mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 20:20:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 197   Dol
Natisni
Avtor Tema: Beagle  (Prebrano 435657 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Barbara Rozman
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 293

« Odgovor #570 : sreda, 23.03.2005 : 10:52:48 »

jozica, kaj naj ti povem o nasi mali unicevalki xsari... je res krasen kuza, trmast, ampak inteligenten in ucljiv. medve bova delali agility, ko bova zakljucili osnovno solo, ker bi rada, da najprej obvladava poslusnost, ker se mi zdi to za beagla zelo pomembno. drugace je pa to kuza, ki najbolj uziva, ce se z njim ukvarjas in ne mara biti sam. xsara je sama dokaj malo (4 ure na dan trikrat na teden, drugace najvec dve uri), ampak se vedno strasno cvili, ko grem od doma (je pa res, da jo razvajam in to ponosno priznam). poleg tega je beagle pasma, ki potrebuje veliko fizicne aktivnosti, zato je agility dobra ideja. mislim, da je bil pred kratkim en beagle tudi drzavni prvak v agilityju (tudi xsara bo nekoc). glede na to, da si napisala, da si samo enkrat videla beagla v zivo, ti priporocam, da se dobis s kom, ki ga ima in se z njim malo pogovoris in se blizje spoznas s kaksnim beaglom (lahko, na primer, prides na kaksno razstavo in nekoga pocukas za rokav), da ti bo povedal cim vec stvari, ki ti bodo prisle prav, ko se bos odlocala za beagla. ce imas se kaksna vprasanja pa kar vprasaj. tudi na kaksnem sprehodu se nam lahko pridruzis, da bos videla nase kuzke v akciji. lep pozdrav - xsara in barbara
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 83

« Odgovor #571 : sreda, 23.03.2005 : 16:58:55 »

zdravo,
danes malo o beaglovski požrešnosti. Nekje na tem "beaglovskem" forumu je enkrat že bil omenjen begale, ki izbira hrano in ne je vsega. Sedaj se mu je pridružila tudi naša Sena. Noče jest briketov. Mogoče zato, ker je v fazi gonitve. Upam, da bo začela potem spet jest brikete, ker se mi ne da trikrat na dan kuhat Lips Sealed
Jožica, problem "beagovskega" foruma je v tem, da se zadnje čase več ali manj oglašamo tisti, ki se med seboj poznamo in poznamo tudi naše kužke - točno vemo, kakšne navade ima kakšen in kaj je v zadnjih dneh naredil. Zato smo zadnje čase "informativne" poste malo na stran postavili in se začeli bolj meniti o sprehodih. Barbara ima prav - pridi kdaj na kakšen naš sprehod, tam boš lahko videla naše pse in tudi veliko zanimivega izvedela. O agilityju ti pa žal ne morem nič povedat, ker o tem ne vem veliko. Brabra in Xsara bosta pa enkrat prvakinji, oni dve ti bosta (kmalu) lahko veliko več o tem povedali  Cool.

Geia
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 124

« Odgovor #572 : sreda, 23.03.2005 : 19:44:50 »

Upam, da bo začela potem spet jest brikete, ker se mi ne da trikrat na dan kuhat Lips Sealed
Trikrat na dan?
Če noče briketov pa naj bo lačna....po treh dneh brez hrane, jih bo že jedla, po enemu tednu pa bi jedla tudi čebulo.
Psa se ne prosi naj je!!
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #573 : četrtek, 24.03.2005 : 10:57:58 »

V Bergamu (Italija) je v zavetiscu 150 mladickov pasme beagle, ki so jih resili pred poskusi na zivalih. Bojijo se, da jih tako veliko ne bodo mogli oddati. V tem primeru jih caka injekcija. Boscki!!! Verjetno tukaj nihce nima namena posvojit beagla iz Italije, pa vseeno.

Glede pozresnosti beaglov: Xsara bi bila pripravljena ukrasti grizljaj hrane tudi cloveku iz ust, samo si ne upa, ker je drugace gasper hud. Jaz sploh ne vem, kako naj jo kaznujem, ce kaj uspici. Ne maram je kaznovati, ampak vcasih je res potrebno. S prijaznimi metodami, o katerih sem ogromno prebrala, je nisem uspela nauciti na sobno cistoco (sem lepo ignorirala notranje luzice, zunanje pa hvalila in nagrajevala). Pa se je gospodicna celo na svoje lezisce podelala. Potem mi je bilo pa dovolj, pa sem ji samo enkrat rekla, da je packa in da tega ne sme (ker ona je to mirne duse pocela pred mano in mi je pocu film), in to z grobim tonom (nisem se drla ali kaj takega). Od takrat naprej niti ene luzice not, zunaj jo pa se vedno hvalim. Tako da sem prepricana, da, zal, brez kazni vcasih ne gre, ceprav sem absolutni pristas vzgoje s pozitivno motivacijo. Ampak mora pa tudi vedet, ce cesa ne sme ...
Logiran
TinkaS
novinec
*
Sporočil: 38

