mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 08.11.2024 : 09:28:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Strani: 1 ... 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 ... 105   Dol
Natisni
Avtor Tema: novofundlandec - čvek  (Prebrano 168665 krat)
0 članov in 24 gostov pregleduje to temo.
Kast
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #1065 : sreda, 05.10.2005 : 16:30:31 »

Ponavadi, če se mladiček ful srbi in ima povrh vsega še vneto kožo ali prhljaj, bi jaz najprej pomislila na hrano, ker je lahko na kake snovi preobčutljiv. Menjala bi mu hrano, najverjetneje dietno proti alergijam in bi potem vidla, če bi se stanje izboljšalo. Če bi bilo v kratkem boljše, veš da je krivec hrana.
V primeru pa, da to ne pomaga, bi ga zdravila z antibiotiki (predvidevam da jih je dobil) + še drugo kar bi dal veterinar.

Žal pa je večina veterinarjev takšnih, da ti dajo en kup stvari le da pokasirajo čimveč.
Na srečo, pa so tudi izjeme, ki se jim ne gre le za zaslužek, ampak jih je zelo malo.

Lahko povem primer, da ko sem bila včeraj na kontroli po končanem zdravljenju zaradi vnetega ušesa, plačala skoraj 5.000 sit le zato da je psički pogledal v ušesni kanal (obe ušesi) pa kar smo se še pomenli. Res, da je vet. v Hrpeljah videl precej več (sem šla k drugemu) kot v Postojni, ampak se mi zdi malce pretirano.

Zato ti svetujem, da si tudi na forumu pod ZDRAVJE prebereš teme, da izveš sama kaj koristnega.
Logiran
DoY-ca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 59

« Odgovor #1066 : sreda, 05.10.2005 : 17:02:24 »

Ja Kast imaš prav-antibiotike je dobil!
Hrano smo mu že menjali (zaradi driske) vprašali vet. pa nam je priporočala (ne spomnem točno)vem samo da je bilo nekaj od eukanube!!
To da pa veterinarji pokasirajo preveč se pa strinjam(za zdravje buldoga smo plačali že več kot pa smo zanj dali Undecided)!!
Katerega veterinarja pa vi obiskujete?
lp,Urska
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #1067 : sreda, 05.10.2005 : 17:35:43 »

Najraje bi vozila v Lesce (najverjetneje v bodoče tudi bom), ker so vredni zaupanja, poleg tega je tam veterinar, ki se dobro spozna na njufke.
Razočarana sem nad vet. postajo v Postojni, ki še ušesnega kanala psa ne znajo dobro pogledat Angry (sem se včeraj prepričala, ko sem bila v Hrpeljah).

Dokler kuža nima kakega problema, niti ne veš kako prav pride dober in pošten veterinar, ki pa jih je pri nas izredno malo.

Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #1068 : sreda, 05.10.2005 : 19:17:51 »

Nuša, kako je s Šivo?

lp
Logiran
TSA
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 328

« Odgovor #1069 : sreda, 05.10.2005 : 19:19:58 »

mam eno vprašanje  ... a se landserji pa novofundlanci razstavljajo kot enaka pasma ?
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
Sporočil: 142

« Odgovor #1070 : sreda, 05.10.2005 : 19:22:05 »

ja, nuša povej kako je s Šivo.. že kaj bolje? Huh
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #1071 : sreda, 05.10.2005 : 19:28:59 »

mam eno vprašanje ... a se landserji pa novofundlanci razstavljajo kot enaka pasma ?

Oba sta v FCI 2, razstavljajo se pa ločeno (dve pasmi: landseer #novofundlandec)
Logiran
nuša
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #1072 : sreda, 05.10.2005 : 19:51:00 »

Pri Šivi ni prišlo (na veliko srečo) do nobenih (kar se tiče zunanjih znakov) poslabšanj. Še vedno je izredno živahna, vendar že veliko bolj ubogljiva. Na ultrazvok še nisva šle, ker moram jaz še zbrati malo poguma, da se pripravim na vse slabe novice Sad šle bova enkrat ta mesec, da bomo videli do katere stopnje se je sedaj vse to razvilo.
Imam pa eno vprašanje, kar se tiče odnosov do majhnih psov, Šiva je sicer do njih izredno previdna, vendar le do trenutka, dokler ne pride do igre, takrat se katerikoli majhen pes kar valja pod njenimi nogami. Sedaj me pa zanima ali kuža sam čez čas razvije ta pazljiv odnos do majhnih psov ali sem tu kje jaz pri vzgoji storila napako?
Moram pa povedati, da je vedno bila v stiku z majhnim kužam, ker imamo doma shih tzuja, vendar Šive med igro nikoli ni motilo, če je stopila nanj, kljub njegovemu renčanju in cviljenju.
Lep pozdrav vsem, Nuša
Logiran
Kast
rad pišem

