o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 02.11.2024 : 00:16:47
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
44
45
46
47
48
[
49
]
50
51
52
53
54
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435699 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
¤ŁoU¤
otrok do 14 let
Spol:
Sporočil: 21
Re: Beagle
«
Odgovor #720 :
nedelja, 17.07.2005 : 11:00:39 »
hvala za link strani. včeraj sem oddala mali oglas da kupujem beagla in na e-mail mi je odpisala hrvaška vzrediteljica. zanima me če obstaja kakšna možnost da beagle ne bi bil čistokrvni in kako se to ugotovi?!? da ne bi bil čistokrvni me skrbi predvsem zato, ker je znanka kupila beagla na hrvaškem ki ni bil čistokrvni čeprav so ji rekli da je.
lp, KaJa
Logiran
teddy2
novinec
Sporočil: 26
«
Odgovor #721 :
nedelja, 17.07.2005 : 14:49:27 »
mislim, da je zadeva okoli čistokrvnosti jasna: če je pes rasen, potem ima tudi papirje. Če pa nima papirjev, potem rejec bodisi ni imel denarja za prijavo (kar je malo verjetno) bodisi je pes toliko nekvaliteten, da se prijava ni izplačala.
ga potrebuješ za razstave ali lastno zadovoljstvo?
svakinja je dobila v dar 5 let starega beagla brez papirjev in je zelo zadovoljna.
pa tudi sicer mislim, da bi se nečistokrven beagle (mladič) precej razlikoval od čistrokrvnega.
če ima teta iz Hrvaške internetno stran, potem si tam verjetno lahko ogledaš in leglo mladičev in njegove starše.
pozor! na rodovniku, ki ga boš dobila, mora biti zgoraj beseda export, drugače ga v Sloveniji ne moreš razstavljati in rodovnik ni nič vreden!
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #722 :
nedelja, 17.07.2005 : 20:28:05 »
Teddy 2!
Tvoja trditev, da psa brez export rodovnika ne moreš razstavljati v SLO ni pravilna. razstavljaš ga lahko kjer hočeš, ni pa možen vpis v SLO rodovno knjigo, brez tega pa ni mogoče pridobiti vzrejnega dovoljenja.
Logiran
¤ŁoU¤
otrok do 14 let
Spol:
Sporočil: 21
«
Odgovor #723 :
nedelja, 17.07.2005 : 21:17:52 »
sej jaz mislim da je pes brez papirjev lahko enako odličen kot pa pes z papirji vendar vseenno bi raje imela psa z rodovnikom. pa jaz s psom ne bi hodila na raztave. ta gospa iz hrvaške pa ima čistokrvne pse ker sem preverila. samo edin problem je da stane beagle pri njej 800 evrov.
je to normalna cena za beagle ali ga je mogoče dobit po bolj ugodni ceni? če mogoče ve kdo za kakšno leglo v sloveniji mi naj prosim pove!
lp, KaJa
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #724 :
ponedeljek, 18.07.2005 : 09:16:22 »
Med psom s papirji in tistimi brez so kar precejšne razlike,kakor tudi tisti s papirji niso vsi takšni kot bi morali biti.
Gospa iz Hrvaške je verjetno g.Kurtela iz Zagreba.Le ona ima na hrvaškem vrhunsko vzrejo beaglov (ostali so bolj slabi) in je cena popolnoma primerna.
Glede cene pri psih je kot pri ostalih stvareh, če hočeš kvaliteto moraš odšteti malo več, pa tudi to je treba malo pogledati kako so mladiči hranjeni, negovani, vzgojeni...!
Pri nas je trenutno prijavljenih nekaj legel.
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #725 :
četrtek, 21.07.2005 : 14:50:11 »
LP!
Kako ste kaj bigelaši? Že vsi na dopustu? Zanima ma, če je že bil kdo od vas s psom na Hvaru? Mi gremo pra v stari mestni del Hvara v apartma in me zanima, kam ste se hodili kopat s psom, ali dovolijo imeti pse v restavracijah,....
Pa še nekaj me zanima, kako da ste si gospa Neva kar naenkrat premislili glede Hoocha, glede na to, da ste ga sprva tako kritizirali. Nič osebnega, samo zanima me, če se lahko psu zasnova (telesna) medtem ko raste spreminja. Pes, ki je mlad in ni nič posebnega prične dosegat dobre rezultate, ko odraste.
Lepo se imejte in čim več sončnih dni vam želim.
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #726 :
petek, 22.07.2005 : 15:58:22 »
Mi danes ponoči odpotujemo na morje ...
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #727 :
nedelja, 24.07.2005 : 13:04:33 »
Jerkre!
Razloži nam kaj je to telesna zasnova. Poznam dosti izrazov, tega pa še nisem v tridesetih letih nikjer zasledila.V katerem smislu sem spremenila mnenje o Hoochu?Če pes dobi CAC na razstavi, to ne pomeni nikakršne zmage, je pa vsekakor vredno čestitk.Ne poznam psa(ali človeka)brez napak.Tako naši psi, kot Hooch (ali kdorkoli) imajo določene napake, ki jih žal ni mogoče odpraviti, vsi pa imajo tudi kvalitete, s katerimi se lahko eni in drugi lahko pohvalimo!