« Odgovor #574 : četrtek, 24.03.2005 : 15:40:17 »

No, pa naj še jaz nekaj o požrešnosti. Naš Snupko je tako požrešen, da je zadnjič nekaj pojedel, kar sva našla šele v kakcu in nimava pojma, kaj bi to bilo. Nekaj belega elastičnega (je že dišalo nekako blizu hrane), zaradi česar je dva dni zbruhal vse, kar je pojedel, ker pač ni šlo naprej in sva bla že čisto zaskrbljena. Zato priporočam precejšnji nadzor nad tem, kaj pobere povsod okrog, ker je res neverjetno. Zadnjič smo bli na enem pikniku in je drugemu psu dvakrat pojedel porcijo briketov, pa prej seveda svojo, otrokom je kar iz rok hrano jemal, ko so tako primerne velikosti, seveda pa se je našel tudi kakšen košček mesa na tleh. Domov je šel z dvakrat večjim trebuhom in kar obležal. Ne morm ga pa skoz kontrolirat, čeprav sem ga večino časa in za njim hodila.
Skrbi me le, da ne bi enkrat požrl kaj strupenega.
No, kakorkoli, mi hodimo sedaj v malo šolo in sem prav zadovoljna z njim. Nič kaj posebej ne izstopa, da ne bi ubogal. Je pa tukaj hrana pozitivna stvar, ker zanjo bi pa vse naredil. Smiley
Se vidimo na kakem sprehodu.
Pozdravčke,
Tina
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #575 : četrtek, 24.03.2005 : 16:32:59 »

Oj,

Ja Petit, tud jaz mislim, da jo bomo mal postil. Samo jaz moram voljo zbrat. Saj vem, da ji ne bo hudega, sploh pa, ker ni ravno kakšna suhica. Ampak, eni pa pravijo, da pes tudi ne more ves čas samo briketov jest in, da se jih zato naveliča. Ja, vsaka stvar ima vedno dve plati, samo treba je ugotovit, katera velja v konkretnem primeru.

Učenje s kaznijo - midva nisva "šparala" ne pohval, ne krega. Ko nama je pa cel stolp (stero opremo) na tla zabrisala, je bil pa Boštjan tako šokiran, da se ni mogel na njo niti zadret. Samo v kočo jo je zaprl in jo pokril z deko. Mislim, da je bila to najbolj učinkovita vzgoja, ker se od takrat niti enega električnega kabla ne dotakne več.

Mi gremo pa naslednji teden v šolo, a ne Barbara Huh

Geia
Logiran
Jazzy_M
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #576 : četrtek, 24.03.2005 : 16:54:38 »

Zdravo!

Imam vprašanje za Barbaro Rozman. Kje si našla podatek, da imajo v Bergamu 150 beaglov? Če jih res imajo, bi enega z veseljem posvojila.

LP Jazzy
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #577 : četrtek, 24.03.2005 : 17:22:35 »

Ja, Barbara, tudi mene bi to zanimal.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #578 : četrtek, 24.03.2005 : 19:27:56 »

ta podatek mi je poslala prijateljica iz bergama po mailu. ce zelite, jo lahko prosim za vec informacij.
v solo gremo pa drugi teden, ja.
Logiran
jozica22
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #579 : četrtek, 24.03.2005 : 20:41:12 »

