o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 30.11.2024 : 14:47:49
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Maltežan
Strani:
1
...
49
50
51
52
53
[
54
]
55
56
57
58
59
...
99
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Maltežan (Prebrano 233337 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jessy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.407
Re:Maltežan
«
Odgovor #795 :
nedelja, 13.03.2005 : 16:30:39 »
Naš Bingo je kar dobro.
Le ta razmočen sneg ga moti. :S Oba že komaj čakava pomlad. Pa tudi srečanje.
Upam, da bo srečanje čimprej.
Lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
Sporočil: 435
«
Odgovor #796 :
torek, 15.03.2005 : 12:23:30 »
Citat: Anja_ , petek, 11.03.2005 : 15:18:35
JennyK: Zelo ti odsvetujem, da se beljenja sama lotiš!!! Vsaj prvič ti mora nekdo pokazati.. Beljenje je namreč kar precej zakomplicirano, sploh pa tudi če full paziš še vedno lahko pride peroksid v oko in vzdraži sluznico, posledica tega pa je v najboljšem primeru samo še povečano solzenje, če ne pride do kake poškodbe očesne roženice.. Sama poznam postopek, ko beliš s peroksidom vol. 30 in to narediš samo enkrat , maksimalno dvakrat, beli pa se 2 dni pred razstavo. Tudi si ne predstavljam, da bi se pes s peroksidom kar lepo sprehajal okrog nekaj ur... To se dela tako, da je pes pol ure popolnoma pri miru in potem je treba peroksid dobro izprati (psa skopaš). Dlako je treba zapakirati s folijo, da hlapi ne dražijo oči, v oči pa je treba nanesti posebno mazilo, da se zaščitijo! Skratka to je cel postopek, potrebuješ tudi veliko pripomočkov in ustrezne preparate.. Sem tudi sama par mesecev nazaj mislila da je to čisto preprosto, potem pa sem videla, da sem se zelo motila.. Sploh pa se meni zdi, da je veliko bolje naenkrat pobeliti kot psa mučiti s tem več dni zapored.. Gre pa zagotovo ven z enim beljenjem!!!
Pa še to: če psa ne misliš razstavljati, je brezveze kar tako beliti, sploh če se solzenje pred tem ne zaustavi, saj bo v par tednih situacija enaka. Le da bo dlaka šibkejša... Po beljenju je namreč vsaj pri maltežanih potrebno na dlako vsak dan dajati masko in dlako povijati!!! Skratka, če želiš, ti za prvič lahko tudi jaz pokažem kako se to dela.
Nisem neka expertka, ampak postopek pa poznam.
Anja_, naj najlepša hvala za podroben odgovor glede uporabe peroksida! Se opravičujem, ker je trajalo toliko časa, da sem se spravila odgovor pisati, ampak imam precejšnjo zadrego.
Torej... moram priznati, da me je tvoj odgovor prav presenetil in kar malce prestrašil. Pogovarjala sem se že s parimi ljudmi okoli uporabe peroksida (sva pa na vezi s kanadsko vzrediteljico bišonov, ki mi je cel postopek podrobno opisala) in nihče ni konkretno izpostavil, da je postopek tako zapleten! Poleg tega pa me čudi, da je 3% peroksid dražeč za očke... Baje naj bi bil brez vonja. Ne vem - take informacije sem dobila.
Vendar me je vseeno tvoj odgovor spodbudil, da resnično razmišljam o smiselnosti uporabe. Z njo sva bili na 1 razstavi; pa spomladi greva na vzrejno & telesno; pa morda bi se čisto iz firbca udeležili kake razstave. Amapak prioritetno pa imam psičko zase, za svoje veselje! Tako da bom s tem projektom vseeno počakala... Čeprav mi gre na živce, ker se te zabarvane dlake nikakor ne morem znebiti!
Še bolj kot to, mi gre pa na živce grozno vozljanje dlake. Predvsem na ritki... ne morete si zamišljati, da je dlaka na ritki en sam "dread lock"....
