mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 12:18:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435913 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #945 : torek, 29.11.2005 : 22:01:15 »

Halo,

Ja kar se tiče vremenskih razmer se Ferry še kar drži, me je pa kar malo strah, ker imam isti problem kot ti Geia, stanovanje je razbeljeno zunaj pa pod ničlo. Eka mi je svetovala naj ublažim te prehode tako, da naj se nekaj časa zadržujem pred vstopom in izstopom v kakšnem hladnejšem predprostoru ali hodniku in naj mu z vatko brišem ušeska ker se baje od temperaturne razlike dela kondenz.

Če ima kakšen še kakšno idejo, na plan z njo. Pozdravljam vse nasvete in ideje, ki služijo dobremu počutju naših srčkov in srčic.

LP
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 83

« Odgovor #946 : sreda, 30.11.2005 : 14:06:44 »

Zdravo,

Tina, najprej hvala za čestitke. Bi bilo fino, da bi se kaj dobili, vendar je Sena nekaj zbolela, tako, da bomo za med kužke šele čez kakšnih 14 dni. Potem bi se pa lahko kdaj zmenili pri vas na PSTju.
Drugače pa Sena tudi zelo uživa v sneku in je kot kakšna gazelca. Zadnjič, ko je najbolj snežilo in je bila snežna odeja še precej debela, je včasih skočila vtako globok sneg, da so ostala na vrhu samo ušesa, Sene pa ni bilo nikjer videti Grin

Ferry - še preden sva dobila Seno, sva slišala za isti nasvet, kot ti ga je dala Eka "da je treba psa aklimatizirat v primeru večje menjave temperature". Ker jaz ne morem Sene pustit na hodniku oz. stopnišču bloka, pač odprem balkonska vrata, da se stanovanje shladi in v hladnješi prostor spustim Seno za nekaj minut. Nato se skušam še nekaj časa zadržat na stopnišču. Tudi, ko se vrnemo v stanovanje, gre najprej v "taohlajen"prostor, potem pa počasi zapremo okna in vrata, da se stanovanje ogreje nazaj. Vedno ji pri prihoduv stanovanje obrišem ušesa, pa naj je to pozimi ali poleti, če dežuje ali ne. Gre za rutinsko "brisanje tac in ušes".

Lep pozdrav,

Geia
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #947 : sreda, 30.11.2005 : 19:01:12 »

Seni želim čimprejšnje okrevanje,vsem ostalim pa veliko užitkov na snegu.
Snupkota pa res že kar malo pogršam, saj ga že nekaj časa nisem videla,prav tako tudi Xsaro.Upam, da kmalu to nadoknadimo.
Letošnjo razstavno sezono bomo zaključili v Samoboru.Tja gremo z vsemi našimi psi, tako, da bo kar zanimivo.
Logiran
britta
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #948 : sobota, 10.12.2005 : 16:31:56 »

Eka, čestitam na uspjehu na CAC Samobor.  :)Posebne čestitke Hesti za BOB. Žao mi je da se opet nismo vidjele Cry Negdje ste nestali Shocked
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #949 : nedelja, 11.12.2005 : 13:19:58 »

Britta!
Hvala za čestitke.Mi smo bili na razstavi do konca izbora VI.FCI,potem smo pa odšli, ker je bila gneča res velika in ni bilo več za dihat v dvorani.Bilo je kar dosti beaglov, pa tudi ostalih psov v VI.grupi je bilo veliko.
Čestitke Ferriju ,ki se je od razstave v Vrtojbi kar veliko naučil in se zelo lepo predstavil.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #950 : torek, 13.12.2005 : 08:06:03 »

Ja res je, čas bi pa že bil, da se nehajo tudi takšne in drugačne provokacije, predvsem na Eko in njene privržence. Ker se mi zdi, da nekateri pač nočejo mira na tem forumu.
Vsak ma pač svoje mnenje in mislim, da smo ga tukaj izrazili prav vsi, vsak po svoje. Čas je že, da se začnemo spet normalno pogovarjati predvsem o naših ljubljenčkih.

