mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 02.11.2024 : 08:18:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435845 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
lejca
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 599

« Odgovor #975 : sreda, 28.12.2005 : 13:11:06 »

Hvala za odgovore, bom posredovala naprej. Na koncu bodo pa sami ugotovili, če je pasma res primerna zanje Wink.
Lp
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257

« Odgovor #976 : ponedeljek, 02.01.2006 : 19:15:07 »

Halo Lejca!

Kar se tiče Beaglov je sicer res nekaj lastnosti, ki so skupne vsem Beaglom, treba pa se je zavedati, da ima vsak kužek še svoj karakter, ki pa se od kužka do kužka razlikuje. Npr. Jerkre je napisala, da svojo Bibo pušča med tednom po 8 ur samo doma, no pri našem Ferriju zaenkrat to ne pride v poštev, sicer bo kmalu star 6 mesecev, vendar če ga za minuto pustimo samega v sobi je vse na glavo (zgrize vse kar mu pride pod zobke, takrat ko ga pustiš samega se zna zaradi užaljenosti polulati ravno tam, kjer si najmanj želiš itd.). Naš Ferry je zelo hiperaktivna živalica. Upam, da bo z leti vsaj pol toliko miren kot je Biba ali Sene (od Geie). Najbrž je tudi razlika ali imaš fantka ali punčko, čeprav je menda od eke Hesta tudi mali vražiček tako kot naš Ferry.

LP
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #977 : torek, 03.01.2006 : 15:51:45 »

Zdravo,

najprej VELIKO SREČE IN BEAGELSKE LJUBEZNI V 2006!!!!

Glede beaglov - meni so to najboljši kužki! Res pa je, da potrebujejo veliko gibanja in VELIKO družbe.
Klemenko ima prav - če si izbereš beagla, potem bodo dolgi sprehodi v prihodnjih letih postali del vsakdanjika.
Glede puščanja psa samega doma - ni takega problema, če ga kmalu navadiš na to. Verjetno pa ni beagelčka (ali mladička katerekoli druge pasme), ki ne bi v rani mladosti česa uničil. Saj poznate pregovor "Ko mačke ni doma, miši plešejo". No, naša Sena je zdaj pridna in je ravno tako lahko doma sama tudi do 8 ur (kar se zgodi le redko), ko pa je bila majhna, nam je pa tudi cel audio-video sistem vrgla z omare ( Tongue).
Pa še nekaj pomembnega je treba upoštevati pri beaglih - njihov nagon jih rad "zapelje na sled", kar pomeni, da se je potrebno s kužkom veliko ukvarjati in delati že od majhnega veliko na odpoklicu, drugače postane resen in dosleden potepuh. Beagli so "fletni" in "cort" in "taki fajni", ko pa uidejo, pa lahko povzročijo kar nekaj sivih las, zlasti, če lastnik na to ni pripravljen.

Lejca - mi bomo v Ljubljani na razstavi "Tromostovje" v nedeljo. Če bo takrat tvoj stric tam, naj nas kar pokcuka za rokav.

Pa lep pozdrav,
Geia
Logiran
lejca
odvisnež
Sporočil: 599

« Odgovor #978 : torek, 03.01.2006 : 17:05:13 »

Hvala vsem za odgovore. Mislim, da so se nekaj premislili glede beagla. Za razstavo pa še nič niso odpovedali, ker naj bi šli z mano. Če bodo prišli, se bodo sigurno pozanimali tudi glede beaglov.
Lp
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #979 : petek, 06.01.2006 : 19:06:03 »

Jožica, v kolikor si še želiš beagla me prosim pokliči.Lahko dobiš leto dni staro beaglico.Je luštna,majhna,prijazna.
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #980 : sobota, 07.01.2006 : 14:55:37 »

pozdravljeni

zanima me če kdo pozna ga. [izbrisano ime; Jana]. pravi da ima kar nekaj beaglov iz njenih leglov v ljubljani. a je kdo vzel pri njej. koliko sem že prebrala o vzrejcih na tem forumu sem ratala skeptično že do čisto vsakega.
Logiran
aeg
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 12

« Odgovor #981 : sobota, 07.01.2006 : 20:02:23 »

Eka, a to mogče tvojo beaglico oddajaš? Me sam firbec matra. Drgač me pa zanima, če ima kdo beagla in je iz kodeljevega ali most(Ljubljana). Ker sem že od nekaj ljudi slišal, k so zamenal mojga Aga za nejnega oz. njegovega Beagla.

