mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 10.11.2024 : 00:55:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 169291 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
newfi
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 102

« Odgovor #210 : četrtek, 18.03.2004 : 21:21:43 »

Pozdravljeni!

Se opravičujem za moje nejavljanje, vendar verjemite mi, da je kar precej dela s temi kepami. No naše valentinke (rojene ravno na valentinovo) imajo zdaj že 5 tednov in temu primerno težo, skoraj 5 kg. Povem vam, da so enkratne vse so črne, razen parih, ki imajo na prsih belo liso. Imamo obilo užitka z njimi, seveda tudi veliko dela in že zdaj nam je hudo ob misli na njihov odhod. Za slikice kliknite tukaj.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #211 : četrtek, 18.03.2004 : 23:58:52 »

Slike bom pogledala enkrat, ko bom nekje na kablu... so malo prehude za mojo običajno telefonsko povezavo Tongue Roll Eyes Ampak tista ena, ki sem jo odprla, je kjuuut Grin

Kaj pa imena kepic? Smiley
Logiran
newfi
nekaj malega že vem

« Odgovor #212 : petek, 19.03.2004 : 08:29:08 »

Imena kepic so na črko B. In so kar zapletena npr.:
BESAME MUCHO
BLACK MAGIC
BILLIE JEAN
BLAZING STAR
BLUE MOON
BRIAR ROSE
BLACKBARRY

Meni se zdijo dobra.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*

« Odgovor #213 : ponedeljek, 19.04.2004 : 16:52:25 »

Zivjo,

da malo oživimo njufi temo:

ČESTITKE forumovki Newfi in našemu vzreditelju Otonu za zmago razstave CAC Grosuplje 2004  !    Cheesy Cheesy Cheesy

Zasluženi zmagovalec je prelep črni novofundlandec URSINUS VELUTUS VAYA CON DIOS, kuža slovenske vzreje.

Upam, da je nekaj k zmagi pripomoglo tudi burno navijanje ljubiteljev pasme, ki se že tradicionalno zberemo na vseh SLO razstavah !

Lp    Smiley

Hehe, flufi, nic ne bo z ozivljanjem njufi teme - te je Jana po hitrem postopku preselila pod temo CAC... (jaz pa dobila po mailu obvestilo o novem odgovoru v temi novofundlandec, vsa vesela hitim gledat, pa nič novega in meni nič jasno Huh Wink)
No sej ne recem mogoce bo Jana tudi mene preselila? Roll Eyes

Drugace pa cestitke tudi z nase strani! Cheesy
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.417

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #214 : ponedeljek, 19.04.2004 : 17:06:27 »

Jana ni nikogar nikamor selila. Flufi je sama pisala v temo o CAC Grosuplje.
Logiran

Lilit
rad prihajam sem
*

« Odgovor #215 : ponedeljek, 19.04.2004 : 17:27:23 »

Aja se opravicujem za obdolzitev po krivem.

Potem je verjetno flufi sama prestavljala post...
Logiran
Neri Carina
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #216 : ponedeljek, 19.04.2004 : 18:23:08 »

Lep pozdrav vsem pasjeljubcem, predvsem pa newfijev! Cheesy    
Šele danes sem odkrila vaše strani (internet doma imam le nekaj mesecev). Sem pa ponosna "lastnica" najlepše in najčudovitejše dvoletne črnuhinje na svetu.
Pa to vi najbolje veste! Čeprav so vsi psi lepi in srčkani; novofundlandci so nekaj posebnega. Wink
Logiran
flufi
rad pišem
Sporočil: 292

« Odgovor #217 : ponedeljek, 19.04.2004 : 18:45:28 »

Joj, Lilit, po vseh zbrkah na forumu še Jano po nedolžnem obdolžiš zaradi preselitve, hehe  Grin

Temo sem sama prestavila, ker se mi je zdelo, da bolj paše v temo o razstavi. V bistvu paše v obe temi..

Je bil pa črnuh tako krasen, da bi si zaslužil tudi kako slikco - bo Newfi kaj zrihtala.

Neri Carina,

dobrodošla med njufiči! A je kje kaka slikca, da še mi vidimo tvoje bitje ??

