o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 02.11.2024 : 10:24:18
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
53
54
55
56
57
[
58
]
59
60
61
62
63
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435896 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
klemenko
novinec
Sporočil: 47
Re: Beagle
«
Odgovor #855 :
četrtek, 03.11.2005 : 19:50:29 »
me pa znaš sprovocirat. eka ne razburjaj se. ko sva govorila sem si želel kupit beagla z rodovnikom, cena ni bila pomembna, šlo mi je zato da bi bilo to čimprej. od kod ti ideja da sem hotel poceni psa? in ti si mi rekla da bo za vaše treba še kar nekaj mesecev čakat in sem se odločil za gejo iz ajdovščine.
kakega posebnega kinološkega znanja nimam, tudi nikoli nisem trdil nasprotno. me pa odkar sem lastnik beagla zanima vse v zvezi z njimi. hobi pač, saj veš, ta bitja te res prevzamejo.
saj ne da bi se sekiral, a res me zanima od kod ti na koncu zaključek da mi ne bi prodala psa? le kaj sem takega zagrešil oziroma napisal tule?
Logiran
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
«
Odgovor #856 :
četrtek, 03.11.2005 : 21:25:43 »
Citat: klemenko , četrtek, 03.11.2005 : 19:50:29
kakega posebnega kinološkega znanja nimam, tudi nikoli nisem trdil nasprotno. me pa odkar sem lastnik beagla zanima vse v zvezi z njimi. hobi pač, saj veš, ta bitja te res prevzamejo.
Pa smo prisli do bistva
Ce nekdo nima nekega znanja, potem sprasuje, bere, gre na kaksen tecaj ali seminar, si gre ogledat razstave, tekmovanja taksna in drugacna, nekako uporabi vse razpolozljive vire, da si razsiri obzorje in sele potem poda svoje mnenje oziroma se odloci ali bo doloceno stvar sprejel ali ne. Nekako tako i moralo biti
In tudi ce se odloci, da nekaj ni zanj, ostane spostljiv do tistih, ki to pocnejo.
Tu pa se gres nekaksno prepucavanje o stvareh o katerih, zal, nimas pojma.
Klemenko,
tvoje provokacije so vse prej kot konstruktivne, zato te prosim, da se umiris in zacnes sprasevati, ne pa deliti "pamet in znanje", ki ju trenutno zal se nimas. Seveda govorim o kinologiji
, da ne bo kaksne pomote.
No, kakorkoli ze, vsi posti, ki bodo vsebovali provokacije bodo zbrisani ne glede na avtorja, ker si tema o beaglih tega resnicno ne zasluzi. Hvala za razumevanje.
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
klemenko
novinec
«
Odgovor #857 :
petek, 04.11.2005 : 20:18:46 »
povsem miren sem. umiriti bi se moral prej kdo drug tule.
provokacije? postavil sem več vprašanj, ki pa ste jih, ker vam niso ljuba, preslišali in me užaljeno napadate kot provokatorja. vse skupaj je na trenutke že prav smešno in prav je da končamo.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #858 :
sobota, 05.11.2005 : 12:07:15 »
(sicer ne vem, zakaj sploh se tole pisem, ker bom posvinjala temo, ker Luna nima rodovnika, pa vseeno)
Zadnje case srecujem veliko beaglov, pa sta bila do sedaj lepa oz. pribl. taka, kot naj bi bila le dva. Ravno vceraj sem srecala enega dvobarvnega 16m samcka, ki je bil malenkost vecji od Lune, le malo vec kg je imel. Vsi ostali beagli, ki jih srecujem, so veliki, 'debeli' itd. A so ti veliki crni kolobarji okrog oci normalni? Mislim tiste, ki so zelo izrazti.
Ko smo se mi odlocali za beagla, nam je bilo vseeno prakticno, ali ima rodovnik ali ne, gledali smo predvsem na cas, kdaj bi ga lahko dobili (med pocitnicami sem pac doma, med solo bi bil problem) in tako smo pac ''naleteli'' na mladice brez rodovnika. Starsa ga imata, mladicki ne (ni vzrejne ocene). Zakaj je tako niti nismo sprasevali (ceprav bi menda morali .. mi je sedaj zal).
