o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 01.11.2024 : 12:21:09
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
20
21
22
23
24
[
25
]
26
27
28
29
30
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 435537 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
Re:Beagle
«
Odgovor #360 :
torek, 12.10.2004 : 21:29:19 »
Mobubi!
Prebrala sem tvoje sporočilo,veliko je takih neučakancev.ki ne počakajo na pse pri preverjenih vzrediteljih,ti svojega bigija imej rada in srečna bosta oba.Lahko ti pa povem kako se ti psi pojavijo v Trstu in drugje pri "mafiji".Švercarji razno razni privlečejo cela legla v Portorož,na ulico,tam samo zamenjajo avto in grejo naprej,sem bila že navzoča(slučajno)takih svinjarij,tako,da vse več prekupčevalcev,če že ne naših,pa italijanskih(ki so še dražji)služi na račun naivnežev.
Kaj pravijo v pasji trgovini ne pomeni veliko,pomembna je stvarnost.
Veliko veselja s tvojim kužkom.
LP Neva
Logiran
Geia
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 83
«
Odgovor #361 :
sreda, 13.10.2004 : 11:18:37 »
Zdravo Biglaši,
Debata kar teče, fino. Končno se je vreme malo uredilo, tako, da nam ni treba Sene sprehajat po garažah
V dežju jo komaj prepričava, da mora lulat.
Zadnjič sem malo "jamrala", da še vedno lula v stanovanju. No, da vas veselo presenetim (upam, da ne prekmalu), naša punca nam pokaže, kdaj je čas za ven. Amapk prvi tak čas je ob 5.00 zjutraj. Madonca, sem že permanentno utrujena od tega jutranjega sprehajanja po stopnicah in pred blok!! Sicer pa sem opazila, da ne rabim več ure, ker se je Sena vrgla po očetu, tako, da se morava pač midva prilagotiti njenim uram. No, pa saj bomo zdržali. Bom raje vstajala ob 5.00 zjutraj, samo, da se navadi, da se vedno lula zunaj.
Glede sprehajanja - za enkrat je prav pridna in je lahko na odprtem vedno spuščena. Na vrvici jo imava v naselju, pa ne toliko zaradi avtomobilov, pač pa zaradi odvrženih kosti in druge svinjarije. Pa, saj poznate požeruščke bigle. V gozdu ali na travnikih je lahko vedno spuščena in ne gre daleč od naju. Mislm, da je bolje, da jo že sedaj navajava, pa bo potem manj težav, tako, kot pravi Vanja.
Včasih jo vzamem sabo na jahanje, vendar mora biti vedno nekdo zraven, da je z njo in jo lahko spusti v izpustu (ko ni konjev, seveda). Ko je prvič videla Tajgo (mlado kobilo moje inštruktorice), se je hotela kar igrat z njo. Tudi Tajga ni priznavala razlike v velikosti, saj je ravno tako nora kot Sena. Ampak je Sena kmalu ugotovila, da je konj za enkrat pač malo prevelik zanjo, tako, da se je raje umaknila v varno zavetje nog. Zadnjič pa je že pozabila na svoj strah in sedaj se že upa približati. Včasih celo malo izziva, češ "a se ne misliš igrat z mano", pa jo konji kar odignorirajo.
Vanja, pa še to. Mogoče se spomniš, da sem ti lani poslala en mail v katerem sem spraševala po Lani in kako sem bila navdušena nad njeno spletno stranjo. Takrat si mi povedal, da je Lana iz Brakade in to je odločilo, da sem poiskala Nevo. Mislim, da bi bilo res fino, če bi se kdaj srečali, saj sem vama takrat obljubila, da če dobim Lanino sestrico ali bratca, da vama jo pridem pokazat. Upam, da bo to kmalu.
