mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 29.06.2024 : 06:28:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 47   Dol
Natisni
Avtor Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj  (Prebrano 103217 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #330 : četrtek, 01.02.2007 : 13:00:02 »

Zdravo!Nina hvala za pohvale.ja oxy ima res full mehko dlako, ampak izpada ji pa vseno veliko.bi mogla vsak dan sesati pa se mi ne da ;)ja glede čiščenja zob- jih je dobro čistiti.jaz jih oxy ne ;(sem probala ene dvakrat pa sem odnehala. Samo pomoje si jih pes že malo čisti z briketi( ampak kvalitetnimi) in z temi umetnimi kostmi.vsaj tako sem jaz slišala. Oxy ima kar lepe zobe edino zadnje so že malo umazane.Ko bo malo starejša jo bom peljala k vet.,da ji ščistijo ta kamen ali kakor koli se že temu reče. Ja Nina za kremplje postrišti me pa res lako pokličeš in bom prišla k tebi in bom še jaz probala. Zadnjič sem eni sosedovi labradorki, ker so me prosili za pomoč.
lp,špela
Logiran
Nina Hari
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #331 : četrtek, 01.02.2007 : 13:27:10 »

Hvala ti. Upam, da pomoči ne bom rabila, ampak vseeno je dobro vedeti, na koga se lahko obrnem Smiley

In kje ti kopuješ hrano za Oxy?
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #332 : četrtek, 01.02.2007 : 15:39:20 »

Ja ni problema, če boš rabila samo pokliči. Jaz kupujem hrano za oxy v mr.petu v kranju, zato, ker ima zmeraj na zalogi.To je tam pri baby centru.Upam, da veš kje je to.Vse ostalo pa kujem v zoo hobiju( v mestu), ker ima vse malo bolj poceni kot drugje.Je pa brikete od Royal Canin- senisble. Ful jih ima rada pa je razlika, ko sem ji dajala kakšne druge brikete. Prej nikoli ni imela nevem kaj rada brikete sedaj jih pa skoraj obožuje.
lp,Špela
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #333 : četrtek, 01.02.2007 : 19:46:25 »

godrnja pa ne.kako pa to zgleda skogkatt?
lp,špela
Oxy - ga bom posnela enkrat, ker je res smešen ko godrnja, prav tisto mmmmm.... iz užitka Grin

Mike11 - Hranim ga z Eukanuba ali pa Royal Canin, oboje mu odgovarja, obožuje pa ribe Wink Sam pa vsi pravijo da imajo dalmatinci bolj mehko dlako od večine drugih kratkodlakih, in to celo brez kopanja.
Zobke mu čisti, škodi vsekakor ne. Zdaj je še mlad pa ima zato lepe zobe, seveda pa nimajo vsi težave s tem. Tako kot pri ljudeh imajo eni boljše drugi pa slabše zobe. Btw. isto velja za ušeske Wink Poglej par strani nazaj smo že nekaj pisali o zobnih pastah.

Zdaj pa še dve sveži slikici iz Majeve najljubše igre Wink "I've got your boot"  Roll Eyes


Logiran

Nina Hari
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #334 : petek, 02.02.2007 : 09:45:23 »

Evo, zdej dajem nove slikce gor. In sicer še od takrak, ko je bil pikolo bambino. Res je bil srček ko je bil majceni. Zdej je pa že prava marcina Smiley
Lih dons zjutri sva se lepo igrala. Se mi zdi, da odkar se dopisujem z vami, sem veliko bolj pozorna naj, kako se obnaša, kaj dela in kako izgleda.
Je pa res zanimivo, da ga po pikicah lahko takoj ločim od ostalih. Veliko ljudi me je vprašalo, če bi ga prepoznala med večjim številom dalmatincev. Jasno da bi. Sej je vsak drugače popikan.
oglejte si slikice moje pikice: http://mike11.moj-album.com/

lep dan vsem pikicam in pikotom
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #335 : četrtek, 08.02.2007 : 01:36:48 »

Nekaj slik moje oxy.

Oxy in Flika
http://www.moj-album.com/slike/605512/YaicPotKZhVoupuS.v.jpg


Poziram
http://www.moj-album.com/slike/605512/UysDXKA1MkSHohwT.v.jpg


Old school
http://www.moj-album.com/slike/605512/6U8bYlXxjwfS9Ll7.v.jpg



Še enkrat poziram
http://www.moj-album.com/slike/605512/99lDTN8j1EBkRrUo.v.jpg



Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #336 : torek, 13.02.2007 : 10:45:37 »

Živjo,
no, pa še ena dalamtinoljuba lastnica se tukaj javlja. Z njo pa še njena dalmatinka Luna.