Kar se tice rodovnik-nerodovnik - lastniki taksnih in drugacnih psov ne bomo nikoli prisli skupaj
Ker se bo vsak postvail na svojo stran. Ja ok, razumem, da je rodovnik nekaj vreden, da NAJ BI BIL potrdilo, da je s psom vse kolikor toliko uredu, ampak vseeno pa ne morem razumet take napadalnosti in vzvisenosti lastnikov psov z rodovnikom. Saj je vse lepo in prav, da se na povsem cloveski nacin razlozit, da smo ljudje s psi brez rodovnika obupni primerki in skoraj nicvredni. Kar se tice ge. vzrediteljice pa ne bom nic komentirala, ker sem imela ze maja z njo manjsi nesporazum.
Pa se dve sliki Lune, 'kuzka podobnega beaglu' (jutri bo stara 6m, 11kg ).
Lp, Ribica
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.405
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #859 :
sobota, 05.11.2005 : 16:31:16 »
V tej temi je bilo ze nekajkrat posredovano, tudi z moje strani, pa vendar se vedno nismo razcistili najosnovnejsih pojmov o tem, za kaj pri nekaterih kinoloskih terminih gre:
- RAD IMETI PSA in PRIMERNO SKRBETI ZA PSA - to sta dva pojma, ki bi ju v prvi vrsti morali brezpogojno sprejeti vsi lastniki psov, ne glede na pasje poreklo, simpatije do vzreditelja ali drugih lastnikov in ne glede na to, kako psa vidijo drugi. Vendar, k tema dvema pojmoma spada tudi tista vrsta ljubezni do psa, ki je proti razplodu, v kolikor nismo povsem gotovi, da vemo kaj delamo in dokler se ne zavemo VSEH posledic svojih dejanj in VSE ODGOVORNOSTI, ko parimo svojega psa/psico. Zagovorniki nerodovniskih psov nam vedno mahate pred nosom, da ne moremo biti ljubitelji psov, saj jih venomer vlacimo po razstavah, jih matramo na dolgih poteh k snubcem in se z njimi frajerisamo, v resnici pa sploh ne veste, kako razstave izgledajo, zakaj peljemo samico dalec v Evropo k primernemu samcu in zakaj lahko z vso pravico recemo, da imamo doma rodovniskega psa te ali one pasme. In nenazadnje, pojma nimate, kako skrbimo za svoje pse, naj bodo rodovniski ali nerodovniski.
- RODOVNISKI / NERODOVNISKI PES - na celotnem portalu se zatikamo predvsem glede tistih psov, ki naj bi bili "cistokrvni brez rodovnika". Tukaj ne gre za nobene velike filozofije o lepih, manj lepih, dobrih, manj dobrih, primernih, manj primernih ali kakrsnihkoli drugacnih psih ali njihovih lastnikih, temvec gre izkljucno na eni strani za pse, ki imajo rodovnik in na drugi za pse, ki ga nimajo. Tisti, ki ga imajo, so bolj ali manj tipicni predstavniki svoje pasme, ki lahko svoj obstoj dokazejo z dokumentom ali ce hocete - s "pasjim rojstnim listom". Tisti, ki ga nimajo, ne morejo svoje pasemskosti potrditi z nicemer drugim kot s svojim izgledom. Tudi, ce je pes najbolj tipicen predstavnik neke pasme, lahko s seboj nosi gene kaksne druge pasme, kar se lahko pokaze v naslednji generaciji ali pa nikoli. Poleg tega je najveckrat ozadje "nerodovniske reje" precej zdravstveno, karakterno ali vizuelno popackano - vedno se nam mora porajati vprasanje, kje je vzrok, da pes nima rodovnika. Vecina zagovornikov razploda nerodovniskih psov nam ves cas naklada, da je rodovnik le razlika v ceni. Tukaj se prepucavamo venomer, kaj kdo govori prav in kaj ne, po drugi strani pa verjamete popolnim neznancem, ki nam prodajo nerodovniskega psa, da "zadaj" res ni nic narobe. Vsi taki ste skrajno dvolicni - zagovorniki rodovniskih psov smo po vase najbolj nemarni in nesramni prepirljivci in snobi, zagovorniki nerodovniskih psov pa ste edini pravi ljubitelji zivali. To traja tocno tako dolgo, dokler je z vasimi psmi vse v redu. Ko se kaj zatakne, ni problem uzgati cez moralnost prodajalca, kjer ste psa kupili. Velja za vse in ne samo za biglase.
