tako kot je napisala terry, ko pride na sled (vonj ujame z noskom in ne z očmi), je ni stvari, ki bi ga zadržala, pa če mu pršut pred nos moliš, to pa zato, ker je lovec po duši, razen, če seveda ni izrojen, sem že doživela tudi tak primer, ko se je psička v gozdu ni oddaljila od lastnikov več kot par metrov in ni niti vedela kaj mora z noskom, vendar je bila ta beaglica več kot 2 leti zlorabljana od prejšnjih lastnikov.

Lp
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #2331 : ponedeljek, 11.08.2008 : 07:45:22 »

Aja, pozabila napisati,

beagle se rodi gonič (če ima dobre gene) in začne goniti, ko ga spoznaš z gozdom in ko pride na prvo sled. Poznam primere, ko je že pri 6 mesecih gonil kot norec. Starostna meja 1leto in 7 mesecev je že daleč prepozno in njegove želje po gonjenju ni, ta se mora kazati že od mladiča naprej.

Mi smo Ferrija pripeljali domov, ko je bil star 4 mesece, pri 5 mesecih nama je prvič "spizdil" v gozd za vonjem, vendar se je hvalabogu v 30 minutah vrnil.

Lp
Logiran
pinkpanter
midi
Sporočil: 175

« Odgovor #2332 : ponedeljek, 11.08.2008 : 08:07:40 »

Larra,
Ja vem kje je Britof, stanujem 50m od njega na Jezerski Cheesy Cheesy Cheesy Ponavadi se sprehajam v gozdičku proti Šenčurju, tam ob kapelici naprej proti AC. Če boš kdaj šla v tisto smer, bi se res lahko mal zmenile, če seveda meniš, da bi bilo ok tvojega kužija sprehajat z enim full odtrganim irskim setrom...  Grin
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2333 : ponedeljek, 11.08.2008 : 16:37:53 »

Pinkpanter...vrjemi da je moja boni bolj odtrgana od tvojega pesjana Wink Ona se tako vživi v igro da sploh ne more odnehati... Grin
Špene...seveda vaju nisva pozabili Wink Smiley Smiley
No samo da je z učkom vse vredu Cheesy
Am....jst mam pa tud eno vprašanje... naša gospodična je zelo nora na kable Angry Undecided kako naj jo odvadim...niti s časopisom po ritki ne zaleže ampak doma imam vse tako narejeno da ne more kaj zgrist ker je že poskušala pri fantu pa ne morem nikamor kablov dat in so tako napeljani da jih z lahkoto grize in je tudi naredila kar veliko šlode... Undecided Undecided
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #2334 : ponedeljek, 11.08.2008 : 17:48:33 »

Špene! Tvoj kuža ni imel že pri vzreditelju nobene vzgoje, saj je to pes iz "cvingerja" in kar dosti truda in pozornosto bo treba vložit, da bo s temi grdimi navadami prenehal, čisto verjetno niikoli(imam izkušnje s 5 let staro psico).Pri mizi se mu pa tudi ne sme dovolit, da bi uveljavljal svoje zahteve.Če mu to ne boš takoj preprečil, zna biti stvar iz dneva vdan hujša.

V Trbovjah bom v rigu pri beaglih, upam, da bo kaj za videt.
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2335 : torek, 12.08.2008 : 10:06:34 »

Pri nas boni še nikoli ni poskušala skakati na mizo pri kosilu ker je itak previsoka...pa zmeraj mi zaspi na nogah ko jemo tako da ni panike... Parkrat je poskušala v dnevni na mizico ko smo jedl lubenico ampak jo ni takrat noben "gledal" (namenoma) in je odnehala... Wink
Drugače me pa še vseeno zanima kakšen nasvet za kable Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2336 : torek, 12.08.2008 : 21:13:26 »

Kable bo treba kar lepo pospravit. Ni druge rešitve.
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 57

« Odgovor #2337 : torek, 12.08.2008 : 21:50:20 »

Od mene več ne dobi nič, naj cvili Smiley
Logiran
Larra
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2338 : torek, 12.08.2008 : 22:52:06 »

Kalsang, kot sem že omenila je pri meni doma vse "zavarovano" pri fantu pa ne morem razen če mu prestavim celo sobo Smiley Wink
Ampak to bo bolj težko Grin Tako da res ne vem kaj naj storim..? Undecided
Pinkpanter kdaj se lahko dobiva?  Smiley jaz imam ju3 čas... samo sporoči pa pridem Wink Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2339 : torek, 12.08.2008 : 22:54:19 »

Sta pomislila, da bi kable napelala skozi plastične cevi, kakršne sicer v gradbeništvu uporabljajo za električne napeljave?
Logiran
Strani: 1 ... 151 152 153 154 155 [156] 157 158 159 160 161 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.