mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 00:19:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435711 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
Katja K.
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 466

« Odgovor #660 : torek, 14.06.2005 : 13:57:16 »

Tole sem dobila na mail:

V farmacevtskem podjetju KRKA so se odlocili za oddajo manjsega stevila psov pasme Beagle, ki zivijo na Krkinem posestvu v Hudenjah pri Sentjerneju. To pasmo vzrejajo za testiranja svojih proizvodov zato naprosam vse, ki bi zeleli posvojiti in s tem resiti kuzke pred kruto usodo, da poklicejo za informacije na tel. st.: 07/ 33 13 720.

http://www.moj-album.com/album/563824/?os=563826
Logiran
MATEJA K
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #661 : torek, 14.06.2005 : 14:44:46 »

Ojla!
Zdaj imam pa tudi jaz rezerviranega svojega beagelčka. Komaj čakam, da ga grem iskat. Ima rodovnik (za razumno ceno), mama je lušna, tudi gospod, ki jo ima, mi je dal zelo dober občutek. Smo ga kar malo zasliševali.
Ribica tudi tvoj čmrl je enkraten. Moj je še bolj majhen (videla sem ga pri 10 dnevih) ampak luštkan da je kaj (je pa malo bolj bel po trupu).
Zdaj veselo nakupujem opremo zanj. In imam eno vprašanje. Ker ga nameravam tudi voziti v avtu, me zanima, kako ste ostali rešili to. Namreč, bolj kot plastični boksi so mi všeč zložljivi iz najlona, vendar sem dobila nekaj negativnih informacij glede teh zložljivih (v trgovinah kjer jih niso imeli), da sem se odločila, da povprašam še vas, ki imate bolj praktične izkušnje (morda tudi kak drugačen način prevažanja).
Hvala za odgovore.
LP Mateja
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #662 : torek, 14.06.2005 : 16:13:11 »

mi mamo plasticnega in smo kar zadovoljni, se boljsega ima pa geia (takega, ki gre tudi na avion). pri voznji nimamo nobenih tezav. lahko pa povem, da je xsara zelo rada v boksu in ga ima tudi cez dan na razpolago v najini sobi pa gre kar velikokrat not (ce ji je vroce, ce hoce mir, ce vzamem iz omare clorexyderm ipd.). tako da si kar tezko predstavljam, kaj bi brez njega. vcasih gre tudi spat not, ce ji pase. tako da ce imas boks tudi v ta namen, je bolje, ce je nekaj udobnega, kamor se lahko kuza tudi umakne (da ima en svoj prostor, kjer ga nihce ne moti).
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #663 : torek, 14.06.2005 : 17:18:55 »

Tudi naš Snupko ima plastičnega in spi v njem, ko naju ni doma. Za v avto je super zadeva. Snupko je tega že malo obdelal in se ga ne da več dobro zapirati, tako da premišljujem o nakupu novega. In najbrž bom vzela takega, ki je tudi za na avion, če slučajno kdaj pride do take situacije. Je pa potrebno premisliti o velikosti boksa, da mu bo udobno tudi, ko bo velik.

Tiste revčke iz Krke bi pa kar vse vzela, če bi jih imela kam dat.
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #664 : sreda, 15.06.2005 : 15:51:59 »

Mateja!
Dobrodošla med novimi lastniki beaglov.Cena tvojega mladiča je takšna kakršna je kvaliteta psov.
Logiran
tinka50
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #665 : četrtek, 16.06.2005 : 08:15:07 »

Pozdravljeni!
zanimam se za nakup psa ali psičke pasme Beagle. ali je to poletje predvideno kaksno leglo? rodovnik ni potreben. zanima me tudi cena.
hvala!
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #666 : četrtek, 16.06.2005 : 10:04:06 »

Tinka, samo malo bi pogledala in že ga imaš lahko takoj in menda celo zastonj, pa še dobro delo opraviš:

Tole sem dobila na mail:

V farmacevtskem podjetju KRKA so se odlocili za oddajo manjsega stevila psov pasme Beagle, ki zivijo na Krkinem posestvu v Hudenjah pri Sentjerneju. To pasmo vzrejajo za testiranja svojih proizvodov zato naprosam vse, ki bi zeleli posvojiti in s tem resiti kuzke pred kruto usodo, da poklicejo za informacije na tel. st.: 07/ 33 13 720.

http://www.moj-album.com/album/563824/?os=563826
Logiran
tinka50
novinec
*

« Odgovor #667 : četrtek, 16.06.2005 : 10:46:55 »

sem videla ta oglas in sem se celo pogovarjala z gospodom iz krkr, vendar smo se potem doma odločili, da bomo raje vzeli mladička, ker v krki so že odrasli psi, od 5 do 8 let. res so zastonj, gospod pravi, da baje ze pet let niso izvajali testiranj.
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #668 : četrtek, 16.06.2005 : 21:52:34 »

Psi iz Krke so res pomilovanja vredni,niso pa to tarča za potencialne bodoče lastnike , ki nimajo pojma o pasmi, ki vedo  le to , da je beagle trenutno  hit med psi v SLO,ne vedeo, na žalost, da niso v registru KZS (kar nekateri obljubljajo)
Sena nas je obiskala in je prava lepotica,še bolj sem vesela nad  Xsarinimi podvigi,saj je tako priznala brez vednosti gospodarise, da je res pravi ,pošten beagle,pa tudi Snupko.naš intenzivni iskalec drekov je naj, naj ...Se vidimo..
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #669 : petek, 17.06.2005 : 06:50:54 »

da je pravi beagle je dokazala brez vednosti gospodarice (ozr. skrbnice, da me ne bo kdo politicno korektno popravljal) tudi vceraj, ko je po hestinem zgledu unicila jogi (vanj je skopala za dlan veliko luknjo, medtem ko sem bila v trgovini). priznam, da me je malo prestrasila, sem pa v bistvu pricakovala, da bo prihajalo tudi do tega, tako da ni bilo nobenih presenecenj. kot je rekla geia: vsaj s pnzjem ne bo imela tezav  Grin mi gremo ze danes v strunjan in pridemo jutri v portoroz, ampak samo gledat. tableto proti srcnim glistam smo pa ze dali. upam, da bo na razstavi se kdo od "nasih", drugace pa pridemo enkrat na obisk pokazat, da je tudi xsara prava lepotica, tako kot njena sestrica (pa saj to ze veste). se vidimo!
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #670 : petek, 17.06.2005 : 07:04:23 »

Lep pozdrav.