Nisem še uspela prebrat vseh postov. Ampak sem zasledila nekaj zanimivih podobnosti z mojo na različnih stvareh.
Moja pasja družica je stara že polnih 8 in pol let in sva že marsikaj dale skozi. Vidim, da je prebolela večino teh "dalmatinskih" značilnosti.

Ena takih je ravno zobni kamen Sad. Z njim se boriva že kar od njenega 6. leta. Že dvakrat sem ga dala odstraniti. Zdaj vsaj nekajkrat na teden drgneva zobke z navadno ščetko in pasjo zobno pasto. Seveda ne traja dlje kot minuto in pol. Je pa nekaj. Govejih kosti sicer ne dobiva, ima pa kar nekaj umetnih (ki pa jih ne mara vseh!). Nora je na tiste tanajdražje zelene-vegi variante. Kar me je precej presenetilo. To kost pa brani na mrtvo. Niti mačke s ene smejo približat v tem času, ko ona to grizlja.
 
Oxy-tvoja Oxy je pa res ena srčica. Taka z velikimi kravžlji na glavi, ki pravijo, kje je kaj za "poštimat", nalajat al pa kr malo naskakat, če že ne za preganjat Tongue.

In Skogkatt, tvoj navihanc, ta pa je pravi postavni fant! In najbolj mi je všeč njegov moder uček Cheesy.

Malo bom še prebrala tele debate, pa še kaj povem iz naše zakladnice dalmatinskih zadev.  Cool

Moja Luna je ena taka nežna kužica Kiss, ki pa seveda obvlada lajanje in branjenje doma. Raje ne komentiram, kako sem navdušena, ko kdo pozvoni. Takrat tudi točno ve, da potrebuje nekaj časa, da človek pride do vrat in v tem času seveda pridno "nabija". To se je seveda vsidralo vame in, če je ni, vedno na zvonec skočim v zrak jaz!!!!!!! Tako, da lahko začnem samo še lajat, pa smo na istem. Dobro me je strenirala.  Huh

V glavnem, sva nerazdružljivi prijateljici in se potrudim, da je lahko vedno z mano, če se le da.
Zadnjič sem na Sv. Lovrencu na Pol.Gradem srečala "gospoda" dalmatinca, ki je imel že 12 let!!!! Cool Pa mu jih sploh ni bilo videt! Me je zelo zelo razveselilo Cheesy Cheesy, da so tako dolgo vitalni - seveda, če dosti migajo tudi v mladosti. Wink

Vsem skupaj en super pozdravček!
Polonak
Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #337 : torek, 13.02.2007 : 22:35:48 »

Dobrodošla na forumu Polona in psička Luna!!! Od oxy prijateljica( najboljša) Cheesy je tudi Luna( labradorka,..)Ja lepo bi blo če bi videli kakšne slikice od tvoje Lune! Me prov zanima kakšen zgleda dalmatinec, ko je že malo starejši(no s tem nemislim nič slabega,...) Wink Ja glede zobnega kamna pa nimaš kaj,..saj mene tudi vse to še čaka Sad zaenkrat je še vse vredu z njenimi zobki. Oxy pa najraje grize govejo kito (sj tud najbolj smrdi,...)in tiste bele kosti. In iz kje prihajata?
ja midve z Oxy sva tudi nerazdružljivi prijateljici in najraje jo imam na svetu Smiley in vso ljubezen mi vrača nazaj.res je cuker.Je pa full pridna( laja nič,..)edino v Šk.loki je šefica od vseh psoh, ki jih poznam.pa Luno rada naskakuje. Grin mal heca more bit. Ja nič fajn se imej pa Luno počohi v mojem imenu.
Lep pozdrav, Špela & Oxy
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #338 : sreda, 14.02.2007 : 12:19:35 »

Dober dan vsem pikicam!

...Baje ima ne lih zlo vneta, ampak bolj kot vneta ima zapackana ušaska. Ni mi jastno, ker mu jih redno čistim. Undecided Verjetno ne znam dobro. Kako mu jih pa ve umivate in kako pogosto?
Jst tu kar z osvežilnimi robčki - uni k so za dojenčkove ritke. sram
Tko da je dobil ene kaplice za uha in čez 10 dni imava pregled.
Upam da bo bolš.