- RAZPLOD PSOV - to je najbolj sporen termin, saj vas vecina misli, da je to od boga dana naloga, ki jo morate opraviti. Najhuje je, ko po eni strani trdite, da ste odgovorni lastniki svoji psov, po drugi pa s plasnicami na oceh prepricujete vse ostale, kako je snobovsko in prepotentno trditi, da se lahko razmnozujejo le psi z rodovniki. Do sedaj se nisem zasledila nikakrsnega argumenta (pa vas je tukaj zelo veliko in zagotovo je tole moj vec kot petdeseti post na to temo), da je razplod nerodovniskih psov RES POTREBEN za izboljsanje pasme in da pripomore k izboljsanju zdravja linije, k vecji tipicnosti predstavnikov pasme... Vsi samo trdite, da imate kot lastniki psov pravico delati z njimi kar hocete in da imajo vasi psi pravico do potomstva. Poleg tega je pa izjemno malo izjav, iz katerih bi se razbralo vase zavedanje odgovornosti za vse pasje potomstvo (ne glede na stevilo nadaljnih generacij), ki izvira iz enega parjenja vasega psa/psice. Bojim se, da je vecina zagovornikov razploda svojih nerodovniskih psov nagnjena k ljubezni do izkljucno svojega psa in sebe. Za druge pse in njihove morebitne lastnike jim "dol visi". Ce bi bilo drugace, bi se na takih portalih pogovarjali samo o srecanjih, pasjih lumparijah, nasem zadovoljstvu..., nikakor pa ne o hudih zdravstvenih in vedenjskih problemih, o cudnem izgledu tega ali onega pasjega predstavnika... Ce komu ni jasno, o cem pisem, naj si prebere kaksno ctivo o genetiki psov, pa o izkljucujocih napakah v standardih pasem (ne samo tisto, da mora pes imeti dve jajci), pa...
- PESJANARSKA SRECANJA - na mojpes.netu se zbiramo vsi ljubitelji psov. Pod pojem "ljubitelji psov" zagotovo sodijo lastniki rodovniskih in nerodovniskih psov. Oboji brez razlik, dokler ne zacne kdo nakladati in nas prepricevati o pomembnosti in pravici do razploda psov, ki za razplod niso primerni. Zagotovo za razplod niso primerni nerodovniski psi - vsi, brez izjeme. Seveda se najdejo med takimi ticki tudi lastniki rodovniskih psov. Pri takih lastnikih je ljubezen do psov vprasljiva.
Vendar, ko bo vabil na srecanje mojpes.net, boste vabljeni vsi ljubitelji psov, torej vsi, ne glede na to, ali psa sploh imate ali ne in ne glede na to, kaksni psi so vam vsec.
Druga pesem je, ko nekdo objavi vabilo na srecanje beaglov. Kot jaz razumem (brez posebnega pojasnila), gre za srecanje beaglov, torej tistih predstavnikov te pasme, ki to resnicno so. Ce bi bili vabljeni vsi psi, bi v vabilu pisalo "ljubitelji beaglov" in tako bi se vedelo, da so dobrodosli vsi, ki so jim beagli vsec, torej tudi tisti, ki imate doma nerodovniske pse, pa mi, ki imamo mesance, nemske doge, pa...
- TALE FORUM (in portal mojpes.net) - je namenjen vsem ljubiteljem psov, ne glede na izgled ali poreklo. Pasemske rubrike so bile po FCI skupinah razdeljene predvsem zato, da smo lazje popredalckali pasme, ki jih ni malo in v kratkem bodo odprte teme za vse FCI pasme, tudi za tiste, ki so zdaj se "forumsko mrtve". V teme lahko pisejo vsi, ne glede na to, ali psa dolocene pasme imajo ali ne. Malo drugace je s pametovanjem in talanjem nasvetov. Nic ni narobe, ce vsem ostalim poveste, kako ste s svojim psom preziveli dan, kaksne zdravstvene, vedenjske ali druge tezave imate, kako jih resujete... Narobe je, ko zacnete ostale prepricevati o pravilnosti izbire in nakupa nerodovniskega psa, o pravilnosti razploda nerodovniskega psa, kako je vas nerodovniski pes tipicen predstavnik svoje pasme, kako je boljsi od rodovniskih psov, kako ste vi boljsi od rodovniskih snobov in prepotentnezev... To pa ne spada ne v pasemske teme in ne v katerekoli teme ali dele portala mojpes.net.
