o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 02.11.2024 : 08:17:29
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
54
55
56
57
58
[
59
]
60
61
62
63
64
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435843 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
Re: Beagle
«
Odgovor #870 :
nedelja, 06.11.2005 : 19:48:40 »
Citat: klemenko , nedelja, 06.11.2005 : 19:41:23
'saj ne da bi ti privoščila, da ti kuža zboli... ' s tem stavkom si povedala veliko več kot si misliš.
Citiral si samo del stavka. To se pravi hočeš, da izpade, kot si
ti misliš
.
Kaj si pa jaz mislim o tebi ravno ta moment ti pa tudi lahko povem.
Si navaden prepirljivec in provokator in ne znaš potegnit črte.
Sedaj pa začni pisati o beaglih ali pojdi provocirat kam drugam , ker to kar delaš ni več izražanje mnenja ampak gola provokacija in podpihovanje k kreganju in smetenju te teme
Logiran
klemenko
novinec
Sporočil: 47
«
Odgovor #871 :
nedelja, 06.11.2005 : 21:55:42 »
damayanti. en post pred tvojim je jana napisala če lahko odslej o beaglih. in kaj narediš ti? napišeš spet enega o rodovniku. in zdaj res grem drugam. v slovo vam vseeno povem da toliko nestrpnosti kot jo je v zraku čutiti na tem forumu nisem zasledil še nikjer.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #872 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 00:52:39 »
Citat: Barbara Rozman , nedelja, 06.11.2005 : 19:48:24
Ribica, mislim, da sta srecali nas s xsaro, ko smo se vracali z agilityja v petek, ce to mislis. xsara je dvobarvna (ozr. ima nekaj crnih dlak na hrbtu, ampak so komaj opazne), samo je samicka. pri iliriji, ne? rekla sem, da je luna lustna ampak suha ... mislim, da si bila to ti.
drugace nama gre agility zelo dobro, razen tega, da je zaba prava trma. v petek je nisem mogla prepricat, naj se spravi v tunel, ampak je plezala po tunelu in pri tem zelo dobro lovila ravnotezje. drugace zna ze vse ovire, samo slaloma se ne obvlada cisto (oziroma kaksno precko spusti, da hitreje pride do nagrade). ji je pa na vadbiscu zelo vsec in mi lepo sledi, zmoti se samo, ce prepozno naredim menjavo in se zaletiva.
tudi mene zanima, kje pise, da mesanci zivijo dlje kot rodovniski psi in kako je to dokazano. verjamem, da obstajajo posamezni primeri iz bliznje okolice, ampak ce je vecinoma tako (torej, ce je to pravilo), bi me zanimali dodatni viri o tej temi.
cestitke seni za odlicno opravljen vzrejni pregled, saj nismo imeli dvomov, ampak vseeno cestitamo!! papa
Aaaaaaaaaaaa, ups. No, mpotem s epopravljam. Poleg Xsare sem do sedaj srecala le se enega lepega beagla
Se opravicujem za zamenjavo spolov
)) Ja, to sva bile midve z Luno
Je bila pohvaljena v petek (ona in se ena sta edini celo dolzino lepo delali glej me)
Ammm .. kar se tice mesancev ... a ni tko, da majo mesanci vecinoma full dolgo zivlj. dobo?
LP, Riba
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.405
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #873 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 01:25:19 »
Citat: Ribica , ponedeljek, 07.11.2005 : 00:52:39
Ammm .. kar se tice mesancev ... a ni tko, da majo mesanci vecinoma full dolgo zivlj. dobo?
Tema o mesancih
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
tinka50
novinec
Sporočil: 14
«
Odgovor #874 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 08:59:02 »
ribica! vse najboljše tudi Luni!!!!!tudi Toba gre na sterilizacijo, že imava datum. se mi kar malo smili....ampak je že prav tako, če je itak ne bi pustili, da se pari!
uživajta, pa se spomladi kdaj dobimo v LJ, ker je zdej jeseni in pozimi ne bom jemala s sabo.
lp, tina
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #875 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 10:17:13 »
tudi jaz sem ze slisala, da naj bi mesanci imeli dolgo zivljenjsko dobo, vendar to vedno utemeljujejo na posameznih primerih, kar pa ni dovolj za trditev. verjetno nekateri mesanci res zivijo dolgo, ne pa vsi in verjetno tudi ne vecina. saj pravim, nimam podatkov. se mi pa zdi bolj verjetno, da gensko pogojeno bolezen podedujejo mesanci, ker njihovi starsi nimajo opravljenih zdravstvenih pregledov (npr. slikanih kolkov ali pregledanih oci). to bi se mi zdelo logicno.
