mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 18:25:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438584 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Kalsang
živim tukaj
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406

« Odgovor #1455 : torek, 02.01.2007 : 18:03:12 »

Psi hrano bolj goltajo kot grizejo. Je pa res bolje, če kuža briketi grize in jih ne golta cele. Jaz bi jih na tvojem mestu pred obrokom namočila v vodi ali juhici (v mleku pa raje ne, ker lahko dobi drisko).

lp
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1456 : torek, 02.01.2007 : 18:06:10 »

Veliko beaglov golta hrano. Xsara redko katerega zgrize, njena sestrica Sena pa jih dobesedno posesa vase. To sigurno ni prevec fino. Jaz ji večino hrane dam pri šolanju, ce dobiva enega po enega jih se nekako pregrizne. Kolicina na vrecki je okvirna, sama bos videla, ce tvoji psicki res ustreza. Ponavadi pise prevec in se zacnejo redit. Upostevati moras tudi, da verjetno ne dobiva samo briketov, ampak tudi priboljske, ki jih moras odsteti od obrokov.
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #1457 : torek, 02.01.2007 : 20:48:44 »

Ribica, glede tega da ji ne daješ prboljškov, da ne bo predebela. Meni se zdi super, če ji daješ namesto priboljškov obrok. Recimo ji ne daš večerje v posodo ampak jo vzameš sabo na sprehod in jo tam poje, ker brikete uporabiš za pohvalo pa imaš ubiti 2 muhi na en mah Smiley
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #1458 : sreda, 03.01.2007 : 13:45:17 »

Žana si v leglu NI delila hrane z drugimi mladiči,ker je vsah dobil svoj odmerek in ni bilo videti ,da bi komu kaj manjkalo,nasprotno, še preveč so bili razvajeni.Vedno sem ti govorila,da je beagle sod brez dna in tudi,da je to pes,ki ima svoj JAZ,zato mu se ne sme popuščati.
Pes mora imeti obrok vsak dan ob istem času,zato se s hranjenjem po treningih in za spodbujanje pri učenju ne strinjam, vsekakor pa za pohvalo kak priboljšek,ne pa kar naprej, za vsako malenkost.
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #1459 : sreda, 03.01.2007 : 13:53:40 »

tadeja_n  točno tako. Pač, če psu daješ priboljšle, to potem pri obroku odšteješ.  Jaz pri moji sem tudi tako delala, da ji dajala obroke kot nagrado pri šolanju tako v pasji šoli kot drugod in nič v skledo.  No sedaj je tudi še tako, pač v skledo dobi zjutraj (pa kaj mora narediti za to, npr sedi), popoldne pa kar mi ne uspe preko nagrad ji dati, dobi preostanek v skledo.

Lp
Logiran
tadeja_n
odvisnež

« Odgovor #1460 : sreda, 03.01.2007 : 20:45:48 »

Žana si v leglu NI delila hrane z drugimi mladiči,ker je vsah dobil svoj odmerek in ni bilo videti ,da bi komu kaj manjkalo,nasprotno, še preveč so bili razvajeni.Vedno sem ti govorila,da je beagle sod brez dna in tudi,da je to pes,ki ima svoj JAZ,zato mu se ne sme popuščati.
Pes mora imeti obrok vsak dan ob istem času,zato se s hranjenjem po treningih in za spodbujanje pri učenju ne strinjam, vsekakor pa za pohvalo kak priboljšek,ne pa kar naprej, za vsako malenkost.

Pač greš vsak dan ob istem času ven popoldan ane.Če pa ne moreš pa tist dan dobi obrok v skledo. Na začetku je pa fino če dobi priboljšek za vsako malenkost, ker je vsaka taka malenkost pomembna za napredek pri takih psih ki so čisto na začetku pri nekaterih poveljih ne...Poznam eno, ki je na ta način psa učila in zdaj super uboga...
Logiran
aska2005
živim tukaj
Sporočil: 3.672

« Odgovor #1461 : sreda, 03.01.2007 : 21:16:31 »

tadeja_n  to pa definitivno. Če pogledam pri moji, prej se še zmrdovala je nad hrano večkrat, pa le upoštevam navodila inštruktorjev. Pa žačnem jo hraniti res samo preko roke. Pač ko me pogleda sledi briket in ko se na povelje hitro uleže spet briket in tako dalje, pač med sprehodom dobila marsikaj, če je kaj ostalo, pa v skledo romalo je. Sedaj ni niko več zbirčna, poje karkli iz sklede. Čeprav se držim še vedno bolj tega, da veliko dobi preko sprehodov, ostanek pa tam. No kar se tiče ta drugega obroka. Zjutraj kot že prej napisala dobi v skledo. Ji pač dajem dvkarat dnevno, da razbremenim njen želodec...lp
Logiran
tadeja_n
odvisnež

