mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 18.02.2025 : 12:47:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 447711 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Botticelli
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 494

« Odgovor #735 : četrtek, 28.07.2005 : 20:40:23 »

Mene bi informativno zanimalo, ali mi lahko da kdo kakšne naslov ali link od kakega vzreditelja beaglov. Imam namreč znanca ki mu je umrl kuža ... in se je odločil prav za to pasmo. Tako dače kdo ve za kakšno leglo pri nas ali v tujini v prihodnosti, prosim za kakšno informacijo.
Hvala!
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #736 : petek, 29.07.2005 : 17:58:03 »

Res ne vem, ali se ljudje delajo norca iz svojih psov, ali imajo sebe za popolne bedake, da oddajajo takšne oglase za paritve oziroma prodajo.
V tej rubriki se vse manj oglašajo lastniki "pravih" beaglov,vedno bolj so popularni reveži iz Krke in mešanci.Ne vem zakaj?

Od kje pa je bil beagle, ki je umrl? Pri nas bomo imeli čez dva meseca dve legli.
Logiran
Botticelli
rad pišem
Sporočil: 494

« Odgovor #737 : petek, 29.07.2005 : 18:19:16 »

Znanec je imel 14 let starega irskega setra. Umrl je od starosti. Sedaj so se odločili za beagla.

Mi lahko poveš kje je to pri nas - v Sloveniji? Mogoče veš za kakšne naslove oz. kontakte? Ker vem da trenutno ni baje pri nas mladičkov, zato se je nekaj pozanimal že v Avstriji.. samo vseeno bi bilo fajn imeti več informacij.
Logiran
Mojca743
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #738 : sobota, 30.07.2005 : 08:56:16 »

Ful ste asi, lastniki rodovniških beaglčkov. Ja res je zanimivo vedet vse o razstavah, o vzrejnem dovoljenju in to... in je dobro, da se o tem debatira na forumu, čimveč. Upam pa, da ne naganjate lastnike nerodovniških beaglčkov. Eno vprašanje lastnikom 'pravih beaglov': zakaj so Krkini beaglčki reveži vaši pa kralji? Zanima me če imate res radi vaše rodovniške beaglčke, ali je to le ena velika valilnica mladičkov za prodajo, treningi pa namesto fitnesa v Tivoliju?  Morda pa so lastniki 'pravih beaglov' na morju pa potem zato ni nobenega intelektualnega pogovora s 'profesionalci'...
Nekaj za tiste, ki imajo nerodovniške in Krkine beaglčke, s Sharkijem sva bila povabljena na Beagle party na Hrvaško... tak da je še upanje tudi za tiste brez rodovnika.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Sporočil: 227

« Odgovor #739 : ponedeljek, 01.08.2005 : 10:34:30 »

Veste kaj, ga. Eka, ni potrebno bit nesramni. Zame pes brez rodovnika se ni mesanec in je to zame zalitev. Ne vem a sem samo jaz spregledala kje na tem portalu, da lahko sodelujejo samo lastniki rodovniskih psov, da drugi smo pa nicvredni?

Zalsotno. Da je edino merilo list papirja.

Ribica in Luna BREZ RODOVNIKA
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Sporočil: 293

« Odgovor #740 : torek, 02.08.2005 : 21:31:04 »

po dolgem casu se spet oglasam, pa ze vem, da mi bo zal, da sem kaj napisala. par strani nazaj je ze administratorka povedala, kaksno je stalisce tega foruma do nerodovniskih psov. o tej temi je tudi na splosno na forumu ze ogromno napisanega, malo pobrskajte pred zacetkom pisanja pa bo takoj vse jasno.
xsara se ima fino, rada zbira polze in se valja po crkovini. vrocina ji ne pase. doma sva naredili ovire iz stiroporja in se zacenjava uciti agility. septembra se vpiseva na tecaj k silviji, komaj cakava! konec avgusta bo spet na televiziji  Cool ljudje jo na cesti ze prepoznavajo (avtogramov se ne deli). lepo se je poredila in tehta ze vec kot 13 kg. na soncu je ratala se svetlejsa in je res zelo zelo lepa (itak). zelo se ze veseliva nasega naslednjega srecanja, ki bo (upam) kmalu. lepo se imejte-
kgb
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #741 : četrtek, 04.08.2005 : 15:48:08 »

