o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 22:51:58
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
53
54
55
56
57
[
58
]
59
60
61
62
63
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 276583 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #855 :
sreda, 22.02.2006 : 14:30:30 »
Mene je tale Kato tudi čisto očaral
kakšen pogled in koliko puha... Tripikice, jaz imam čisto iste skušnjave kot ti
Tripikice, Duka gre po čisto istih stopinjah kot Čajka... tudi ona je imela pri enem letu okoli 25 kil in je šele v zadnjih mesecih prilezla do kakšnih 28ih, samo bi jo morala spet malo stehtati, ker je bila v tehle zadnjih dnevih gonitve zelo izbirčna.. se je kar odlčila, da ima briketov dost, pa čeprav sem ji notri zamešvala vse sorte dobrega mesa (je pravi mojster v izbiranju meskov ven in puščanju briketov). Malo sem se ze ustrasila, da ni kaj bolna, pa sem ji vceraj naredila pasje makarone, na vrhu pa naseskljala dva velika kuhana puranja zrezka. Nisem mogla verjet, kako hitro je vse pojedla in kako se ji je zmesalo po vecerji, najprej mi je skocila v narocje, potem pa me je neprestano hotela lizat kakih pet minut, kot bi hotela reci, a si pogruntala, kaj mi je vsec. Kak mesec nazaj sem namrec ze tudi kombinirala testenine z mesom, ampak sem ugotovila, da ima potem tezave s kakanjem (velik napenjanja, preden kaj pade ven), medtem ko pri briketih teh tezav ni, tako da tudi ne vem cisto, kaj naj naredim.
Dacha, čestitam vama za opravljeno malo šolo in diplomo, pa nič ne skrbi glede Dacha in sosedovih psov. Kraševci so pametni in znajo precenit svoje moči in Dač je navsezadnje še vedno malo starejši mladič. Ampak ko bo pa odrasel, ti pa garantiram, da si ga ne bo mogel nihče več sposojat.
Glede starih revij bo pa Sibainmika povedala kaj vec... mislim, da se da dobit zadnji dve stevilki (te sem dobila tudi jaz), starejsih pa mislim da ni vec.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #856 :
sreda, 22.02.2006 : 14:52:11 »
Citat: bolha2 , sreda, 22.02.2006 : 10:45:20
Tripikice: sem že iz prejšnjih postov prebrala, da si nevarna pri kraji kraških mladičkov
, na srečo jih zdaj še mamica Bona čuva, da ne moreš do njih. Čas do prihoda našega malega si pa krajšam s slikcami, ki jih obvezno vsak dan pogledam in zgornji portret imam tudi na desktopu za ozadje. V enem od postov si tudi napisala, da ima Kato filmsko ime, pa me zanima iz katerega filma, pa katera pasma psa je bila(predvidevam, da je bilo tako ime psu).
Lp
Torej s krajo ne bo nič!!!
Kato je pa bilo ime poševnookemu (človeškemu
) lakaju Petra Sellersa v filmih Pink panter in je bil obenem tudi njegov trener v karateju oz. podobni borilni veščini.
Mi je pa to ime zelo všeč, ker je kratko in odločno, resnično "filmsko"!:D
Citat: dacha , sreda, 22.02.2006 : 12:28:55
Bolhica, ma kakšna lepa kepica je ta vaš Kato.Prav simpatično ime ste mu dali, malo po dalmatinsko mi zveni
.Naš Dač je pa že velik osemmesečni fantina, ki še vedno lula kot punca.
.Pa še sosedove pse tolko razganja, da si pol dača kar sposodijo.
.Smo že kar malo zaskrbljeni.
.Zdaj se še ne upa, ampak vsaj toliko se je naučil, da se takoj, ko se mu kakšen pes približa vsede in skrije ta zadnjo..
. Drugače smo bili pridni in Dač ima že prvo diplomo male šole
.Zdaj ga bomo pa čimprej peljali in izobraževali naprej, da fant ne pozabi kar se je naučil.
Drugače na Primorskem nič novega, pravkar se začenja sezone kopanja in urejanja vrta in Dač trenutno razmišlja ali bi naš vrt uredil v "japonskem" ali pa bolj domačem slogu z dosti vrtačami in kraškimi pojavi..
