o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 07:09:24
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 6
| Tema:
Beagle
Strani:
1
...
139
140
141
142
143
[
144
]
145
146
147
148
149
...
197
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Beagle (Prebrano 440228 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
terry
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 122
Re: Beagle
«
Odgovor #2145 :
torek, 11.12.2007 : 14:18:55 »
kljub temu, da bi lahko Ben tekmoval v scrklanosti, pa hipohodner ni. Me je ravno ta vikend presenetil, ko smo stiskali rit - je brez besed "trpel", ko je bil pa še mladič, je pa cvilil kot da ga iz kože daješ.
Tud ko se kaj udari na sprehodu v tačko, jo malo drži v luft, ampak brez cviljenja.....
Drugače pa je imela moja sestra podobno rano pri svoji dogi....je imel rano par centimetrsko na blazinci, pa še blazno globoko. Z vztrajnim spiranjem z jodom in povijanjem tačke ko so bili zunaj, se je stvar lepo zacelila. Ziher pa ni prijetno. Je pa jasno, da ko pes začuti, da se smili lastniku, to izkoristi na celi črti.
Ferry, kako pa si je Ferry zlomil tačko ko je bil še majhen?
Lp
eva
Logiran
Ferry
rad pišem
Sporočil: 257
«
Odgovor #2146 :
torek, 11.12.2007 : 14:40:13 »
Ker smo se ob nakupu mladička dobro zavedali odgovornosti, sploh pa, kako hitro lahko pride do nesreče (npr. ravno eka nam je pojasnila, kako je enega njihovih beagelčkov - bikolorčka, zbil avto do smrti, ker se jim je kuža izmuznil), smo res vsi zelo skrbeli zanj in pazili na vsako malenkost, a očitno ne dosti dobro.
Samo kratek postanek pri Tomaževih starših, kužka je privezal zunaj k hiši, na kratko vrvico in ga dal na dekico in skočil za sekundo v hišo, pa je bilo že dovolj. Od Tomaža brat - znan po "previdni" vožnji in mnogih karambolih, mu je z avtom samo prtisnil nogico, naš Ferry pa je očitno kar ležal, kljub temu, da se mu je približeval avto ali pa je avto tako hitro pridrvel, da še reagirati ni mogel. Še danes ne vem točno, kako se je zgodilo. Hvalabogu, da ni zapeljal čez in potem našega Ferkota nebi bilo več. Ja, vse skupaj je bilo dovolj, da je imel zlomljeno stegnjenico in potem smo oddrveli k dr.Matkotu na operacijo (svetovala eka) in mu je res dobro pozdravil nogico - še vedno pa ima ploščico v nogici, ker je dr. Matko odsvetoval ponovno mučenje kužka z operacijo, da ploščico odstranimo.
In od tega dogodka naprej je največji razvajenec, kar jih poznam. Saj veš, občutek krivde, pa nedolžen obrazek, .... in zdaj smo tam kjer smo!
Lp
Logiran
Ribica
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 227
«
Odgovor #2147 :
torek, 11.12.2007 : 22:56:50 »
Luna je samo pri vetu drzala taco, kot da ji jo najmanj pol manjka, doma je pa veselo norela za zogico, na sprehodu je bila pa sploh kriza, ker bi ta pes kar norel in norel! Ce ne bi imela belih tac in se ji krvi ne bi videlo, se vedela ne bi, da se je urezala - sploh ni nic cvilila, norela je okrog s svojim Buddyjem in to je bilo to. Edino mucno je bilo obvezo dol dajat, ker ji je veterinar krasno z nekim belim trakom prilepil to na taco in jo je bolelo (pa ne mikropor)
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2148 :
sreda, 12.12.2007 : 08:41:47 »
Mislim, da tako obnašanje, kot ga ima naš Ferry, ni običajno za to pasmo, načeloma bi morali biti trpežni. Če se spomnim Ajšine psičke, ki si je zatrgala v hribih prstek-slednik in skoraj niso opazili.
Našega Ferrija pa smo mi naredili takega zmazančka, pomoje ravno zaradi tega zloma noge, ker smo se vsi vrteli okoli njega in on je znal to dobro izkoristiti.
Lp
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2149 :
sreda, 12.12.2007 : 08:43:35 »
Citat
ravno ta vikend presenetil, ko smo stiskali rit - je brez besed "trpel", ko je bil pa še mladič, je pa cvilil kot da ga iz kože daješ.
Terry, kaj ste mu pa delali?
Lp
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #2150 :
sreda, 12.12.2007 : 10:15:52 »
Šele po takih pripovedovanjih vidiš kako hitro se lahko zgodi nesreča čisto po nepotrebnem. Sploh pa pri malčkih.
Drugače pa ima ful polne analne žleze...prav presenetljivo, glede na to da ima blato ful trdo, ogromn sprehodov itd. In potem mu to doma sestra stisne, ki ima prakso, in še tik tak smo fertig. Zdaj smo stiskali po dobrem mescu in je imel čisto polne.
Enkrat mi je veterinarka rekla, da dajo neko zdravilo direkt noter v vrečke (z injekcijo), da umirijo vnetje in prehitro polnjenje vrečk....samo so mi vsi rekli, da je brez veze...