Hojla!
Zelo sem vesela, ker vidim, da je forum zadnje čase zelo zaživel Smiley! To sem hotela, da lahko kaj takega preberem! Drugače pa se strinjam s tabo Geia, glede tega, da ste bili zadnje čase na tem forumu bolj tisti, ki se med seboj poznate in ste se pač zmenili določene stvari kar je tudi prav, saj tudi to spada zraven. Ampak, če se boste pa še kdaj zmenili za sprehod, bi se vam pa jaz tudi kdaj pridružila, če seveda ne boste imeli nič proti, da bi spoznala vaše fletkane kužke in seveda tudi vas.
Glede na to kaj ste zapisali o prehrani beagla, vidim da drži to, da so kar veliki požeruščki Tongue. No, saj sem to doživela zadnjič, ko sva s sestrično peljali na sprehod dva beagla in jih nisva mogli priklicati stran od gnoja. Največji žur jima je bil to, da sta ga vohala in jedla, čudno da se nista še povaljala po njem.
Glede čistoče pa se tudi jaz že pripravljam na to, da bo na začetku sigurno kdaj kaj pokakano in polulano in že premišljujem katera čistila si bom omislila Cheesy! Ampak pri meni je ta problem, da imam v sobi in povsod drugod v mojem nadstropju v hiši tapison in me malo skrbi kako bom vse to skupaj lahko čistila. Bom mogla mal možganske celice napet pa kej pogruntat! A ima kdo kakšno dobro idejo?
Mobubi to je pa enkratno, če lahko vzameš svojega psa v službo Grin!!! Jaz bi tudi rada nekoč imela tako službo, da bi bil moj kuža ves čas z mano - celo v službi!
Barbara, upam da vaju s xsaro v agilitiju ne bo prehitel moj bodoči beagle Wink! No, mal heca more bit!
Barbara, tudi jaz bi rada še kaj več izvedela v zvezi z beagli v Bergamu. Kje pa so dobili tisti, ki so hoteli na njih delati poskuse, toliko beaglov. Malo me skrbi v kakšnem stanju so tej kužki? A ni žalostno, da se to dogaja pa da se mi sploh ne zavedamo, da tudi mi uporabljamo kakšne izdelke, ki so bili testirani na živalih in tudi na begalih  Cry. Sem nekje prebrala, da je to dokaj dobro raziskana pasma, ker jih veliko uporabljajo tudi za poskuse. Sama bi tudi najraje odšla tja pa enega vzela domov, da bi čimprej imela tudi svojega beagla poleg tega pa bi naredila nekaj dobrega, ampak me zanima koliko je to kaj priporočljivo, da ne bi bilo z njim potem kaj narobe. Kaj pa vi pravite na to?

Pozdravčke vsem skupaj pa še kaj zanimivega napišite Cool!
Logiran
tomazicv
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 40

« Odgovor #580 : četrtek, 24.03.2005 : 21:28:21 »

Žal imajo Beagli kri, ki je po sestavi najbolj (kar se tiče psov seveda) podobna človeški in so najbrž zato zelo zaželjeni za poskuse. So pa tudi zelo vzdržljivi in najbrž tudi to šteje. Sicer pa so jih (mogoče pa jih še) uporabljali za poskuse tudi v naši Krki. Tisti ki so jim ušli  ;Dso se od ostalih (naših) razlikovali po tem, da so bili tetovirani v desnem ušesu namesto v levem, kot so sicer.

Ne morem pa si predstavljati da bi lahko jaz delal v taki službi, da bi moral delati poskuse na psih.

Barbara dej sporoči mejl, da ti pošljem kakšno sliko od zadnjič.

LP, Vanja
Logiran
jozica22
novinec
*

« Odgovor #581 : petek, 25.03.2005 : 02:36:07 »

Hoj!
Vanja jaz imam pa eno prošnjo! Ali bi mogoče katero od slikic z vašega sprehoda lahko objavil tudi tu v tem forumu - bi rada vidla beagle Smiley?
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem

« Odgovor #582 : petek, 25.03.2005 : 09:19:26 »

moj mail je barby_kattiva@yahoo.com. hvala!
mislim, da imajo pri krki se vedno nekaj beaglov. v italiji je tega se vec, pred kaksnim letom so v blizini modene razkrinkali enega "vzreditelja", ki je s tovornjakom prepeljeval beagle nekam, kjer so izvajali poskuse. zal ne vem, v kaksnem stanju so potem ti psicki. sigurno se po znacaju tezko primerjajo s tistimi, ki so odrascali v ljubecem okolju. tudi jaz bi jim pa zelo rada pomagala. bom prijateljico vprasala, ce ve kaj vec o teh psickih.
Logiran
eka
odvisnež
Sporočil: 611

« Odgovor #583 : petek, 25.03.2005 : 15:34:18 »

Pozdravljeni!
Beaglov ima Krka po Sloveniji nastanjenih kar veliko,videla sem jih kar nekaj,vsi so krvodajalci in zivijo v obupnih razmerah.Krka ima tudi svojo rodovno knjigo,psi pa so tetovirani v desnem usesu,z njimi upravljajo ljudje,ki so zame vse drugo kot ljubitelji psov,tu gre le za denar,ki je dostikrat krvav.
LP Neva
Logiran
jozica22
novinec
*

« Odgovor #584 : sobota, 26.03.2005 : 15:51:18 »

Res žalostno, da se take stvari dogajajo Cry! Kako bi človek pri takih stvareh sploh lahko ukrepal. Kaj to pomeni, da so krvodajalci? A, da jim vzamejo kri za poskuse ali kaj podobnega? Zakaj jim ne zagotovijo vsaj boljših razmer za bivanje! Ali ti ljudje res nimajo srca Undecided? Sama kaj takega nikoli ne bi mogla storiti, bi raje delala v mrtvašnici kot poskuse na beaglih in ostalih živalih.

Logiran
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 [39] 40 41 42 43 44 ... 197   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Beagle
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.