Ko bo ljudem jasno, da si vsak pes (moj, tvoj, njegov) zasluzi enak tretma in ko jim bo jasno, kaj je vzreja psov in kaj pomeni termin "pasma", vam tudi taksnih sporocil ne bo treba vec brati. Ko se boste vsi lastniki zavedli (in si brez fige v zepu posteno priznali), kaj imate doma, vam ne bo potrebno vec razlagati terminologije o srecanjih, rodovnikih, razplodu, parjenju, kotitvi, samcih in samicah, potomcih, odgovornosti in podobni navlaki. Zal vecina zagovornikov razploda nerodovniskih psov (kar so po definiciji tudi vsi kupci nerodovniskih psov) to terminologijo povsem napacno razume, za povrh pa se pametuje nad tistimi, ki bi o PASMI vedeli kaj povedati. Res narobe svet, ni kaj.
Tole je virtualni svet in na voljo so nam samo tiste informacije, ki jih preberemo. Ne vidimo mimike obraza in telesa sogovornika, ne slisimo razlicnih tonov glasu. Kot v vsakdanjem zivljenju, nam tudi tukaj nekateri "sogovorniki" niso prevec vsec, druge imamo za prijatelje ze po enem napisanem stavku, tretje enostavno prezremo. Vsi "sogovorniki" pa nosijo s seboj na mojpes.net informacije, ki imajo vecjo ali manjso sporocilno vrednost. Zalostno je, da nekateri berejo le manj pomembna sporocila in se bolj je zalostno, da velika vecina ni pripravljena raziskati naprej tistega, kar nam drugi sporocajo, temvec zivijo v prepricanju, da imajo vedno prav, da znanja in novih informacij (ki pa niso vedno nam na kozo pisane, temvec nam vcasih prepricanje postavijo na glavo) ne potrebujejo, se manj pa so pripravljeni svoja stalisca spremeniti.
Ni vam treba ljubiti eke in biti njen najboljsi prijatelj. Sprejmite jo tako kot je, tako kot pricakujete, da drugi sprejemajo vas. Ce cloveka napadate, vam zagotovo ne bo podal informacij ali prenasal znanje, s katerim razpolaga. Seveda, ce znanje iscete in ce ste ga pripravljeni sprejemati. Ce vam je dovolj le dejstvo, da imate doma psa, se tudi eki in komentarjem na njena sporocila lahko izognete.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
klemenko
novinec
«
Odgovor #860 :
sobota, 05.11.2005 : 20:00:35 »
jana strinjam se z vsem kar si napisala razen s tistim v zadnjem odstavku. od kod ti ideja da je eka napadana? če bi pozorno brala bi videla da napada ona in da so reakcije nekaterih potem tudi temu primerne. razumem sicer da jo kot priznano vzrediteljico braniš, samo tako subjektivne ocene kot si si jo privoščila v zadnjem odstavku pa tud ne morem razumet. kakorkoli že, hvala za vse nasvete in za trud.
aja pa še to. nikjer nisem zasledil zagovornikov razploda nerodovniških psov čeprav ti veliko pišeš o tem. obstajajo le nasprotniki in tisti ki to počno ker so neodgovorni zaslužkarji kar pa še ne pomeni da so na svoja dejanja ponosni oziroma da v javnost ali na forumih zagovarjajo da je razplod takih psov potreben.