Lep pozdrav vsem,
Geia
Logiran
mobubi
novinec
Sporočil: 43
«
Odgovor #362 :
sreda, 13.10.2004 : 19:24:25 »
Eka, saj sem se hecela tisto o trgovini, hočem reč da ne jemljem tistega za sveto
Je pa res kar praviš o prekupčevalcih. Potem ko sem se spustila v ta "projekt" sem se šele zavedala, da je bilo to zelooo riskantno, ampak očitno moja nepremišljenost tokrat ni bila kaznovana. Pravzaprav ni bila nepremišljenost ampak nevednost. Nikoli še nisem hotela pridet prav do določene pasme (od vedno imamo pse doma, ampak ponavadi jih je oče zrihtal ali pa smo imeli kake mešančke), pa še ne ravno tako pogoste pasme in sem pač uporabila to metodo.
Logiran
Hooch
novinec
Spol:
Sporočil: 33
«
Odgovor #363 :
sreda, 13.10.2004 : 20:52:29 »
Pozdravljeni ljubitelji beaglov,
Ker nas je vedno ve, bi bilo dobro, da se dobimo enkrat z našimi kužki. Kot kaže nas je kar nekaj z mladimi kužki iz Ljubljane, torej bi se lahko srečali en popoldan npr. v Tivoliju. Kaj pravite ostali na ta predlog?
Hooch
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 126
«
Odgovor #364 :
četrtek, 14.10.2004 : 07:46:02 »
Pozdravljeni!
Ker vidim, da je v SLO že kar velik lastnikov Beaglov, se vam tudi jaz oglašam. Imam beaglico Bibo staro 6 mesecev. Moram povedati, da se je zelo dobro prilagodila na to, da je čez teden sama 8 ur. Večje škode ne dela, razen kakšnega raztrganega WC papirja in obgriženih vogalov na mizi v dnevni sobi (ampak bomo dali popravit, ko jo bodo nehali zobi srbet). Tudi laja ne veliko, razen ko sliši kakšnega psa.
Hodiva pa tudi v pasjo šolo (malo šolo), kjer bi za hrano naredila vse. Spomladi pa bova šle tudi v nadaljevalni tečaj.
V glavnem, zelo sem vesela, da jo imam. Dolgi sprehodi so postali vsakdanja rutina in tako sem tudi jaz izgubila nekaj kilogramov. Čez vikend pa obvezno hodimo v gore.
Lep pozdrav vsem.
Jerneja
Logiran
mobubi
novinec
«
Odgovor #365 :
četrtek, 14.10.2004 : 13:29:24 »
Ma kolko dolgi so v povprečju vaši sprehodi med tednom? Sem dobila slabo vest, da z Bigijem premalo časa preživiva zunaj!
Midva med tednom delava približno eno uro dolge sprehode. Ma mislite, da je to premalo?
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #366 :
četrtek, 14.10.2004 : 13:35:38 »
Pozdrav!
Midve delava približno do dve uri dolge sprehode. Samo tako se zdivja, drugače imamo doma pravo fešto.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #367 :
četrtek, 14.10.2004 : 16:03:55 »
mi imamo zelo razlicno dolge sprehode, odvisno predvsem od vremena. vcasih naso malo tako zebe, da sama kar tece domov, takrat je pac ne gonim.
geia: kdaj pa gresta zvecer zadnjic na sprehod? ker nasa je tudi lulala ponoci (okoli treh, parkrat je tudi kakala), potem pa sem zadnji vecerni sprehod prestavila na kasneje in zdaj jo moram vcasih sama zbudit, da jo peljem ven. ceprav sava res veliko spi, zelo veliko.
vanja: tudi jaz bi z veseljem spoznala lano, je prava maskota brakade in bi me zelo veselilo, ce bi se kdaj dobili. ceprav vem, da ste pred kratkim dobili novega druzinskega clana in mogoce nimate casa, hehe! ali smem vprasat, kako se razumeta s pavlino? nasa katja je sicer malo starejsa, nimamo pa nobenih tezav.
drugace pa bi bilo fino, ce bi se pred razstavo kaj dobili v selci da malo povadimo. prijavnice pa se nisem dobila - kje bi jo lahko nasla? pri kaksnem kinoloskem drustvu?
Logiran
mobubi
novinec
«
Odgovor #368 :
četrtek, 14.10.2004 : 19:30:33 »
Meni se vsakih pet minut pojavi še kakšno vprašanje
Je možno beagelčka odvadit spat na postelji?
