mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 19:36:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 278503 krat)
0 članov in 18 gostov pregleduje to temo.
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1380 : sobota, 21.10.2006 : 16:42:41 »

Skupaj nas gre v Poznan 7 kraševskih zverin in nekaj več nas človeških kraševcev.  Grin Mislim, da je eden iz Italije, dve od Branke Sluge, ena Čupka (sem že pozabila čigava je sram), se mi zdi, da en Aron, pa še en s koroške in naš Kato, aja pa Lem. Hmm, potem nas je pa 8. Huh Mogoče sem katerega 2x štela ali pa koga preveč napisala. Cheesy Mislim, da Bramky ve najbolje.
Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1381 : sobota, 21.10.2006 : 20:55:58 »

Aha, hvala za izčrpne informacije, bolhica. Res lepa udeležba - bomo držali pesti za vse in za vsakega posebej...  Cheesy. Naša Uta je pa sedaj že čisto prava in nogico že normalno uporablja pri gibanju. Taga sem res vesel, saj ni več tako mlada in bi ji morebitni zlom lahko zelo nagajal, če bi se ne zacelilo dobro.

ČAW   Smiley
Logiran
Sentret
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 31

« Odgovor #1382 : sobota, 21.10.2006 : 22:36:06 »

Naš Dimi (za nekatere jazbec) je ravno danes dopolnil točno tri mesece.
Nekaj novih slik:

http://www.moj-album.com/album/5443829/

Je kar priden, na sobno čistočo se je navadil v dveh dneh. Občasno sicer malo najeda starejšemu bradaču, tako da takrat ga moramo malo umiriti.
Naslednji teden pa začnemo z malo šolo. Smo pa bili danes tudi v živalskem vrtu in se je kar lepo obnašal  :-)

Rahlo se ukvarjamo z mislijo, da bi šli na razstavo v Celje...nismo še nikoli bili kot aktivni udeleženci na razstavi, tako da bomo še videli.
Kakšna so kaj vaša mnenja o udeležbi 5 mesecev starega psa na razstavi??

lp, M

Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #1383 : sobota, 21.10.2006 : 23:19:05 »

Lahko ti povem, da je kar zabavno na razstavi. Grin Grin Itak ne bosta vedela kaj delata, mali ne bo hotel lepo zraven tebe teč, ne bo hotel zob pokazat... Cheesy Se bosta imela pa fino. Verjetno bo našel kakega kompanjona za igro in bo ves poslinjen prišel v ring Grin, malo bo pa tudi zadremal, vsaj naš še danes ne more zdržati cel dan brez dremeža. Malo bo zoprn, ker bosta cel dan tam in mu bo dolgčas, čeprav se bosta veliko sprehajala, če pa ni navajen množice ljudi in psov, bo pa tudi malo prestrašen in v stresu. Takrat se umakneta pač malo stran, kjer ni toliko ljudi, da se malo pomiri. Ne se ustrašit, če bo tebi fino, bo tudi psu, če se boš pa preveč sekiral, bo pa tudi pes ves zmešan. Za probat je, potem se pa vidi kako naprej. Wink
Lp
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1384 : nedelja, 22.10.2006 : 07:35:12 »

Ma ja, na razstavo moraš iti za zabavo in ne za to, da se sekiraš kako bosta prišla skozi pri sodniku. Jaz osebno pridem na zabavo se umaknit od plenic in usranih cunj, na en mega čvek, spoznat nove ljudi, potem pa dolgo nič in šele na to pride ring.
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1385 : nedelja, 22.10.2006 : 10:06:36 »

Tale Dimi - nekoč za jazbeca oklican (z moje strani po pomoti) je pa lep kuža. Le peljite ga v Celje na razstavo, prej ga pa malo skušajte privaditi na gnečo ob kakšnih prireditvah - pa od začetka le za kakih 15 minut, ker bo kuža malo čudno gledal, potem se bo pa navadil in v gneči začel uživati zaradi družbe - korak za korakom...  Cheesy
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33

« Odgovor #1386 : ponedeljek, 23.10.2006 : 10:46:05 »

oj! mene pa zanima kako naj nučim mojega Lorda da nebo pobegnil na cesto ko odprem vrtna vrata; in kako da nebo hodil na določeno območje (mami v solato)??
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #1387 : ponedeljek, 23.10.2006 : 12:22:10 »

