o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
petek, 29.11.2024 : 01:52:43
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 8
| Tema:
Flat Coated Retriever
Strani:
1
...
54
55
56
57
58
[
59
]
60
61
62
63
64
...
155
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Flat Coated Retriever (Prebrano 216146 krat)
0 članov in 19 gostov pregleduje to temo.
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 157
Re: Flat Coated Retriever
«
Odgovor #870 :
petek, 13.05.2005 : 10:10:04 »
Hja, naše izkusnje z žretjem so podobne- s tem da je Azor naravnost oboževal drekce...
Tisto primi/ spusti smo ga mi že naučili- vsako stvar ti prinese, če mu rečeš in tudi spusti, sploh če zato potem dobi kakšen priboljšek (izjema je žogica- tiste še za skledo hrane ne bi menjal, ampak na njo ga je Dejvi namerno tako norega naredil
). Seveda pa pri drekcih to ni uspešno, ker ko ga najde in če smo bili dovolj daleč, da ga naš "fuj" ni ganil, ga je z največjo ihto na hitro požrl. Se strinjam z retrieverko, da je to problem, še posebej pri zastrupljeni hrani, ampak midva sva ga učila na ta način, da je na povelje fuj vsako stvar, ki jo je na sprehodu hotel prijeti, moral spustiti (in bil zato pohvaljen, pa četudi je bila tisto samo palica). Če ni bilo nič škodljivega, je potem lahko ponovno pobral, ko si mu rekel, če je bilo kaj drugega, pa pač ne (takrat pač dobi še en keks
). Je pa res, da se ta "fuj" nikakor ne obnese zmeraj niti sedaj (čeprav se zelo redko zgodi), kadar zavoha drek in sva dovolj daleč, da mu tisti fuj pač ne zaleže ... Ampak to se zgodi zelo redko, pa še takrat včasih vseeno uboga.
Glede zajedalcev- se popolnoma pridružujem Retrieverki...
Azor tudi spi v najbolj nemogočih položajih, čeprav tako kot Spy na tisti sliki pa še ni...
Je pa smešen včasih, ko leži na boku in si eno sprednjo tačko zavije okoli druge- zgleda kot kakšna fina speča gospodična
Mah, saj pravim, s flatom ti ni nikoli dolgčas...
Logiran
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540
«
Odgovor #871 :
petek, 13.05.2005 : 12:51:25 »
Kaj tako pogosto, 3-4-krat letno je treba odpravljat gliste? Tudi če ni znamenj, da jih ima? Mi dobimo tiste tablete samo ob cepljenju, pa nam še nikoli veterinar ni svetoval, da naj jih damo večkrat.
Drugače se mi pa zdi, da bi znala biti retriverkina tehnika odvajanja od žretja svinjarije res učinkovita. Odi je namreč na prijazno besedo že od malih nog 100-odstotno ubogal. Sami mi nikoli ne bi padlo na pamet, da ga lahko ukaniš s pretvarjanjem, da se veseliš crkovine in ga tako zvabiš. Sploh ne vem, če bi znala to prepričljivo odigrat, se mi preveč gnusi.
No, bom poskusila, če bo še kdaj priložnost....
Naš tudi zna primi/spusti, tako kot Azor z eno samo izjemo in to je nogometna žoga. Ta je namenjena le igri, zato mu v zvezi z njo nič ne ukazujemo. In tudi pri našem v zvezi z drekci ukaz "spusti" oziroma "fuj" marsikdaj ni prišel v poštev, ker mu nismo uspeli niti rečt, ko ga je že snedel.
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #872 :
petek, 13.05.2005 : 12:57:15 »
Citat: Marjetka , petek, 13.05.2005 : 12:51:25
Kaj tako pogosto, 3-4-krat letno je treba odpravljat gliste? Tudi če ni znamenj, da jih ima? Mi dobimo tiste tablete samo ob cepljenju, pa nam še nikoli veterinar ni svetoval, da naj jih damo večkrat.
Ja, na navadilih za Pratel piše, naj bi psu dajali tablete 3-4x na leto. Jaz sem mladičkom dajala 4x na leto (ker pač žrejo vsako svinjarijo, ki jo najdejo), odraslemu pa ponavadi damo 3x na leto (2x ob cepljenju in enkrat še vmes).
Lp Jana
Logiran
retrieverka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 734
«
Odgovor #873 :
petek, 13.05.2005 : 13:34:12 »
Citat: Marjetka , petek, 13.05.2005 : 12:51:25
Drugače se mi pa zdi, da bi znala biti retriverkina tehnika odvajanja od žretja svinjarije res učinkovita. Odi je namreč na prijazno besedo že od malih nog 100-odstotno ubogal. Sami mi nikoli ne bi padlo na pamet, da ga lahko ukaniš s pretvarjanjem, da se veseliš crkovine in ga tako zvabiš. Sploh ne vem, če bi znala to prepričljivo odigrat, se mi preveč gnusi.