« Odgovor #1462 : sreda, 03.01.2007 : 22:01:45 »

Ja, ja sej za zjutraj sem imela tut jaz v mislih, da dobi v skledo, ker večina jih zjutraj najbrš ni tko aktivnih, da bi kaj utrjeval tam sred noči(zgodaj zjutraj).  Wink
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #1463 : sreda, 03.01.2007 : 22:54:05 »

Danes sem naredila tako, kot ste nekatere napisale - je dobila samo pol obroka (+ korenje iz juhe), pa se to manj, ker je za kosilo dobila (za moje pojme) prevec mesa (piscanec iz juhe + korenje), ampak je zdaj eno uro lezala v kuhinji v svoji kosari in jokala in sem ji 'mogla' dat se tisti dve zlicki briketov, ki jih prej ni dobila (25g cca).

Kar se kolicine hrane tice - za 10kg pise, da naj bi pes dnevno pojedel 145-195g, za 20kg pa 240-330g. Jaz ji dam dnevno 200g briketov (zjutraj sto, zvecer sto), kil ima pomojem trenutno 16 Sad Drugace jih je imela 14-15 ... Ne vem pa, koliko priboljskov dobi cez dan, od mene dobi cca 1 piskot, ko pridem iz sole, kako tisto palcko za grizt, ce jo pustim samo in je zalostna in obvezno sledi nagrada po tusiranju (1 piskot) in nekajkrat en piskot po sprehodu. Ampak ponavadi je tako, da ko pride oci domov - en piskot, ko pride mami - en piskot .. neverending story. Pa vsak dan zgubljam zivce z mami, zdaj je spet na bolniski .. spet nenadzorovano prehranjevanje Sad

Aja, kaj sem hotla povedat kar se sprehoda tice - res se obnese nagrada na sprehodu za ohlapno vrvico! Je bilo popoldne in zdajle ze malo boljse in seveda ze sama ponuja sedi in prosi, samo da bi dobila nagrado. Mi je pa hecna, ko cakava npr. pred rdecim semaforjem, pa mora bit na sedi, cesta, pocakej .. ko skoci name in si zacne pretegovat sprednje tace Smiley

Brikete pa poje kakor kdaj .. ce ima samo brikete, brez dodatkov, jih v polovici primerov zgrize do ne vem kakih kosckov (skrta pa kot, da bi jedla kamne), vcasih jih pa kar pogoltne. Zdaj en vecer jih je pojedla v leze v svoji kosari Cheesy Je se spala (cudezno!) ob njeni uri tezenja, pa sem se usedla k njej v kosaro, odprla kos z briketi in ji enega po enega dajala .. je full hitro jedla, ampak vsakega res zgrizla.

Drugace imava pa midve vecerne sprehode natempirane vsak dan ob istem casu. Oz. to mogoce variira od 18:30 do 20:00 (ce smo kje in je z nami v avtu, drugace ni sans, da zdrzi), ampak vecinoma greva ven ob 19h. In nima veze, ce sva prisli domov ob 18:15, ona bo od pol sedmih dalje tecna ..

Hvala za vse nasvete, bo treba res resno vzet vse skupaj, da se bo lahko tja do poletja vsaj kaj s kuzki bolj sprosceno igrala.

P.s.: Barbara, plascek je fenomenalna ideja! Ga je zdaj ze dvakrat imela po kopanju in je sploh ne moti .. in gre lepo na mojo postlo in spi .. zadnjic je se kovter zvlekla iz moje postle po nesreci .. pa pravi sestra 'Ej zakaj Luna lezi pred vrati tvoje sobe pokrita s kovtrom?' Smiley
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1464 : sreda, 03.01.2007 : 22:55:57 »

Barbara, kje pa se dbijo zadeve od Bosha? Lahko na mail (najbrz, da je kje na blogu .. ce pa ni, ga bom pa dodala), ker sklepam, da se tu ne sme napisat ..

