mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 20:31:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438798 krat)
0 članov in 22 gostov pregleduje to temo.
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #2235 : petek, 06.06.2008 : 10:09:47 »

Čestitam Špene,

sedaj pa dobro skrbi za svojega kosmatinčka Wink. Ker tukaj ni dovoljeno delati reklame brez plačila (kar je edino prav in "fer"), mi lepo prosim, BREZ IMEN, samo povej iz katerega kraja izhaja sedaj tvoj kužek.

Hvala in lep pozdrav,
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308

« Odgovor #2236 : petek, 06.06.2008 : 10:19:28 »

Špene pomojem razmisljas prav..kaksna naj bi bila njegova koncna teza? 11 kg? Potem bo drzalo da mu dajes 150g briketov na dan..
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 57

« Odgovor #2237 : petek, 06.06.2008 : 10:28:10 »

@Kalsang  Se vzreditelj mi je rekel da prvi obrok zjutraj, drugi pa najkasneje ob 7ih Wink

@eka Aha, ne vem on je meni kazal neke dosege, pa je bilo tut nekaj uradno tko, tak da nebi vedu kako pa kaj..ni pa nic narobe, ce se se midva udeleziva kaksnih zborov, razstav in podobnega? Jaz pa benny bi bla tut rada "a part of it"  sram

@Ferry Skrbim cele dneve, pa se punca mi pomaga ce je kaj Wink sam me mal nervira ker grize VSE pa mu nemorem prepovedat Sad

Benny izhaja iz kraja Lipovšica (juzno od LJ), ta kraj je blizu Žlebiča (cez turjak,rasico,m. lasce,v.lasce), v leglu je bilo se mi zdi, da 6mladicev, vsi oddani druzinam in pa enemu lovcu.

@alexy Sem se odlocil po 3obroke / dan po 50g briketkov

Wau..dvignil se je iz posteljice in sel spat v kot sobe  Huh

Am..zanima me samo, kako naj ga konkretno "okregam" ko se polula v stanovanju, ker pije kot zolna in vsakih 2h alpa manj.. Tongue

Lp vsem
Logiran
pokica
odvisnež
Sporočil: 503

« Odgovor #2238 : petek, 06.06.2008 : 10:40:52 »

Ni potrebe, da ga kregaš ŠPENE, če se polula v stanovanju. Je pač tako, da kot mladič, urina ne more zadrževat predolgo.
Jaz se spomnim, da sem na začetku z mojo Tijo hodila ven lulat na 1.5h do največ 2h, če je vmes še spala, pa takoj po spanju. Tako je to na začetku. Saj bo kmalu lažje.  Wink

Tija gre tudi velikokrat s posteljice ven, ležat ali spat kar na parket.  Tongue
Logiran
Ferry
rad pišem

« Odgovor #2239 : petek, 06.06.2008 : 11:13:15 »

Samo toliko za info,

odrasel beagle samec tehta od 15 do nekje cca.19 kg, seveda odvisno od velikosti in strukture kosti.

Psičke seveda nekoliko manj, vendar tam nekje okoli 14 do nekje cca. 16 kg.

Lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2240 : petek, 06.06.2008 : 11:56:26 »

Če se polula v stanovanju, ga ne kregaj, ker ne bo razumel, zakaj ga kregaš. Ven ga moraš peljati najpozneje pol ure po jedi, potem, ko se zbudi, po igri, takoj zjutraj, ko se zbudiš (ponavadi ni časa niti za obleči se) in tik preden greste spat. Računaj s tem, da mladične zdrži več kot dve uri.

Če ga vidiš, da ga tišči lulat in da v stanovanju išče, kam se bo polulal, ga hitro dvigni in odnesi ven. Če ga zasačiš, ko lula v stanovanju, ga prav tako brez besed dvigni in odnesi ven. V obeh primerih počakaj, da potrebo opravi zunaj in ga izdatno pohvali.