No, bom poskusila, če bo še kdaj priložnost....
Ne saj se ne pretvarjas, pa potem ko pride spet vleces iz gobca - psov ne prinasajte okoli! Bistvo je da mu 'plena' ne 'kradete'. Pohvalite to da je prisel k vam (s plenom) pa spusti, pa zamenjava za nujno boljso stvar. Potem pa malo zamotit da se ne vrne po tisto svinjarijo - se mi je dogajalo da je sel prvi del super ko je pa dobila 'nagradico' se je vrnila po tisto packarijo nazaj. Kar se tice 'fuj', dela ce ga pes uposteva 100%, sicer pa psi kmalu ugotovijo da ste dalec in mu ne morete nic in tam ne deluje 'fuj' ...zal je to grozno pogosto. Vedno se bolj splaca psa poklicat z dobro motivacijo (morda igracka - Rona pri zogici pozabi na se tko slastno zadevo na tleh) pa da se ga poklice k sebi. Meni se zdi da ce fuj pac je prime in ne deluje se pac poskusi z 100% odpoklicom! Najhujse je pa da ga klicete in ko pride rovarite po gobcu in vlecete iz gobca njegov plen, niti ne bo vec prihajal, niti prinasal stvari, pa se bezal pred vami s plenom...ampak to je najlazje naredit z mladim psom, ko ima pes enkrat nauceno da mora bezat ce ne mu boste vzeli je to tezje odpravit in si pridobit nazaj to zaupanje...
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #874 :
petek, 13.05.2005 : 13:45:27 »
To, kar je retrieverka napisala vsekakor drži, če gre za kakšno mrhovino ali pa stvar, ki jo lahko prinese- recimo kost ali kaj podobnega... Ne pa pri dreku ali kakšni drugi tekoči, mehki stvari- za tisto je pa še najbolje, če te uboga na "fuj" komando, ker prinesti ti tega itak ne more- lahko samo poje ali pa ne...
Uf sem se namučila sedaj, da sem končno Azorjevo slikico v svoj profil dala
Ampak bom morala kakšno boljšo naredit ali pa se Adobe Fotoshop bolje naučit uporabljat...
Logiran
Marjetka
odvisnež
«
Odgovor #875 :
petek, 13.05.2005 : 14:14:49 »
Retriverka, ne razumemo se... Odi ne beži. Kadar kaj takšnega prenosljivega zagrabi (pa nam to ni všeč), ga lahko 100-odstotno odpokličemo. Ko pride do nas, mu rečemo rečemo "ne", pa da je "fuj" in naj "spusti". In to tudi zagotovo stori. Problem je bil vedno (tako kot je opisala Kobra) tista svinjarija, ki jo je možno takoj, ko jo najdeš pogoltniti. Odpoklic je tudi v tem primeru 100-odstoten, samo pes pa po poti že pogoltne. In si mi dala super idejo, da bi morda, če bi v tistem trenutku, ko ugotoviš kaj namerava, začel s hiper navdušenjem v stilu "Ja kaj si pa našel! Jupi! Super!", da bi ga mogoče s takim veselim presenečenjem razigral, usmeril pozornost na sebe in pretental, da bi pozabil pojesti svinjarijo.
Kobra: Azorjeva slikica iz profila je prav osvežujoča. Imaš še kakšne?
Logiran
nadja
odvisnež
Spol:
Sporočil: 894
«
Odgovor #876 :
petek, 13.05.2005 : 14:56:34 »
Marjetka, nekatere slikce od Azorja lahko vidiš tukaj:
http://zlender.hn.org/gallery/album05
lp
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 214
«
Odgovor #877 :
petek, 13.05.2005 : 15:09:36 »
Ja super slikce Azorja
!!
Res je fotogeničen
!!
Logiran
flatka
odvisnež
Spol:
Sporočil: 597
«
Odgovor #878 :
petek, 13.05.2005 : 15:24:44 »
Ja večina prinašalcev je nagnjenih k pobiranju vsega možnega. Ta njihov dobri smrček!!!
Šota včasih še danes med sprehodom neopazno pobere kakšno kost. Vendar je spoznala, da tega le ne sme in je raje čisto mirna in hodi vse do doma. Včasih mi uspe ugotoviti, da je le nekoliko premirna in takrat mora stvarco pustiti. Včasih pa jo prinese vse do doma in tudi takrat se zaveda, da se ji mora odpovedati. Seveda pa je deležna pohvale, ko stvar pusti pri miru.
Mislim, da so retrieverkini napotki dobri glede preprečevanja. Pri nas smo se zmenili glede tega in mislim, da smo izbrali pravi način učenja, saj se je situacija hitro umirila. Vendar vseeno rade volje kaj pobere.
In z veseljem kaj, kakšen copat iz nagajivosti tudi odnese. Tako, da za našo Šotko včasih bolje velja ODNAŠALEC, kakor pa prinašalec.
