o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 16:34:25
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
95
96
97
98
99
[
100
]
101
102
103
104
105
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 438470 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
Re: Beagle
«
Odgovor #1485 :
sobota, 06.01.2007 : 01:09:55 »
Aska, a si ti slucajno hodila v malo solo hmmm.. takrat kot jaz in Luna? Se pravi od septembra do decembra 2005?
Drugace pa tudi midve z Luno trenirava pri Iliriji in sem danes zvedla, da greva cez cca 1 mesec poskusit sreco na prvo tekmo .. saj se bom pripravila na najhujse, obljubim
Nama koncno gre slalom malo boljse.
Simona, ravno zdaj sem dobila vzorcek piscanca, tako da moram pocakat, da vidim, ce je ok ..
Uau, ful ste se razpisale!
Aja, ne vem ce sem ze napisala .. sem upostevala vase nasvete glede vlecenja in moram rect, da je ze v dveh dneh obcutno, obcutno boljse! V 90% ne vlece. Se obrnem v drugo smer in hodim v drugo smer tako dolgo, dokler me vlece .. ali pa nazaj. Kaj hujsega
Za odpoklic mi je pa tudi Polona ze danes povedala, kako naj poskusim in o 'glej me' tudi .. ker meni Luna zdaj namrec laja in skace po meni, ce ji recem glej me (in gleda mojo roko).
LP, Ribica
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1486 :
sobota, 06.01.2007 : 01:12:40 »
Aja, Geia, a se vi kaj po Siski sprehajate (Mostec, Roznik, bajer) ali pa kdo drug? Meni je ze malo dolgcas na stalnih 'turah' - Mostec, do bajerja in nazaj, po Celovski do centra in nazaj, Tivoli ..
Aja, se to moram povedat
Luna je blaaaaaaazno potrpezljiva do veveric! Namrec, ob vikendih greva na jutranji sprehod v Tivoli, s sabo pa vzamem orehe .. in pride veverica cisto da naju in vzame oreh in poje in gre .. Luna cisto mirno stoji zraven mene in samo cekira, ko pa gre veverica stran, bi pa sla za njo. Zadnjic enkrat je vevericka prisla prav do Lune, Luna pa nic .. potem je bilo pa konec potrpljenja ..
O pobiranju in vlajljanju po tleh pa raje ne bi .. raje zamizim na eno oko, ko ji vlecem iz gobca razne robcke in kosti .. kaj vse folk ne zmece na tla, fuj!
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.672
«
Odgovor #1487 :
sobota, 06.01.2007 : 02:10:02 »
Citat: Barbara Rozman , petek, 05.01.2007 : 02:11:30
Mislim, da je Inkinemu cloveku ime Ines (vsaj tako pise na startnih listah). Vedno si zapomnem imena od kuzatov, od ljudi pa ne. Pol pa nekatere srecujem na sprehodih ze par let, pa kar ne vem, kako jim je ime in cakam, da jih bo kdo nagovoril ... Grozna sem!
Ja sem tudi jaz ena ized takih, ki si lastnike bolj preko imen psov zapomnijo
Vseeno pa mislim, da je njeni lastnici res tako ime.
lp
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1488 :
sobota, 06.01.2007 : 02:15:24 »
Citat: Ribica , sobota, 06.01.2007 : 01:09:55
Aska, a si ti slucajno hodila v malo solo hmmm.. takrat kot jaz in Luna? Se pravi od septembra do decembra 2005?
Ja res je, v malo šolo sva hodili jeseni v ta klub in nas je imela Silvija Trkman, Polona pa pomagala zraven. Obe sta super. Potem se še celo poznamo
Lp
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1489 :
sobota, 06.01.2007 : 16:39:59 »
Ja, se te spomnem .. oz. sem si zapomnila ime od kuze
Midve vmes skoraj en mesec nisva hodili
Nic, grem ven na sprehod, agility tudi ce bo prazen parkur odpade, ker mi je mati kljub 10-krat NE nafutrala psa .. zmesal se mi bo ..