Logiran
Mojca743
novinec
Spol:
Sporočil: 13
«
Odgovor #728 :
nedelja, 24.07.2005 : 23:03:49 »
Oglašava se Mojca in Shark... novopečena kulega. Beagli so res nekaj... Pred posvojitvijo sem vedela, da želim beagla, že prej sledila forum... nameravala sem kupiti beaglčka v jeseni... ker pa je splet okoliščin dovoljeval, sem ga posvojila pred enim mesecem. Na Krkino posestvo sem šla samo pogledat, vendar mi je tale res prišel do srca, heartbreaker. Moram rečt, da je res as. Krkin kuža, če vas kaj zanima o posvojitvi in o kužku javite... star je pet let. Se zelo priporočava za kakšen nasvet.
Recimo:
- ali ga spustiti z vrvice ali ne (mislim, da se ne obnese... ga kar kam odnese)?
- koliko krat na dan na sprehod (sedaj hodiva dvakrat na dan enkrat pa je na ograjenem območju)?
- ko me ni, ga dam v pesjak in laja; ali je bolje da ga dam v hišo ali pustim zunaj?
- po enem mesecu bivanja in spanja v hiši še ni nič uničil; ali je to permanentno?
bova zelo hvaležna kakšnega odgovora, da se naučiva sobivanja v harmoniji. Slikce od Sharka pa si lahko pogledate v spetnem albumu... pozdrav vsem beaglčkom(z ali brez rodovnika)!
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #729 :
torek, 26.07.2005 : 12:59:11 »
Mojca 743!
Čestitam za novega člana! In čestitam, da ste posvojili tega revčka! Te dni spremljam dogodke v Zagrebu in so mi lile solze, ko sem gledala kaj so delali s temi kužki in potem pa sem jokala še od radosti, ko sem gledala slike kužkov z novimi lastniki - tudi tisti brez učka je dobil dom... Vsekakor, če ne bi že imela beagla bi šla tudi js iskat enega v eno ali drugo stran, ampak že imam mojga Bigija. Da bi pa dva taka junaka imela... zaenkrat nimam poguma
Logiran
Mojca743
novinec
Spol:
«
Odgovor #730 :
sreda, 27.07.2005 : 09:04:42 »
Živjo, imam nekaj vprašanj za . Ali imate vi svoje beaglčke kdaj spuščene? Midva s Sharkom sva skupaj en mesec. Zunaj je tekal dvakrat, pa še takrat pri sosedovih(ko sem ga poklicala se je enkrat odzval drugič pa ga je kar odneslo malo dlje), enkrat sva šla na kinološko društvo da se je po terenu zlaufal brez vrvice. Super scena. Če se bo dalo zmenit greva še kdaj. Doma imamo en majhen del parcele ograjene tako da je tam dostikrat spuščen, sicer pa imam namen ograditi večji del, v jeseni. Če mi uspe, so vabljeni vsi beaglčki da se zlaufajo. Ima kdo kakšen nasvet za ograjo? A pa še nekaj, vsi pravite kako so ti kužki pripravljeni vse za pasji piškotek. Moj Shark sploh nima rad piškotkov, morda klobasica, vendar te so pa mastne ipd. Če mu pod nos daš piškotek se samo obrne stran. Ve kdo za kakšne res dobre piškotke? Res ne vem kaj so v Hudenjah delali, da kužki nimajo apetita. Hja, za vse odgovore, se res vnaprej zahvaljujem...drgač pa lepo poletje še naprej pa kaj lepega si privoščite...
Logiran
RANA
Kaja Toroš
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 94
«
Odgovor #731 :
sreda, 27.07.2005 : 10:42:36 »
Ojla vsem!
Imam eno vprasanje; prijatelj se zanima za nakup beagla, pa bi sicer rad mladicka, ampak sem mu vseeno omenila, da v Krki oddajajo te kuzke. zanima pa me sledece: kaksno je zdravstveno stanje teh psov? ali so na njih delali poskuse? ze zelo opravicujem, ce to ze kje v temi pise...
lp, kaja
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #732 :
sreda, 27.07.2005 : 11:17:21 »
Mojca743, mislim, da večina od nas ima spuščene kužke, ko gremo na sprehod. ne vem pa kako gre to pri malo starejših beagelčkih, ker mi smo jih navajali čisto z malega. Najbolje bo, da probaš. Vzami si čas za eventuelno čakanje, če zbeži, pejdi se sprehajat nekam kjer ni prometa... Vse to pa takrat, ko boš čutla, da ste že navezani en na drugega. Nisem še nikoli posvojila odraslega psa in ne vem, kako se razvija ta odnos med človekom in psom. Verjetno ti bo kdo drug znal dat kak bolj uporaben nasvet.
Kar se tiče piškotkov pa tudi mojega Bigija ne ganejo in za njih ne bo naredil prav nič. Posluževali smo se malih koščkov poli salame in hrenovk, kar ni mastno, je pa očitno slastno.
Logiran
Mojca743
novinec
Spol:
«
Odgovor #733 :
sreda, 27.07.2005 : 12:59:35 »
mobubi, hvala za odgovor, bova probala s sprehodi in poiskala salamico.
Logiran
galy
nekaj malega že vem
Sporočil: 150
«
Odgovor #734 :
četrtek, 28.07.2005 : 18:20:33 »
malo izven teme - poglejte si tole:
http://www.bolha.com/oglas1272505
"BEAGLE TRICOLOR (ZELO OBDARJEN) IŠČE PSIČKO ZA PARITEV. PASMA NI POMEMBNA"
kaj vse se najde na tem svetu...