o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 14:20:03
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
149
150
151
152
153
[
154
]
155
156
157
158
159
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438416 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
Re: Beagle
«
Odgovor #2295 :
petek, 25.07.2008 : 14:59:16 »
Špene!Kdaj pa je že sploh bil kak meeting?Mi res prirejamo srečanje dvakrat letno in na njem je vedno preko 20 psov, prav kmalu pa bomo sobili še nekaj novih udeležencev, ki so se zadnjega srečanja udeležili še brez psov.
Brez zamere, a kaka literatura bi ti prišla res prav.
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257
«
Odgovor #2296 :
petek, 25.07.2008 : 15:35:37 »
Se strinjam Špene,
poslušaj Kalsang, eko in tadejo_n, ki iamjo že veliko izkušenj na tem področju, definitivno pa boš moral začeti delati red, ker če bo on šef vašega kardela, potem bo hudo.
LP
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Spol:
Sporočil: 506
«
Odgovor #2297 :
petek, 25.07.2008 : 15:43:04 »
Aja glede lulanja ko pridete domov..to je ponavadi zaradi prevelikega vznemirjenja, lahko pa tudi, ker je pes v podrejenm položaju. To se velikokrat zgodi pri mladih psih. najboljše je, da ko prideš domov psu ne posvečaš nobene pozornosti dokler se ne bo umiril. Npr se usedeš, pregledaš pošto in šele nato pozdraviš psa.
Logiran
danyelcha
novinec
Sporočil: 1
«
Odgovor #2298 :
sobota, 26.07.2008 : 09:54:51 »
Lep pozdrav!
Kupujem beagla.Ogladala sem si leglo iz *****.Pa me zanima ce kdo pozna vzreditelje.Mladicki so super lepi,ampak to so tak vsi mladicki.Doma imajo 3 odrasle beagle,mama naj bi bila iz smartnega pri paki.So rodovniski.Sama se se ne spoznam dovolj na to pasmo,da bi lahko ocenla ce so res cistokrvni,zato prosim za pomoc.Vsaka informacija bi bila dobrodosla.
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2299 :
sobota, 26.07.2008 : 10:39:31 »
Danyelcha,
vse kar se beaglov trenutno prodaja v Sloveniji, žal ni omembe vredno, ker to niso beagli (tukaj mislim, rodovniška legla, oz. paritve, ki so objavljene na uradni strani KZS). V Sloveniji obstaja le en vzreditelj beaglov, ki pa trenutno nima legel, o nerodovniških beaglih pa ti lahko povem samo to, da ti ne obstajajo, ampak so to mešanci in o tem si preberi več na tem forumu v rubriki rodovniški, nerodovniški psi. Absolutno se izogibaj nakupa preko Bolhe, ker vse kar je objavljeno tam je popolna svinjarija, mladički beaglov, ki so slikani zunaj v ogradah kot za prašiče, jejo iz korit neke olupke, kot prašiči, potem oglasi enega od mazačev, kjer oglašuje, da so beagli idealni za v stanovanje in da ne puščajo dlake in ostale kozlarije. Skratka preč od Bolhe!!!
Svetujem ti, da si vzameš čas, dobro prebereš vse forume in ostale informacije na internetu in se potem šele odločiš za nakup. Najbolj pameten nakup pa boš naredila, če se boš udeležila kakšne mednarodne razstave, tudi kje v tujini in tam poiskala kakšne tuje vzreditelje, lahko poizkusiš tudi preko interneta in poiščeš internetne strani tujih vzrediteljev, samo pazi, tudi za njih moraš vedeti kaj kupuješ. Preberi standard, pojdi na razstave se pozanimaj, to ti bo vzelo kar nekaj časa, preberi kakšno knjigo, potem pa dobro premisli in šele nato opravi nakup. Zavedaj se beagle je fleten kuža in večina vidi na tem psu samo to na pomankljivosti oz. njegovi moteče lastnosti pa pozabi. Pa še nekaj, beagle se odsvetuje začetniku, ker je izredno zahteven pes!
LP
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2300 :
sobota, 26.07.2008 : 10:47:16 »
Danyelcha še nekaj,
Citat: danyelcha , sobota, 26.07.2008 : 09:54:51
so super lepi,ampak to so tak vsi mladicki.Doma imajo 3 odrasle beagle,mama naj bi bila iz smartnega pri paki.So rodovniski.Sama se se ne spoznam dovolj na to pasmo,da bi lahko ocenla ce so res cistokrvni,zato prosim za pomoc.Vsaka informacija bi bila dobrodosla.
Tvoj komentar, da so super lepi, ti povem le to: ko je kužek še izredno majhen je vsak lep on fleten, zavedaj se, da so tudi basseti enako kot beagli, ko so majhni, samo ko pa to zraste, pa lahko nastane čisto druga psama. Tisti, ki smo že dolgo v tej pasmi, vidimo že na majhenm kužku slabosti, ne pa vseh, te se pokažejo ko kužek odraste in zavedaj se, da danes npr. gledaš majhnega beagla, čez 4 mesece pa boš imela na vrvici istrskega goniča ali nekaj podobnega. Zavedaj se, ko so majhni se ne vidi nič! To pa, da ima rodovnik, žal v Sloveniji ne pomeni nič, ker so vsi beagli, ki izhajajo iz slovenskega porekla, žal Krkini beagli, ki so bili brez rodovnikov - torej mešančki in so bili tudi izredno slabe kvalitete, tako, da ne pričakuj, da boš kupila beagla, če boš imela psa z rodovnikom na kateremu piše beagle.