LP
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #951 : torek, 13.12.2005 : 15:19:42 »

ciao biglaši,

kako ste kaj? mi smo veliko boljši. sena je včeraj spet uživala v na novo zapadlem snegu. sicer ga je bilo bolj za vzorec, ampak kuža je bil zadovoljen  Smiley

drugače smo pa prejšnji teden dobili v naši novo živalsko pridobitev. moja sestra je vzela iz zavetišča 6 mesecev starega mucka in mu dala ime Gomez. še isti dan sem ga mora it pogledat, sena pa je šla z mano. to bi moral videt Grin splaoh ji ni bilo nič jasno, kako, da je moja sestra ne počoha in ima v rokah nekaj tako mačjega. po kakšnih 15 min se je umirila (seveda, saj je muckovo večerjo pojedla Wink), ampak blizu si pa ni čisto upala. muc pa tudi ni nič trzal, ves čas jo je sicer opazoval, ni se pa dal motit in je veselo sedel na kavču. čez par dni smo akcijo še malo potencirali, pa je sestra prinesla mucka k nam. sena kar ni mogla verjet, da je maček v "njenem" stanovanju. je rabila kar nekaj časa, pa še njegove večerje ni mogla pojest, ker je bila pač doma  Cheesy celo v njegov boks je zlezla, ki je komaj tako velik, da se sena noter zloži! ampak se nismo dali. čez kakšne pol urice pa sta se oba sprehajala po stanovanju. mislim, da bosta še velika prijatelja. gomezu smo prikrajšali tudi kremplje, da ne more sene opraskat, če bi slučajno prišlo do takšne situacije.

toliko o naših dogodivščinah za zdaj.

Eka - čestitke vsem, še posebej Hesti alias pink-ponk žogici.
Ferry - slišim same lepe stvari o našem novem prijateljčku, upam, da se vidimo v Ljubljani. Mi bomo danes prijavili Tromostovje.
Jerkre - se strinjam s tabo, samo ni me treba klicat "Ekina privrženka". Tu bi morali biti vsi prijatelji, ker imamo pač najbolj fajn pse na svetu!

Pa lep pozdrav,

Geia.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #952 : torek, 13.12.2005 : 21:01:49 »

Geia!
V nedeljo ste malo prekmalu odšli, Sašo je uplenil zajca in prav zanima me kako bi Sena reagirala.Ko je Sašo iskal po vrtu moj čevelj, je spotoma našel še dvoje svoje,za katere smo bili obtoženi da smo jih nekam zapravili.To je bilo vse Hestino delo.Sporočam, da imajo "novo"sedežno še v normalnem stanju.Zdaj bomo Hesto in Elo kmalu ločili, da ne bo preveč vroče krvi, saj v kratkem pričakujem njuno gonitev.
Jerke, kako pa kaj tvoj štirinožni prijatelj?Pri nas je bilo zelo veliko snega.Vseh pet, naših psov je neizmerno uživalo v snegu, v nedeljo pa so bili beagli žalostni, ker se niso mogli poditi s Seno.
Barbara, upam, da se v nedeljo končno srečamo, da malo pocrkljam Xsaro in se malo pogovorimo o agilitiju.Moj daljni sorodnik v Zagrebu s svojo beaglico Lucy zmaguje v Evkanuba pokalu.Bil je navdušen,ko sem mu povedala za Xaro
Tinka,kako pa kaj Snupko?Dolgo ga že nisem videla.Skottkota  sem videla pred kratkim, pogrešam pa tudi Lano- našo najstarejšo lepotičko.
Pozdrav vsem skupaj
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #953 : sreda, 14.12.2005 : 08:48:01 »

LP

Moja Biba je u redu, čeprav je malce na kondiciji izgubila, ker že mesec in pol delam cele dneve in jo popoldan zraven v službo vzamem, tako da ima prostora za divjanje v ograjenem dvorišču. Ampak seveda ni tako zanimivo, ker jaz ne divjam z njo.
Drugače pa sva šle v nedeljo v gozd, ko sem zagledala 5 srn 15 metrov pred nama. Ravno takrat sem ji vrgla palico v nasprotno smer in ko jo je prinesla sem jo še zadnji čas ujela in jo dala na vrvico. Verjetno je bila zelo užaljena, ko je videla, da nikamor ne more. Se ji je poznalo, ker je bila zadnji dve soboti na skupnem lovu.

Drugače pa uživa na snegu in pravkar pri nas močno sneži.