Imamo namreč eno težavo-moj fant si je tudi pripeljal psa - njemu najljubša pasma in ta sedaj mali kuža bo imel 60 kg. Že sedaj, ko je še mali, je na postelji v 4-ih strašna gneča?! Ne vem kaj bo čez kak mesec- bom js spala vkakšni škatli pri postelji naših g.kužkov?
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #369 :
petek, 15.10.2004 : 07:11:18 »
Svetujem ti, da raje odvadiš spat na postelji psa, ki si ga je pripeljal fant. Če je tvoja biglica navajena spat na postelji, jo boš veliko težje odvadila, kot pa mladega psa,ki je šele prišel. Pa še bolj praktično je, namreč 10 kg ali 60 kg na postelji je velika razlika.
Tudi jaz sem Bibo razvadila, da spi na postelji in se trudim, da bi jo odvadila. Čeprav v teh mrzlih dneh prav pride, da se ti nekaj toplega uleže na noge.
LP
Logiran
mobubi
novinec
«
Odgovor #370 :
petek, 15.10.2004 : 09:10:37 »
Ja, sej mene Bigi ne moti, ampak če pa novega psa ne pustimo gor, se mi pa ne zdi pravično oziroma se mi smili to malo, da ne bi smelo bit gor, g.Bigi pa ja.
Logiran
Hooch
novinec
Spol:
«
Odgovor #371 :
petek, 15.10.2004 : 12:13:43 »
Barbara,
Prijavnico za CAC Ljubljana 14.11. dobiš na spodnjem www naslovu, kjer si jo lahko natisneš. Prijave so do 27.10. 2004 . Mi smo našega Hoocha prijavili v razredu najmlajših.
Lep pozdrav
Hooch
http://www.slovenski-polarni.net/
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #372 :
sobota, 16.10.2004 : 10:00:16 »
hvala! samo se nekaj mi ni jasno - pise, da preverjajo cepljenje proti steklini in da mora od prvega cepljenja preteci vsaj en mesec. no, mi se nismo cepljeni proti steklini, ker pac se nimamo 4 mesece. ali se vseeno lahko prijaviva? prejsnji teden sva bili cepljeni tretjic proti kuznim boleznim, baje je pametno narediti malo premora pred cepljenjem proti steklini.
neva: ali mi tudi prijavljamo v razred najmlajsih? pa se eno vprasanje imam, ki ni povezano z razstavo. tezave so se zacele pred parimi dnevi; vsakic, ko ji dam vodo, je malo popije, ko pa se obrnem stran, zgrabi posodo, polije vso vodo in skledo odnese v posteljo. to je res motece, ne vem, kako naj ji dam vodo, da je ne bo polila. jezna sem, ker to dela namerno, ce sem na faksu, ko polije vodo, je potem dve uri brez in lize vodo s tal
ali ima kdo kaksen nasvet?
hvala in lep vikend vsem!
Logiran
Hooch
novinec
Spol:
«
Odgovor #373 :
sobota, 16.10.2004 : 11:01:19 »
Barbara,
Ti svojega kužka prijaviš v razred mladičev 4-6 mesecev (razred najmlajših je 6-9 mesecev), če je sedaj star 4 mesece. Proti steklini ga lahko cepiš tudi tik pred razstavo (tako smo mi Hoocha pred CAC Trbovlje, kjer je bil tudi star 5 mesecev), saj pri mladičih to tolerirajo.
Lep pozdrav
Hooch
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #374 :
sobota, 16.10.2004 : 11:34:33 »
sele zdaj sem pogledala prijavnico in videla, da je za mladicke posebna kategorija. no, zelo se ze veselim razstave in upam, da bo veliko lepih beaglov. medve pridno vadiva in se mi zdi, da kar lepo napredujeva. ce pa ima kdo nasvet glede polivanja vode, se toplo priporocam
lep vikend vsem - Barbara in Sava Sara
Logiran
Strani:
1
...
20
21
22
23
24
[
25