mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 16:37:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 438479 krat)
0 članov in 22 gostov pregleduje to temo.
butek
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #1425 : sreda, 13.12.2006 : 20:12:04 »

nisem rekel, da potem dlake čudežno ne odpadajo, samo ob rednem krtačenju bistveno preprečiš da so dlake povsod. če pa še redno pometaš in pospravljaš se jih pa ne vidi. če poenostavim, problem ni v naših psih oni so kar so in nehote puščajo dlake in jo tudi bodo če se na trepalnice postavljamo Smiley
kar se pa spanja v košari tiče pa nimam problemov. če ji pokažem da mora zaradi takšnih ali drugačnih razlogov spati v košari me uboga, res da proti jutru ko je že čas za vstat in poležavam pride k meni. sicer pa ima pri cini košara tudi vzgojni učinek. če tekom dneva stori ´´napako´´  Wink ve kaj jo čaka ponoči. spanje v košari ob postelji  Grin za to se mi ni bilo potrebno trudit, res da prvi poskusi ( pred tem je skoraj leto dni spala pri meni ) niso bili uspešni ampak potrebna je vstrajnost  Smiley sicer pa jerkre, kaj je en mesec proti celemu življenju nas in naših ljubljenčkov  Cheesy

ko smo že pri vzgoji Smiley  sam sem bil s cino 4krat v šoli ( 4 učne ure ) vendar ker bo zagotovo nekega dne cina mamica, me zanima kako je s šolanjem, je obvezno za rodovnik, potrebuje  lovsko šolanje... vem lahko bi poklical na kinološko zvezo ampak, zakaj imam vas potem  Cheesy
Logiran
butek
novinec
*

« Odgovor #1426 : sreda, 13.12.2006 : 20:19:59 »

Ribica: jaz sem jo imel do pred kratkim na štrikcu, ampak se mi žival smili. zato sem začel po malem spuščat. v gozdu tako ali tako ni variante da bi jo spustil ker se potepe. pride nazaj ko se naveliča gone ampak me bolj skrbi se ji kaj zgodi. sam se probal z igro, prvo doma na vrtu in to igro prenesel na travnjik. kasneje sem ji pa npr. vrgel žogivo, palco.. in medtem ko je tekla ponjo sem se skril dokler me ni izvohala Smiley

Logiran
butek
novinec
*

« Odgovor #1427 : sreda, 13.12.2006 : 20:21:42 »

p.s. pardon za slovnične napače
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 227

« Odgovor #1428 : sreda, 13.12.2006 : 23:55:05 »

Ja, jaz sem jo pa ze lovila po celem Tivoliju, po gozdu tam pri Kranju .. pa sva se igrali z njeno vrvjo .. je pa npr. ob Soci bila cel dan spuscena, ker je na eni strani bil dokaj neprehoden gozd, na drugi pa voda, v katero ni upala (pa se mrzla je bila).

Vrta pa nazalost nimamo.

Barabara, ja, saj je Luna tudi bila full pridna v pasji soli, preden si je porezala tacko, potem je slo pa vse navzdol, ker nisva vec hodile, pa tudi na sprehode je nisem vec vozila jaz (najvecja napaka, ampak takrat nisem imela druge izbire:()

Danes npr. ni hotla pojets briketov zvecer brez vsega .. sva prisle iz sprehoda - isto. Sem sla po kliker, pa mi je mogla dat taco, 'prosi' in prostor, pa je vse TAKOJ naredila za tisti klik in briket, potem pa vse brikete ostale v sekundi pozrla Smiley

Alfa v pravem pomenu besede pa ne bom nikoli .. mi je jasno in niti nocem takega spartansko vzgojenega psa. Sam ukvarjat se je treba z njo, pa je takoj drugace. Samo ce ti zraven stalno en zbija avtoriteto in dela tisto, kar ti psu prepovedujes, je pa bolj malo efekta.

LP
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Sporočil: 122

« Odgovor #1429 : četrtek, 14.12.2006 : 09:04:55 »

Sej samo poimenovanje alfa ne pomeni, da gre tukaj za neko strogo vzgojo z neprestanim dokazovanjem in s špartansko vzgojo. Vsak pes si v svoji družini nekje izbori svoje mesto, ve koga mora poslušati in koga lahko prenaša okrog prsta. in pač kao alfa oziroma vodja kardela je lahko ali pes ali pa kdo drug. kako ti to dosežeš je odvisno od posamezne vzgoje...pri nas vidim, da pali samo pozitivna motivacija in čisto nič drugega. se mi zdi, da če bi delala z njim s "tršo" roko, bi bilo 100x slabš oziroma bi dosegla ravno nasproten učinek - pa še srček bi me zraven bolel.