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2151 :
sreda, 12.12.2007 : 10:28:44 »
Super terry,
mi smo tudi to zadnjič naredili sami. Prijateljica mi je pokazala, kako preveriš, če so polne in kako jih stisneš, pa smo mu jih kar dobro očistili in moram priznati, da pri tem dejanju ni delal nobenih problemov.
. Tudi mi ga 90% hranimo z briketi, ki jim dodamo malenkost kuhane hrane, pa ima tudi trd drekec, pa so mu vseeno napolnile, tako kot vam???
Naleteli pa smo na drug problem, ta tekočina ima zelo specifičen, izredno močen vonj in našemu Nahidu se je potem zmešalo in se je do Ferrija obnašal kot do goneče psice, Ferry pa je bežal pred njim z repom med nogami
. Potem smo mu morali ritko umit, pa Nahida v drugo sobo zapret, da je pozabil na ljubezen.
Lp
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #2152 :
sreda, 12.12.2007 : 12:28:37 »
Jst res ne vem od kje ima lahko tako polne. Zdaj sva rekla, da bova naslednjič čez 3 tedne, da vidimo kolk bo....sploh pa ker je pri Benu čisto drugačne barve (res čisto rjava barva), kot pa pri nemških dogah pri sestri. Pa sestri je še najmanjši problem jih stisnit Benu....je prov vesela, ker pri dogah mora prav moč uporabit. Enkrat, ko smo šli cepit, mu je veterinarka še stisnila jih in mu jih je od znotraj....zanimivo...
Drugače pa imamo "stiskalni" dan in naprej je na vrsti Ben in potem še sestrine doge....in onedva planta po robčkih in bi naraje to pojedla. SAm v rit si pa ne lezejo, verjetno tudi zaradi tega, ker jih dobro obrišemo.
Logiran
Barbara Rozman
rad pišem
Spol:
Sporočil: 293
«
Odgovor #2153 :
sreda, 12.12.2007 : 12:41:07 »
Analke se tudi Xsari zelo hitro polnijo, ceprav je vecinoma brikete in se dovolj giba. Problem je predvsem v tem, da ne kaze nobenih znakov (se ne drsa po riti, grize, blato je trdo ...), zato je zelo tezko ugotoviti, da so polne. Tako da jih pac vsake toliko stisnemo.
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #2154 :
sreda, 12.12.2007 : 13:27:26 »
Ponavadi, če so res polne, jo lahko tudi zavohaš. Sam pri beaglih, kjer ta količina ni tako velika, ni nujno da oddajajo toliko vonja, da jih mi zavohamo.
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2155 :
sreda, 12.12.2007 : 14:51:49 »
Terry,
praviš, da je bil izcedek pri Benu, rjav, no, pri našem Ferriju je bil svetlo rumen. Analne žleze smo mu sedaj praznili prvič in še to samo zato, ker so se meni zdele polne, kuža sam ni kazal nobenih znakov, da bi imel polne.
Sem pa praznenje analnih žlez gledala pri ši-cuju, ki pa je imel že probleme s temi žlezami, in ravnotako je bil njegov izcedek rjav, rahlo gost in je blazno smrdel. Naš Ferry takega ni imel, pa tudi zaudarjal ni tako močno
.
Lp
Logiran
terry
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #2156 :
sreda, 12.12.2007 : 15:42:51 »
Ja sej naj bi bil izcedek svetel....bomo videli čez 3 tedne, ko bomo malo prej stiskali, če bo svetel.... Ker zadnjič ko smo stiskali je bilo že skrajni čas, saj je bilo poleg rjave tekočine še sfalkci. Baje da je naslednji stadij, da se pa celotna tekočina strdi, kar je potem mučno za psa, ker ga boli in še stisnit ni več tako enostavno.
Glede vonja pa jst Bena ne zavoham. tud pol k je stisnjem, smrdi od dog bolj....verjetno tudi zato ker je tistega količinsko več.
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2157 :
sreda, 12.12.2007 : 16:20:38 »
Ja potem je bilo pa pri Benu res že nujno.
No, tisti izcedek od ši-cuja je ogabno smrdel in če bi tako smrdel tudi od našega Ferrija, nevem, če bi mu jaz še to stiskala.
Pomoje je vse to odvisno od stopnje oz. kako blizu je kužek že do vnetja in ne od velikosti kužka, sicer pa bi to znali povedati strokovnjaki, kar mi seveda nismo
.
Lp
Logiran
eka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 611
«
Odgovor #2158 :
petek, 21.12.2007 : 08:46:55 »
Ferry!Pozdravlja te tvojih sedem E-jevčkov, v pričakovanju, da jih obiščeš.
Logiran
Ferry
rad pišem
«
Odgovor #2159 :
petek, 21.12.2007 : 17:40:04 »
Pridemo kmalu na obisk!
Naš Ferry je izredno ponosen na 7 malih junakov, sploh pa na ženo, ker se je tako dobro držala med kotenjem!
Ferry se že trudi in razmišlja o imenu na E, enega lepega za punčko je že našel, bo pa probal še za fanta, pa se bo potem žena odločila, katero ime ji je lepše.
Lp
Logiran
Strani:
1
...
139
140
141
142
143
[
144