.
Bravo! Čestitam!
Že ste naredili malo šolo
, hja, Dač je pa pravi Einstein!
Tale fant bo pa karierist!
Naša Duka pa je še tisto, kar je že bila naučena z veseljem
čez zimo pozabila, saj v svoji glavci pa res nima toliko prostora, da bi v njej bile shranjene vse ideje za norčije pa še neka "brezvezno znanost".
Sicer tisti "sedi" in "prostor" naredi, a poleg ves čas nagajivo "škili" kje bi lahko kaj ušpičila.
Kar se pa urejanja vrta tiče, smo pri nas še vedno (ponovno) v "obrezovanju"; čeprav imam že vse grmičke in drevesca ograjena, se še, če si dovolj vztrajen vedno najde luknjica, skozi katero se da potegniti vejico in jo...ŠLJAK.
Predvčeraj je uprizorila pobeg čez dvorišče k mojim staršem in moji mami na hitrco obdelala vrtnico skoraj do korenin (če kaj pika? - nič ne pika, dajmo ŠLJAK ŠLJAK ŠLJAK), vse kar je kje okrog hiše našla, je razvlekla po dvorišču, metlo je zvlekla skoraj do naše hiše, nato jo je pri obdelovanju hortenzije na njeno žalost presenetila moja mama, ves ta čas je pa budno "čuvala" mačka na drevesu, da ne bi slučajno prišel dol!
In ko se ji po takem njenem "garanju" hočeš približati, seveda odbeži kot bi imela raketo v ta zadnji, potem pa od daleč zadovoljno gleda, včasih se mi zdi, da se smeji
. Je pa bila včeraj ves dan zelo pridna, tako da mislim, da se bo sčasoma začelo to njeno razgrajenje umirjati. Glede na to, da bi naj kraševci odrasli nekje s tremi leti, verjetno faza "umirjanja" poteka malo dlje, zato DACHA - še malo potrpljenja!
Citat: EBRANKA , sreda, 22.02.2006 : 14:30:30
Mene je tale Kato tudi čisto očaral
kakšen pogled in koliko puha... Tripikice, jaz imam čisto iste skušnjave kot ti
Tripikice, Duka gre po čisto istih stopinjah kot Čajka... tudi ona je imela pri enem letu okoli 25 kil in je šele v zadnjih mesecih prilezla do kakšnih 28ih, samo bi jo morala spet malo stehtati, ker je bila v tehle zadnjih dnevih gonitve zelo izbirčna.. se je kar odlčila, da ima briketov dost, pa čeprav sem ji notri zamešvala vse sorte dobrega mesa (je pravi mojster v izbiranju meskov ven in puščanju briketov). Malo sem se ze ustrasila, da ni kaj bolna, pa sem ji vceraj naredila pasje makarone, na vrhu pa naseskljala dva velika kuhana puranja zrezka. Nisem mogla verjet, kako hitro je vse pojedla in kako se ji je zmesalo po vecerji, najprej mi je skocila v narocje, potem pa me je neprestano hotela lizat kakih pet minut, kot bi hotela reci, a si pogruntala, kaj mi je vsec. Kak mesec nazaj sem namrec ze tudi kombinirala testenine z mesom, ampak sem ugotovila, da ima potem tezave s kakanjem (velik napenjanja, preden kaj pade ven), medtem ko pri briketih teh tezav ni, tako da tudi ne vem cisto, kaj naj naredim.
Dacha, čestitam vama za opravljeno malo šolo in diplomo, pa nič ne skrbi glede Dacha in sosedovih psov. Kraševci so pametni in znajo precenit svoje moči in Dač je navsezadnje še vedno malo starejši mladič. Ampak ko bo pa odrasel, ti pa garantiram, da si ga ne bo mogel nihče več sposojat.
Glede starih revij bo pa Sibainmika povedala kaj vec... mislim, da se da dobit zadnji dve stevilki (te sem dobila tudi jaz), starejsih pa mislim da ni vec.
