mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 01.11.2024 : 11:21:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: kliker  (Prebrano 86577 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 292

« Odgovor #210 : sobota, 02.04.2005 : 21:27:06 »

Tu sem našla eno fino poučno stran s filmi. Poglejte, kako šiba pišče in kako sodeluje žirafa ! Pa da ne bo kdo mislil, da pišče ne razmišlja...  Smiley

http://www.nerdbook.com/sophia/movies.html
Logiran
rina
rad pišem
Sporočil: 260

« Odgovor #211 : torek, 19.04.2005 : 18:46:06 »

flufi, super filmčki! Cheesy

Evo za vse tiste, ki ne veste kako izgelda kliker:

Tudi jaz pred nekaj meseci nisem imela pojma, kaj kliker je, kako deluje, kako se ga uporablja... Pa sem prebrala nekaj prispevkov na netu in v revijah in se odločila, da bova tudi z Witty poskusile, če res deluje. Klikerja pa nisva takoj dobile, zato sva se nekaj časa učile kar z pokrovčkom:

S pokrovčkom je bil učinek malo slabši. Mislim da zato, ker moraš biti res spreten, da lepo in vedno enako klikneš na pokrovček, jaz pa nisem.

lp, rina
Logiran
T.M.T
odvisnež
Sporočil: 577

« Odgovor #212 : torek, 19.04.2005 : 20:01:24 »

To je to?Huh?No jaz pa sem si to predstavljala čisto drugače........Čisto na izi-po domače povedano.No hvala za predstavo.

Lp
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #213 : četrtek, 05.05.2005 : 14:36:08 »

včeraj sem končno tudi sama uspela kupiti kliker.. in seveda takoj na delo.. sem klikala, pa nagrada.. pa pavza..pa spet isto.. pa sem potem zvečer že probaal vaje ,ki jih že zna..sedi,klik, nagrada.. in še vse ostale vaje ,ki jih zna.. pa ni bilo problema..zanimanje za delo je bilo.. hrano je tudi vedno pojedel.. pa pozornosti je imel vedno an meni oz. na moje roke(malo je gledal kliker, malo hrano Cheesy).. to bom ponavljala še dan ali dva.. potem pa ga bom probala naučit kakšen novi trik z klikerjem.. pa vam potem sporočim, če je to res tak super stvarca za učit  Wink
Logiran
rina
rad pišem

« Odgovor #214 : četrtek, 05.05.2005 : 22:34:05 »

pa vam potem sporočim, če je to res tak super stvarca za učit  Wink

Hehe, boš videla da je. Wink Samo eno slabo lastnost ima. Zelo hitro se ga lahko kam založi.
Meni je kliker najbolj pomagal, da sem Witty naučila da pusti pogledat zobe. Sva šle postopoma, najprej samo dotik gobčka in klik + nagrada, potem sva ta dotik podaljšali do 5 sekund in če je bila teh 5 sekund pridna je sledil klik + nagrada. Potem sva dotik počasi spremenili v prijem celega gobca, nato sva dodali dvigovanje ene ustince, potem še druge, tako da je Witty sedaj čisto pridna če ji prešlatam cel gobec. Smiley Samo še na tujce se morava navadit.

lp, rina

Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #215 : petek, 20.05.2005 : 12:51:15 »

Vidim, da je rina že dala slikco  Cool, jo bom pa vseeno še jest. Kliker je v naravni velikosti dolg prb. 5cm, širok pa 3cm. Klikneš na pločevino ki se upogne in spet vrne v prejšnji položaj Tongue. Mislim, da ni dveh klikerjev, ki klikata (po zvoku) čisto enako Huh Cheesy Cheesy.
Zato, če vaš pes sliši drug kliker, katerega zvoka ni navajen, se verjetno ne bo odzvel enako Smiley. Jest mam tut tako slikco kot rina, samo, da je kliker rumen Roll Eyes.
Če ga kam založiš, pa si ga pripni nekam, saj ima gor obroček, kot je na ključu Wink. Hecno zgleda Cheesy.

http://anana.moj-album.com/album/451486/?os=459920

lp ana Wink
Logiran
samo
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 302

« Odgovor #216 : petek, 20.05.2005 : 15:58:07 »

Tisti obroček je na klikerju zato, da si ga natakneš na prst in ti tako ni v napoto ter ga lahko vedno uporabiš ko ga potrebuješ. Seveda je kliker nataknjen tako, da je v dlani.
Logiran
samo
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 302

« Odgovor #217 : petek, 20.05.2005 : 16:00:19 »

Manjkajo vejice, se opravičujem sem prehiter.