Redno jo razčesavam; imam vse žive pripomočke (prevsem tekočina za razčesavanje + krtača je najuspešnejša kombinacija) pa ji ritke ne morem razčesati... Resnično sem že prav obupala... a imate kako idejo s čim bi uspešno prišla do konca tem groooznim vozljem na ritki? Morda puder v prahu? Ker dlaka na ritki je tako dolga in "svilnata"- čeprav drugačne konstrukcije kot maltežanska; da sploh ne pridem do kože... Skatka prav resnično obupujem in že pričenjam razmišljati o obisku frizerja in ŠIŠANJU dlake!
Logiran
Anja_
novinec
Sporočil: 18
«
Odgovor #797 :
torek, 15.03.2005 : 15:03:59 »
Živjo!
JennyK: Mislim, da je bistvena razlika v tem, da so tebi opisovali postopek, kjer beliš s 3% peroksidom, jaz pa poznam na žalost samo tega kjer beliš s 30%.
Verjetno je zadnji veliko bolj nevaren za učke, zato je treba biti toliko bolj previden, je pa velika prednost to, da je kuža hitro prebarvan.. Postopek s 3% peroksidom je treba ponavljati več dni (tednov), vsaj tako sem prebrala na ameriškem forumu o maltežanih. Ne vem no, jaz se nekako ne bi dobro počutila, če bi imel moj kuža peroksid gor in se kar sprehajal okoli z njim..
Meni pa se zdi čudno ravno to, da ne draži učkov
Mogoče zato, ker je res majhen procent..
A se je tvoja psička nehala solziti oz. se je solzenje vsaj omejilo? Saj zabarvane dlake se lahko full hitro znebiš ...
Jaz bi ti tako rekla, da kadarkoli boš počela kaj okoli učkov oz. dajala kužku kake kapljice bodi zelo pazljiva.. Sama imam že kar nekaj izkušenj, ko je šlo kaj narobe, ko sploh nismo pričakovali..
Za razčesat vozlje je dobro, da dlako pošpricaš z oljem ali pa kakim balzamom, morda celo masko.. Te stvari znajo res pomagati. Če je dlaka suha se namreč samo lomi, te stvari pa zvišajo elastičnost in vozlji se lažje razčesejo. Jaz vse vozlje pošpicam z oljem in vozelj se lepo razrahlja..
Jessy: Glede pudra: Jaz sem Aaronu dala enkrat puder na dlako na telesu in se je fuuuull naelektrila.
Ima kdo kako idejo zakaj ? Drugače pa se baje uporablja Baby powder od Johnsohnsa ali pa kak drug.. Važno je samo da je čimbolj bel..
Aja pa še to: Že veste da je Pia ta konec tedna zmagala v Junior hendlingu na Cruftsu v Angliji?
To je baje ena najprestižnejših rastav.. Bravo Pia!!! Upam da bo še sama kaj napisala o tem ko se vrne, baje pa je hendlala prav enega maltežančka..
Pia očitno res obvlada.
Komaj čakam, da bo kdaj še mojega Aarona v ring peljala!
Lp, Anja
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #798 :
torek, 15.03.2005 : 15:23:59 »
Ja, jaz sem prebrala v temi o Cruftsu.
Jaz med česanjem psa pošpricam z balzamom. In je kar lažje česanje, pa še manj se poškoduje dlaka.
Pa tudi mene to pod očmi zelo, zelo moti. Pa ne vem kaj naj naredim.
Kdaj se bomo potem zmenili za srečanje? Ta teden se bo verjetno sneg stalil, tako da bi drug teden že lahko morda imeli srečanje?
Lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #799 :
torek, 15.03.2005 : 15:44:04 »
Evo, Anja_; očitno je prišlo do nerazumevanja. Sedaj mi je pa jasno, čemu taka previdnost. Seveda 30% peroksid ni hec! Ampak mislim da se tudi 3% zaenkrat ne bom uporabljala. Si me preveč prestrašila!