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #1490 :
sobota, 06.01.2007 : 22:19:17 »
Kalsang
, imas prav, da je zgodnje osnovno šolanje pomembno. Saj nisem mislila, da se mladičkov ne sme nič učit. Hotela sem samo reči, da ni treba pretiravat in od njih pričakovat, da bodo takoj prvaki v poslušnosti in kateri od ostalih disciplin. Je pa moje mnenje tako, da je zelo pomembno iti v osnovno šolo s psom, pa ne samo zaradi kuža, pač pa predvsem zato, da mi "pogruntamo", kako je treba s psom. Še posebej v primeru, ko gre za prvega psa. Jaz priznam, da sem v osnovni šoli prvič dobila občutek o tem, kako potrpežljiv moraš biti s psom. Ne me narobe razumet, nikoli mi ni na misel prišla kakšna agresivna vzgoja, pri nas so bili psi vedno kralji in so imeli veliko svobode. So pa vedno ubogali, kadar je bilo to od njih zahtevano.
Pa še mala zgodba o Seni in dajanju hrane v času šolanja (Barbara, saj jo poznaš
). Tudi mi smo se držali navodila, in smo Seno pripeljali v šolo lačno. Na začetku je res gledala salamo in koščke hrenovke, kaj kmalu pa je ugotovila, da jih ne dobi čisto vedno in, da je na vadbišču že marsikdo izgubil kakšen priboljšek. Tako je začela vztrajno tiščat gobec na tla in ostalo je ni več zanimalo. Mislim, da je zavohala priboljške, ki so jih tam izgubili že pred parimi leti
. Potem sem jo pa enkrat, za šalo, nahranila tik preden smo šli v šolo. No, pa je bila situacija ista. Gobec na tla, sluh je pa odpovedal. Ob vseh tibetančkih na vadbišču in Xsari, ki je bila ZELO pridna (vsaj meni se je tako zdelo), je bila to zame prava frustracija. Ostali so se pa smejali. No, taki pač znajo biti beagli.
Hej,
Ribica
, če si kdaj v sosednji ulici in bi šla na PST, pa pokliči ali spusti SMS. Naj ti ne bo nerodno. Sena je trenutno nekoliko bolj v "off", ker "krevslja" po 3 tacah, ampak čez kakšnih 14 dni bo pa že o.k.. Zadnjič si je namreč tako močnmo zatrgala noht na 5. prstu na sprednji taci, da so jih ga morali potegniti dol. Ampak je svojo "invalidnost" veselo izkoristila za učinkovitejše prosjačenje za hrano
Aja, pa še to. Očitno ima kar nekaj beaglov to navado, da štrajka na briketih. Tudi Sena je to že naredila (če pogledate še bolj stare poste iz 2005). Tudi ona je več kot en mesec štrajkala brikete. Smo zamenjali 4 vrste hrane. Na koncu sva že skoraj obupala in sva mislila, da ji bova morala kuhat. No, pa se je zadnji trenutek vdala in še sedaj dobiva isto vrsto briketov, kot jih je pri vzrediteljih. Tako, kot je rekla že Barbara, niso vsi briketi enaki in kužom ustrezajo različne količine. Je pa treba vedeti, da so tudi psi različnih konstrukcij, pa čeprav so iste pasme. Idealen primer sta najini sestrici. Xsara je vitka in sloka, kot kakšna balerina, Sena pa je čokata in nabita, eni ji pravijo kar bunkica
. Smo pa danes srečali tudi njunega brata Snoopya. Ta je pa postal tak fajn pes!!! Pa je bil kot mladič tudi suh in dolginast. Zdaj pa je nabit in čokat, da ga je veselje pogledat.
Lep pozdrav.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #1491 :
sobota, 06.01.2007 : 22:23:29 »
Geia, Sene se spomnim iz vadbišča. Marsikateri pes pobira izgubljene priboljške, beagli so pa pri nas še dodatno "moteni", ker je vadbišče sredi lovišča in se v neposredni bližini pasejo srne... Od vonjav se jim verjetno meša!
Ampak na koncu sta se lepo ujeli in je Sena veselo sodelovala.
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #1492 :
nedelja, 07.01.2007 : 15:15:06 »
Vidim,da ste se kar razgovoroli-lepo,veliko galav već ve,vsak nasvet je dobrodošel.
