mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 07.04.2025 : 03:28:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 99   Dol
Natisni
Avtor Tema: Maltežan  (Prebrano 248302 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407

« Odgovor #705 : petek, 11.02.2005 : 15:34:22 »

Živjo!

Ko sem bila jaz na razstavi v Italiji, sem se pogovarjala z enimi italijanskimi vzreditelji. In so mi rekli da se najbolj vozlja ob nogah, vratu in repu. In zato je tam včasih dobro dati malo (več) balzama da se lažje čese.

Aja, ko sem bila pri frizerki(da je postrigla vozlje) mi je svetovala, da sedaj kako leto ne uporabljam balzama. Zato ker je nova dlaka ali nekaj takega. Ali to drži?  Huh

Jenny:Kakšne oz. kolikšne vozlje je imela tvoja bišonka? Do kakšne mere vozljev se sploh splača razčesevanje?

Lp, jessy
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #706 : petek, 11.02.2005 : 19:18:20 »

Ojla!

Maltezanom in nasplosno dolgodlakim psom se dlaka najvec vozlja med nogami(v bistvu na trebuhu cisto pri nogah) in okoli vratu(ponavadi zaradi ovratnic in vrvic). Razstavne vrvice dlako zelo hitro zvozljajo zato moramo paziti, da  vrvice pravilno zapnemo na psu. Se najmanj vozljajo dlako navadne ovratnice(ne smejo imeti starega patenta za nastavljanje velikosti, saj tisto mocno vozlja dlako) zgledajo pa takole:
http://www.adamspetsupplies.com/images/store/item_1611.jpg

jessy: Ravno balzam pospesi rast dlake in prepreci lomljenje konic, tako da res ne vem zakaj ti je odsvetovala uporabo balzama Undecided Tongue

Kaj je imel recimo tudi cisto zavozljano dlako, pa sem celega razcesala. Vendar je res, da dlaka potem mocno zgubi na kvaliteti. Jaz sem mu potem postrigla konice ter ga redno(1xtedensko) kopala ter mu puscala balzam na dlaki.

Lp,Pia

Logiran
ella
rad pišem
Sporočil: 303

« Odgovor #707 : petek, 11.02.2005 : 20:49:48 »

Živjo!
Malo prej, ko sem božala Loto, sem opazila, oz. začutila pri njeni nogici
majhno bulo, ki se malo premika(sej je skos na istem mestu sam ni trda). Sad
Me skrbi, da ne bi bilo kaj narobe. Undecided

Tako, da če ima kdo izskušnje s tem, oz. če je imel vaš pes že kaj takega, naj prosim sporoči.

Jutri sem že naročena, pri veterinarju, a vseeno prosim če kdo kaj pove, kaj bi to lahko bilo. Undecided

Že vnaprej lepa hvala za odgovore.

En lep pozdrav vam in vašim kužkom! Wink

Špela in Lota Smiley
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.252

« Odgovor #708 : petek, 11.02.2005 : 20:55:01 »

ella: Koliko pa je bula velika Huh Mogoce je klop pa se cuti kot bula...Kaksna pa izgleda Huh

Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #709 : petek, 11.02.2005 : 21:01:51 »

Bula je bolj majhna a jo je čutiti, je pa pod kožo tako da dvomim, da je klop,..no ne vem saj Lota do zdaj še ni imela klopa in ne vem kako to zgleda. Lips Sealed
 Sicer se je ne vidi ampak samo čuti. Huh

Res upam, da bo vse v redu! Cry Undecided

Lep pozdrav! Smiley
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #710 : petek, 11.02.2005 : 21:14:29 »

Ja,pa rep se tudi rad vozlja. Samo tam se še kar lahko prečese, se pa hitro dlaka lomi.

jessy: Ravno balzam pospesi rast dlake in prepreci lomljenje konic, tako da res ne vem zakaj ti je odsvetovala uporabo balzama Undecided Tongue

ja ne vem...neki je rekla d bo to dlako preveč zmehčal al neki tazga. Sej je nism tok dobr zastopila. Sedaj ne vem ali naj balzam uporabljam ali ne...

Citat

Jaz imam tako ovratnico(no, bingo jo ima Grin ).  Wink

Bingo je tudi imel enkrat eno majhno bunkico(vendar bolj na spodnjem delu noge). Bila je kot nekakšen otiščanec. A potem mu je to zginilo.

Lp, jessy
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #711 : petek, 11.02.2005 : 21:21:38 »

Lota bule nima ravno na nogi, malo nad nogo. Smiley No sedaj že komaj čakam jutri, ko bova šli k veterinarju. Undecided Smiley

Sem pa poklicala gospodično Zvestin in je rekla, da naj pridem v ponedeljek pokazat vozlje, da vidi, če bo lahko razčesala.

Pozdrav,
                                   Lota in Špela Wink
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #712 : petek, 11.02.2005 : 21:56:19 »

Mene pa zanima, kdaj maltežan neha rasti(približno). Wink

Lp, Špela in Lota
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #713 : sobota, 12.02.2005 : 22:14:38 »

:)Ojla!