« Odgovor #1073 : sreda, 05.10.2005 : 20:05:22 »

Če je Šiva še vedno živahna kot ponavadi, potem verjetno bolezen ne napreduje več tako hitro. Držimo pesti, da boš na ultrazvoku izvedela kako spodbudno besedo.

Kar se pa tiče pazljivosti do majhnih kužkov, mislim da so njufkoti  bolj nerodne narave in jih kaj dosti ne briga, če v igri podrejo majhnega psa, skačejo po njemu, se uležejo gor........ vsaj Soča je kljub 3,5 letom neverjetno otročja in igriva.

Dobra vzgoja pa verjetno omili to težavo, če ne pa na stara leta se itak umirijo....
Logiran
M|my
nekaj malega že vem

« Odgovor #1074 : sreda, 05.10.2005 : 20:37:17 »

ja nuša, tudi jaz ti želim da bi zvedela kaj dobrega! Smiley

Koliko dežja je kaj v vaših okolicah? pri nas na travniku, kjer se z Ambro sprehajava je taka "luža" da je Ambra danes celo plavala Shocked Potem sem jo pa komaj domov spravila, ko se skoz rinila v tisto vodo Grin

LP Maruša
Logiran
M|my
nekaj malega že vem

« Odgovor #1075 : nedelja, 09.10.2005 : 11:17:51 »

no včeraj ko je bila Ambra stara 5 mesecov, smo jo izmerili in stehtali in sicer ima: 55cm plečne višine in 30kg. kaj pa vajina junaka (Buca in Ari)?

LP
Logiran
DoY-ca
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #1076 : nedelja, 09.10.2005 : 13:04:25 »

Arijeve mere-57 cm plečne težak je pa 34 kg.
Sem ga včeraj poskusila na mizo dvignit pa mi nekako ni uspelo-očitno bo moral zdej sam lest! Cheesy Cool
M|my tudi mi smo imeli bližnje srečanje z lužo=>je poskušal vso vodo izkopati iz nje!Da ne omenjam kako umazan je bil!! Shocked
lp,Urska
Logiran
n3wfka
rad pišem
Sporočil: 343

« Odgovor #1077 : nedelja, 09.10.2005 : 14:41:58 »

Velikani, ti vaši njufki!  Cheesy

No, tole je pa produkt mojega prostega časa in igranja s programčki za animacije:

[attachment deleted by admin]
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #1078 : torek, 11.10.2005 : 12:04:15 »

O n3wfka, super animacija!!

No pri nas ima Vona po novem druzbo Roll Eyes in sicer mladega avstralcka... pa si zaenkrat nista ne vem kako blizu Undecided
Mali se je je najprej ful ustrasil, ker je velika in crna... zdaj se vzajemno pustita na miru, Vona itak, on ima pa verjetno "respekt" pred njo...

Vzrediteljica malega je sicer opozorila, da bo poskusal bit alfa, ceprav je se mladicek, tako da mogoce ju moti to Huh

Drugace pa upam, da se bosta pocasi spoprijateljila (saj je mali doma komaj 1 teden) in se celo kaj igrala... zaenkrat oba teceta za zogico, pa ce jo Vona dobi prva, jo prepusti malemu Kiss

Vasi njufki so pa res velikani!!! Ful lepo Cheesy
Logiran
katja
nekaj malega že vem
Sporočil: 131

« Odgovor #1079 : torek, 11.10.2005 : 12:52:09 »

Naša pa trenutno izgleda kot ena doga. Shocked Neke dolge noge, pa mali trup gor nataknjen. Brat me stalno zafrkava, da imam to mešanca, ne pa njufija. Undecided
Kilc imamo 32, plečne pa nismo merili.
Maruša mi moraš jutri pokazat, kje se to meri.
Logiran
Strani: 1 ... 67 68 69 70 71 [72] 73 74 75 76 77 ... 105   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: novofundlandec - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.