mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 05:24:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 105 106 107 108 109 [110] 111 112 113 114 115 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 440212 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Barbara Rozman
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 293

« Odgovor #1635 : sreda, 07.03.2007 : 08:49:23 »

joj, seveda:
http://www.gorenjskiglas.si/novice/priloga_locanka/index.php?action=clanek&id=4276

Ali v Prestranku 17.3. ze tekmujeta? Komaj cakam, da vidim Luno v akciji. Samo pazi, ker je tekma v konjusnici in je ful konjskih drekov (xsara je bila cisto zmedena), pa toplo se je treba oblect!
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #1636 : sreda, 07.03.2007 : 14:51:09 »

Nevi saj veš  kaj jaz  mislim o tem,in sem istega mnenja.Ja,tudi po mojem mnenju bi morali PNZ opraviti naknadno vsi tisti,ki so si vzrejno dovoljenje pridobili v času,ko je še veljal sklep stare vzrejne komisije.Novico sem napisala za vse tiste nove,ki mislijo,da ni potrebno narediti ničesar in da pes ne rabi ničesar.Vzreja ni tako enostavna stvar.Tri četrt ljudi je še vedno prepričanih,da psa in psico spustiš skupaj,pa ratajo mladički.(Po mojem iz tega ratata samo dva zafrustrirana psa).Te pa potem mamica sama gor spravi,jih ni treba nič dohranjevat,kaj šele razglistit ali cepiti.Saj sama vidiš, kje so Beagli danes v Sloveniji in kaj so naredili z njimi.Pa z Basseti ni nič boljše.Pri nas je še  na srečo premalo vzrejnih psic.Se bo pa slej ko prej tudi pri nas še poslabšalo.
LP Tjaša
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #1637 : sreda, 07.03.2007 : 16:24:29 »

Lunca!
Tudi prvotni sklep (za jesenski VP)sedaj delujoče VK je bil,da naj psi ki so v lovskih rokah imajo PNZ,ostalim ni treba.Dobro veš,da pa prav psi od znanih jagrov nimajo preizkušnje,kar je razvidno iz prijave paritve,oziroma predvidenih legel,objavljenih v Kinologu.Še ne dolgo nazaj so bili narejeni izredni  pregledi,čeprav zahteve ne ustrezajo 14.čl. PSD.Ker je bilo javno rečeno,da se ne potrbuje PNZ, marsikdo ni preizkušnje jeseni opravil.Ne vem kako bodo preizkušnje za te narejene do 14.4.,ker se v tem letnem obdobju to ne dela.Vsaj toliko bi lahko imeli pameti,da vsaj za eno koledarsko obdobje veljajo ZA VSE ista pravila!!!Bo še veliko hude krvi zaradi tega.
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #1638 : četrtek, 08.03.2007 : 13:55:38 »

Bom videla na vzrejnem pregledu ko bo.Čeprav sem skoraj 100%,da bodo spet hoteli nekaj mutit.Bom pa goflo stegnila.Sem jo stegovala in bila proti že takrat,ko so ukinili PNZ,ker se s tem nisem strinjala,jo bom pa še zdaj,ko bodo sigurno komu hoteli dati vzrejno brez PNZ.Pogoji so za vse isti.Vsi bi samo štepali mladiče,naredili pa nič.Če se hočejo iti vzrejo, se jo naj gredo po predpisih.Pa naj njihovi psi vidijo še kdaj kakšno gmajno,ne samo kavč.Midve sva z našimi psi tudi morale skakati po hosti,da smo to dali čez.Če se samo spomnim tvojih Luckyja in Heste,sta nas vseh stala dobro porcijo živcev,ko sta gonila po par ur,kot da sta zmešana.
LP Tjaša
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #1639 : četrtek, 08.03.2007 : 14:07:11 »

zdravo, midva sva že zdrava. eka mogoče res prideva.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1640 : četrtek, 08.03.2007 : 17:10:45 »

Klemenko, bom sporočila kdaj bomo imeli termine tečaja,jutri se bomo dogovorili,ko bomo videli koliko se jih bo prijavilo.Mislim,da bodo trije beagli(vsaj rekli so da pridejo)vsake 14 dni pa bo hohila tudi naša Luna,da malo osveži znanje.
Lunca!To se je in se bo dogajalo,saj veš-roka roko umije,obe pa obraz.Predobro poznam te heroje,ki stojijo na čelu.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1641 : četrtek, 08.03.2007 : 23:17:26 »

joj, seveda:
http://www.gorenjskiglas.si/novice/priloga_locanka/index.php?action=clanek&id=4276

Ali v Prestranku 17.3. ze tekmujeta? Komaj cakam, da vidim Luno v akciji. Samo pazi, ker je tekma v konjusnici in je ful konjskih drekov (xsara je bila cisto zmedena), pa toplo se je treba oblect!

Dvomim, ker sva imeli agility samo enkrat do zdaj .. jutri pa bo najbrz glede na ta smotan dez (ki je kot nalasc VEDNO ob cetrtkih) odpadel Sad Pa Polona tut ni nic vec omenila, jo moram se vprasat kako in kaj. Slalom je se vedno bolj slab, pa gume ne dela ..