Se pa Jenny žal še vedno solzi. Mislim da je bila vzrok za solzenje ravno dlaka, ki ji je silila v očke. Sedaj sem ji začela delati čopek, a kaj ko nekatera dlaka ni dovolj dolga in se še zmeraj obrača direktno v oči. To je bila pa moja traparija, ko sem ji parkrat sama strigla dlako nad očmi... Skratka blazno me moti, ko se solze dobesedno skepijo (posušijo) v kotičkih oči. In nimam ideje s čim to kepico razčesati. Navaden glavnik je pa preveč robusten za tako občutljive dele zraven oči. Z oljem pa se tudi ne upam špricati. A nam zaupaš skrivnost, kako ti uspeš razbarvati to zabarvano dlako?
Sicer pa tudi sama uporabljam olje za lažje razčesavanje in načeloma je odličen. A na ritki... pa ni haska niti z oljem. Potem si lahko predstavljate, da je res noro!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.252
«
Odgovor #800 :
torek, 15.03.2005 : 18:01:47 »
jessy: Uporablja se lahko tudi navadna moka... To uporabljajo tako v Italiji kot v Angliji in tudi drugod. Sem jo tudi sama probala in se odlicno obnese
Drugace pa sem na Cruftsu
(
http://www.the-kennel-club.org.uk/crufts/cruftsframe.asp
)res razstavljala Maltezana. In sicer odlicnega psa(meni je bil zelo vsec) Zumarnik A Kiss For Luck to Lafford iz psarne Zumarnik. Bom pripopala tudi nekaj slik ko jih dobim
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #801 :
torek, 15.03.2005 : 18:27:34 »
Pia: Ti še tukaj iskreno ČESTITAM!!!
Uh, hvala za nasvet. Bom kdaj probala z moko.
Ampak se pa hecno sliši.
Kaj pa aussija? Katerega aussija si imela? pa čiiiiiiiiiiiiiiimveč slikic!!! AJa, kdo pa je šel s tabo na Crufts?
lp
Logiran
Anja_
novinec
Sporočil: 18
«
Odgovor #802 :
torek, 15.03.2005 : 19:51:52 »
Živjo..
JennyK: Dlako, ki je prekratka lahko spneš s plastično sponkico- dobijo se zelo majhne, nikoli pa s kovinsko, saj bo kovina, če se pes solzi, na dlaki pustila rumen madež..
Ono kepico lahko poskušaš razčesati z navadnim plastičnim glavnikom..jaz ga uporabljam in ni preveč robusten, se da vse razčesat.
Jaz Aaronu dlako na smrčku najprej pošpricam s suhim šamponom, ga s prsti vtrem v dlako in obrišem s papirnatim robčkom. Nato počešem z glavnikom, dam gor masko in povijem v paketek. Glede olja imaš pa prav, jaz ga tudi ne uporabljam okoli oči..
Pa saj beljenje ni nobena skrivnost.. uporablja se peroksid vol 30, ki se ga zmeša z Wella lightening powder, da se dobi maso s katero se nato beli.
Ampak vsega postopka res ne bi rada tukaj pisala, ker je tega kar precej.. Imam pa vse zapisano, tako da če hočeš ti lahko pošljem po faxu.
Pia: Misliš, da bi bilo dobro da Aaronu za Zagreb dam na dlako moko?
Kdaj pa jo daš? A jo je treba dati po ravnanju dlake, a lahko ravnaš -pomokano- dlako? Kako pa jo daš na psa??
Lp, Anja
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #803 :
torek, 15.03.2005 : 20:12:28 »
Kopiram:
ZA BEŽIGRADOM SE JE IZGUBIL SAMČEK MALTEŽAN!!!
IZGINIL JE V ČETRTEK, 10.3. OB 18:30 ZA POSLOVNO STAVBO MERCATORJA NA DUNAJSKI.
