mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 06:26:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435823 krat)
0 članov in 22 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 611

« Odgovor #825 : petek, 28.10.2005 : 11:34:35 »

Odgovorila sem Inki za katera srečanja vem jaz,zato se  momubi ne vznemirjaj preveč, ker to ni bilo nikakršno vabilo!Bodi brez skrbi in ne upaj, da sem na naših srečanjih sama, glede izkušenj z beagli - nasvete naj vam delijo prodajalci vaših psov.Sicer vas je pa že več kot preveč, pa si ustanovite svoj klub in prirejajte svoja srečanja.
Še zadnjič povem, da nimam nič proti psom brez papirjav, vsak naj ima rad, kakršnega pač ima, samo nehajte se že enkrat predstavljati pod pasme FCI 6.
Kogar res kaj konkretnega zanima glede beaglov, me lahko kontaktira na ZS in rade volje mu bom pomagala.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #826 : petek, 28.10.2005 : 11:54:19 »

Eka, mene kar zmrazijo tvoja sporočila, ki vsebujejo ta vabila izključno za pse z rodovnikom. Vem, da je blo okrog tega že par krat kar nekaj razburjenj, ko so te vsi napadali zaradi tega, ti pa kar nočeš nehat. Js imam psa z rodovnikom (če bi ga kupovala zdaj, ga ne bi kupila s papirji), pa iz principa se ne bi udeležila "tvojih" srečanj. Upam, da boš tam sama. Ne vem, zakaj na srečanje ne bi prišli vsi. Saj se ne bi vsi tam parili in naredili stotine malih nič vrednih "brezpapirnih" beagelčkov. Glede na to, da imaš očitno dovolj izkušenj in znanja o beaglih, bi lahko s pametnimi argumenti prepričevala ljudi, da naj ne bi kupovali psov brez rodovnikov od preprodajalcev in podobno, ne pa da tukaj skušaš preprečiti "fizične stike" med psi oziroma gospodarji.
Ne razumem  zakaj napadaš  Eko, ker poziva k srečanju  rodovniških psov Huh(  v tem primeru  beaglov)
Kaj nismo že razčistili  100x, da je pes brez rodovnika  mešanec.
Osebno menim , da ravno  takle poziv  k srečanju rodovniških psov, pripomore  veliko  k tem , da se marsikdo  odloči  za rodovniškega begala  in ne  za  psa brez papirjev.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #827 : petek, 28.10.2005 : 12:38:55 »

Tudi jaz bi dodala komentar.

Mora vam biti jasno, da nekdo, ki se z vzrejo beaglov ukvarja že več kot 20 let, ne sprejema nič drugega kot psa z rodovnikom. Kar je tudi normalno, če se trudiš odpravljati napake, delati vedno boljše pse.

To bi nam vsem moralo počasi preiti v kri, ne pa da še vedno ne vemo ali kupiti psa z ali brez rodovnika.
Sicer pa je bilo o tem že toliko napisanega, da se s tem nima smisla več ukvarjati.

Lepe praznike vam želim z vašimi mrcinami.
Logiran
INKA
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #828 : petek, 28.10.2005 : 16:08:20 »

Jerkre poslala sem ti osebo sporočilo(ne vem če si ga dobila).

Midve sva drugače vsak dan za Savinjo, pa čez viseči most in Petriček ali pa na Anski vrh. Lahko pa pridva kdaj na Hudinjo pogledati.

A že hodiš na agiliti? Sem srečala sošolko od Bibe, boksarko.