Lp vsem!
Logiran
roknik
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 99

« Odgovor #982 : sobota, 07.01.2006 : 21:02:06 »

ni od Eke, je od neke gospe iz Ajdovščine. Malo me poučite: zakaj brišejo imena ljudi, ki prodajajo pse (zaradi reklame mogoče)
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #983 : nedelja, 08.01.2006 : 19:53:17 »

To je hčerka našega samca,ki je bila do sedaj v Rijeki,zdaj sem jo pa jaz vzela k sebi.Je čisto podobna svoji polsestri Seni,kar se tiče zunanjosti,po karakterju in iznajdlivosti pa drugi polsestri Xari.Verjetno se bo kmalu pojavila na razstavah,ker je zelo perspektivna psica,predvsem mi je všeč njena višina(slabih 36 cm)Ni za oddajo komerkoli.Tu so določeni pogoji.
V Mostecu živi Snuppy,ki je prav tako naše vzreje , lep trobarven samček.
Logiran
Drejči
midi
*
Sporočil: 1.862

« Odgovor #984 : nedelja, 08.01.2006 : 20:19:19 »

Roknik,
psarne, plemenjake, plemenke in legla (kar se psov tice) lahko reklamirajo in promovirajo le lastniki le-teh, pod pogoji, ki so navedeni v mojpes obvestilih na forumu oziroma v pomoc-informacije na portalu.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
eka
odvisnež

« Odgovor #985 : ponedeljek, 09.01.2006 : 17:33:12 »

K družini v Kamnik se je zatekel beagle,trobarven samec, vetetinar pravi da je star 2-3 leta, je precej shujšan, v levem ušesu ima številko 231(v SLR jih je po zadnjih podatkih vpisano 199).V kolikor kdo kaj ve o njem me lahko pokliče na O41 873 633  in posredovala bom podatke od gospe,pri kateri je pes od petka.
Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #986 : sreda, 11.01.2006 : 22:39:00 »

tu so določeni pogoji? s tem najbrž hočeš povedati da ti postavljaš pogoje bodočim lastnikom psov? torej nekdo ki si želi psa in mu gre samo za dobro psa samega in ne za dobro pasme ni ustrezen lastnik? predvidevam namreč da nekdo ki ne namerava hodit na razstave ne more dobit takega psa. samo vprašam, ne se jezit.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Sporočil: 126

« Odgovor #987 : četrtek, 12.01.2006 : 07:55:19 »

Verjetno je s tem mislila pogoje kot so; kakšni bodo pogoji v katerih bo pes živel, koliko sprehodov bo imel, gre v lovske ali nelovske roke,.....
In mislim, da je to čisto prav, kajti zelo neodgovorno od vzrediteljev je, da se legla znebijo in sploh ne vejo kam gre pes. Tudi mene ni nihče vprašal v kakšnih pogojih bo moja psica živela in če bi jo še enkrat kupovala, bi ga sigurno vprašala, zakaj ga to ne zanima - ker mu gre samo za denar.

LP

Logiran
klemenko
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #988 : četrtek, 12.01.2006 : 20:34:02 »

vzreditelj od katerega sem jaz kupil psa velja za manj priznanega in tudi sodeč po tem da mi je dal s seboj eno poceni hrano in nobene igrače najbrž upravičeno uživa ta sloves. a je vseeno podrobno povprašal kako in kaj bo s psom. takih ki tega ne storijo je malo, upam. eka je prej omenila da bo to še lep in uspešen pes in sem sklepal da so pogoji tudi obiskovanje razstav in seveda se s takimi pogoji ne strinjam.
Logiran
britta
novinec
*
Sporočil: 22

« Odgovor #989 : četrtek, 12.01.2006 : 22:15:07 »

V vsakem leglu imaš tudi lepše mladičke koje pravi vzreditelj želi dati u obitelj koja bu s tim pesom šla na  razstav. Razstave nisu nikaj loše. Vzreditelj ulaže puno truda i novaca u svoj uzgoj, a razstave su nekatera potvrda njegove kvalitete. Drugi pak mladički budu šli u familije gdje će biti kučni ljubimci. Ne vidim kaj je tu loše. Oprostite na jeziku, ali slovenštinu ne znam zelo dobro.
Klemenko, zakaj te smetajo pogoji koje vzreditelj postavlja? Po meni bi i vzreditelj i budući vlasnik pesa trebali potpisati garanciju. Ja kao vzreditelj bum garantirala nekatere stvari, ali bum tudi imala nekatera očekivanja. I pri tom ne mislim samo na pse za razstave.
Logiran
Strani: 1 ... 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.