ČE GA JE KDO NAŠEL, VIDEL, KAJ SLIŠAL O NJEM,
PROSIM SPOROČITE NA MOBI 041 856 036!!!
VISOKA NAGRADA!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #804 :
torek, 15.03.2005 : 21:17:31 »
Citat: Anja_ , torek, 15.03.2005 : 19:51:52
Pia: Misliš, da bi bilo dobro da Aaronu za Zagreb dam na dlako moko?
Kdaj pa jo daš? A jo je treba dati po ravnanju dlake, a lahko ravnaš -pomokano- dlako? Kako pa jo daš na psa??
Ja v Zagrebu bi tudi moka prav prisla
Moka namrec nekoliko zaustavi solzenje(nekoliko izsusi okoli oci) in pa prekrije. Poleg vsega je se naravna. Najprej je najbolje da ga namazes s gelom in nato gor "napopas" moko, nato narahlo preceses. Ti bom pokazala v zagrebu, lahko pa prej poskusis doma
jessy; Najboljse da midve tole debato v JH temo prestaviva
Da ne bo Jana huda
Lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #805 :
torek, 15.03.2005 : 21:24:36 »
Citat
Ja v Zagrebu bi tudi moka prav prisla
Moka namrec nekoliko zaustavi solzenje(nekoliko izsusi okoli oci) in pa prekrije. Poleg vsega je se naravna. Najprej je najbolje da ga namazes s gelom in nato gor "napopas" moko, nato narahlo preceses. Ti bom pokazala v zagrebu, lahko pa prej poskusis doma
S kakšnim gelom se pa to prej namaže?
Lp
Logiran
JennyK
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #806 :
sreda, 16.03.2005 : 08:30:44 »
Pia_in_co: iskrene čestitke tudi v mojem imenu!!! Slikice pa b bile zelooo dobrodošle!
Anja_: še enkrat hvala ti za nesebično pomoč, zares! Trenutno ga res ne mislim sračkat s peroksidom, če pa se bom kdaj odločila, bom pa izkoristila tvojo velikodušno ponudbo (fax)!
Hehe, tole glede moke mi je pa prav smešno. In predvsem neverjetno, da se uporabljajo za lepotičenje tako navadni, kuhinjski pripomočki. Prav zanimivo, res.
Anja_, če te lahko zamorim še s temle vprašanjcem: ali ti razčesavaš svojega maltežančka vsak dan? In pa glede na to, da se udeležujeta razstav me zanima, če ga vodiš (predvsem sedaj, ko je tako čudno vreme in je zunaj res svinjarija) ven?
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #807 :
sreda, 16.03.2005 : 15:01:40 »
jessy: Lahko se uporabi, kar prozorna maskara za trepalnice, ki se jo kupi v trgovini. Nekateri pa uporabljajo cisto navaden gel za lase. Samo pazi, ne smes ga dati prevec ker ce ne bo grozno zgledalo.
JennyK: Hvala za cestitke
Logiran
jessy
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #808 :
sreda, 16.03.2005 : 15:23:48 »
Aja, da se moka bolj prime.
Danes bom skopala Bingota, pa bom potem to poskusila
Upam da bo lepo uspelo in ne bo kot testo.
A to samo prekriva ali tudi kaj preprečuje?
Aja, pa s čim se to potem nanese pod očmi? Kar s prsti?
Vam zvečer sporočim kako je uspela naša akcija.
lp
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #809 :
sreda, 16.03.2005 : 15:53:00 »
jessy: Ti priporocam, da to probas preden ga skopas, saj potem ce kaj zaserjes lahko speres
Ce imas maskaro naneses s tistim copickom, pa tudi sicer ga lahko vzames in z njim naneses gel
Kot sem ze prej napisala prekriva in preprecuje solzenje. Ne sicer cisto, vendar ker je moka suha se solzenje izboljsa(se manj solzi).
Moko(kredo) naneses s prsti, nato pa lahko cisto narahlo poceses z glavnikom.
LP
Logiran
Strani:
1
...
49
50
51
52
53
[
54