Valilnice in kalilnice denarja so pri rejcih ki spravljajo na svet pse brez papirjev,torej mešance, saj o njih ni nobenega dokumenta, katere pasme sploh so in kdo so njihovi predniki.Če so podobni neki pasmi, to nepomeni, da to tudi so.Že administrator je napisal, da takšni ljudje močno onemogočajo razvoj in obstanek pasme, kakršna mora biti.Ne mislim več razpravljati o tem, če je pa to za koga žalitev, pa zame le pozitivno, torej priznanje resnice!
Naši psi niso nobeni kralji.tega tudi nihče ni rekel in jih imamo zelo radi, drugače jih na bi imeli!
Krkini psi so pa veliki reveži zato, ker na njih izvajajo vse mogoče preizkuse, ko pa jih ne rabijo več jih enostavno pošenkajo, kar je za njih najceneje.Nekajkrat sem že oskrbela pobeglega psa, ki je nastanjen v Vodicah.Zaradi višje sile sem ga morala vrniti, vem pa še za veliko drugih stvari kaj se z njimi dogaja.

Barbara!
Veseli me, da je Sava pridna in pridobiva na teži.Upam, da se kaj kmalu kaj oglasite in spoznate našo Brino.Srečanje vsekakor bo, tako kot smo domenjeni, konec oktobra.
Logiran
Mojca743
novinec
*
Sporočil: 13

« Odgovor #742 : nedelja, 07.08.2005 : 17:37:26 »

No, sam da jih imate zares radi. Tudi jaz se strinjam z mnenjem foruma glede samega namenskega produciranja psov za prodajo... če imajo 8 mladičkov pa je za vsakega potrebna skrb okrog 10 let je skupaj torej 80 let odgovornosti. Kdo potem garantira, da so psi zares pri dobrih lastnikih. Vsekakor je forum dober način, da se lastnike malo spomni kako se dela s psi. Se opravičujem vsem ljubiteljem, če sem bila prestroga. Moj Shark je definitivno zame vreden več kot čistokrvni beaglček, čeprav mi ne bo prinesel nobenega profita in se namensko ne bo paril več z nobeno psico (bogi? ne, sam nima smisla). Razvoj in obstanek pasme pa se sicer tako ali tako obdrži z rodovniki in vzrejnimi dovoljenji; ni tako? Problem je morda v sami degeneraciji pasem, zaradi majhne populacije rodovniških psov in morda tudi tega da se ljudje ne odločajo imeti pasemskih psov, če lahko dobijo zastonj prav simpatičnega psa. To pravim zgolj zato ker so azili polni sirot... Stvar je samo v tem kaj iščeš, jaz sem iskala psa, z lastnostmi beagla, kar pa je v začetku, formiranja pasme bil tudi namen. Sicer pa imam namen v prihodnosti kupiti beagla z rodovnikom... bo Sharku delel družbo, bosta kulega.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #743 : nedelja, 07.08.2005 : 21:11:29 »

Citat
Zame pes brez rodovnika se ni mesanec in je to zame zalitev.

Pes brez rodovnika ima povsem enak status kot mešanec, pa naj bo lastnik s tem užaljen ali ne. Rodovnik priča o poreklu psa in njegovih starših ter je edino kolikor toliko dobro zagotovilo, da je pes resnično čiste pasme.
To pa ne pomeni, da nerodovniški psi ne zaslužijo naše pozornosti in naše ljubezni. Prijatelje si izbiramo sami na podlagi naših nagnenj in seveda izbora, ki se nahaja okrog nas. Pes je tudi naš prijatelj in to ne glede na to ali ima papirje ali ne.
Kar je najbolj pomembno je to: POVSEM ODVEČ je vsakršno razburjanje rejcev čistokrvnih psov katere koli pasme. Dokler se bodo v Sloveniji prodajali pasemski psi po 1000 euro ob tem pa lastniki ne morejo pokazati niti enega dosežka s psi, vse do takrat bo pri nas CVETELA trgovina z nerodovniškimi psi. Rejci, znižajte cene pa bodo ljudje kupovali pse pri vas in ne pri preprodajalcih!!!!!!!!!
Drugo kar je tudi zelo pomembno pri nerodovniških psih je to, da nerodovniški pes NE BO NIKOLI več vplival na vzrejo pasme saj je brez rodovnika, zato je IZKLJUČEN iz vzreje pasme. Torej, zakaj se vzreditelji nerodovniških psov razburjajo? Zato ker jim nerodovniška vzreja predstavlja konkurenco in pse težje prodajajo. Skrb torej ni zaradi tega, ker bi z vzrejo nerodovniških psov nazadovala rodovniška vzreja ampak je v ospredju zaslužek!!!!!!
Najprej je potrebno s psom kaj doseči in šele potem lahko pričakujemo, da bomo pse prodajali po 1000 euro, vse ostali pa je prodaja za zaslužek. Tipičen primer so pri nas jack russel terierji, pa še kakšna druga pasma!!!!!
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #744 : sreda, 10.08.2005 : 10:29:42 »

