mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 12:30:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 ... 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 216651 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
manetka
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #1245 : ponedeljek, 13.06.2005 : 08:34:44 »

Citat
Manetka, misliš da bi lahko bila Odijeva mama Pamina sestra? Glede na to, da je bilo takrat najbrž še manj flatkov? Pa ko je ravno na "P"?

Marjetka naša Pama je bila vzrejena v Kranju pri gospe Eržen, na Jezerski cesti, imam njen rodovnik tako da lahko popoldan prepišem prednike, da bi lahko primerjali. Če seveda imaš Odijev rodovnik?
Možnost je, da sta bili sestri, ampak morava pa upoštevati, da so v tistih letih dajali imena še po abecedi in je tudi kakšno drugo leglo imelo v istem letu prav tako črko P.
Na žalost pa mi nismo bili Pamin prvi lastnik, da bi se mogoče spomnila imena sester in bratov iz istega legla Undecided

No moram pohvalit lepe slike Wink

Citat
Zanimivo, kako si ljudje izberejo sebi podobnega psa: suhi ljudje izberejo suhega psa  Ti dve slikici to samo potrjujeta     

Hehe Bina, tale je pa dobra Grin Grin Grin

Sedaj mi je šele jasno zakaj naša Pama ni bila vitka Grin podobna je hotela biti lastnikom Grin Hehe pa tudi hujšanje ji ni šlo od nog Wink

;)LP Manca
Logiran
nadja
odvisnež
Sporočil: 894

« Odgovor #1246 : ponedeljek, 13.06.2005 : 09:48:07 »

No zdaj sem si koncno pogledala vse slikice, ker imam doma res grozno pocasno povezavo...odlicne so!! Nadja pravi fotograf si - par res super fotk v akciji si posnela...madonca te bom zacela jemat sabo na razstave za osebnega fotografa Grin Cheesy Wink

Grin kamot Cheesy. Samo problem je, ker so ponavadi retrieverji drugi dan kot ovčarji... Če boš kdaj rabila kar reči Smiley

Super je skupinska fotka, škoda le da jih ni ostalo več.

lp
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #1247 : ponedeljek, 13.06.2005 : 12:25:12 »

Hehe Bina, tale je pa dobra Grin Grin Grin

Sedaj mi je šele jasno zakaj naša Pama ni bila vitka Grin podobna je hotela biti lastnikom Grin Hehe pa tudi hujšanje ji ni šlo od nog Wink
No, tvoje Pame nisem poznala, tako da se to ni nanašalo nate Wink

Imam pa še nekaj dokazov (moje pasme) Wink
http://www.bernhardiner.biz/assets/images/AbschiedEddykl.jpg
http://www.bernhardiner.biz/assets/images/Ernakl.jpg
http://www.bernhardiner.biz/assets/images/AbschiedDragonkl.jpg
http://www.bernhardiner.biz/assets/images/AbschiedDennis-kl.jpg

Dovolj Cheesy Wink Grin Grin Grin Grin Grin

Lp Jana
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #1248 : ponedeljek, 13.06.2005 : 12:32:48 »

Moramo ponovit...na lastno pest, kaj pravite? Flatovski piknik...

Ja, smo za!  Cheesy Lahko bi ga imeli ob kakšni vodi, da bo res veselo...  Grin

P.S. Saj res! A vas nič ne skrbi za Skywalkerja? Ziher so ga ugrabili, če ne po mojem ne bi zamudil sobotnega dogodka.  Wink Grin

Marjetka naša Pama je bila vzrejena v Kranju pri gospe Eržen, na Jezerski cesti, imam njen rodovnik tako da lahko popoldan prepišem prednike, da bi lahko primerjali. Če seveda imaš Odijev rodovnik?

Nimam ga.  sram Kako pa si ti dobila Paminega? Je to kompliciran in drag postopek?  Roll Eyes Mi ga namreč niti ne potrebujemo, samo "firbec" me matra.  Grin Zna pa biti Odi res Pamin nečak... Se mi zdita obe imeni (Pama, Pola) zelo izvirni, kot bi se jih spomnil isti človek. Smiley
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #1249 : ponedeljek, 13.06.2005 : 13:02:06 »

P.S. Saj res! A vas nič ne skrbi za Skywalkerja? Ziher so ga ugrabili, če ne po mojem ne bi zamudil sobotnega dogodka.  Wink Grin

Ma a ves da sem ravno premisljevala....le kaj se mu je zgodilo da ga ni bilo... Huh

Marjetka: V bistvu ni tako drag postopek - no kakor vzames, glede na to da pravis da ga ne rabis. Mislim da je duplikat okrog 7-8000.
Logiran
flatka
odvisnež
Sporočil: 597

« Odgovor #1250 : ponedeljek, 13.06.2005 : 13:58:15 »

O kako ste pridni na temi!  Grin
Midve sva bili na malo daljšem dopoldanskem sprehodu, sedaj sva si rekli, da je konec zimskega lenarjenja in zopet rabi malo več gibanja.  Cheesy  Grin

Super slike! Ali si bom lahko kakšno dala tudi v svoj album?

Citat
Sotka je prav lepa damica!! Je bila precej potrpezljiv model  Prav zlata je!
O hvala. Čeprav mislim, da ni bil prav njen dan, je bila bolj zadržana.
Zelo bi bila vesela, če bi kaj takega ponovili. Kakšno srečanje... Mogoče celo ne bi bila slaba Marjetkina ideja nekje ob vodi, čeprav bi potem Šota samo čepela v vodi in strmela vanjo.  Grin
Citat
Super je skupinska fotka, škoda le da jih ni ostalo več.
Ravno zato bi bilo potrebno ponoviti, da izpopolnimo sliko!!!  Grin
Citat
Tisto, da bi mu odstrigla une šope dlak, ki jih ima na tacah med prsti, bom pa bolj težko uveljavila. Moj fant se namreč temu na vse pretege upira, češ da mu tiste dlake služijo kot plavutke za plavanje. A je kaj na tem?
Smiley Ne to ni na tem. Psu pomaga pri plavanju plavalna kožica med prsti in ne dlaka.  Grin

Skywalker se je pa res nekje izgubil, še tukaj se nič ne javi.  Huh

hehe bina  Grin!!!
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1251 : ponedeljek, 13.06.2005 : 14:16:09 »

Citat
No, tvoje Pame nisem poznala, tako da se to ni nanašalo nate

Hehe Bina ni bilo tako hudo mišljeno, res pa je da bi ona lahko izstopala v tej pasmi, ker je bila kar okrogla Wink

Citat
Kako pa si ti dobila Paminega? Je to kompliciran in drag postopek? 

Veš jaz imam original rodovnik, ker mi ga je prinesla hči prvih lastnikov, ko so skesano ugotovili, da ja njihova Pama preživela njihovo namero in pristala pri nas. Kar nekaj časa nismo vedeli niti njenega imena, zato smo sploh ugotovili, da ji je ime Pama...
Možno, da sta bili resnično sestri?
če te resnično toliko zanima rodovnik, pa zaprosi zanj, boš vsaj točno vedela s kom še si v žlahti Grin Grin Grin

LP
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #1252 : ponedeljek, 13.06.2005 : 15:11:34 »

Citat

Grin Grin Grin Grin Wink

Citat
Moramo ponovit...na lastno pest, kaj pravite? Flatovski piknik...

Ja to bi bilo pa res super!
Pa kje tako, da bi bili psi lahko spuščeni, kajti na tem pikniku sem Zaro spustila samo toliko, da se je malo zdivjala, ker so ji kaj kmalu začele po glavi rojiti lumparije (neko punčko je skoraj podrla na tla, ker je bila tako navdušena nad hrano, ki jo je imela punčka v roki Undecided Lips Sealed Roll Eyes).
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #1253 : ponedeljek, 13.06.2005 : 15:20:48 »

Super skupinska slika Cheesy, škoda da ni zraven še Nare. Če bi bila, bi bila slika bolj dinamična Grin Grin.

Pa še ena lahka uganka Wink:

http://anana.moj-album.com/slike/444115/k4EJModM1OHo7xV_.jpg

Zakaj v taki pozi Roll Eyes?

lp ana

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #1254 : ponedeljek, 13.06.2005 : 15:34:26 »

Citat
P.S. Saj res! A vas nič ne skrbi za Skywalkerja? Ziher so ga ugrabili, če ne po mojem ne bi zamudil sobotnega dogodka.   

Grin Grin Grin Grin Grin

Dej nehite me še vi zafrkavat! Angry
So me že doma cel petek,pa soboto:ja,a ne greš v Lj?Zakaj pa ne greš?Ej,a ne boš šel?Pa dej no,zakaj pa ne greš?

Pa dobro so vedeli,da sem imel nočnega in da nisem mogel it. Tongue

Sem pa z toliko večjim veseljem slikce pogledal!

LP Zoran
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #1255 : ponedeljek, 13.06.2005 : 20:55:12 »

Skywalker, lepo, da si še v celem kosu - so se nam vrteli že najhujši možni scenariji...  Wink Grin Grin Grin

Zakaj v taki pozi Roll Eyes?

Ker prihaja hrana? Roll Eyes

Mary: sem na Zarini spletni strani v rodovniku videla tega Jona, samo se bolj slabo vidi... se ne da slikice povečat.  Sad Imaš mogoče še kje kakšno, da še njega spoznamo?  Cheesy
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #1256 : ponedeljek, 13.06.2005 : 21:02:42 »

Citat
Mary: sem na Zarini spletni strani v rodovniku videla tega Jona, samo se bolj slabo vidi... se ne da slikice povečat.   Imaš mogoče še kje kakšno, da še njega spoznamo? 

Imam samo dve Jonovi slikici, ki sta na strani... pa še te dve sta zelo slabi. Obljubim pa, da ga bom slikala, ko ga naslednjič vidim Wink Mogoče ima pa Retrieverka kakšno njegovo sliko? Roll Eyes
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #1257 : ponedeljek, 13.06.2005 : 21:03:24 »

Citat
Skywalker, lepo, da si še v celem kosu

Grin Grin Grin Grin

Sem,sem,in to v veliiiikem kosu! Cheesy

Sicer pa,ko sem gledal slikice,se mi čedalje bolj poraja dvom o meni in flatu-namreč bi moral glede na slike prej drastično skrčit svoj obseg. Grin Cheesy Grin

LP Zoran
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #1258 : ponedeljek, 13.06.2005 : 21:25:47 »

mary: imam Jonove slike, celo poslala sem ti jih takrat ko smo sli skupaj na obisk Roll Eyes Wink trenutno nimam casa za uploadat slike na net - oz. kar pride s tem-jih obdelovat. Tako da bo treba pocakat na te s piknika, pa na moje za na mojo spletno stran (ze dolgo obljubljene), pa potem se Jonove... Wink zal...

Ah Skywalker..mogoce bo pa ravno flat s svojo energijo pripomogel k krcenju Grin Cheesy Madonca, ko berem tole smo kar malo nesramni bi rekla... Huh Roll Eyes
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #1259 : ponedeljek, 13.06.2005 : 22:25:37 »

Ker prihaja hrana? Roll Eyes

Ne, čisto je znorela, ker se je hotela igrati z muckom Wink.
http://anana.moj-album.com/slike/444115/Px8AsbmSqh7srLNi.jpg

lp ana
Logiran
Strani: 1 ... 79 80 81 82 83 [84] 85 86 87 88 89 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.