Glede pobiranja pa je takole. Svojega psa moraš poznati, mislim na njegovo obnašanje. Takrat boš lahko videl, da nekaj namerava in mu to preprečil še predno ima gobček v dreku. Za to napako, ko bo drek pobral, se bo zavedal le, če boš zraven. Ko ga pokličeš k sebi, ti nič ne pomaga kreganje, še manj pa pohvala, da je prišel do tebe. Zato si raje vzemite čas in pojdite do kraja ˝zločina˝ in mu tam prepovej situacijo. Res je to težko doseči na daljavo. Vendar vseeno ne moreš imeti psa tako daleč od sebe, da ga komaj vidiš.
Logiran
flatka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #879 :
petek, 13.05.2005 : 15:38:04 »
Ja tudi Azor je res lepotec
!
Samo na eni sliki se mi zdi rep nekoliko zavit, tam slika zima 21. Pa me zanima ali ima vedno tako rep ali je le v taki poziciji?.
Logiran
mary
rad pišem
Spol:
Sporočil: 458
«
Odgovor #880 :
petek, 13.05.2005 : 16:20:12 »
Joj, spet mi obveščanje po mailu ne dela, potem pa slučajno pridem pogledat pa toliko napišete
Glede pobiranja, Zara vsako stvar veselo prinese pokazat in je za to pohvaljena, a pri svinjariji na tleh se vedno vse ustavi. Če pa že pride k nam in ji pred nos molim najbolj dober piškotek se bo pa raje hitro pomatrala pojesti svinjarijo, ki jo ima v gobcu, da bi čimpreje dobila piškotek. Ji še na misel ne pride, da bi spustila svinjarijo in prej pojedla pikotek. Tudi ukaz fuj oz. spusti uboga, ko seveda ne gre za svinjarijo. Robčke na ukaz spusti, tako daleč smo prišli, a druge svinjarije pa še vedno ne.
Sicer pa delamo na tem
Logiran
Marjetka
odvisnež
«
Odgovor #881 :
petek, 13.05.2005 : 16:56:18 »
Sem si tudi jaz ogledala slikce od Azorja.
Na vsaj ene parih fotkah je točno isti kot Odi. Lahko bi bil on. Neverjetno!
Samo, po mojem je Azor večji... Koliko ima plečne višine? Odi ima 59 cm.
Sicer je pa meni Azor najbolj "štosni" tam, ko je v vetru na plaži, z morjem v ozadju. Če ga nazoomiraš, odkriješ tisti blesavi obrazni izraz, ki nastane, ko se mu ustnica spodviha.
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #882 :
petek, 13.05.2005 : 17:18:39 »
Hvala, hvala za vse pohvale glede Azorjevega izgleda!
Saj mi bo še nerodno...
In seveda Hvala Nadji za link
MinE:
Ja, Azor ima res to "lepotno napako", da kadar je fejst ponosen ali v kakšni pozi pozor, dostikrat zavika rep. Še posebej, ko je na sprehodu na znanem območju, ga ima čisto navpično dvignjenega in na hrbet zarolanega... prav nič flatovsko
Je o tem že bila enkrat debata tu gori.
Marjetka:
Azor je res neverjeten, ko zagleda vodo. To je kot druga. Kar otrpne in tako zaljubljeno gleda vanjo, da je joj... če dodaš pa še žogico, ki mu jo v vodo mečeš- pa ni srečnejšega psa.
Na morju moram prav pazit, kje ga v vodo spustim, ker si vse blazinice potrga, samo da čim prej v vodo in do žoge pride... Po mojem bi mu bilo vseeno, če bi po steklu do vode letel, samo da bi čim prej not prišel...
Sem ti rekla, da imam občutek, da sta si Odi in Azor ful podobna- le še kakšno slikico gor prilepi
Sem pa že pozabila, koliko je Azorjeva plečna višina
, ampak ni med največjimi... Več kot 59 cm mislim da nima...
Logiran
flatka
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #883 :
petek, 13.05.2005 : 17:25:36 »
mary, še predno ji pokažeš priboljšek ji ukaži, da mora spustiti. Vstrajaj, da ti mora spustiti svinjarijo, predno jo poje. Včasih pomaga stroga beseda
in veliko potrpljenja. Potem, ko spusti, pa ji daj pribolšek in jo pohvali.
Se pa znajde, da pohiti in se spomni, da bi navsezadnje lahko dobila dva ˝priboljška˝, če hitro poje.
Zato raje počakaj s pribolškom, da se zaveda, da bo dobila priboljšek le, če NE poje packarije.
Logiran
Kobra
nekaj malega že vem
Spol:
«
Odgovor #884 :
petek, 13.05.2005 : 17:26:31 »
Sem ga zmerila- ima po mojih "strokovnih" meritvah malo pod 60cm. Tako da sta tu nekje.
Skratka- komot bi bila brata
V bistvu si niti s svojim bratom Arotom (ima ga Dejvijev stric) nista pol toliko podobna...
Logiran
Strani:
1
...
54
55
56
57
58
[
59
]