o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 12:36:27
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
90
91
92
93
94
[
95
]
96
97
98
99
100
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 440801 krat)
0 članov in 25 gostov pregleduje to temo.
thr0l
novinec
Sporočil: 7
Re: Beagle
«
Odgovor #1410 :
torek, 12.12.2006 : 13:39:18 »
eka: kateri mladički so pa še na voljo?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #1411 :
torek, 12.12.2006 : 13:40:43 »
thr0l, eka ni maksi clanica tega portala, zato bomo zaenkrat o mladickih zakljucili.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
thr0l
novinec
«
Odgovor #1412 :
torek, 12.12.2006 : 15:12:23 »
Aja, nisem vedel, da se ne sme o tem govoriti, če ni maksi članica.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1413 :
torek, 12.12.2006 : 19:00:39 »
Ej, locanka, tale je pa the best!
http://locanka.moj-album.com/slike/4353729/1s39B9WhC51gmAx1.v.jpg
Full ma kosmat trebuscek, Luna nima tolk :/
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #1414 :
torek, 12.12.2006 : 22:18:09 »
thrOi
Vidim da si ena Firbčna oseba , ki bi želela delat eno samo zmedo , NA VOLJO NI NIČ!!!
Logiran
thr0l
novinec
«
Odgovor #1415 :
sreda, 13.12.2006 : 00:34:38 »
Hm, sicer ne razumem najbolje zakaj bi bil "firbčna oseba", zato ker sem vprašal kateri mladički so na voljo? Pač nisem vedel, da se ne sme, če uporabnik nima maxi paketa. Zdaj vem. Če ni nič pa tut pravm, bom pa iskal še naprej, tako kot sem do zdaj.
Logiran
tadeja_n
odvisnež
Spol:
Sporočil: 506
«
Odgovor #1416 :
sreda, 13.12.2006 : 00:46:35 »
Potem se pozanimaj pri kinološki zvezi Slovenije
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #1417 :
sreda, 13.12.2006 : 08:43:52 »
No, slikice nerazvajene Xsarcike na
http://beaglexsara.blogspot.com/
Se en fenomen je pri spanju beaglov - zasedejo toliko prostora, kot ga je. Ce je na voljo samo boks, se komot stlaci noter, ce je zakonska postelja, pa prav tako zasede celo. Mene Xsara celo noc brca s postelje (smo zaradi nje kupili zakonsko, pa ne pomaga). Ce se umaknem na drugo stran, se pa takoj stisne nazaj k meni. Saj mene to ne moti, ker jo z veseljem coham, edino v brcanju res ne uzivam prevec.
Drugace se pa nasa zaba zdaj goni, zato imamo pred vrati celo procesijo. Eden mesancek je se posebno vztrajen, se mi prav smili, ker je skoz pred vrati. Da bi imela malo druzbe, sva zadnjic na obisk povabili kastriranega Bena, pa se sploh ni hotela igrat (drugace sta ful prijatelja). Se je samo ulegla pod kovter in rencala, ko jo je sapkal, zato smo ga morali poslati domov.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #1418 :
sreda, 13.12.2006 : 11:37:32 »
Mene zanima, če pri vsem spijo psi na posteljah? Kajti tudi naša je, vendar smo jo sedaj odvadili in spi v košari zraven postelje, ker so bile dlake res nadležne in ni pomagalo niti vsakodnevno prhanje.
Vas dlake nič ne motijo na postelji? Poleg tega pa je bil problem še v tem, da več kot smo ji pustili bolj posesivna je bila in mislim, da niso odveč meje, ki jih postavimu psu.
Lp
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
«
Odgovor #1419 :
sreda, 13.12.2006 : 14:32:49 »
Jaz povem zase....Ben spi pri meni v postelji, po možnosti pod kovtrom. Dostop ima tudi do kavča. Mene ne moti, verjetno ker sem že od kar sem bila majhna, imela psa v postelji. enostavno me dlake ne motijo. Umazanih tačk se pa rešimo tako, da se vsakič ko pridemo iz sprehoda, temeljito pobrišemo.
Glede posesivnosti jaz še pri nobenem psu do sedaj nisem opazila. še vsakega sem lahko vrgla iz postelje/kavča kadar sem hotla, brez kakršnega koli pregovarjanja/ugovarjanja. pa tudi nikjer drugje se ni opazilo, da bi mu to dajalo nek signal, da je lahko "enakovreden" meni. Pač enkrat, ko imaš strogo določeno hierhijo v družini in da pes ve, da ni alfa in mu je totalno jasno kaj je v družini dovoljeno in kaj ne, se nič ne spremeni, če mu pustiš v svojo pojsteljo ali pa kavč.