Lp.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #2301 :
sobota, 26.07.2008 : 13:42:56 »
danyelcha!
OD TISTEGA LEGLA BEŽI STRAN, če želiš imeti psa, ki bo vsaj v tipu standarda, ko bo odrasel.Pa ste prepričani, da ste sposobni za beagla?Vam ga je kdo predstavil v luči kakršen res je?Pri nas vzrejamo beagle 10 let in vedno najprej želimo spoznati bodočega lastnika in mu razložimo vse kar se tiče pasme, potem ga šele vpišemo za morebitno rezervacijo.Trenutno smo vzeli nazaj psičko staro 7 mesecev, ker ji lastnik ni kos, čeprav se ji ni nič hudega godilo tam.Tudi lastniki prihajajočega legla so se udeležili minulega srečanja in tako vsaj bežno videli kaj želijo.
Naj te ne premamijo male kepice, ki so itak vse luštne, ko odrastejo pa ne veš čemu so sploh podobne.Tisti trije odrasli beagli so vsi za vzrejno prepoved, če bi bilo pošlihtano vse kot ke po pravilih.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #2302 :
torek, 29.07.2008 : 13:13:17 »
Vsem, ki ste jih nestrpno pričakovali, sporočam, da sovčeraj ugledali luč sveta naši Z-jevčki.
Logiran
lana1
novinec
Sporočil: 6
«
Odgovor #2303 :
četrtek, 31.07.2008 : 11:16:59 »
Danes sem si vzela čas in spet malo pogledovala za beagli, vendar sem po vseh vaših besedil čedalje bolj vznemirjena, neprepričana kje kupiti beagla. Jz sicer psa rabim za hišnega ljubljenčka in ne za razstave, zato mi ni ne vem kako pomembno da je pravilno obarvan, lahko je tudi brez rodovnika.....
Samo sedaj ne vem več kam naj se obrnem.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #2304 :
četrtek, 31.07.2008 : 11:36:59 »
daj, lana1, ce si ze vzames cas, da napises svoje sporocilo sem in kot pravis, si pogledovala za beagli, potem te lepo prosim, da pred naslednjim zapisom "lahko je tudi brez rodovnika" preberes se kaj tukaj, na tem portalu, preden se karkoli drugega napises.
A res prav cisto nic ne preberete? Niti eno stran teme, v katero si dovolite pisat neumnosti?
Dragi forumovci, prav cisto nic se ne cudim, da preprodaja, stepanje in bedarije o rodovnikih, razstavah in "hisnih ljubljenckih" tako krasno cvetijo iz dneva v dan. Povprecen Slovenec je ocitno samo na pol pismen. Zna napisati dva do tri stavke, brati pa sploh ne.
lana1, nic osebnega, vendar mi res dvigne pokrov, ko vidim, da nisi prebrala niti nekaj strani te teme, se manj karkoli drugega na forumu ali portalu.
-
Nakup psa
-
Rodovniški ali nerodovniški?
Ce kupujes nerodovniskega psa, potem si se znasla na popolnoma napacnem portalu in forumu. Toliko bi pa ze lahko preverila, kaj "prodajamo" tukaj.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
lana1
novinec
«
Odgovor #2305 :
četrtek, 31.07.2008 : 12:28:44 »
ojla jana
priznam da sem pogledala sam tole stran o beaglih in sem grala večinoma samo tele zadnje strani, to kar sem napisala je pa letelo predvsem na tole kar se je pisalo na teh 3 zadnjih straneh, ker ko človek tole bere se malo ustraši, kje kupiti psa in kateremu prodajalcu psov zaupati. iz tega je izhajal moj zgornji članek.
Logiran
lana1
novinec
«
Odgovor #2306 :
četrtek, 31.07.2008 : 12:35:45 »
verjetno sem se predprejšnega sporočila pisati z napačne strani
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #2307 :
četrtek, 31.07.2008 : 12:39:55 »
Jaz govorim o tvojem zapisu "lahko je tudi brez rodovnika", torej nisi v pravi rubriki, saj pisemo tukaj o beaglih in ne o mesancih.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
lana1
novinec
«
Odgovor #2308 :
četrtek, 31.07.2008 : 12:41:06 »
...pozabi.. narobe sva se zastopile...
...v glavnem iščem nekega vzreditelj beaglov, ki je vreden zaupanja, da je to tisti pravi beagel...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #2309 :
četrtek, 31.07.2008 : 12:47:03 »
Zal, trenutno na mojpes.netu ni med clani nobenega vzreditelja beaglov, zato teh podatkov javno tukaj ne mores dobiti.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Strani:
1
...
149
150
151
152
153
[