Boč!Končno,da ste se javili,bom vesela,da bom lahko videla "mojega spomladanskega scrkljanca",ta teden bom delala dopoldan,pa se lahko kaj zmenimo,naslednji vikend sem pa tako na CACIB LJ-delovno.Mulci so vsi odšli pred prazniki in spet sem požrla besedo,da bo eden(Žak) ostal doma.No, pa saj ni daleč.Upam,da bo vsaj nekaj Ž-jevcev šlo na razstavo v MB(CAC),vesela bom tudi vseh drugih,da bomo lahko prijavili vzrejno skupino.Imam pa veliko željo,da vas bo čimveč prišlo na CACIB Lendava(septembra),prisrčno vabljeni tudi vsi ostali iz FCI VI(iz moje strani).
Geia!Senka je prava beaglica,nobena bunka ni,ravno taprava!Želim ji čimprejšne okrevanje,no pa saj se vidimo kmalu.Po petih letih sem končno izpolnila obljubo in obiskala Naro.Zelo lepo ji je in ne čudim se, da je tako vdana svojemu gospodarju,da niti za igro z brati in sestrami (na srečanju)nima zanimanja.Ona je res pravi beagle tudi pri delu v lovišču in zelo sem ponosna nanjo,povrhu vsega pa je še prava lepotica.
Žači!Po gajbo za v avto pojdi kar tja kjer si kupila ležišče,ali pridi v LJ na razstavo se bo tudi kaj našlo pri Suzani.
Ella se je že čisto "zrihtala"po zadnji mladičkih in je že pripravljena na nastop v veteranih,po tujini pa še parkrat v razredu delovnih.
Barbara,na razstavi bom zelo zasedena,sem pri sodniku,ki ima največ psov,potem pa še na specialki,zato,če se vam ljubi pridite po tablete v Selca,lahko tudi danes,bom doma,le prej me pokliči.
Lunca!Saša v torek odhaja in verjetno bo tudi Luna morala od hiše,upam,da ji bomo našli dobrega novega lastnika,če ne ,bo pa itak ostala,potem ji bomo pa morali poiskati ženina,ker jo hormoni že precej "dajejo".
Pa lp vsem
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1493 :
nedelja, 07.01.2007 : 15:17:33 »
Uh, Geia, kako je to s pasjo solo meni znano ... Luna je bila vec na tleh, kot da bi kaj drugega poslusala .. in se zdaj vcasih na agilityju eno oviro preskoci, potem pa nekaj tam blizu/dalec full zanimivo disi - sama zemlja
Je pa pri meni pomagalo, da sem jo nahranila pred solo, ker ce ne je bila prevec agresivna in mi je pol prstov skoraj pojedla .. je samo za hrano tezila (takrat je pac pojedla 3 obroke dnevno in en je bil pac pred pasjo solo). Itak je za hrano pripravljena tudi ob 2h zjutraj (kolikokrat zvecer ne jem, ker vem, da tudi ce spi v spalnici pod kovtrom, trdno, jaz bom pa samo hladilnik odprla, pa bo vsa butasta priletela pogledat, kaj se dogaja
Aja, po katerem delu PSTja se pa sprehajate s Seno? Bomo pocakali 14 dni, np ..
Zdaj se ze dva dni sprehajam vsakic (ok, zvecer ne) mimo vadbisca, ce bi bilo slucajno prosto, da greva malo slalom vadit. Vceraj popoldne je sicer bilo, samo nisem imela sabo ne briketov, ne zogice, ker se je gdc. najedla ravno prej (sem pisala ze vceraj, se mi zdi..).
U, se tole. A na tekmah agilityja mora pes bit OBVEZNO brez ovratnice? (in kako ga potem ulovis, ce ti slucajno uide iz parkurja, odpoklic mu je pa spanska vas..
)
LP
Logiran
aska2005
živim tukaj
Spol:
«
Odgovor #1494 :
nedelja, 07.01.2007 : 15:48:07 »
Citat: Ribica , sobota, 06.01.2007 : 01:09:55
Drugace pa tudi midve z Luno trenirava pri Iliriji in sem danes zvedla, da greva cez cca 1 mesec poskusit sreco na prvo tekmo .. saj se bom pripravila na najhujse, obljubim
Nama koncno gre slalom malo boljse.
Sem v prejšnjem mojem postu pozabila napisati še to, da midve trenirava v drugem klubu agilty, kamor sva potem tudi v OŠ hodili. Na to prvo tekmo sugurno pridem in držim pesti tudi za vaju
Pa lepo, da te ne vleče več toliko
Z vstrajnostjo ti bo uspelo. Pa si potem hodila na Iliriji spomladi v OŠ, ker te na izpitih junija v našem klubu nisem videla?