No upam da se kaj vidimo.
lp
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #829 : petek, 28.10.2005 : 19:05:37 »

res ne vem, zakaj bi bilo srecanje rodovniskih beaglov nekaj tako groznega, da se ljudje kar zmrazijo. vsak lahko pripravi piknik in nanj povabi, kogar zeli. taksna srecanja ima veliko pasemskih klubov in posameznih ljubiteljev pasem, po ekini zaslugi tudi beagli, ceprav se nimamo kluba. razprav o tem, kam spadajo "cistokrvni psi brez rodovnika" je v drugih temah precej. seveda imamo tudi njih radi. vendar pa se tudi medve s xsaro ne udelezujeva srecanj, ne vem, basset houndov, ki so podobni beaglom, pa se zato ne cutim diskriminirane  Cheesy. ce pa gre za srecanje ljubiteljev psov nasploh, pa je to nekaj drugega.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #830 : petek, 28.10.2005 : 21:21:48 »

Sploh ni važno koliko časa se kdo ukvarja z vzrejo posamezne pasme. Če skliče zbor predstavnikov neke pasme (ne bom ponavljal kaj pomeni izraz pasma!!!!) naj mi tisti, ki nimajo ustreznih dokumentov, razložijo kako in na kakšen načlin bi se radi udeležili zbora.
A zato, ker je njihov pes podoben neki pasmi?Huh?? Dejte si razčistit malo pojme v kinologiji in potem z vašimi kuzlami blebetajte preko vzrediteljev, ki vložijo ogromno truda v načrtno vzrejo!
Vi bi se jebali a bez da uđe! Oprostite izrazu!!!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #831 : petek, 28.10.2005 : 23:39:49 »

Sploh ni važno koliko časa se kdo ukvarja z vzrejo posamezne pasme. Če skliče zbor predstavnikov neke pasme (ne bom ponavljal kaj pomeni izraz pasma!!!!) naj mi tisti, ki nimajo ustreznih dokumentov, razložijo kako in na kakšen načlin bi se radi udeležili zbora.
A zato, ker je njihov pes podoben neki pasmi?Huh??

se popolnoma strinjam, tako kot se strinjam tudi z eko, da se v tej temi oglasajo prakticno samo se skrbniki nerodovniskih psov, ceprav ima rubrika naslov FCI VI. zdi se mi skrajno nesramno od skrbnikov nerodovniskih psov, da v temi s tem naslovom tako napadajo vzreditelje in skrbnike rodovniskih beaglov. sploh ne vem, zakaj v to temo se pisem.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #832 : sobota, 29.10.2005 : 16:15:31 »

Samo vprasanje - torej teoreticno, ce bi jaz hotela prit z novofundlandko in avstralcem na piknik - ne bi smela Huh
Logiran
britta
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #833 : sobota, 29.10.2005 : 19:20:18 »

Samo vprasanje - torej teoreticno, ce bi jaz hotela prit z novofundlandko in avstralcem na piknik - ne bi smela Huh
Na naš beagle party si dobrodošla. Mi imamo Klub ljubitelja biglova, znači beagle s rodovnicama ili bez i svi ljubitelji pasmine. Klub je osnovan da bi ljude uputili gdje nabaviti beagla, sve o karakteru, uzgoju, izložbama, radnom ispitu, poslušnosti...
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #834 : ponedeljek, 31.10.2005 : 19:09:03 »

Verjetno bi te vsi začudeno gledali če bi prišla na naše srečanje.Jaz imam veliko prijateljev(tudi med lastniki velikih pasem in molosov)pa mi še nakraj pameti ne pride,da bi hodila na njihova srečanja, ker vem, da s svojimi psi ne pašem tja.
Hvala vsem, ki ste me podprli in ste istega mišlenja kot jaz, morda pa se bomo le lahko začeli kaj pametnega pogovarjati o beaglih.
Če kdo ne ve- naslednjo soboto je vzrejni pregled.Po Sloveniji je nekaj lepih beaglov, ki so primerni za vzrejo in bi bilo zaželeno da pridejo, vsekakor pa morajo izpolnjevati pogoje za pristop na vzrejni pregled.
Logiran
mobubi
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #835 : ponedeljek, 31.10.2005 : 21:57:41 »