ok, to pri beaglih ni tako opazno je pa pri katerih drugih dominantinih pasmah, da ko pride pes v puberteto tam okrog 5 mesecev, se bo poskušal rangirat. in bo probaval pri svojih gazdah doseč, da je on "taglavni" - kar pomeni, da bo poskušal doseči to, da bo obveljala njegova volja in da bo delal izključno to kar se njemu zljubi, tebe pa sploh ne bo šljivil. Pri Benu s tem nisem imela nikoli problemov, skoz je enakovreden član poleg mene in Klemna (oziroma je po tihem povedano vedno on na 1.mestu v najinih glavah Tongue ), samo ko se je treba ob sili prilike umirit, delat v šoli, prenehat z igro, kje počakat...pa takoj ve v čem je stvar....nikol pa tega ni delal zato ker bi ga zraven mlatila (kar bi pri Benu ustvarilo velik odpor) ampak z motivacijo skozi igrače, priboljške, pohvalo, cartanjem itd.

Tako da s prej napisanim ni bilo mišljeno čisto nič negativnega oziroma s kakšnim prizvokom trdega ravnanja s psom, samo pač kako si pes vso stvar razlaga v glavi. sej barbara kar si napisala ti je točno to. tebe ima xsara za boga, in verjetno se s tabo 100x raje igra, ker ji tvoja bližina pomeni največ na svetu, ker imata vzpostavljen pravi kontakt. in vse kar ji boš ti rekla, bo takoj naredila brez problema - ok pri beagli zato ker vejo, da to ponavadi tudi kaj dobrega prinese, drugače pa tudi zato ker ji ti to rečeš. določen ukaz bo verjetno naredila tebi brez pomisleka, komu drugemu pa verjetno ne...
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1430 : četrtek, 14.12.2006 : 09:24:09 »

Ribica: se cisto strinjam. Ce hoces imeti lepo vzgojenega psa, se moras z njim pac redno ukvarjat. Tudi samo sola ni dovolj, je treba v praksi ponavljat. V soli je namrec manj motece okolje, ker vsi kuzki delajo in so na vrvici, na sprehodu je pa veliko vec motecih faktorjev. Kar se tice nejedenja briketov je to ocitno decemberski trend beaglov, ker sem bila v torek pri gei in tudi sena ze nekaj dni ne povoha briketov. Ocitno Xsara uvaja modo, ker je brikete zacela zavracati ze pri prvi gonitvi, od letosnjega poletja pa brikete papca na kliker oziroma na utrjevanje trikcov. Tako da kar pridno klikajta! Kar se tice spuscanja pa ne vem, tudi Xsara ima svoje momente, zato je treba prepoznat ze prvi znak, ko zacne iskat sled in ukrepati tisti hip. Ce imate kaksno zelo utrjeno povelje (npr. se avtomaticno usede na "sedi", ker mu to cez dan recete stokrat), ga izprobajte v tistem trenutku. Xsara se tako v 90% primerov avtomaticno usede. Na sprehod s priboljskom v zepu pa ne pricakovat vsega naenkrat. Ce nekaj uboga v stanovanju, to ne pomeni, da bo isto obvladala na sprehodu. Ce nimata vrta, probajta vadit v kaksnem drugem, malo bolj motecem okolju, mogoce na pstju, kadar ni guzve. Gres malo stran od potke na travnik (ne preblizu gozda) ...
terry: pes se o svoji vlogi v krdelu sprasuje, ce ni preprican, kaj naj bi v krdelu pocel. To so pac psi za delo. Glede na to, da z njimi vecinoma ne hodimo na lov, se morajo zaposliti kako drugace. Lahko so to trikci, lahko kaksen sport, lahko razstave, vsakemu pase kaj drugega. Ce mozgancki skoz nekaj delajo, je manj casa za neumnosti. Saj se vidi, da z Benom veliko delate, in mislim, da je to super. Se totalno strinjam, da pri beaglu s prisilo zelo malo dosezes, ker imajo mocen karakter. Ni tako kot border collie, ki ga grdo pogledas, pa se skoraj zjoka ...
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1431 : petek, 15.12.2006 : 23:22:59 »

Ma saj Luna tocno ve, kdaj je kaj narobe naredila. In ko me razjezi in se zaderem (?) si nic vec ne upa .. pa sem lahko na drugem koncu sobe in jo samo posljem v kosaro. Me je npr. zdaj en dan praskala po glavi (mocno), ker se je hotla se cohat. Sem samo pac v afektu bolj naglast rekla au, me je ze zacela lizat po obrazu, prilozovalka mala Cheesy