LP
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1642 : petek, 09.03.2007 : 00:08:50 »

Uh, sele zdaj vidim, da je to ze naslednji vikend. Ne, ne bova se na tej tekmi, se nimava niti delovne knjizice :/
Logiran
bambucha
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #1643 : torek, 13.03.2007 : 19:15:51 »

jel ima clanova iz srbije na ovom forumu
 ja sam mirosslav i mam zenku bigla mozete videti slike na *****
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1644 : torek, 13.03.2007 : 19:32:55 »

bambucha, link je izbrisan, saj imas na njem seznam vzrediteljev beaglov, kar pa se tukaj ne more objavljati.
Lahko objavis kaksno sliko svoje beaglice.
Logiran

nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #1645 : torek, 13.03.2007 : 22:48:00 »

Živjo!

Prebral sem kar nekaj strani na tem forumu o Beaglih, ker smo se z druzino nekako odlocali za psa in sicer med Labradorcem in Beaglom. Na koncu smo se sedaj odlocili za Beagla in bi ga radi cim hitreje sprejeli na naš dom.
Glede vzrediteljev vem da ne smemo pisati v tem forumu toda ce kdo karkoli ve o kaksnem leglu v bljiznji prihodnosti bi bil zelo vesel, če mi to sporoci na mail *****. Ta pes bi bil za nas prvi pa me zanima ce so beagli res tako zelo "nagajivi" glede ucenja? Za nas bi bilo to kot še za neizkusene lastnike verjetno tezko. Zanima pa me tudi kako je prvic ko sprejmes kuzka na dom da ga čimhitreje navadiš da ne kaka pa lula kar povsod po hisi pa glede grizenja pa takih stvari ki so čisto osnovne. Aja pa še to: kaj razen posodce, hrane, kartace pa takih stvari je se potrebno imeti preden sprejmes psa na dom?

Hvala za odgovore ze vnaprej in lep pozdrav (tudi vasim Beaglečkom)

Nejc!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1646 : torek, 13.03.2007 : 23:51:03 »

Za legla kontaktiraj kinolosko zvezo. Beagli so trmasti, zato potrebujes pri ucenju veliko vztrajnosti, vendar so zelo pametni in se jih da nauciti karkoli. najtezji je odpoklic, posebno ce kaj zavoha, saj je to lovski pes. So zelo pozresni, zato je treba pazit, da se ne zredijo prevec. Pri dobrem vzreditelju se kuzki do neke mere naucijo opravljati potrebo zunaj, doma pa moras nadaljevati z doslednostjo. Paziti moras, da pri mladicku prepoznas znake, ko se mu mudi na potrebo, in ga odneses ven. Ko tam opravi potrebo ga pohvalis. Ce se podela notri, ga ne kaznujes, ampak ignoriras in pocistis. Prve dni bo verjetno uniceval stvari, ko bo sam, zato pospravi vse, kar bi lahko dosegel, na visjo polico. Cas, ko je kuza sam, postopno povecuj (najprej pet minut, potem deset ...). Fino je, da imas za psa doma tudi neko lezisce ali boks, oziroma en prostor, kjer bo imel mir in kamor se bo umaknil, ce bo hotel biti sam. Koristi tudi kaksne igraca, z mladickom se je fino veliko igrati. Hrano za prve tedne ti bo dal vzreditelj, da se kuza postopoma navadi na novo prehrano. Imeti moras tudi povodec in ovratnico, veliko brisac in rjuh, dobre zivce, dostop do tega foruma, pa tudi kak teden dopusta bi koristil  Grin Upam da nisem cesa pozabila.
LP, Barbara
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1647 : sreda, 14.03.2007 : 01:08:30 »

.. pa svojo kosaro/blazino .. tudi, ce bo spal v vasih posteljah Cheesy

Aja, pa potovalni boks za v avto (ali pa zascitno mrezo med prtljaznikom in zadnjimi sedezi oz. varnostni pas za psa) - jaz priporcam boks, ker ga tja lahko das na ''ohlajanje'', ko fejst nagaja, lahko se pa pes tja umakne, ko zeli malo miru.

Ja, so trmasti ja .. ampak se jih da zlo fajn naucit (no, meni ne uspeva najboljs, sem pa se vedno pod vplivom Xsarinih znanj .. ah ja .. Smiley )

LP, Ribica

P.s.: Geia in Barbara, sta dobile slikce iz sprehoda?
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #1648 : sreda, 14.03.2007 : 10:22:41 »

Beagli iz Srbije?Malo bi se bilo za pozanimat.Kar se vidi tam po razstavah ni ravno v tipu standarda.Ne poznajo jih niti njihovi domači sodniki,razen tistih nekaj vsestranskih,ki sodijo tudi veliko po tujini, seveda.
Kako je mladiček vzgojen in opremljen, ko zapušča svojo družino, pa je povsem odvisno od vzreditelja.Od nepoznavalcev in zaslužkarjev prineseš domov vse od glist do paravirusa(takih primerkov je bilo letos že kar nekaj) , najdejo pa se taki, ki malčke naučijo lulat na papir , hoditi na povodcu in jih odpremiti od doma z najosnovnijšimi stvarmi, ki jih potrebuje prve dni v novem domu.
Logiran
nmatelic
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #1649 : sreda, 14.03.2007 : 17:13:43 »

Najlepsa hvala za vse odgovore.  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 105 106 107 108 109 [110] 111 112 113 114 115 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.