Stvar je v tem, da se prodajajo psi, primer beagli, po isti ceni z ali brez papirjev, ni pa velika cena med tistimi, ki imajo kaj narejenega(teh je samo za vzorec) in takimi, ki so prišli direktno iz pesjaka na telesno oceno ter vzrejni pregled potem pa je bila njihova kariera zaključena.
Petit, tukaj se ne strinjam s tabo. Nerodovniški psi niso konkurenca prodaji, vsaj nam ne, ki imamo pse izključno kot družinske člane in prijatelje(večkrat boljše, kot človeške).Striktno nasprotujem načrtni nerodovniški vzreji psov, ki se štejejo za katerokoli pasmo, saj je že tistih, nenačrtovanih mešancev več kot preveč na svetu, takšne pa naj posvojijo tisti, ki si srčno želijo psa.!

Obvestilo, vsem, ki bodo z beagli opravljali PNZ:
Po lovsko kinoloških društvih(v vseh regijah), se bodo od 10.9. dalje pričeli PNZ.Kdor je zainteresiran naj ne zamudi.Mesec kasneje pa bodo tudi lokalne tekme  goničev.Opogumite se in pokažite, da so tudi beagli izvrstni goniči.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #745 : sreda, 10.08.2005 : 11:30:32 »

Se  kar strinjam  s  PETIT.  In to v celoti.

Največji problem, je ker  se določeni  bodoči  lastniki  premalo  pozanimajo  o  samem karakterju  psa.  Potem , ko pa  pri  vzgoji(  če do tega  sploh pride) odpovejo na celi  črti,  jih  pa  podarjajo  okrog  in iščejo  druge lastnike. Angry

na  koncu je pa  pasma  kriva.... potepuška .. zabita...  in ne vem kaj še Angry.
A , da bi  se pa nekdo  od teh " cvetk"  prej  pozanimal  o karakterju......  to  bi bila  pa že  neofizika Tongue Roll Eyes  Ali  vsaj kasneje    pskušal prilagoditi psu in mu nuditi vse kar potrebuje.....

Še  bolj  kot  bodoči lastniki, so pa krivi nekateri vzreditelji, katerim se gre  samo  zato , da prodajo  mladiče(  da o šteparjih ne govorim).To , da  bi  se pa pozanimal  kam  odda-proda  mladiča.....  to   jih pač ne briga..... Lips Sealed

Malo  si preglejte  oglase.......     Na vsake dva  meseca  boste našli  podarim oddam  beagla......  zaradi  tega  ali onega..... Angry Lips Sealed
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #746 : sreda, 10.08.2005 : 18:25:07 »

Res si motena, da se oglašaš v naši rubriki!!!
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.361

« Odgovor #747 : sreda, 10.08.2005 : 19:30:39 »

Oprosti  eka  nisem seznanjena  s tvojim zakupom te rubrike  Huh

Ob  beaglih  sem  odraščala,  zato tudi gojim, posebne simpatije do njih.   In redno spremljam  tole rubriko.  Ponavadi  se res ne vtikam  v zadeve ki trenutno niso  v mojem "rajonu ".  Pride  pa čas  . Wink

Kolikor  se mi dozdeva  si ti tudi  vzrediteljica.

Zanima  me  ali preveriš  kam  oddaš  mladiča?
Logiran
Daen
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 143

« Odgovor #748 : sreda, 10.08.2005 : 20:06:00 »

Res si motena, da se oglašaš v naši rubriki!!!

Svetujem samokontrolo, ob naslednjem izpadu se zacnejo ukrepi!
Logiran
eka
odvisnež

« Odgovor #749 : petek, 12.08.2005 : 09:28:55 »

Rada bi videla beagle ob katerih si odraščala.
Naši mladiči gredo vedno k ljudem, kjer sejim lepo godi, z večino njih smo dobri prijatelji in se pogosto srečujemo.Mar poznaš katerega, ki je pri slabem lastniku?

Sankcije ne bodo potrebne, ker se ne mislim kaj dosti oglašati v tej rubriki, kjer se govori o vsem drugem, le o beaglih bore malo.
Logiran
Strani: 1 ... 45 46 47 48 49 [50] 51 52 53 54 55 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.