mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 13:27:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: kliker  (Prebrano 86609 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
_Tyra_
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 159

« Odgovor #315 : torek, 07.03.2006 : 16:42:15 »

Meni osebno so vsi klikerji ok, razen Karlie-jevega - mi ima preveč kovinski zvok.
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #316 : torek, 07.03.2006 : 17:31:27 »

Jaz sem danes poskušala s klikerjem. Mimogrede ali sem kupila slabega, ampak so imeli samo tega ali pa se meni zdi pretih. Baje je ta moj kliker s tremi zvočnimi ferkvencami( je trixijev). Ali kdo ve ali je ta kliker ok? Tiste prestave se mi ne zdijo ravno praktične. Moram pa priznat, da je težko delat z njim. Aja pa še to.... če delam pravilno. Dam povelje sedi, ona sede. Ko sede kliknem in potem jo nagradim. Ali je prepozno učiti psa s klikerjem pri letu in pol starosti?

lp

Moj pes bo letos dopolnil 10 let, klikati sva zacela pred par leti... ne, pri enem letu in pol sigurno ni prepozno za klikanje. Wink

Zakaj ji ukazes sedi in sele potem kliknes? Ce prav razumem, sta cisto na zacetku in jo ucis, kaj klik sploh pomeni?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Pehta
nekaj malega že vem
Sporočil: 124

« Odgovor #317 : torek, 07.03.2006 : 18:32:28 »

Ja, ampak nekaj stvari že zna, zato sem mislila... Skratka zdaj, ko sem si podrobno prebrala vsa navodila(različna) bom začela popolnoma pri začetku. Upam, da mi bo uspelo. Imam zelo razvajeno in dominantno psičko. Sem hodila z njo v pasjo šolo, ampak sem ugotovila, da drži, da pasje šole ne izbiraj po tem, ker ti je blizu. Tam mi je začela renčat na druge pse itd. Ampak samo tam. Potem se mi je tak začela gonit in sma nehale hodit, potem je imela vnetje maternice in je šlo celo poletje adijo. Skratka nanook hvala za vzpodbudne besede. Pehta je moj prvi pes in vem, da sem pri marsičem zafrknila z njeno vzgojo, ampak samo zaradi tega, ker jo imam rada kot otroka. Seveda jo tudi skregam, ampak se mi zdi kot da se mi dobesedno reži v fris Cheesy Grin Roll Eyes Jaz pa kot njen cucek  Tongue Ampak  pozor, stanje se izboljšuje
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**
Sporočil: 79

« Odgovor #318 : petek, 11.08.2006 : 22:10:40 »

meni samo nekaj ni jasno glede klikerja....ko pes že obvlada recimo vajo sedi na klik in potem počasi preideš na povelje no kako lahko preideš na povelje, če pa pes ne ve kaj to pomeni...npr.:ti mu rečeš sedi in pes ne ve kaj bi ti rad od njega...res da lahko proba tudi sesti, vendar se mi zdi da je to zelo maloverjetno

zelo rada bi slišala vaše mnenje

aja pa še tole zanima me če tudi pri klikerju velja da se uči samo eno vajo hkrati?Huh
Logiran
lejca
odvisnež
Sporočil: 599

« Odgovor #319 : petek, 11.08.2006 : 22:40:06 »

Upam, da poznaš prvo fazo učenja s klikerjem, kjer ga naučiš na kliker. Klikneš in mu daš hrano in ponavljaš toliko časa, da pes 100% dojame. Odvisno od psa, kako hitro dojame. Lahko to delata nekaj dni, teden...moj je dojel v 15 minutah. V glavnem pes mora dojeti, da klik pomeni hrano.
Potem pa, ko obvlada prvo fazo lahko začneš z učenjem.
Ko se pes samodejno vsede klikneš in mu daš priboljšek. Potem spet čakaš, da se vsede in klikneš. To po seansah ponavljaš toliko časa (lahko vsak dan malo), da pes ugotovi, da zakaj dobi klik. Ko se vsakič vsede, dodaš prej povelje sedi. In potem se to vadi doma, potem še zunaj, ker so moteči dejavniki in pes obvlada vajo sedi.
Šele ko zna eno vajo se ga začne učiti novo, ostale od prej se pa utrjuje.

