mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 15:21:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: kliker  (Prebrano 86631 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
ModraPanda
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 170

« Odgovor #345 : torek, 29.08.2006 : 10:32:51 »

Jaz mam takšno izkušnjo, da učenje vednja ki ga čakam in klikam sicer traja dlje časa se pa ponavadi nauči bolje kot tistega v katerega ga zvabim. Pri trikcu v katerega ga zvabim ponavadi dojame hitro kaj mora, ampak potem dolgo časa traja preden samo izrečem ukaz on pa to naredi, ampak morem še dolgo z roko nakazovat kaj hočem. Pri trikcu, ki ga lovim pa lahko traja tudi mesec, da dojame kaj hočem, ampak ko enkrat dojame, potem to res obvlada. Tako, da očitno pri mojemu psu bolj deluje lovljenje vedenja.

Sicer pa sem pristaš klikerja, svojega psa sem vse kar zna naučila s klikerjem. Vse trike za "cirkuške predstave", kot tudi vaje poleg, prinašanje(še v fazi učenja), itd. Je pa to moj prvi pes, kliker sem naštudirala še preden sem ga dobila, tako, da sem ga naklikala takoj in ne vem kako bi potekalo učenje brez njega. Nekako ne morem dat primerjave in rečt kaj je bolje, s klikerjem ali brez, lahko le rečem, da se kliker odnese.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**
Sporočil: 79

« Odgovor #346 : torek, 29.08.2006 : 18:30:32 »

jaz sem ravno danes kupila kliker, da se še malo seznanim s to stvarjo, preden dobimo psa!!!

kolikor vem o njem se mi zdi kliker res imenitna stvar za učenje!!!
Logiran
lejca
odvisnež
Sporočil: 599

« Odgovor #347 : torek, 29.08.2006 : 22:08:28 »

Jaz imam nad učenjem s klikerjem same pozitivne izkušnje. Na začetku še nisem poznala klikerja in je trajalo dolgo časa, da sva osvojila čisto osnovne vaje. Tudi pes sploh ni bil zainteresiran. Potem mi je prijateljica prinesla kliker in sprememba je bila res očitna. Učenje nama je postalo zelo zabavno in pes hitro dojame, kaj hočem od njega. V mojem primeru gre za prevzgojo psa in s klikerjem sva že ogromno dosegla.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #348 : petek, 01.09.2006 : 16:14:30 »

meni je klker že všeč, vendar je problem v tem, da se ne morem in ne morem spomnit načina, kako bi psa nekaj naučila.....??
Logiran
lejca
odvisnež

« Odgovor #349 : petek, 01.09.2006 : 21:11:36 »

A pa že uporabljata kliker? V tej temi je ogronno načinov kako se kakšen trik nauči.
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,5734.495/topicseen.html
Mislim, da postopki sploh ne bodo problem.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #350 : sobota, 02.09.2006 : 14:20:02 »

ne ne uporabljam ga še, vendar se že pripravljam na to, saj psičko lahko dobimo že čez 2 ali 3 tedne!!!

drugače sem pa na tej temi ravno včeraj začela pisat....

zanima me še če psa ko klikneš ne pretrese ta zvok, sajs e mi zdi kar močen poleg tega da psi slišijo dosti boje od nas.
Logiran
lejca
odvisnež

« Odgovor #351 : sobota, 02.09.2006 : 14:38:07 »

ne ne uporabljam ga še, vendar se že pripravljam na to, saj psičko lahko dobimo že čez 2 ali 3 tedne!!!

drugače sem pa na tej temi ravno včeraj začela pisat....

zanima me še če psa ko klikneš ne pretrese ta zvok, sajs e mi zdi kar močen poleg tega da psi slišijo dosti boje od nas.
Mojega ni nič pretreslo, pa je drugače tak zajec Wink. Obstajajo različni klikerji. So tudi manj glasni, imajo tudi take na piskajoč zvok.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.634