Hja, Branka, verjamem, ampak ne bo nič, Bona je sigurno "strašna" čuvajka in ne vem, če bi jo Čajka in Duka lahko toliko zmotili, da bi medve naredili HOP po mladičkih!
Kar se pa tistega prebiranja dobrot izmed briketov tiče - identično!
Če ji pa dam čiste brikete, mi jih pa s smrčkom odrine in pogleda po strani: "A se hecaš?!"
Meso... to pa ja, hm, blaaažena vonjaaava... hm, ja to mi kuhaaaj, ja,...pridna!
Tako ji zelo težko dopovedujem, da so pa briketi za njo najboljša hrana!
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #857 :
sreda, 22.02.2006 : 23:51:28 »
To je pa res užitek prebirati o dogodivščinah z vašimi kraševci.
Tripikice, Dina je še tudi polna energije in zelo razigrana, zato sem se že spraševala ali so kraševci res bolj leni ali ne. Dina je prej hiperaktivna.
Včeraj sva šli na sprehod, veter je močno pihal in s sabo nosil vso mogočo navlako. Dina pa je skakala kot kakšen maček in vse hotela ujet. Mi je hotela kar na cesto skočit, čeprav ve da je to prepovedano območje. Pa bi človek mislil, da se ji pri enem letu ne bo več dalo ukvarjati s takšnimi stvarmi. Očitno bo res potrebno počakati, da dozori.
Moram povedati, da je postala že prava čuvajka in zna precenit nevarnost. Smo se ji pa zadnjič kar nasmejali. Dobili smo namreč nove sosede in po kakšnem tednu ni več lajala na njih, ko so se sprehajali po svojem dvorišču. Potem pa nekega dne začne lajati sto na uro. Mi smo vsi oddrveli gledati kaj jo moti in so novi sosedje odnašali neke stare stvari iz hiše v avto. Očitno se je po tritedenskem nošenju stvari v hišo, zdel to zelo nenavaden prizor.
Mislim, da bo treba it spat, saj Dina že prav na tiho smrči. Lahko noč vsem!
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #858 :
petek, 24.02.2006 : 16:01:26 »
Citat: DMN , sreda, 22.02.2006 : 23:51:28
Mislim, da bo treba it spat, saj Dina že prav na tiho smrči. Lahko noč vsem!
To si tako lepo povedala.
Duka tudi smrči, spi pa rada tudi tako, da leži na hrbtu, tačke pa dvigne kvišku, jih razkorači in zadnje nasloni na steno.
Hecna poza, bolj radikalen človek bi pa menil, da skrajno neokusna
.
Naši Duki tudi ne uide noben korak sosedov, če zunaj sliši zanjo sumljivi zvok, ji komaj dovolj hitro uspem odpreti vrata, da ne "poleti" kar skoznje v inšpekcijo.
In ker imajo skoraj vsi v ulici pse, se med seboj o dogajanju "obveščajo", tako da je res vse pod kontrolo.
Na tem forumu pa je postalo tako mirno
, ne vem, če je krivo vreme pa vsi spijo doma, ali kaj...?
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
«
Odgovor #859 :
petek, 24.02.2006 : 21:17:36 »
A ste pogledali nove slikce v galeriji kraševcev? Ko sem videla to slikco sem se začela kar smejat
, kakšen pogled
.
Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #860 :
petek, 24.02.2006 : 23:04:00 »
Ja, bolha (bolha2), tale izraz tvojega bodočega kosmatinčka sam po sebi govori o modrosti in prevdarnosti. In to pri sedmih (šestih) tednih. Nekaj ga skrbi, menda ja ne bolhe...!
Malo šale mi ne boš zamerila, kajne bolha2?
Tripikice, zelo dober opis takšne poze dremanja na hrbtu..., pa kako se živalca obrne, če tedaj zasliši kaj sumljivega v bližini. Take poze še nisem videl pri nobeni pasmi. To je spet ena posebnost pri našem "Kraškem pastirskem psu". Če ni res, naj me popravi tisti/a, ki je kdaj videl/a kakšno drugo pasmo tako počivat... In s kakšno lagodnostjo se sonči naša Uta, ležeč tako na hrbtu. To je res nekaj za videt... Škoda, da so fotografije, ki sem jih pritisnil z balkona v pesjak analogne, drugače bi jih prilepil tu zraven. Neverjetno, vam pravim...