Samo še to na to temo, ker mislim, da me niste razumeli. Js vaš trud, da ohranjate "čisto" pasmo odobravam, samo ni mi všeč vaš način obnašanja do ljubiteljev beaglov, ki nimajo radovniških beaglov. Kako boste te ljudi prepričali, da bi se trudili za isti cilj kot vi, če se držite tako nedotakljivo in visoko in kot smo že opazili na tem forumu - tudi nesramno.  Veliko ljudi je v tem forumu že napisalo nekaj podobnega kot je "...kupil sem beagla od preprodjalca, če bi se prej pozanimal, se ne bi več spuščal v to..." Ti ljudje gotovo zdaj ne bodo uspavali svojih psov, ampak verjetno bodo drugič bolje razmislili in v tem času se (po mojem mnenju) lahko družijo z lastniki "pravih" beaglov in se še marsikaj naučijo. Izključno preko tega foruma to ni mogoče, ker glede na napade na te ljudi, bodo samo zaprli to stran in jih ne bo več.  Tisto kar je Britta napisala, zakaj je bil njihov klub osnovan, se mi zdi super. 
Če je srečanje namenjeno samo določenim posameznikom, potem ne vabite po forumu, ampak pošlite osebna vabila, ker zdaj si na primer Eka mene izločila samo zaradi tega, ker se ne povsem strninjam s tvojim mnenjem.
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #836 : ponedeljek, 31.10.2005 : 23:33:25 »

no se bom še jaz oglasil. sem lastnik dve leti stare rodovniške beaglice in sem z zanimanjem prebral teh 50 strani. namenoma ne bom govoril o poreklu, lahko le rečem da je po kriterijih ki sem jih spoznal slabše kakovosti.

kljub temu da povsem razumem prizadevanja vzrediteljev za kakovost oziroma čistost psov se nikakor ne morem strinjat z rahlo vzvišenim in ekskluzivističnim tonom npr gospe eke.

meni je povsem vseeno ali imam psa z rodovnikom ali ne. važno da je pes srečen in jaz z njim. verjamem da nas tako razmišlja še mnogo.

mogoče se bo tole zdelo malce pretirano ampak naravnost smešni so mi lastniki psov ki le-te vozijo na razna lepotna tekmovanja. ne razumem  in prosim da mi pojasnite kakšne motive imate za obisk razstav razen lastnega ego-tripa seveda. sprehodite se v tistem času s svojim beaglom po gozdu ne pa da ga lišpate. razen druženja s psi on vsekakor nima od tega nič. še to z druženjem je vprašljivo saj najbrž na razstavah ni priporočljivo igranje in letanje psov naokrog.

obstajajo ljudje ki se z mercedezom vozijo zaradi udobja in zanesljivosti in tisti drugi ki ga kupijo za to da bi ga kazali drugim. podobno je pri ljubljenčkih.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #837 : torek, 01.11.2005 : 00:10:54 »

sama sicer nisem lastnica  beagla  imam pa druga dva psa  prav tako lovske pasme.
Moj stari oče je bil  pa lastnik beaglov( minimalno vsaj treh), ker je bil lovec in je prisegal na beagle.  Njemu je  beagle predstavljal  najboljšega lovskega psa- goniča.  
In glede na to , da gojim prav posebne simpatije do beaglov  tudi jaz spremljam  to temo.
Vse  pse ,kar jih je imel je pripeljal iz Nemčije( kjer si je zaslužil  penzijo)  in  prav vsi  so imeli rodovnik, čeprav jih nikoli ni raztavljal , temveč jih je  izključno uporabljal za lov.  
V današnjih časih je pa ta pasma, kar precej  pridobila na popularnosti in  veliko  psov je  šlo  iz  lovskih  rok( čeprav je  bila  pasma  ustvarjena  za lov).
Glede raztav.  Vsak ima  svoje ambicije   s svojim psom.....  in za moje pojme, če je pes resnično lep  in ima  lastnik  neke  ambicije( vzrejne) zakaj ga ne bi raztavljal. Wink
V Sloveniji je  pa  zelo malo vzrediteljev, kateri bi imeli  dobre pse te pasme  in hkrati bi ti psi še vedno  nekaj predstavljali v  lovski kinologiji.
In tisti  , kateri jih imajo, za moje  pojme lahko    včasih  tudi  kakšno  ( za nekatere)  prevzvišeno  izjavo podajo.
Žalostno, predvsem za pasmo se mi pa zdi da izgublja na svoji kvaliteti predvsem zaradi šteparjev, ki producirajo  nerodovniške  pse in taki psi  zaradi  svojega  luštkanega izgleda  pristajajo v napačnih  rokah.
Veliko lastnikov se sploh ne zaveda  kaj  beagl je.  In ga niti ne znajo pravilno  vzgajati.  Potem ko pa postane  , neumoren potepuh zaradi njihove krivde  pa  "šimfajo" čez pasmo Tongue.