Kreganje in kaznovanje pa nimata smisla. Ponavadi smo prepočasni, pes pa  med sabo poveže samo stvari, ki se dogajajo popolnoma istočasno, v istem trenutku. Zelo velika možnost je, da bi ga s kaznovanjem samo zmedel in dosegel bi samo to, da bi se te Benny začel v določenih situacijah bati.
Logiran
Yo
živim tukaj
Sporočil: 3.836

« Odgovor #2241 : petek, 06.06.2008 : 12:06:23 »

@Ferry Skrbim cele dneve, pa se punca mi pomaga ce je kaj Wink sam me mal nervira ker grize VSE pa mu nemorem prepovedat Sad

Hja, kar moraš mu prepovedat. Sicer pa sem ti še pred nakupom v drugi temi napisala določene zadeve, ki pa se ti takrat očitno niso zdele pomembne...
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2242 : sobota, 07.06.2008 : 09:37:41 »

Mene se nekaj zanima,..te ampule s katerimi ga namazes ali stisnes na kozo, mu moram ze zdaj dajat ko je mladic, ceprov je zunaj vsak dan? da vem da grem kupit..
Pa na kok casa ga moram samponirat oz. kopat? Sem slisal, da ni dobr dostkrat, cim manj z samponom za pse, ki ma majhen PH al neke takega..

Malo za sprostitev Wink

Zraven si pa poje od Shakire...DON'T BOTHER..I WILL *sleep* ! Cheesy

Lp

Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #2243 : sobota, 07.06.2008 : 10:14:47 »

Zaščito proti bolham in klopom kar hitro priskrbi, najbolje po nasvetu veterinarja, ker niso vse ampule primerne za mladiča.

Beagla pa ne šamponiraj pogosto! Če se le da, samo z vodo (tušem) speri umazanijo. Kako pogosto ga lahko kopaš bodo pa povedali drugi, ki imajo beagle.
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #2244 : sobota, 07.06.2008 : 10:15:25 »

Ferry,ta kuža prihaja iz moje bližine,poznam vzreditelja.Če se ne motim je kužkova mama Brina Roška(Asta iz Dobrče x Nil Trumph Rex)  ata pa Hooch.
LP Tjaša
Logiran
Ferry
rad pišem

« Odgovor #2245 : sobota, 07.06.2008 : 11:40:30 »

Hvala Lunca,

mi je že vse jasno samo da slišim imena Roška, Lipovška, .... itd.

LP

Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #2246 : sobota, 07.06.2008 : 12:27:43 »

No tisto drugo je pa ime psarne.
LP Tjaša
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2247 : sobota, 07.06.2008 : 13:39:03 »

Hvala Lunca,

mi je že vse jasno samo da slišim imena Roška, Lipovška, .... itd.

LP

Kaj si s tem hotel povedat? Smiley
Bi moral kaj vedeti?

Lp
Logiran
Ferry
rad pišem

« Odgovor #2248 : nedelja, 08.06.2008 : 08:35:30 »

Špene,

ti imej svojega kužka rad in to je najpomembnejše Wink. Samo gabi se mi, ko se ljudje takole lažejo in izkoriščajo nevednost drugih.

Mi, ki smo že izredno dolgo v beaglovskem svetu, vemo, kaj ta imena pomenijo in kdo so ti ljudje, zato se nam pa ta slovenski beaglovski svet vedno bolj gabi, ker dejansko prav nesramno nat.... ljudi s kupi laži Angry.

LP
Logiran
ŠPENE
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2249 : nedelja, 08.06.2008 : 13:07:27 »

Ferry,

svojega kuzija mam se vedno najraje ne glede kaj bo in kaj je bilo. Verjamem, da se ti gabi, meni se tudi, ampak veliko veliko lazje mi bo, ce bi se jaz poleg tebe vedel kaj ta imena pomenijo in kdo so ti ljudje..Nebos verjel, da bi mi s tem pomagal veliko, naj se poudarim ni nujno, da mi razlozis in napises tukaj ker bi kaksnen moderator lahko zbrisal, lahko mi napises na privatno sporocilo, bi bil zelo zelo vesel, benny pa tudi. Wink

Mene zanima naslednje, moj benny ima 6KG, na vrecki briketov pise da 2meseca star pes, z max. tezo 11kg mora dobiti 150g briketov na dan, se pravi, ce je moj beagle tezek 6kg (pa vsi govorijo, da je bajsek), mora dobiti 75g briketov cez dan (zjutraj 25g, dopoldne 25g, zvecer 25g) ?

..in pa se, vceraj zvecer, je nekaj izbruhal, zgledalo je zelono kot trava in neki okrogli koscki (predvidem, da briketki)...vecino casa smo bili na vrtu in po travi, za moje pojme je pojedel veliko trave (sam sem mislil, da trava pomaga k prebavi in zajedalcom, da se bo na koncu podelal), pa zgleda da je pobruhal to zadevo?
  Z njim je sedaj vse vredu, kot je bilo prej...kupil sem mu se nekako slanino v trgovini za male zivali ter kosti, da jih bo veselo glodal Cheesy

Lp, danes je pa dez bomo kar malo doma Tongue

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.