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #218 : petek, 20.05.2005 : 20:55:06 »

Tudi mi smo prejšnji vikend kupili kliker in se počasi "naklikavamo" s sostem klik+priboljšek. Glede na to da je Karmen zadnjič na predavanju poudarla, da mora to trajat vsaj en teden, da kuža kliker res sprejme, smo pri tem ostali. Opazla sem da je tam en četrti in peti dan začela za ta klik sama od sebe delat kar vse vaje, ki jih zna iz male šole torej sedi, prostor, pa kr poleg je hodla zraven mene ko sem se sprehajala po stanovanju, samo za klik+hrano. V ponedeljek pa sledi prva uporaba v šoli, se že veselim!
Logiran
anana
nekaj malega že vem
Sporočil: 214

« Odgovor #219 : petek, 20.05.2005 : 22:15:24 »

Uma kam pa hodita s psom v malo šolo Roll Eyes?
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #220 : petek, 20.05.2005 : 23:39:13 »

Midve z Rino sva ga začeli uporabljat pred 14 dnevi,pa moram rečt da je super.Bolj je pozorna....,res super,se pozna,da je nekaj drugače.

lp,
Nina
Logiran
Łyra
otrok do 14 let
**
Sporočil: 76

« Odgovor #221 : sobota, 21.05.2005 : 19:54:35 »

Pozdravljeni!
Zamima me, če je za učenje s klikerjem moja psička (2 leti) prestara. Huh Sicer vse osnovne ukaze obvlada, ampak vseeno si želim preizkusiti kliker! Undecided
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovor! Kiss
Logiran
rina
rad pišem

« Odgovor #222 : sobota, 21.05.2005 : 21:33:47 »

Ne, tvoja psička ni prestara. Wink Z Witty sva začele pri njenih 5 letih, pa nimava nobenih problemov in nama gre čisto vredu.

Pa še nekaj: Če še ne veš kako kliker deluje in kako začeti si preberi celo to temo in linke, ki so objavljeni v njej. Ko boš (če še nisi) kupila kliker, na njem (oz. na embalaži) vrjetno piše, da moraš psa nagraditi in potem klikniti. Tega ne delaj, ker nima smisla. No saj ko boš malo prebrala ti bo kmalu postalo jasno zakaj.

Lp in veliko veselja pri klikanju!
rina
Logiran
skar
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64

« Odgovor #223 : nedelja, 22.05.2005 : 05:38:24 »

Živjo,

meni, ki me je očitno čas povozil in nikakor ne morem slediti vsem modnim trendom na področju šolanja, se pa zdi, da pes pravzaprav dela za hrano in ga z zvokom spomniš, da jo bo dobil. Priznam, najbrže absolutno preveč poenostavljena verzija uporabe klikerja, ampak jaz to tako razumem. Ok - pozitivna motivacija v obliki priboljška in glas nekakšnega pokrovčka, da pes ve, da nisi doma pozabil piškotov zanj. Kaj pa, ko nimaš klikerja ali pa priboljškov s sabo? A takrat psi tudi delajo ali so užaljeni, ko že sedemnajstič naredijo nekaj in zaslužijo nagrado, od vas pa nič ne pade in se nič ne sliši? A moraš torej na sprehod vedno z vrečko za drekce in klikerjem ter ključi od stanovanja? Kako pa potem s klikerjem izvedete kakšen izpit? Recimo višje stopnje? OK - pozitivna motivacija za dobro opravljeno delo. Kaj pa korekcije obnašanja? Takšne bolj na hitro, ko je kriza?

Prosim, ne mi napisat, naj si literauro na tej in tej strani preberem. (Hvala za razumevanje.)
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #224 : nedelja, 22.05.2005 : 07:38:02 »

Scasoma zmanjšaš uporabo klikerja. Najprej povezes kliker-hrana, potem klikas vsakic za dobro opravljeno vajo, potem pa ne klikas vsakic, ampak vedno manjkrat in po moznosti ne v rednih razmakih, ampak nakljucno. Tako pes nikoli ne ve, kdaj bos kliknil in kdaj ne, se pa vsakic zeli potrudit, ker si zeli klik.

To je to, zelo na hitro.

Z visjimi izpiti zal nimam izkusenj.
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: kliker
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.