Tudi meni osebno je beagle    zelo lep  pes,  imela ga pa ne bi.  Zakaj?  Ker  ga za moje pojme enostavno  nisem sposobna   vzgojiti.
In če se samo  spominjam  kako je  zgledalo  takrat  ko sem šla  z  mojim starim očetom na jago.......  pes je  gonil(  ker je gonič)... meni  sedaj  bi  se pa  " trenalo"  da  bi mi pes v gozdu potegnil in ga  4  ure ne bi bilo nazaj...  poslušala  bi ga  pa  iz enega  griča na drug  grič  kako se  oglaša.... pa vendar, to je za goniča( beagla  ) nekaj čisto normalnega.

Zato  vstrajam pri ptičarjih, ker se po naravi ne  oddaljujejo pretirano od lastnika.
Logiran
Drejči
midi
*
Sporočil: 1.862

« Odgovor #838 : torek, 01.11.2005 : 00:13:00 »

Mobubi, Klemenko in podobni,
dajte najprej prebrat nekaj o rodovnikih in zakaj sploh ostajajo, preberite si tudi o preprodajalcih in steparjih, pa se kaksno vrstico na temo tipicnosti in bolezni pasme preberite, pa boste zelo hitro dobili odgovor, zakaj je rodovnik tako pomemben, zakaj se je dobro pokazati na kaksni razstavi in zakaj so resni vzreditelji dobesedno alergicni (in to upraviceno) na vas, ki ste sli po liniji najmanjsega odpora in si nabavili mesanca, zdaj se pa repencite, da imate psa neke pasme, pa tega niti dokazati ne morete.

In da se ne boste mucili z iskanjem odgovorov po forumu, vam dodajam linke

PREPRODAJALCI
RODOVNISKI ALI NERODOVNISKI
RODOVNIKI

Za zacetek boste imeli dovolj ctiva...  Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #839 : torek, 01.11.2005 : 05:14:02 »

no se bom še jaz oglasil. sem lastnik dve leti stare rodovniške beaglice in sem z zanimanjem prebral teh 50 strani. namenoma ne bom govoril o poreklu, lahko le rečem da je po kriterijih ki sem jih spoznal slabše kakovosti.

kljub temu da povsem razumem prizadevanja vzrediteljev za kakovost oziroma čistost psov se nikakor ne morem strinjat z rahlo vzvišenim in ekskluzivističnim tonom npr gospe eke.

meni je povsem vseeno ali imam psa z rodovnikom ali ne. važno da je pes srečen in jaz z njim. verjamem da nas tako razmišlja še mnogo.

mogoče se bo tole zdelo malce pretirano ampak naravnost smešni so mi lastniki psov ki le-te vozijo na razna lepotna tekmovanja. ne razumem in prosim da mi pojasnite kakšne motive imate za obisk razstav razen lastnega ego-tripa seveda. sprehodite se v tistem času s svojim beaglom po gozdu ne pa da ga lišpate. razen druženja s psi on vsekakor nima od tega nič. še to z druženjem je vprašljivo saj najbrž na razstavah ni priporočljivo igranje in letanje psov naokrog.

obstajajo ljudje ki se z mercedezom vozijo zaradi udobja in zanesljivosti in tisti drugi ki ga kupijo za to da bi ga kazali drugim. podobno je pri ljubljenčkih.
No sedaj ko si napisal toliko neumnosti pa pojdi na kakšno temo, ki govori o razstavah in poskusi ugotoviti čemu so razstave sploh namenjene, da ne boš trosil klobasad še naprej!
Logiran
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.