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #861 :
sobota, 05.11.2005 : 22:04:11 »
Helo,
Kako kaj vaši beagli? Mi smo bili danes na vzrejnem pregledu. Brez komentarja, me je pa fasciniralo veliko število lovskih psov na enem kupu
Naša Sena se je super odrezala in dobila oceno I/0. Torej nam manjka samo še PNZ. Ne glede na to, da zdaj v Sloveniji PNZ za beagle ni potreben, ga bomo šli vseeno delat. Ej, zdaj, ko sva se navadila, da nama Sena pač zbriše, mi je prav simpatično, ko goni. Mislim, da ji ne morem preprečit, da ne bi počela tistega, kar ima pač v krvi. Pa saj v mestu pa tako in tako ni zajcev, da bi nama kje v Stari uhajala
Ena prigoda dones na sprehodu. Po vzrejnem smo šli na sprehod na MOhorja v Škofjeloškem hribovju. Celo pot do vrha je bila frajla full pridna in je ves čas hodila v vidnem območju. Se je pa videlo, da si ogleduje teren. No, ko smo šli pa nazaj, je pa pokazala svoje poznavanje "proge" in jo je kaj kmalu zbrisala. Še pred meseci bi se jokala in jo klicala, da naj pride nazaj, dones sva se pa pač ustavila, se usedla na en hlod pri poti in čakala. Itak ni kaj hudo gonila, ker ni nič lajala, tako, da sva vedela, da bo kmalu nazaj. Po kakšnih 10 miutah naju je prehitel en par, ki je že prej gledal Seno, in si seveda verjetno mislslil:"lej tadva, jima je pes ušel". Za ta prvim ovinkom sta pa že naletela na Seno, ki se je vračala in sta nama s fullom klicala "tuki je". No, midva sva se pa samo smejala.
Drugače smo se pa prijavili na razstavo v Vrtojbi. A pride še kdo.
Pa lahko noč.
Geia
P.S.: Eka je zame najboljša vzrediteljica, kar jih je. Od nje sem se v enem letu ogromno naučila. Pa še to, spoznala sem jo na razstavi, ko je ona razstavljala, jaz pa sem si takrat še želela beagla.
Logiran
TSA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 328
«
Odgovor #862 :
nedelja, 06.11.2005 : 02:03:05 »
jaz podpiram klemenka v vseh merilih...
LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #863 :
nedelja, 06.11.2005 : 11:42:56 »
Citat: Jana , sobota, 05.11.2005 : 16:31:16
Ni vam treba ljubiti eke in biti njen najboljsi prijatelj. Sprejmite jo tako kot je, tako kot pricakujete, da drugi sprejemajo vas. Ce cloveka napadate, vam zagotovo ne bo podal informacij ali prenasal znanje, s katerim razpolaga. Seveda, ce znanje iscete in ce ste ga pripravljeni sprejemati. Ce vam je dovolj le dejstvo, da imate doma psa, se tudi eki in komentarjem na njena sporocila lahko izognete.
Citat: klemenko , sobota, 05.11.2005 : 20:00:35
jana strinjam se z vsem kar si napisala razen s tistim v zadnjem odstavku. od kod ti ideja da je eka napadana? če bi pozorno brala bi videla da napada ona in da so reakcije nekaterih potem tudi temu primerne. razumem sicer da jo kot priznano vzrediteljico braniš, samo tako subjektivne ocene kot si si jo privoščila v zadnjem odstavku pa tud ne morem razumet. kakorkoli že, hvala za vse nasvete in za trud.
Preberi se kaksno stran nazaj, pa bos videl, da eke, njenega tona in nekaterih njenih stalisc ne zagovarjam. Pise o tem. Tudi ne vidim v svojem zadnjem odstavku nobenega subjektivizma. Obesili ste se na to, kar je napisala o srecanju beaglov, ti si se potem zapletel se v osebno razpravo. Moje pisanje ni namenjeno nobenemu posamezniku, je pa namenjeno vsem, ki se kakorkoli v njem prepoznajo.
Citat: klemenko , sobota, 05.11.2005 : 20:00:35
aja pa še to. nikjer nisem zasledil zagovornikov razploda nerodovniških psov čeprav ti veliko pišeš o tem. obstajajo le nasprotniki in tisti ki to počno ker so neodgovorni zaslužkarji kar pa še ne pomeni da so na svoja dejanja ponosni oziroma da v javnost ali na forumih zagovarjajo da je razplod takih psov potreben.
Tega ne razumem povsem, oz. se mi zdi, da hoces povedati, da imajo neodgovorni zasluzkarji slabo vest, kar pa se ne sklada povsem z njihovimi dejanji.