Že dologo se nisem oglasila, čeprav redno spremljam forum. Z Bibo sva super, zaključujeva pasjo šolo 1. razred in imava v soboto izpit. Moram povedat, da je izredno pridna, čeprav doma ne uboga tako kot v šoli. Jeseni bova nadaljevali, ne vem še ali 2. stopnjo ali se bova vpisali na agillity.
Pišem pa zato, ker vam moram povedat, da sem zadnjič videla, kako so si lahko beagli različni.
Že Biba ima špicast gobec, kar še bolj opaziš, ko vidiš beagla, ki ga nima - po slikah iz piknika. Ampak ko sem bila zadnjič na sprehodu  sem videla psičko (iz LJ), ki ni bila niti malo skladno grajena.
Trikotna glava, da o trupu ne govorim (tanke nič učvrščene noge). Proti moji psici pravi grdi raček.
Zato je res pomembno, kje se kupi Beagle, kajti kot mladiči vsi zgledajo luštni.
In res zgleda, da so beagli postali popularni. Marsikdo se verjetno ne zaveda, da je to pes, ki potrebuje ogromno gibanja, da je gonič (ko enkrat ugotovi, da goni, ga noben odpoklic ne prikliče več nazaj), ....

Uživajte s svojimi psi in lep vikend.
Logiran
tinka50
novinec
*

« Odgovor #671 : petek, 17.06.2005 : 07:33:08 »

zdravo!
včeraj sem dobila eno zelo negativno mnenje glede nakupa beagla. češ, da bo prekopal celo dvorišče, da bo polovil vse sosedove kokoši, da se ne bo hotel naučiti ubogati ipd. zanima me, če ima kdo beagla na vrtu in če res tako razgraja, da je potepuh sem že večkrat prebrala...ali se beagla res ne da navaditi, da bi se držal hiše in da bi ubogal na ukaz pridi sem, ko ga spustiš z vrvice...ker nimamo ograjenega dvorišča, me skrbi, da jo bo vedno odcvirnal na potep, ko ne bo v boksu, ali ga je možno navaditi, da je to dvorišče njegov dom in kjer se naj zadržuje...skratka zanima me, če je beagle res toliko bolj problematičen od drugih psov...ker mi pač ne rabimo lovca, ampak novega člana družine...
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #672 : petek, 17.06.2005 : 07:52:08 »

Beagle je zelo pameten pes in z ustreznim šolanjem (najboljše je, da začnemo z malo šolo) se ga da naučiti marsikaj. Mene moja psica na sprehodih uboga tudi na odpoklic, če pa pride na sled, ti pa nobena šole ne pomaga.
Jst sem drugače v bloku, ko pa sem pri starših , ki imajo hišo  jo včasih tudi spustim in že  zaradi same radovednosti povohlja okoli vsake sosedove hiše.  Je pa res, da poje tudi vse rože, skoplje kakšno luknjo kamor zakoplje kost in sedaj, ko so zrele češnje tudi teh ni nič po tleh, ker jih Biba uspešno odstrani.  Če misliš imeti psa in okoli hiše vse tipi-topi, nepogriženo in brez dlak potem ga raje ne imej. Zavedati pa se moraš tudi, da to ni samo pri Beaglih, tako je pri vsakem psu.
Tako da ne vem, jaz bi se še enkrat  odločila za Beagla, je pa res, da je mogoče pri tej pasmi potrebno malce več potrpljenja in vztrajnosti.

LP
Logiran
maktito
novinec
*
Sporočil: 6

« Odgovor #673 : petek, 17.06.2005 : 18:11:14 »

Danes sem posvojila enega od Krkinih beaglov. Imajo jih še več kot 10 in jih bodo usmrtili, če ne bodo našli novih lastnikov. Zato prosim vse ljubitelje te pasme, ki imajo dovolj časa, da razmislijo o posvojitvi in si jih gredo ogledat!

Psički so videti veseli in prijazni. Imajo manjše poškodbe npr. "zlomljen-ukrivljen rep", praske in brazgotine od pretepov ter odrgnine na sklepih (najbrž od ležanja na trdi podlagi)... So popolnoma nesocializirani, boječi, še nikoli niso bili izven boksov)... Zato bo pri vzgoji potrebno veliko časa, prijaznost in potrpežljivost.

Naš novi družinski član Tito, star 5 let, že veselo maha z repom, poje vse kar dobi v posodo (z roke ne upa še nič vzeti). Počasi ga navajamo, kje mora lulati in kakati.
Psička Frida, stara leto in pol, ga je približno že sprejela, čeprav je trenutno užaljena in mu je tudi že pokazala kdo je šef.

Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #674 : petek, 17.06.2005 : 18:25:47 »

Čestitke maktito!!  Smiley Res lepo, da ste se odločili za tako humano gesto. Lepo je tudi slišati za ves trud, ki ga vlagate v vzgojo vašega novega člana. Kako pa on kaj gleda na vašo psičko?

lp
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.