« Odgovor #352 : sobota, 02.09.2006 : 15:30:38 »

myphone, če se učenja s klikerjem lotiš sama lahko narediš več škode kot koristi, zato poišči nekoga, ki stvar obvlada, da ti razloži in pokaže, kako se pravilno dela z njim tudi v praksi. Ti lahko prebereš tisoč člankov na to temo, pa še vedno ne boš vedela natanko, kako se z njim dela. Tako kot ti sedaj ni jasno, kako bi psa kaj naučila ... Če bi prebrala teh 24 strani, bi se ti mogoče že začelo malo svitati, ampak bi vseeno bila v dvomih. Zato ti dobronamerno svetujem, pojdi s kužkom v tako kinološko društvo, kjer pse (in predvsem lastnike Wink) učijo s klikerjem. Če še nimaš (in to je očitno) izkušenj s psi, boš sama doma težko kaj dosegla.
Veliko uspeha!  Smiley
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #353 : nedelja, 03.09.2006 : 08:39:57 »

dobro, se bom pozanimala in se učila še na praksi!!!

drugače pa izkušnje imam, z višavcem, še prej ko sem bila majhna pa z šarplanincem....res pa je da takrat še nisem uporabljala klikerja.....

no hvala za nasvet
Logiran
lejca
odvisnež

« Odgovor #354 : nedelja, 03.09.2006 : 13:17:31 »

Ko se bosta vpisovala v malo šolo, izberi KD, kjer delajo s klikerjem. Če ga imaš v bližini. Tam ti bodo vse skupaj razložili in pokazali. Drugače ga boš pa tudi brez klikerja vzgojila, če se boš dovolj in pravilno ukvarjala z njim. V vsakem primeru se moraš naučiti, kako se dela s psi. Zato pa so kinološka društva, da naučijo lastnike učiti svoje pse.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #355 : nedelja, 03.09.2006 : 14:30:33 »

hmmmm...glede malih šol smo razmišljali in mislim da bova s psičko hodili v Švrka.

res se bojim da mi s klikerjem ne bo šlo, vendar ne bo hudega, saj mi gre šolanje brez njega še bolje....bomo videli.
Logiran
lejca
odvisnež

« Odgovor #356 : ponedeljek, 04.09.2006 : 18:23:49 »

Saj ni važno, s klikerjem ali brez. Pomembno je, da se bosta naučila in to tako, kot vama najbolj ustreza.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #357 : torek, 05.09.2006 : 21:17:52 »

ja s tem se strinjam, vendar pravijo, da se pes sklikerjem dosti hitreje predvsem pa bolje nauči stvar no naj bi hitrje dojel, zato sem se tudi odločila za šolanje s klikerjem.
Logiran
lejca
odvisnež

« Odgovor #358 : petek, 08.09.2006 : 20:31:27 »

ja s tem se strinjam, vendar pravijo, da se pes sklikerjem dosti hitreje predvsem pa bolje nauči stvar no naj bi hitrje dojel, zato sem se tudi odločila za šolanje s klikerjem.
V mojem primeru to zelo drži. Tako ali tako je najbolje, da probaš oboje in primerjaš.
Mene je prodajalka v živalski trgovini na vsak način prepričevala, kako je kliker zanič zadeva itd. Rekla je, da sam proizvajalec klikerjev pravi, da niso vredu Shocked. Najprej sem se trudila in ji poskušala razložiti, da že dolgo časa delava s klikerjem in so rezultati odlični, potem sem pa ugotovila, da je nima smisla prepričevati. Na svojih psih ga ni niti poizkusila Grin.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #359 : sobota, 09.09.2006 : 10:45:25 »

:Dja te trditve so po mojem popolna neumnost, sploh pa zato, ker klikerja prodajalka sploh ni poizkusila..kako lahko potem to trdi Angry
čudno se mi zdi tudi to da je kupca odvračala od stvari ki bi jo hotel ta kupiti Undecided Undecided
Logiran
Strani: 1 ... 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.