Citat: mobubi , četrtek, 27.10.2005 : 22:01:56
Js imam psa z rodovnikom (če bi ga kupovala zdaj, ga ne bi kupila s papirji)...
Citat: klemenko , ponedeljek, 31.10.2005 : 23:33:25
meni je povsem vseeno ali imam psa z rodovnikom ali ne. važno da je pes srečen in jaz z njim. verjamem da nas tako razmišlja še mnogo.
mogoče se bo tole zdelo malce pretirano ampak naravnost smešni so mi lastniki psov ki le-te vozijo na razna lepotna tekmovanja. ne razumem in prosim da mi pojasnite kakšne motive imate za obisk razstav razen lastnega ego-tripa seveda. sprehodite se v tistem času s svojim beaglom po gozdu ne pa da ga lišpate. razen druženja s psi on vsekakor nima od tega nič. še to z druženjem je vprašljivo saj najbrž na razstavah ni priporočljivo igranje in letanje psov naokrog.
obstajajo ljudje ki se z mercedezom vozijo zaradi udobja in zanesljivosti in tisti drugi ki ga kupijo za to da bi ga kazali drugim. podobno je pri ljubljenčkih.
Citati samo z zadnjih dveh strani.
Me pa vsekakor veseli tvoja odlocitev, ne glede na to, kaj te je do nje pripeljalo:
Citat: klemenko , sreda, 02.11.2005 : 00:05:56
tud sam sem bil še pred časom odločen da bom svojo kužo spravil skozi vse procedure potrebne za vzrejno dovoljenje, ker bi rad doživel to veselje ko imaš v hiši mladičke. potem pa sem na osnovi razgovorov (mislim, da tudi z gospo eko po telefonu, omejec ane?) ugotovil da se mi kljub temu da pes ima rodovnik, ne da ukvarjati z izjavami poznavalcev v stilu 'joj saj to pa ni več beagle ipd'. vem namreč da pes ne bi dobil ravno perfektne ocene. v nekem smislu je tudi za pasmo najbolje, da je ne parim, torej so tudi obiski razstav odveč. vprašanje je tudi če bi kdo ki ima kakovostnega psa svojega ponudil za oplojevanje itd.
Sib, se ti zdi, da nam imas kaj povedati tudi v temi o beaglih? Preseneti me z lazjo, da imas zdaj doma se beagla. To, da se strinjas z nekom, ni nic novega ali tako pomembnega, da bi terjalo tvoje sporocilo javnosti. O tvojih "staliscih" glede rodovnika nam je ze vse znano.
Upam, da bomo nadaljevali o beaglih in upam, da bo eka uspela napisati kaj iz svojega repertoarja znanja o tej pasmi.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #864 :
nedelja, 06.11.2005 : 12:07:12 »
Sam se nekaj - zakaj potemtakem mesanci zivijo dlje, kot pravi pasemski psi? Vsaj vecinoma je tako
Meni je vseeno, kaj si mislijo 'vrhunski' vzreditelji o psih, katerio starsi imajo rodovnik, mladici pa ne ... mi bomo nasga cmrla dali sterilizirat (kar moramo narest cimprej) in NE BOMO imeli mladicev. Ne vem zakaj je v temi toliko o 'razmnozevanju' psov brez rodovnika .. pa saj sploh ni bilo veliko govora o tem?
No .. cakam, da nas Eka koncno o cem poduci in ne pise le o razstavah, vzrejnih pregledih, kaj vse imajo njeni psi in srecanjih ... Mi gre na zivce ze, da se stalno napada .. ampak se da marsikaj napisat na lepsi nacin.
Toba, vse najboljse za pol leta in enga :* od Lune!
LP, Riba
Logiran
klemenko
novinec
«
Odgovor #865 :
nedelja, 06.11.2005 : 17:51:18 »
jana, zakaj ne bi nekdo smel samo kratko povedati svojega mnenja kot ga je sib? njegovih stališč ne poznam in mi je to kar je napisal pomembno.
ribica, lepo kužo imaš.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #866 :
nedelja, 06.11.2005 : 18:13:05 »
klemenko, nic ni narobe, ce kdo napise svoje mnenje in te podpre in ce ti taka podpora veliko pomeni. Vendar vse podpore niso od ljudi, ki bi vedeli, kaj podpirajo in ki pri svoji podpori ne bi imeli tudi svojega ozadja.