Logiran
butek
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #1420 :
sreda, 13.12.2006 : 15:10:24 »
tudi moja cina spi pri meni. in ja, kljub 130 široki postlji ni dovolj prostora:) včasih ko ji obrnem hrbet me celo zbuja tako da me praska po hrbtu da se obrnem in se potem zvije k meni, čez pol ure je pa že zleknjena po dolgem in počez:) enako kot pri terry tudi jaz nimam problemov s posesivnostjo. kot je rekla psu morač na drugih področjih dat vedet kje mu je mesto v družini. cina ima zelo liberalno vzgojo in kljub temu nimam nobenih problemov. uboga, razumeva se ko ji kaj rečem... več pa od psa ne pričakujem.
edino kar imam probleme, pa še temu težko rečem problem, na sprehodih če se ne ukvarjaš z njo zelo rada poišče sled srne ali zajca in če nisem pozoren se hitro potepe. zanima me kakšne izkušnje imate ostali, oz. če obstaja kakšen recept, poleg igre in ´´kreganja´´
lp
Logiran
butek
novinec
Sporočil: 40
«
Odgovor #1421 :
sreda, 13.12.2006 : 15:20:15 »
kar se pa dlak tiče: redna nega psa ter red v prostoru kjer se giblje in ni nobenega problema
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #1422 :
sreda, 13.12.2006 : 19:09:09 »
No ja, ne bi se ravnos trinjala, da redna nega psa pomeni nič problemov z dlakami. Jaz mojo češem vsak dan, pa se misi za znoret. Še posebej pozimi (torej sedaj), ko se stanovanja grejejo - takrat dlake letijo iz nje.
Zanima me še nekaj - če bi naprimer dali vašim psom "ukaz" danes pa ne spiš na postelji ampak v košari zraven, bi vas ubogali? Ker če vas, po tako dolgem času spanja na postelji potem pa res kapo dol. Kajti jaz sem potrebovala skoraj mesec dni, da sem jo odvadila, pa še sedaj včasih skuša na skrivaj smukniti na posteljo in se hodi cartat zjutraj.
Lp
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #1423 :
sreda, 13.12.2006 : 19:59:43 »
Jekre, ja, mene ta 'tepih dlak' v postelji sicer moti, samo sem se navadila. Jo pac preoblacim 2x tedensko, ker mi jo itak 100% al umaze z blatnimi tacami, ce je ne obrisemo dovolj, ali pa z loncki od pudinga, ali pa jo preprosto polula (grrrrr..).
Evo, zdajle protestira in ne je svoje vecerje, ker poleg briketov ni nic zraven. Hvalabogu sva zdajle doma same, ce ne bi ji mami ze tlacila kaj zraven, kljub mojim ukazom, da naj ji ne daje NIC. Ze ni dovolj lacna.
Mene bolj kot dlake moti njeno lulanje po kapljicah, kadar ji kaj ni prav ... prvic ker je vse flekast, itak vedno stopim v to in se smrdi ..
Butek - jaz jo moram imeti na zalost skoz na povodcu. Drugace ji lahko recem le se papa ..
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #1424 :
sreda, 13.12.2006 : 20:04:14 »
Najprej kar se tice alf in da mora pes vedet, kje mu je mesto: jaz Xsare pac ne solam na tak nacin. Jaz sem clovek in nisem noben alfa pes in ona to dobro ve. Nocem, da bi me pes ubogal zato, ker sem alfa. Na agilityju se pse sola drugace (vsaj pri Silviji Trkman, ki ima najbolj ubogljive pse dalec naokoli, ceprav tudi ona ni alfa). Hocem, da me kuza uboga zato, ker je vse kar pocneva igra in je zanimivo, ne pa zaradi ustrahovanja in zato ker sem jaz taglavna, ona pa ne. Kako naj ji vbijam v glavo, da je v primerjavi z mano manjvredna, potem pa od nje pricakujem, da bo na tekmi, kjer je veliko drugih psov in je nasploh stresna situacija, dovolj samozavestna, da bo dobro laufala? Predvsem pa, zakaj bi se ji morala skoz dokazovat? Alfa pes se v naravi itak ne rabi dokazovat, ker drugi vejo, da je on alfa in ga spostujejo. Ce se dokazuje, to pomeni, da sam ni preprican v svoj polozaj. In ce niti vi niste prepricani v svoj polozaj alfe in ga morate neprestano dokazovat psu, potem tudi pes tezko verjame v vas polozaj.
Vsak lahko svojega psa sola kakor hoce
, meni je vseeno. Jaz osebno pac prisegam na solanje s pozitivno motivacijo in brez dokazovanja moci, pa mi je cisto vseeno, ce se kdo ne strinja z mano. Nam se tak nacin obnese in nam je vsec. Je pa v vsakem primeru solanje psa redno delo, v vsakem primeru moras biti dosleden. Priznam pa tudi, da Xsara sicer je razvajena (saj priznam, no), je pa eden najbolj pridnih beaglov, kar jih poznam.
Ce bi me motile pasje dlake, bi si omislila pudlja. Redno sesamo in pomivamo tla, pa peremo rjuhe in vse, ampak dlake so se vedno povsod. Ce jih na posteljo ne bi prinesla ona, bi jih prinesla jaz s svojimi oblekami, v laseh ... bi ze prisle gor. Kjer je pes, so pac dlake. To sem tudi pricakovala, ko sem se odlocila za psa. Z blatom nimamo tezav, ker jo po vsakem sprehodu obrisemo z brisaco.
Zdaj sem pa res ze veliko napisala.
Logiran
Strani:
1
...
90
91
92
93
94
[
95