Lp, Manja
Logiran
Neri Carina
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #218 : ponedeljek, 19.04.2004 : 20:29:14 »

Ja, slik je veliko (najbolj slikana osebnost v naši družini), le da z navadnim fotoaparatom. Pri digitalnem sem ravno v fazi "povpraševanja". Bom pa poskusila kakšno skenirat če bo šlo  Shocked.
Vedno se rada važim z njo Grin

Je pa ena stvar, ki je ne pridem do konca. Mhm, kako naj razložim? Je popolnoma enakopraven član družine in želim ji le vse naj naj. Po eni stani ji želim, da bi bila vsaj enkrat mamica (bila bi čudovita, vem), po drugi strani pa se bojim, da se potem nebi mogla ločiti niti od ene srčkane kepice. Plus tega nekateri prisegajo na sterilizacijo (zaradi zdravstvenih razlogov), drugi pa jo odsvetujejo.
Prosim, pomagajte mi s svojimi izkušnjami in znanjem Huh  Huh

Flufi, hvala za dobrodošlico!
LP
Logiran
newfi
nekaj malega že vem

« Odgovor #219 : sreda, 21.04.2004 : 23:07:43 »

Manja hvala za čestitke in za navijanje, slikice so pa v galeriji mojpes.net.
Neri Carina pozdravljena med njufkoljubci. Kar se tiče ali naj bi bila pasja punca kdaj mamica ali ne, so mnenja res zelo deljena. No jaz imam trenutno devet čudovitih kepic in povem ti, da z njimi ni samo delo, ampak predvsem veliko, veliko zabave. To da jih je treba oddat je seveda hudo težko, pa vendar, ko pomisliš, da bodo zelo kmalu te male kepice presegle 50 kg in da bodo imele hudo veliko in hudo dolgo dlako, pa ti je misel na oddajo le teh mnogo lažja. To da mora biti psička vsaj enkrat mamica pa ne drži več, iz lastnih izkušenj ti povem, da je potem še hujše, kajti psička dobi občutek za materinstvo in želi imeti ponovno mladičke, in če ji tega ne omogočiš se velikokrat zgodi da je navidezno breja in dobi celo mleko, ter vzame igračko za mladička, kar pa seveda ni dobro. Kar se pa tiče sterilizacije sem pa jaz osebno zelo proti v nasprotju z veterinarji, kajti psi se v večini primerov zelo redijo (kar za njufija vsekakor ni priporočljivo), spremenijo pa tudi karakter (psi-kastrati definitivno imam lastno izkušnjo). Sicer pa če psička nima zdravstvenih težav (dednih bolezni-kolki naprimer) in ima rodovnik, nevem zakaj ne bi imela mladičkov, saj je v Sloveniji vse manj njufijev, povpraševanje po njih pa je kar veliko.

Ok ne bom več težila, sicer pa ne pišem velikokrat pa takrat bolj obilno.

lp, Marjana
Logiran
my0love
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #220 : nedelja, 09.05.2004 : 10:32:15 »

Ojla!!!

Mene pa zanima ali pasma novofundlandec dobro plava.In sicer zato ker sem v raznih knjigah prebrala da imajo novofundlandci res kožo za plavanje.Ali je to res?HuhHuhHuh?
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Sporočil: 2.127

Setri so carji!

« Odgovor #221 : nedelja, 09.05.2004 : 10:59:31 »

Zivjo, pozdravljena med nami. Tema o njuficih je odprta tukaj:

http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=152

Lepo prosim, da prej pogledas, ce je tema, ki te zanima, ze odprta. Ce je ni, odpres novo.

Oprostita za sitnarjenje, My0love in Jana. Pa lep dan, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
flufi
rad pišem
Sporočil: 292

« Odgovor #222 : ponedeljek, 10.05.2004 : 19:09:30 »

Pozdravljen my0love,

ja, novofundlandci v glavnem zelo radi in dobro plavajo, saj so delovna pasma, ki so jo načrtno med drugim vzredili tudi za reševanje ljudi iz vode.
Res imajo med prsti "plavalno kožico", ki pa ni nič drugega kot močneje izražena kožna guba.

Tako da njufiji res ne potrebujejo plavutk!  Cheesy
Logiran
Petra
odvisnež
Sporočil: 786

« Odgovor #223 : ponedeljek, 10.05.2004 : 19:59:37 »

Hihi jaz pa poznam novofundlanca, ki se izogiba vode na 1 km  Lips Sealed

Ja sej, so taki in drugačni  Cool
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*

« Odgovor #224 : ponedeljek, 10.05.2004 : 22:44:23 »

Hehe, pri nas nobena posebej ne mara vode, pa sta obe kao vodni psici Roll Eyes Wink Grin

Sicer se je ne izogibata, ampak Vona gre notri približno do trebuha, potem pa ven Roll Eyes Ajša si pa noče niti nog namočit (no, to je prišlo s starostjo, ampak tudi v mlajših letih ni nikoli rada plavala).

Izjeme potrjujejo pravilo Wink
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.