Lp
Logiran
žanči
novinec
Sporočil: 25
«
Odgovor #1495 :
nedelja, 07.01.2007 : 18:23:19 »
Z Žano sva bili v petek na cepljenju v Lescah. Dobila je tudi že čip, čeprav sem mislil, da je še prezgodaj, ampak me je veterinarka prepričala, da ga že lahko dobi. je pa res konjska igla za čip, ampak Žana je bila zelo pridna, samo malo je zacvilila. Za steklino so pa rekli, naj prideva čez 14 dni, ko bo stara 3 mesece. A je to prezgodaj? Povedali so, da so bili tudi z Žajo pred nama tam. No, Žana je bila tudi pri veterinarju občudovana, vsak se čisto razneži, ko jo vidi.
Danes sva bili v Bohinju in je res pridna, ker hitro priteče vsakič, ko jo pokličem. Se pa noče ustavit, če kaj pobere in ji hočem vzet. Ampak potem grem v drugo smer in jo pokliče, potem pa pride. Doma je zelo rada tam, kjer se kaj dogaja, pa da je čimveč ljudi, sem pa opazila, da se tudi sama zelo zamoti in se sama igra z igračkami, najraje pa grize rolco od brisačk in je pri tem tako tiho nekje v drugi sobi, da moram it prav pogledat kaj dela.
Eka! Drug teden pridem na razstavo, da vidim kako to izgleda pa da še pogledam za boks. Bom verjetno imela Žano s sabo, ampak je ne bom peljala notri, bo počakala v avtu ali pa s kom, ki bo z mano. Tako, da se vidimo. Boš ti tam oba dneva? Kdaj je najbolje, da pridem?
Če kdo od novopečenih lastnikov Ž-jevčkov bere tale forum, naj se kaj oglasi, da se mogoče zmenimo za kakšno igranje. Žana se namreč hoče igrat z vsakim psom, samo ta velki se kaj dosti ne zmenijo za njo, kakšni ta mali so pa navdušeni. Dosedaj se je lepo igrala z dvema yorkšircema in z višavskim terierjem, pa tudi z enim bolj otročjim labradorcem. To so psi od mojih znancev, zihr je zihr.
Lp vsem
Logiran
butek
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #1496 :
nedelja, 07.01.2007 : 18:50:46 »
žanči, tudi cina bi se rada igrala z vsakim psom ki ga vidi. energije za igro ji nikolli ne zmanjka. če nama gre nasproti pes se uleže, glavo polozi cisto v poden in samo rep dela
ce si za se lahko dobimo v bodoče
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #1497 :
nedelja, 07.01.2007 : 19:19:32 »
aska2005, nisva hodili v OŠ, ker mi je Silvija svetovala agility glede na Lunino zivahnost in ker nisem imela 100% pozornosti, ampak je bilo to po tecaju male sole se vedno problem jo sploh dobit (vohanje po tleh je pac takooooo zanimivo). Pa tudi meni je agility ze dooooolgo doooolgo vsec, samo pes mi je se manjkal
Zdaj pa ne vem, katero tekmo je Polona imela v mislih .. ker kakor sem jaz gledala prej na internetu, je ena ze zelo zgodaj februarja, potem je ze finale (pa tudi, ce bi bila navadna tekma, ne bi sla - ker imam RD 24. in za svoj 18. rd pa ne grem za cel dan na tekmo..
) Ena je pa potem proti koncu marca. NO ja, bom ze vse zvedla taprav cas.
Aja, kako in kje zmerijo psa? Ker sem prej namrec skusala zmerit Luno (pa ni hotla stat) in sem jo tako priblizno zmerila 42,5 cm
Logiran
žanči
novinec
«
Odgovor #1498 :
nedelja, 07.01.2007 : 19:30:09 »
Butek! Lahko se zmenimo enkrat v bližnji prihodnosti, ta ali pa naslednji teden. Samo ne bi rada dajala svojega telefona ali maila na forum, zato če imaš kakšen predlog...
Lp
Logiran
žanči
novinec
«
Odgovor #1499 :
nedelja, 07.01.2007 : 22:07:16 »
Butek! Najina sporočila skrivnostno izginjajo
Ampak ni panike, se bomo že zmenili. Cina in Žana bosta že prišli na svoj račun.
Lp
Logiran
Strani:
1
...
95
96
97
98
99
[
100