drugace je pa res, da je ogromno beaglov prevelikih in predebelih, tudi mi jih srecamo veliko. verjetno zato, ker ima veliko ljudi beagle zato, ker so lustni in prijazni druzinski psi, pri tem pa pozabijo, da je to lovski pes, ki potrebuje veliko gibanja. tudi veterinarka mi je rekla, ko sva bili na cepljenju, da ima xsara krasno postavo in da je v zelo dobri formi in da zal videva ogromno beaglov, ki so tako debeli, da se tezko premikajo. xsara bi bil strasno nesrecna, ce bi bila cele dneve na kavcu, tega ji ne bi nikoli naredila. ze zdaj, ko se je gonila in je nismo mogli spuscati ali peljati na dolge sprehode, se mi je strasansko smilila. tudi seno strasansko pogresa. vsaj za xsaro lahko trdim, da je najbolj srecna na sprehodih.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #876 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 12:05:02 »
Pozdravljeni.
Mene pa zanima nekaj glede šolanja beaglov. Z Bibo obiskujeva nadaljevalni tečaj. V šoli je razumljivo pridna, ker so v igri klobase. Ko pa hodiva na sprehode, je kot da bi pozabila vse kar zna. Čeprav me včasih uboga kot angelček, vendar ponavadi ne upošteva nič. Naprimer povelje aport-prinesi, včasih naredi super ali pa me sploh ne šmirgla.
Kako je pri vas?
LP, Jerneja
Logiran
britta
novinec
Sporočil: 22
«
Odgovor #877 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 16:25:51 »
Ja još uvijek nosim sa sobom kolačiće za nagradu
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #878 :
ponedeljek, 07.11.2005 : 21:35:48 »
Res je Britta, za hrano vse
Tudi js nosim s sabo na sprehode koščke poli salamce. Sicer so nekateri proti temu nagrajevanju s hrano... mogoče b kdo drugi dal še kako idejo.
Drugače pa se morem potožit še vam! Mojega Bigija je zbil avto -pred mojimi očmi!!!! in je preživel in nima nič zlomljeno in nič krvavitev, razen dveh malih praskic na nogi, ki pa se tudi celijo brez gnojenja. Veterinar je rekel, da bo drugi dan ves trd zaradi bolečine, ko se bo premikal, ker da drugi dan boli še bolj, pa še to se ni zgodilo. Js ne vem kateri bog ga je čuval, da je preživel, ampak js še zdej ne morem verjet, da je še z mano. Kr ne morem zbit iz glave prizora na cesti!Potem je imel še drugi dan tisti pogled in tisto zadržanje, ki ti govori - js sm bogi, bogi... in vsi smo ga certali in božali... Skratka ena zelo grozna izkušnja je za nami.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #879 :
torek, 08.11.2005 : 00:44:31 »
No, mi se nismo tako dalec, da bi imeli datum, mroam zacet z intenzivnim prigovarjenjem k sterilizaciji (pa mamo razsvetlit, da naj ima takrat kak dan dopusta, ker meni se kuza potem full smili ... sosedova labradorka je bla full boga ene tri dni .. sem sla z njo tut tja prav k veterinarju ... tko da z Luno zdej nocem it, ker mi je tu mac prehudo bit zraven, ko ji dajejo narkozo).