Grem pa gledat za tiste hilsove, itak Luna dobro prenasa vse njihove dietne in ovcko ..
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1465 : sreda, 03.01.2007 : 22:57:42 »

Aha, mail je v profilu na blogu .. lahko pa tam v komntar napises ..
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #1466 : četrtek, 04.01.2007 : 11:13:40 »

Nikomur ne mislim vsiljevati "standardnega" načina prehranjevanja,vendar se precej zamislim,ko gledam postave klasično hranjenih psov in tistih,ki osnovni obrok hrane dobivajo za nagrado(predvsem je to pri agilitaših).Vsaj pri mladičkih to ni priporočljivo,pa tudi hranjenje točno po gramih(predpisih proizvajalca)ne pove mnogo,saj vsak organizem drugače predeluje hrano,glavno je,da količinsko tega ni preveč,sicer se točno vidi pri razvoju psa.Saj še vedno drži pregovor, da ima še pes pri jedi rad mir!(ne vem kako bi bili veseli otroci,da bi za vsak obrok morali narediti kako kaprico svojih steršev-pa se ravno tako učijo in doštudirajo...MAR NE.?)
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #1467 : četrtek, 04.01.2007 : 11:58:10 »

Jaz dajem Bibi zajest 2x na dan. Ob 6.30 zjutraj in okoli 5.00 popoldan. Tudi sama se je navadila na to in tudi jasno pokaže, če zamudimo uro. Zjutraj dobi brikete, popoldan pa ponavadi konzervo s skuto, jogurtom in podobno.

Drugače pa za priboljške na sprehodu uporabljam posebno salamo narezano na koščke, ker tako vse pogoltne in se mi zdi, da to najlaže prebavi. Ji pa tega ne odštevam od obrokov, ker je nikoli ne dobi toliko, da bi to znatno povečalo količino celodnevnega obroka.

lp
Logiran
boč
novinec
*
Sporočil: 17

« Odgovor #1468 : četrtek, 04.01.2007 : 14:39:52 »

Lep pozdrav vsem po dlogem času!

Boč, Anja in Bojč vem želimo zdravo, veselo in uspešno leto 2007. Predvsem pa zdrave in pridne kužke.
Se oproščamo, ker se nismo nič oglasili, a konec leta je bila taka norišnica. Cele dneve smo po službah, nato malo na sprehodih, ... Pa sem si le utrgala nekaj časa v službi. Doma namreč še vedno nimava interneta.
Neva kako je kaj? So že vsi mladički odšli od hiše? Sad
Mi smo super. Boč je zdrav, močen in nagajiv. Bi prišli enkrat na obisk in da se pomenimo malo okrog razstav. Ne obljubim, da bomo prav veliko hodili po razstavah, a tako kot si rekla, kam bi ga pa šli pokazat, da vsi trije vidimo, kako to poteka.

Kdaj delaš prihodnji teden in kako ste kaj za vikend? Bi se poskusila kaj oglasiti.
Kako pa je kaj z Benom in Brezo? Pa Bistrin uček je že ok?

No lepe pozdravčke vsem!

Boč, Anja & Bojč
Logiran
lunca
odvisnež
Sporočil: 583

« Odgovor #1469 : četrtek, 04.01.2007 : 15:05:57 »

Tako kot pri beaglih je tudi pri bassetih.Pri nas je obrok 2x dnevno,ob točno določenih urah.se je že dostikrat zgodilo,da sta nas zvečer psa gnala domov,ker vesta, da je ob 20.00 na vrsti večerja.Bog ne daj da bi zamudili.Že dočakata težko,da stresem brikete po šalcah,tako lajata od veselja.No in tudi z zbirčnostjo ni problema.Ko enkrat "vtakneta" glave v sklede,jih ne potegneta ven dokler niso prazne.Je pa res, da sta navajena,da po jedi,dobita priboljšek,kot nagrado za prazno skledo.Če se slučajno zgodi,da ne pojesta ni priboljškov.Se zelo hitro navadijo,da je treba hrano pojesti.
Kar se pa tiče hranjenja iz roke-a vas tudi še pitajo,čeprav ste odrasli?Če pes ne je, ni lačen!Tudi če to traja 2-3 dni ,še nobenega ni pobralo.Naš je to probal samo enkrat.Trajalo je točno 1 teden,preden mu je končno kapnilo,da razen enih in istih briketov,ki jih je dobival vsak dan ne bo drugega na jedilniku.Od takrat z njim ni problemov.
LP Tjaša
Logiran
Strani: 1 ... 93 94 95 96 97 [98] 99 100 101 102 103 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.