Lep zimski pozdrav.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #954 : sreda, 14.12.2005 : 19:02:07 »

no, pa se se mi malo javljamo. xsara je na bolniski, ker je vceraj pojedla nekaj nedefiniranega. zvecer je bruhala, ponoci pa se je zacela zelo cudno obnasati (ni imela obcutka za ravnotezje, ni mogla nadzorovati mehurja, mezikala je in se slinila), zato smo klicali dezurnega veterinarja. naredil je rentgen in ultrazvok, ker je sumil, da se ji tezave povzroca kak tujek (ce bi npr. pojedla kaj trdega in tega ne bi mogla prebaviti), vendar ni nicesar nasel, dal ji je pa tablete za zelodec in infuzijo (minerale). danes zjutraj je bila ze v normalnem stanju, samo utrujena je bila od vsega cirkusa in sva morali za danes odpovedati agility (trenirava dvakrat tedensko). nekaj dni bo dobivala lazje prebavljivo hrano, vodo ji moramo prekuhavati. na sprehodih pa je ze zivahna in igriva, tako da sem prepricana, da bo do vikenda ze cisto ok in bo lahko prisla na obisk se malo pocrkljati in poigrati. se torej vidimo takrat, zdaj jo pa peljem na sprehod, ker se je ravno zbudila.
lep pozdrav vsem - x&b
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #955 : četrtek, 15.12.2005 : 10:18:21 »

hej, xsara,
kaj si pojedla? jaz bi tud, pa se uni ljudje ves čas name derejo, tko, da ne smem na noben atrij.
sena
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #956 : četrtek, 15.12.2005 : 11:25:24 »

draga sena, tudi xsara ne sme na noben atrij, to smo povedali tudi gasperjevemu ociju, ki je bil sam z njo eno uro in se mu je smilila, ker je praskala po vratih. zato jo je kljub opozorilom spustil ven. danes je ze ok, prej je nacrtovala krajo cokolade, ki smo jo uspesno preprecili, mislim pa, da kar uziva v vsej tej pozornosti in rizotkah in juhicah. imeli smo kontrolo pri veterinarju, ki je rekel, da je popolnoma zdrava in smo mu morali parkrat razloziti, zakaj smo sploh prisli (ni bil isti kot med dezurstvom). sem se ustrasila, da se bo se bolj bala veterinarja po vsem tem, pa se je bila v ordinaciji prav dobro razpolozena.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #957 : četrtek, 15.12.2005 : 20:46:58 »

Mislim, da vas tale navihana Xara vse skupaj malo vleče za nos in pri tem neskončno uživa.
Še večji problem je naša Hesta, ki na vsak način hoče postati gazdarica med našimi psi.Sedežno je že vso uničila.Nisem še pogruntala kako jo bomo odvadili njenih traparij, čeprav sem vzgojila že veliko psov.Mogoče bo resnejša, ko bo enkrat mama.
Sena, Xara, a so vaju prijavili na CACIB LJ? Aša. če izveš od prijateljev kaj o Sori, prosim javi.
Za poligon na Hrušici se bom dogovorila , če vam je prav za sredino aprila
Baje je v ** zelo lep beagle.Upam, da bom v kratkem kontaktirala z lastniki in si psa tudi ogledala.Morda bo primeren plemenjak za katero od "naših" psičk.
Logiran
britta
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #958 : petek, 16.12.2005 : 19:14:31 »

Baje je v Samoboru zelo lep beagle.Upam, da bom v kratkem kontaktirala z lastniki in si psa tudi ogledala.Morda bo primeren plemenjak za katero od "naših" psièk.
Jel to naš Bart (Hori-Hari Elvis)? Možda prijave Ljubljanu, a ako ne Maja (vlasnica) i ja bi se rado zaletile do vas. Bart je odličan u lovu.
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #959 : nedelja, 18.12.2005 : 11:41:07 »

Britta!
Ja, mislim, da je to on.Navezala sem tudi stike z igorjam in komaj čakam, da spoznam njegovo Lucy.Včeraj so imeli tekmo v Postojni.Upam, da sta bila tako dobra, kot vedno.V Ljubljani bo verjetno udeležba beaglov kar velika.
Veselim se današnjega popoldneva v družbi Sene in Xare(Save).
Hooch je postal oče treh malčkov in močno upam,da bodo podobni njemu(mama ni ...)
Logiran
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.