Nam veterinar ni nic rekel glede postave ali cesarkoli (tak mal zmeden deluje
), ima pa Luna pr 6m 11,5kg. Ne vem, men se zdi suhcena, ampak boljs suha, kot s prevec kgji. Drugace pa tut Luna full uziva na sprehodih, sploh, ko je spuscena v gozdu, ceprav mam potem jaz se vec rekreacije, ko jo lovim po Mostecu
Trenutno sicer nima dve urnega sprehoda na dan zarad dolocenih zadev, ampak upam, da bo to kaj kmalu, ker full pogresam, pa se men s eze pozna da nic ne migam
LP
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #880 :
torek, 08.11.2005 : 09:52:34 »
s cim jo pa hranis? tudi xsara je bila presuha, imela je eno fazo, ko je bila strasno izbircna (med prvo gonitvijo), in je nisem mogla zredit. zato sem ji zacela dajat mocnejso hrano, za aktivne pse. vedve imata verjetno se hrano za mladice, ki je itak mocnejsa. res ni fino, ce je pes predebel, ampak ce se ti zdi suhcena, ji vseeno lahko das malo vec, ali pa ji daj za malico malo skute, ce prebavlja mlecne zadeve, ali pa kaksno tunino. saj bos videla, kdaj bo dosegla tezo, s katero bos zadovoljna, in potem vzdrzuj to tezo. dokler raste in se razvija je verjetno fino, da ima dovolj materiala, da se lepo razvije.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #881 :
četrtek, 10.11.2005 : 00:19:45 »
Zdaj imamo ze hrano za odrasle (Hills Adult) - cca 60g na obrok, 3x dan - seveda z dodatki (pasteta npr danes - bljak), kako kuhano meso, zelenjava, navadni jogurt itd. Poleg tega pa se 105 priboljskov in vsega tega
No, danes je bila pri veterinarju. Zdaj mi je pa ze res vse skupaj cudno - a je to zaradi legla ali ne? Najprej je imela vnet mehur, pa smo pozdarvili (2,5tedna). Zdaj je imela pred dvemi tedni full otecene bezgavke, nic vrocine - dg: Angina. Pa full je kasljala. Zadnje 3 dni je po Bisolvonu la nekem sirupu za izkasljevanje zvecer bruhala - samo 'vodo'. In zdaj so dones ugotovili se, da ima vnet ucek. Non-stop je nekaj bolana.
Imamo pa datum za sterilizacijo - 23.12. CE BO ZDRAVA!
LP, RB
Logiran
Mojca743
novinec
Spol:
Sporočil: 13
«
Odgovor #882 :
četrtek, 10.11.2005 : 22:30:43 »
Živjo
, jaz pa se oglašam, tok da vam vsem beaglomanom
omenim beagle party v Zagrebu. Sva šla s Sharkom v soboto in je bilo enkratno. Se mi zdi, da je bilo vsaj ene 35 beaglčkov (če ne več), tistih rodovniških in tistih, ki so morda malo manj... so bili vsi dobrodošli.... vsekakor so bili vsi pravi junaki in damice. Moram rečt, da je bil fenomenalen pogled
, ko se je cela čreda belih repkov pognala v dir... Kompanija, ki je to organizirala in tisti, ki so pripeljali svoje prjatlčke, so bili enkratna družba in smo se res počutili dobrodošlo tako, da če imate kdaj priložnost, da greste na Beagle party, se splača. Ob priliki dam še kakšno fotko gor, sicer jih pa imajo oni že zagotovo kar nekaj...
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #883 :
ponedeljek, 14.11.2005 : 16:57:25 »
Pozdrav vsem,
Kaj pa, ce bi tudi pri nas organiziral kaksen beagle party? Bi bilo verjetno prav dobrodoslo, zdaj, ko imate nekateri ze izkusnje. Jaz sem ze enkrat dala pobudo, pa potem ni bilo nic iz tega, tako, da se bom zadeve, ce bo organizirana smo udelezila. Moram pa rect, da je prav lustno, ce se begelcki skupi zberejo. A ni blo lustno takrat, ko se nas je par srecalo na PSTju pri Koseškem bajerju?
Saj, načeloma mamo vsi lepo vzgojene kužke in nam ne uhajajo, tko, da za "manjše" skupine, se še vedno lahko najde čas za sprehod po npr. PSTju.
Sicer pa - naši Sena in Xsara sporočata, da sta se imeli ta vikend super na Pokljuki, kjer je sijalo sonce in je bilo nebo brez oblačka, kot bi ga pomil z mokro cunjo
Sena ljubi drekce - takšne in drugačne
Xsari je pa bolj všeč njihov vonj in ga rada uporabi za parfum
Danes se gremo cepit za steklino.
Pa malo pazite, če spuščate pse v gozdu - zdaj je čas za jage!
Geia
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #884 :
ponedeljek, 14.11.2005 : 20:27:59 »
Res je, sedaj je največja lovska sezona in res ni priporočljivo spuščati psov v gozdu, sicer je pa tudi res, da lovski pes brez opravljenega PNZ ne sme prosto tekati po gozdu(ne bom pojasnevala kateri psi sploh imajo pristop k PNZ, da ne bo kdo spet preveč pametoval).Prav v Poljanski dolini jo je na ta način lani skupil lušten beagle, ker njegov lastnik ni upošteval pravil.
Logiran
Strani:
1
...
54
55
56
57
58
[
59
]