Statistika za Poznan je prišla in prijavljenih je 7 kraševcev, očitno smo sami Slovenci. Grin 1 psica je v razredu šampionov, 1 pes in 1 psica v razredu mladih, 2 psa in 2 psici pa v odprtem razredu. (če sem prav razumela po poljsko Cheesy)
Lp
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1388 : ponedeljek, 23.10.2006 : 12:28:11 »

a lahko podaš link do statistike pls!
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #1389 : ponedeljek, 23.10.2006 : 12:55:57 »

Evo povezava do statistike.
http://www.worlddogshow2006.pl/STATYSTYKA.pdf
Lp
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #1390 : ponedeljek, 23.10.2006 : 13:28:36 »

Mi smo ravnokar dobili potrdilo iz Poznana, da smo prijavljeni. Če moja mama zna pravilno poljsko brat Grin Cheesy, smo v hali 2, ring 1, s Katom imava pa številko 5104.
Lp
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1391 : torek, 24.10.2006 : 09:36:00 »

oj! mene pa zanima kako naj nučim mojega Lorda da nebo pobegnil na cesto ko odprem vrtna vrata; in kako da nebo hodil na določeno območje (mami v solato)??

Zdravo magic!

Z mojim odgovorom ne boš zadovoljen (-na). Sama imam še premalo "pasjih" izkušenj, da bi ti lahko dala točen nasvet, oglašam se ti zato, ker si bil (-a) s svojim vprašanjem spregledan. Svetujem ti, da se s tem vprašanjem obrneš na podforum o vzgoji psov. Žal se tukaj, na tem podforumu pogovarjajo samo še tisti in s tistimi, ki razstavljajo, ostali (in ostale teme) pa nismo več zanimivi. Naš lepi kraševec je izgleda zanimiv  samo še iz vidika razstavljanja.  Sad Sad Sad

Logiran
DMN
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #1392 : torek, 24.10.2006 : 10:02:42 »

Ojla magic!

Tudi mi smo se ukvarjali s temi stvarmi. Zadevo s solato smo rešili tako, da smo vrt ogradili. Naši Dini pač ni bilo jasno zakaj maček lahko gre na vrt ona pa ne in zakaj se v solati ne sme ležat v travi pa!

Pri čakanju, da postavim avto iz dvorišča pa smo bili bolj uspešni. Najprej sem jo naučila povelja čakaj. Šlo je pa zelo postopoma. Najprej par korakov stran od nje, potem pa vedno več. In, ko ti pes počaka dalj časa na mestu začneš s tem, da te počaka tudi pri odprtih vratih. Upam, da ti bo uspelo.

Aja, pa za vsako pridno čakanje sem jo nagradila s priboljškom.

Mene pa zanima ali kdo ve kaj več o prevodu standarda. Naš Finec bi bil tega zelo vesel.

Lep dan vsem!
Logiran
magic
novinec
*
Sporočil: 33

« Odgovor #1393 : torek, 24.10.2006 : 10:21:04 »

javidim da sem dobro začel, ker jaz našeha lorda tudi učim najprej počakaj. bomo videli
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1394 : torek, 24.10.2006 : 10:33:05 »

Tako kot je že povedala DMN. Ko odpreš vrtna vrata, imej vedno psa na vrvici, lahko tudi daljši. Ko bo želel steči na cesto, ga bo vrvica zadržala in ukažeš fuj, da bo pes vedel, da tega ne sme. Ko ne bo potegnil na cesto, ga močno pohvališ. Pes bo hitro razumel, da je to vedenje zaželjeno, tisto prvo pa ne.
Lahko ga naučiš tudi povelje STOJ. Najprej na vrvici, tako, da psu daš ukaz in se oddaljiš za dolžino vrvice. Če pes stoji in ostane na mestu, ga močno pohvališ. To razdaljo vedno podaljšuješ...
Kaj se tiče solate, je podoben postopek. Najprej na vrvici. Ko bo hotel v solato, mu daš povelje fuj, ali ne sme (kaj ti je ljubše). Ko ne bo šel, da pohvališ.
Je pa potreben čas  in vztrajnost.
Res pa je vrt najbolje zagradit, tako smo tudi mi neredili in je mir.

Tako sem vsaj jaz delala. Lahko pa postaviš vprašanje še v podforumu o šolanju.

Lp S
Logiran
Strani: 1 ... 88 89 90 91 92 [93] 94 95 96 97 98 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.