Oxy ma pa res lepo odejico. Tud jst sm tako gledala - no podobno, sam mi mateiral ni bil všeč. Wink

JasmineBianca res lepa psička. Roll Eyes
Skogkatt a maš ti tud kakšne slikce. Nism jih še vidla.  Pa hvala za kompliment moji pikici. Je pa res, kor je Špela rekla, zelo miren in kr mau boječkast. Sej včasih mi je to še bol všeč, kokr da mi uide zarad živahnosti. Grin

Živjo, malo sem ujela tele probleme v zvezi z ušeski. Tudi pri nas je bilo tako v prvih letih, potem se je pa uneslo. Čim manj posegat v ušeska z raznimim preparati, pa četudi so za dojenčkovo ritko. Če jih ne prenese, potem res raje ne. Jst uporabljam kr navadne paprinate robčke. Pa je vredu. Verjetno se bo z leti čisto prenehalo.

No, taka bojčekasta je bila tudi Luna na začetku Smiley. Ko ap je dopolnila okoli 3 leta, pa je ugotovila, da to ni tako dobro Shocked... Zdaj ona prva nastopi - previdno, seveda, da pokaže, da ni jagod z njo za zobat. Tongue Ampak, ko pa bi šlo lahko zares ali pa je drugi kuža večji, pa uporabi naravno zaščito - to sem kr jaz - takrat se postavi lepo za moj hrbet in gleda, kaj bom jaz naredila. Ker grem jst mirno mimo, gre potem tudi ona. Tako, da .... počakaj še malo, pa bo kuža ravno pravi.  Wink.

Vsem en lep sončen pozdrav iz Ljubljane!
Lp polonak

Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #339 : četrtek, 15.02.2007 : 16:58:41 »

za popestritev ena smešna reklama od Budweiser  Grin

http://www.budweiser.com/budbowl2007/SelectMedia.aspx?c_id=4
Logiran

Nina Hari
novinec
*
Sporočil: 18


« Odgovor #340 : sreda, 21.02.2007 : 10:09:55 »

Ojla!

Evo mene nazaj....spet po dolgem času.
Z mojim pikotom imava spet redne obiske vetrianrja. Prejšnji teden sem se skeširala 120 € zanga. Problem: ušesa. Baje je imel celo tolk zabasane, da na noben način ni šlo vn in pol so mu dali narkozo in prepucali.
Pa je zdej to ok, pojevile so se mu pa res grde ranice v notranjosti uhlja.
Pa sm spet klicala dol k veterinarju, če je to možna reakcija kapljic,,,pa so rekli, da se, da se praska, ampak jst ga mam pod nadzorom cel dan, pa se ne praska.
Sploh ne vem več, kaj nardit.

Zdej mu ne dajem več kaplic - Otomax, in če ne bo druge bom šla kupt uno ovratnico, da se ne more praskat, čer je re slučajno to.....

Čist sm že slabe volje..........

Upam, da vsaj vi nimate podobnih problemov.

LP, Nina
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #341 : petek, 02.03.2007 : 19:02:00 »

kam ga pa vodiš? kakšno hrano mu daješ? In navsezadnje ali so tudi njegovi predniki imeli težave s kožo? To je žal kar pogost problem. Naš ima sedaj ne repu težave.
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #342 : petek, 02.03.2007 : 20:44:06 »

Prepričan sem da ste že kdaj napisali a se mi ne ljubi pregeldati vseh 23 strani o dalamtincu zato postavljam vprašanje znova:

kako se pridobi vzrejno dovoljenje za dalmatinca?

Hvala!
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #343 : sobota, 03.03.2007 : 10:21:21 »

Tako kot za vse druge pasme - z rodovnikom in pregledom vzrejne komisije. Kdaj, kako in kje potekajo pregledi pa se lahko pozanimaš na Kinološki zvezi Slovenije. Več na to temo pa boš sigurno našel v ustrezni rubriki.
Logiran

čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #344 : sobota, 03.03.2007 : 13:55:06 »

Jaz bi pa samo dodala da odgovoren vzreditelj bo še prej dal pregledat ušesa-če že niso in izločil iz vzreje gluhe pse-al a delno gluhe. Pa slikal kolke in komolce, ker so dost velika pasma in lahko pride tudi do tega.

Jaz konkretno BI neglede na vzrejni pravilnik slikala kolke, komolce, testirala sluh, preverla delovanje ledvic (pogost problem), če bi pes imel pogoste alergije ga ne bi uporabila v vzreji.

Glede lovskih preizkušenj pa zaenkrat premalo vem, da bi vedela katere preiskušnje so za goniče. Vsekakor bi jih naredila, če se je pes uporabljal kot lovec. PETIT veš morda ti kako naj bi gonil dalmatinec in kak naj bi to zgledlo?

A si na dalmije presedlal?
Logiran
Strani: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 47   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines