mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 08:51:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 155   Dol
Natisni
Avtor Tema: Flat Coated Retriever  (Prebrano 216511 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
flatka
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 597

« Odgovor #1005 : četrtek, 26.05.2005 : 22:29:49 »

Ja, verjetno je res to razlog (skrivanje), da se pes bolj drži lastnika.
Tudi jaz sem se veliko skrivala s Šoto po Ljubljanske gradu  Tongue. Tam imaš vse, gozd, grmovja, drevesa, ovinke, jame, hribe,... tako, da se ji komot lahko skriješ. Vendar sem bila previdna, da ni šla predaleč od mene- vsake toliko časa sem se ji oglasila, da sem ji nakazala smer. Prav dobro ji gre od tačk. In tudi ona se nas povsod drži in le s težka zdrži sama, ko nas gleda v daljavi.

Še danes se skrivava po hiši, vendar je pogruntala že veliko skrivalnic- tako, da najprej preveri vse skrivalnice in me hitro najde  Roll Eyes  Grin!
Ima pa tudi izredno dober smrček. Vaja je bila s skrivanjem predmetov. Te vse zvoha  Cheesy. Drugače pa pozimi potisne smrček v vsako špranjo snega, čez leto pa v vsako mišjo luknjo. Zato ima na večini slik- že kot majhna- umazan smrček od zemlje.  Grin

lp
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540

« Odgovor #1006 : petek, 27.05.2005 : 15:52:08 »

Cheesy Cheesy Cheesy
Z Odkijem sva bila dopoldne v Iškem vintgarju. Bi morali videti to srečo, ko je po tolikem času spet lahko čofotal. Še zdaj je ves vesel, kot radio.  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
flatka
odvisnež

« Odgovor #1007 : petek, 27.05.2005 : 18:20:26 »

Pri nas se je tudi začelo veselje z vodo.  Grin  Tudi Šota je danes čofotala po vodi in že lovila ribice  Roll Eyes.
Res kakšno veselje narediš flatu, če mu pustiš v vodo  Cheesy!

Sedaj pa greva mogoče v Tivoli, bom še videla kam naju bo zaneslo.
Če bo kdo kje tam okoli se mogoče srečamo  Tongue.
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #1008 : petek, 27.05.2005 : 18:38:41 »

Naša Nara pa še ni plavala, me zanima kako bo na morju Roll Eyes Cheesy Cheesy Wink.

MinE: Joj, na žalost me ne bo nič zaneslo tja naokoli Sad.

Ah, zdej sem se neki spomnla, ka že dolg časa hočem uprašat Smiley: Nara ma na jeziku eno zelenkasto črno piko. A je to kej na tem Huh Huh?

lp ana
Logiran
flatka
odvisnež

« Odgovor #1009 : petek, 27.05.2005 : 18:41:36 »

Nekaj me še zanima! (Če kje že piše me prosim usmerite. Hvala)

Ljudje govorijo Flat Coated Retrieverju; gladkodlaki prinašalec. Vendar v rodovniku piše dolgodlaki prinašalec/ Flat Coated Retriever. In če pogledam v slovar pod flat najdem; ravno, plosko; dolg, širok,... Torej dobesedni prevod bi bil res dolgodlaki.

Kako se potem pravilno slovensko reče flatu?  Tongue
Logiran
flatka
odvisnež

« Odgovor #1010 : petek, 27.05.2005 : 18:53:41 »

anana ali ima to lisast jezik, ali je kakšna bulca,...?

Drugače ni nič narobe, če ima kakor liso, vendar ne vem kako zgleda. Vendar, če se ti zdi sumliva pika, povprašaj veterinarja.
Večina psov ima lise, nekateri samo na dlesni in ustnici, drugi pa tudi na jeziku.
Malo opazuj piko, če se bo kaj večala, spreminjala barvo,... Če ne bo večjih sprememb mislim, da ni potrebe po paniki.
Logiran
anana
nekaj malega že vem

« Odgovor #1011 : petek, 27.05.2005 : 19:20:36 »

Pri nas pa ne piše dolgodlaki prinašalec v rodovniku Tongue. Verjetno so to pisali še včasih Roll Eyes. Flat po angl. pomeni ravnina; gladko (kako?) pa se reče flatly Smiley.

Nara ma na jeziku samo piko, mislim, da se nič ni (še) povečala Smiley.

zdaj pa gremo na Urha.... še kdo hodi tja?

lp ana
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1012 : petek, 27.05.2005 : 21:05:57 »

Mine res starejšim flatom v rodovnikih piše dolgodlaki prinašalec, tudi jaz sem že prišla do te ugotovitve Huh
Ker je napi Pami pisalo enako Wink

Mislim pa da je do tega prišlo zaradi neposrečenega prevoda Huh Mogoče se niso tudi niso mogli poenotiti Undecided

V literaturi opažam že kar dolgo uporabljajo sedaj izraz gladkodlaki prinašalec, mislim pa da do sprememb v rodovnikih ni prišlo tako hitro Huh

Tako, da tudi mene zanima koliko časa v rodovnike pišejo gladkodlaki prinašalec.

Retriverka pa to zagotovo vse ve Wink  Pa bo gotovo tudi ona povedala Smiley

Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #1013 : petek, 27.05.2005 : 22:17:29 »

No torej: pravilno je gladkodlaki prinašalec po slovensko oz. ravnodlaki retriever po hrvasko! Bidstvo je v ravni gladki dlaki in ne dolgi dlaki. V slovenskih rodovnikih je vrsto let pisalo dolgodlaki a sem ob vlogi za svoje rodovnike za svoje leglo prav izrecno prosila da to popravijo ker je za organizacijo kot je KZS kar malo 'sramotno' da ne ve kako se pasma imenuje... torej od zdaj naprej upam da bo stimalo! Wink

Kar se tice pike/lise na jeziku. Nic hudega...verjetno je temna/crna lisa. Rona jo ima tudi - tak pigment pac, se pojavlja. Cow cow pa ima cel jezik temno moder...
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #1014 : sobota, 28.05.2005 : 08:41:28 »

Tudi Zara ima v rodovniku že napisano gladkodlaki prinašalec Smiley Mislim, da je o tem na forumu debata enkrat potekala Roll Eyes

Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #1015 : sobota, 28.05.2005 : 09:47:07 »

Ja ko sem vlagala vlogo za Ronin sampionat Wink Roll Eyes Je bila ista fora... Cheesy Eh glavno da je flatko flatko...
Logiran
anana
nekaj malega že vem

« Odgovor #1016 : sobota, 28.05.2005 : 09:54:48 »

Mene zanima, če bo kdo dons pršu na obletnico KD Krima Roll Eyes. Mi mogoče pridemo okoli 14:00 malo pogledat Cheesy.

lp ana
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #1017 : sobota, 28.05.2005 : 11:41:16 »

Mene zanima, če bo kdo dons pršu na obletnico KD Krima. Mi mogoče pridemo okoli 14:00 malo pogledat.

Ja, če bi se tale "mogoče" spremenil v "zagotovo", bi lahko prišla tudi midva z Odijem. Wink Teči sicer še ne bi mogel dosti, se pa zna igrati tudi na mestu. Z mladicki se je sposoben ure in ure valjati.  Grin:D
Logiran
retrieverka
odvisnež

« Odgovor #1018 : sobota, 28.05.2005 : 12:28:52 »

Ja tudi mi pridemo, ampak nekoliko kasneje...okrog 3h - 4h...Marjetka pridita!! Wink Kiss Upam da bodo moji tamalcki pocakali da vidijo mamico!!! Kiss
Logiran
Marjetka
odvisnež

« Odgovor #1019 : sobota, 28.05.2005 : 12:36:06 »

No, meni tudi zaradi kosila ustreza mičkeno pozneje... Se oglasiva po 15h. Cheesy Upam, da se ne motim, in da gre to za tisto društvo v Sneberjih? Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 ... 63 64 65 66 67 [68] 69 70 71 72 73 ... 155   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Flat Coated Retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.