Jo pa danes lahko pohvalim - je bila full pridna na agilityju in samo enkrat v pol ure je sla nagajat Benu Tongue Je full skoz skakala in ubogala, sva pa imeli s sabo kliker (na ovirah ga ne uporabljava, ker ga ni navajena - sva pa danes s Polono delale slalom s klikerjem, ker ga se vedno NIC ne obvlada ... ). Je rekla Polona, da ko se nauci slalom, lahko zacnemo razmisljat o kaki tekmi. Samo jaz se vseeno nekako dvomim v Lunine zmoznosti it na tekmo .. bomo videli, ce bo malo vec ukvarjanja z njo vsakodnevno prineslo kake rezultate. Se je pa spet zacela vsak an z nekom igrat, kar ze nekaj casa ni pocela. Zdaj je igranje po tusiranju tac obvezno, da se umiri potem Smiley

LP, Ribica
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #1432 : sobota, 16.12.2006 : 17:51:24 »

Živjo!
Zelo sem bila besna,ko sem prebrala hinavski oglas KD Mislinja,češ.da gospod kot vzreditelj svetuje,naj ljudje ne kupujejo psa za božično darilo.Ta gospod ni noben vzreditelj,vsaj ne registriran pri KZS,torej spet meče ljudem pesek v oči.
Poznam vse vzreditelje (čeprav si nekateri tega naziva ne zaslužijo)beaglov v SLO in povem vam,da trenutno ni nobenega legla.Eno bi bilo v Ilir.Bistrici,pa so mladiči poginili(zaradi neznanja lastnika psice),še preden so prišli na svet.
Kdor hoče kupiti zdravega mladiča,naj vendar stopi v kontakt z vzrediteljem,naj mu ne bo žal par tolarjev za telefoski klic in se najaviti za ogled psov,saj se po slikicah ne da razbrati nič,še manj pa videti v kakšnem stanju psi sploh so.
Mi smo imeli danes striženje nohtov in privajenje mulcev na povodec.So kar pridni.Še en teden pa gredo po svojih novih domovih,kjer jih že nestrpno pričakujejo.Potem bodo pa na račun prišli spet naši "tastari"saj bo več časa zanje.
Boč!Kako ste kaj?A se vidimo na kaki razstavi?Še je čas prijaviti CACIB LJ (13.,14.01.07).
LP vsem

Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1433 : nedelja, 17.12.2006 : 02:07:52 »

O, a v Lj bo razstava? Super! To pa moram prit pogledat Smiley

Koliko so kaj tezki vasi beagli?
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
Sporočil: 170

« Odgovor #1434 : nedelja, 17.12.2006 : 21:34:02 »

Je rekla Polona, da ko se nauci slalom, lahko zacnemo razmisljat o kaki tekmi.
LP, Ribica

Ha ha, očitno je Polona tisti dan imela dober dan na vseh psih, ker popolnoma isto je tud men rekla Smiley  Seveda pa se tud jaz zavedam, da naju pred prvo tekmo čaka še veliko treninga, ampak komaj čakam. Smiley

Lp, Simona&Ben

Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1435 : ponedeljek, 18.12.2006 : 01:09:53 »

Ja, samo moras priznat, da je bila Luna se pridna v petek .. je samo enkrat tezila Benu .. Cheesy

Se dobro, da sem Urso srecala med odmorom v soli, ce ne bi lepo prespricale agility, brez da bi sploh vedle, da ga imava Sad

LP
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1436 : ponedeljek, 18.12.2006 : 01:11:02 »

Aja, Simona, pri nama z Luno je bilo do sedaj vedno tako, da dokler tega, tega in tega ne zna, se ni sans za tekmo .. no ja, saj tudi ko bo slalom znala, se ne bo za na tekmo .. ko bo pa pridno delala ob 4-5ih psih ze samo na Iliriji, potem pa se grem mogoce spravit v slabo voljo na tekmo Smiley
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
Sporočil: 170

« Odgovor #1437 : ponedeljek, 18.12.2006 : 12:23:07 »

JA sej nisem rekla, da ni bla pridna, full je bla pridna, sej ben ma tud svoje štose, pa ovire mu je treba še dvignt na pravo višino, ker on je v L, itd, itd,.. je pa lepo vedet, da napreduje in , da je teoretično že pripravljen na tekmo a ne?

Se vidmo.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem

« Odgovor #1438 : ponedeljek, 18.12.2006 : 17:58:24 »

Sej vem .. Smiley

Ma saj vseeno, ce prideva kdaj na kako tekmo al pa ne, vazno, da nama je fajn na agilityju ... Smiley

Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #1439 : torek, 19.12.2006 : 20:52:45 »

Itak da boste vsi hodili na tekme! Z lovskimi psi in terierskimi mesanci je vcasih malo tezje delat, je pa zato toliko boljsi obcutek, ko ti nekaj fino rata. Tudi meni najvec pomeni, da Xsara rada dela, ampak Sia pravi, da na rezultate itak nikoli ne mislis. Pac delas z veseljem, rezultati pa pridejo sami.
Logiran
Strani: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.