Sib ima nekaj zgodovine na tem forumu (tudi kot TSA) in mnogo njegovih sporocil je izbrisanih. Veliko se je oglasal tam, kjer se je govorilo o rodovniskih in nerodovniskih psih, za zacetek nam je natresel kup lazi,... Trenutno nam je prihranjeno branje njegovih novih pisanj in podpor.
Lahko nadaljujete o beaglih?
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #867 :
nedelja, 06.11.2005 : 18:17:48 »
Citat: Ribica , nedelja, 06.11.2005 : 12:07:12
Sam se nekaj - zakaj potemtakem mesanci zivijo dlje, kot pravi pasemski psi? Vsaj vecinoma je tako
A si prepričana
... kolikor je meni znano ni ravno čisto tako
Citat: Ribica , nedelja, 06.11.2005 : 12:07:12
Meni je vseeno, kaj si mislijo 'vrhunski' vzreditelji o psih, katerio starsi imajo rodovnik, mladici pa ne ...
Pa ti ne bi smelo biti čisto vseeno. Konec koncev morda ti pa kakšen njihov nasvet kdaj potrdi kakšno dejstvo.( saj ne da bi ti privoščila, da ti kuža zboli... ampak če ti že bo in se boš potem spraševala zakaj... boš morda ravno v tem mnenju našla odgovor na svoje vprašanje.)
Citat: klemenko , nedelja, 06.11.2005 : 17:51:18
jana, zakaj ne bi nekdo smel samo kratko povedati svojega mnenja kot ga je sib? njegovih stališč ne poznam in mi je to kar je napisal pomembno.
ribica, lepo kužo imaš.
Zakaj?.... zato ker tema o nerodovniških psih že obstaja ... tukaj pa je tema o beaglih.
Upam , da bom v bodoče lahko o njih tudi brala.
Logiran
klemenko
novinec
«
Odgovor #868 :
nedelja, 06.11.2005 : 19:41:23 »
izrazil sem več mnenj, skoraj nič nisem govoril o nerodovniških psih. in če se med 60 stranmi kako stran pogovarjamo o beaglih z in brez rodovnika.... torej se lahko pogovarjamo o beaglih in njihovih prehrani, značaju.... o rodovniku pa ne? kdo je sploh rodovnik začel omenjati? kdo pravi 'na naših srečanjih se družijo različni izključno rodovniški psi'?
'saj ne da bi ti privoščila, da ti kuža zboli... ' s tem stavkom si povedala veliko več kot si misliš.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #869 :
nedelja, 06.11.2005 : 19:48:24 »
Ribica, mislim, da sta srecali nas s xsaro, ko smo se vracali z agilityja v petek, ce to mislis. xsara je dvobarvna (ozr. ima nekaj crnih dlak na hrbtu, ampak so komaj opazne), samo je samicka. pri iliriji, ne? rekla sem, da je luna lustna ampak suha ... mislim, da si bila to ti.
drugace nama gre agility zelo dobro, razen tega, da je zaba prava trma. v petek je nisem mogla prepricat, naj se spravi v tunel, ampak je plezala po tunelu in pri tem zelo dobro lovila ravnotezje. drugace zna ze vse ovire, samo slaloma se ne obvlada cisto (oziroma kaksno precko spusti, da hitreje pride do nagrade). ji je pa na vadbiscu zelo vsec in mi lepo sledi, zmoti se samo, ce prepozno naredim menjavo in se zaletiva.
tudi mene zanima, kje pise, da mesanci zivijo dlje kot rodovniski psi in kako je to dokazano. verjamem, da obstajajo posamezni primeri iz bliznje okolice, ampak ce je vecinoma tako (torej, ce je to pravilo), bi me zanimali dodatni viri o tej temi.
cestitke seni za odlicno opravljen vzrejni pregled, saj nismo imeli dvomov, ampak vseeno cestitamo!! papa
Logiran
Strani:
1
...
53
54
55
56
57
[
58
]