Tale potek je v tej temi sigurno že nekajkrat napisan. Veliko sreče pri učenju.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #320 : sobota, 12.08.2006 : 13:44:20 »

aha zdej mi je vse jasno...no skoraj vse tisto pri prvem delu  ko klikneš in psu daš hrano, da ve da klik pomeni hrano...no a to moraš klikat kar tako ali klikneš le ko se recimo v tem primeru vsede?Huh
Logiran
lejca
odvisnež
Sporočil: 599

« Odgovor #321 : sobota, 12.08.2006 : 14:51:13 »

Na začetku klikaš kar tako, da pes poveže klik s hrano. Ko pes resnično dojame, da klik pomeni hrano, se lahko začne učiti.
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #322 : sobota, 12.08.2006 : 16:04:32 »

aha hvala končno sem dojela...oprosti če sem ta potek kje izpustila..upam da ti ne "težim" preveč

samo še tole...ko psa navajaš na to da klik poveže s hrano, no kako pogosto lahko to delaš....recimo rekla si da tvoj pes dojame to v 15ih minutah a to pomeni da kar naprej klikaš in psu daješ priboljške?Huh? Sad
Logiran
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #323 : sobota, 12.08.2006 : 16:16:08 »

aja še tole ko psa naučiš da se na povelje in klik vsede...no a potem moraš zmeraj ko mu kaj ukažeš še kliknit ali se potem pes navadi recimo vsesti samo na povelje???
Logiran
5rca
odvisnež
Sporočil: 687

« Odgovor #324 : sobota, 12.08.2006 : 16:23:31 »

myphone, preberi si tole:

http://ilirija.agility-slo.net/?Zanimivosti:Kliker_trening_za_telebane_-_I.
http://ilirija.agility-slo.net/?Zanimivosti:Kliker_trening_za_telebane_-_II.
http://ilirija.agility-slo.net/?Zanimivosti:Kliker_trening_za_telebane_-%26nbsp%3BIII.

Na začetku klikaš in daješ priboljške. Kadarkoli in kjerkoli. Ko boš videla, da se odziva na klik in čaka nagrado, potem nadaljuješ.

Recimo, da ga učiš, da se usede. Čakaš, da se usede, klikneš in to ponavljaš. Potem, da navadiš na povelje, daš sedi takoj, ko vidiš, da se bo 100% usedel. To ponavljaš, dokler ne vidiš, da pes 100% obvlada zadevo. Potem greš naprej, recimo na prostor na isti način.

Glede klikanja. Dokler pes ne zna sedi 100%, klikaš. Nato ti ni treba več, razen, če hočeš recimo izboljšati hitrost usedanja (tako da klikaš samo najhitrejša usedanja)

Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #325 : sobota, 12.08.2006 : 19:41:08 »

aha hvala končno sem dojela...oprosti če sem ta potek kje izpustila..upam da ti ne "težim" preveč

samo še tole...ko psa navajaš na to da klik poveže s hrano, no kako pogosto lahko to delaš....recimo rekla si da tvoj pes dojame to v 15ih minutah a to pomeni da kar naprej klikaš in psu daješ priboljške?Huh? Sad

Ne delat predolgo, da se pes ne navelica. Jaz neham takrat, ko mu gre najbolje od "rok". Ko ga ucis, kaj klik pomeni, ti kliknes in mu das priboljsek. Ce vidis, da se pricenja dolgocasit, nehaj. Pa ponovi vajo cez nekaj casa ali pa naslednji dan. Naj se ti ne mudi.

aja še tole ko psa naučiš da se na povelje in klik vsede...no a potem moraš zmeraj ko mu kaj ukažeš še kliknit ali se potem pes navadi recimo vsesti samo na povelje???

Klikanje potem opuscas. Pohvala/nagrada ostane, klik pa opustis. Klik NI ukaz.
Je pa vse lepo opisano v clankih na portalu mojpes.net: http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=363
http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=367
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #326 : nedelja, 13.08.2006 : 10:03:33 »

ja sej to sem že nekaj brala....no mislim a zdaj končno razumen....samo še nekaj me zanima :a ti uporabljaš način ko psa zvabiš v dejanje ali način ko dejanje loviš, oziroma kaj se ti zdi bolj zanesljivo in lažje za učenje???
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #327 : nedelja, 13.08.2006 : 10:25:23 »

Kakor kdaj. Ce mi rata ulovit, probam potem tako, ce ne mu pa malo pomagam.
Logiran

myphone
otrok do 14 let
**

« Odgovor #328 : nedelja, 13.08.2006 : 11:58:10 »

aha sm če luviš a ni to pol mal dolgoročno?Huh?
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #329 : nedelja, 13.08.2006 : 12:03:45 »

Kako to mislis?
Logiran

Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.