Kako kaj vaše kepice? Wink Cheesy

Ali morda veste, kdaj bo naslednja pasja razstava. Zelo rada bi jo obiskala.

Lota je stara 9 mesecev, koliko bo že približno zrastla. Še veliko? Huh Smiley

Lep pozdrav!
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #714 : nedelja, 13.02.2005 : 00:21:45 »

Živjo!

Ella:Si bila pri veterinarju?  Huh

Naslednja razstava bo v Vrtojbi in sicer 16. in 17. aprila.

Lp, jessy
Logiran
JennyK
rad pišem
Sporočil: 435

« Odgovor #715 : ponedeljek, 14.02.2005 : 08:14:05 »

[Jenny:Kakšne oz. kolikšne vozlje je imela tvoja bišonka? Do kakšne mere vozljev se sploh splača razčesevanje?
Lp, jessy
Citat
Ojla, dolgujem še odgovor: Jenny je imela vozlje predvsem med nogami (pod pazduhami) in po trebuščku. Torej predvsem tam, kamor je z glavnikom oz. krtačo "najtežje priti".  Pravzaprav če dobro pomislim pa tudi za ušesci. Pri frizerki nisem mogla verjeti, ker je ostalo po razčesavanju ene pol kile dlake!!  Wink Shocked Sedaj res pazim, da jo vsak dan TEMELJITO prečešem tudi po trebuhu in tacah. Žal pa imava sedaj probleme z vozljanjem dlake predvsem po ledvenem delu in hrbtu. Dlaka je že toliko dolga, da komaj pridem do kože. Tako da jo po temeljitem česanju še celo prebožam, da otipam še kak vozelj, ki se je skril.
Ella: kako sta opravili pri vet-u?
Upam, da danes pri gdč. Zvestin-ovi uspešno opravite! Da bo Loto lahko razčesala in upam da Lota ob tem ne bo trpela. Saj česanje ni nič kaj nežno...  Sad Undecided
Aha, še glede rasti psa: jaz mislim, da je višina pri 9.mesecih že kar končna...
Lp vsem!
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #716 : ponedeljek, 14.02.2005 : 21:33:57 »

:)Oj! No moram povedati, da z Loto na žalost nisva bili pri veterinarju(brat je imel ravno malo pred tem, ko sva bili naročeni pri veterinarju, tekmo in odkar imamo samo en avto.....)

:)danes bi gospe Zvestinovi vozlje samo pokazali in naslednjič prišli(če bi bili vozlji razčesljivi) ampak je mami poklicala in vprašala, koliko časa bi vozlje približno-če bi lahko razčesavala in je rekla, da najman 2 uri. In to bi bilo približno 10.000 sit. Grin Huh Undecided - malo preveč. Bova probale razčesat, drugače jo bova odpeljali k frizerju(mr.pet), da jo bo postrigel.

Glede veterinarja:čez 2 tedna ima Lota cepljenje. Naj do takrat počakam z bulo ali naj greva že prej do veterinarja? Huh Cheesy

Lp, in pozdravite vaša kepice!!! Cheesy Wink Smiley
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #717 : ponedeljek, 14.02.2005 : 21:52:25 »

ella; mogoče je samo zamašena lojnica, vseeno pa jo čimprej pelji na pregled.
Logiran
sisi
rad pišem
Sporočil: 314

« Odgovor #718 : torek, 15.02.2005 : 17:52:10 »

Živjo!
 Ella na kateri strani noge je bula na notranji ali zunanji?Če je na notranji strani je možno ,da gre za pogačico,ki občasno izkoči ven.Te okvare so dokaj pogoste pri majhnih pasmah.Lahko pa gre samo za kaj dosti bolj enostavnega.Svetujem ti ,da stopiš do veterinarja in z njim pogledata kaj se dogaja.Upam,da bo vse vredu!Moji Lady Žal tudi nagaja pogačica sicer ne zelo ampak imava zdaj v kratkem pregled in bomo videli kako bo.Dlaka maltežana je resnično velikokrat nemogoča zato lastniki teh kepic izberemo lažjo pot in jih postrižemo tako pa olajšamo delo sebi in pes je tudi bolj zadovoljen ker ne rabi ležat oz.stati in držati dokler ga ne razčešemo.Meni je dala Ga. Frlež neki balzam iz Nemčije in mi je pomagal pri razčesavanju je pa res ,da je zelo drag.Mogoče bi poklicale to gospo in se z njo posvetovale kako glede dlake.LP Wink
Logiran
ella
rad pišem

« Odgovor #719 : četrtek, 17.02.2005 : 15:46:10 »

Živjo!
 Ella na kateri strani noge je bula na notranji ali zunanji?Mogoče bi poklicale to gospo in se z njo posvetovale kako glede dlake.LP Wink

Oj! Lota bule nima na nogi ampak malo nad njo. Smiley

Bom poklicala gospo. Ali mi bo vseeno svetovala, čeprav nisem pri njej kupila maltežana? Wink

No, lep pozdrav!!! Kiss
Logiran
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 99   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Maltežan
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.