Lep večer forumovci
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #861 :
petek, 24.02.2006 : 23:14:16 »
Joj, evrosad moram te popravit. To ni moj Kato, ampak njegova sestrica Kala. :DSe opravičujem, ker nisem že prej napisala kdo je.
Lp
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283
«
Odgovor #862 :
petek, 24.02.2006 : 23:59:55 »
A Kala je tako modra...
Logiran
Tajga
novinec
Sporočil: 16
«
Odgovor #863 :
sobota, 25.02.2006 : 00:11:35 »
Ojla
!
Pa se vam le pridružujem.
S tričetrt vami se že poznamo, z nekaterimi smo celo v "žlahti" (če že ne drugače pa po kraševski plati)
K pisanju pa me je premamila slikica od Kale. Ja, bolha2, Kala je zelo smešna, ampak prav na vseh slikah. Manekenke nikakor ne moremo pripraviti na sproščeno fotografiranje
. Ima pa Kala meni zelo ljubo ime. Kala je bilo ime očetovi prejšnji kraševki in mislim, da jo je tako poimenoval tudi zato, ker ga spominja na našo Kalo.
Danes sem sama poizkusila narediti par fotografij, pa žal čisto neuspešno, ker so pikice male preveč živahne in radovedne...Fotoaparat in moji lasje so takooooo zelo zanimivi! Vaš Kato je kar poskakoval od navdušenja
:Din proizvajal smešne zvoke
- nekje med laježem in grčanjem. Zelo je simpatičen!
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #864 :
sobota, 25.02.2006 : 18:12:22 »
No, pa smo končno prišli iz obiska pri Pižmohtovih. Mladički so tako živahni in razigrani, da bi jih lahko cel dan gledala, najbolj so pa bile zanimive vezalke na čevljih g. Emila in kot kaže, se bomo morali naučiti pospravljati čevlje, če ne bomo ostali brez njih
. Kato že kaže svoje prave barve in je pravi razbojnik in avanturist, ki nam bo dal veliko dela.
Tukaj je ena slikca z zelo resnim pogledom, katerega se je naučil od sestrice Kale
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/OwO9UvSUkAkKyEd3.v.jpg
še nekaj slik je pa na naslednji povezavi.
http://roadie.moj-album.com/album/2198124/
Lp
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #865 :
sobota, 25.02.2006 : 21:09:23 »
Res so pravi cukrčki ti mali, jaz se jih kar ne morem nagledat.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #866 :
ponedeljek, 27.02.2006 : 09:52:20 »
BOLHA2 - s temi fotkami si me spet pripravila k tuhtanju o "veliki" tatvini z ranča Pižmohtovih.
Tista fotka s Kalo ja pa res posrečena
!
Po izrazu obraza me spominja na Garfielda.
TAJGA - glede na povedano me zanima - bo Kala mogoče ostala doma?
Ko gledaš te puheke
- naj mi nekdo izda recept, kako mu je uspelo ne razvaditi take male sladke mrcine.
Naša Duka pri igri še vedno naredi tako puhasto glavo, da enostavno MORAŠ zariti prste v to dlako in čohati.
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #867 :
ponedeljek, 27.02.2006 : 10:08:52 »
Citat: evrosad , petek, 24.02.2006 : 23:04:00
Tripikice, zelo dober opis takšne poze dremanja na hrbtu..., pa kako se živalca obrne, če tedaj zasliši kaj sumljivega v bližini. Take poze še nisem videl pri nobeni pasmi. To je spet ena posebnost pri našem "Kraškem pastirskem psu".
[/b]
Na zalost te moram popravit. Taksno pozo izvaja tudi moja avstralska ovcarka in to skoraj vsak dan oz. noc
LP Blumina
Aja, pa pocohajte vase sive kosmatincke se namesto mene
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #868 :
ponedeljek, 27.02.2006 : 10:56:31 »
Te slikce so
Bolhca, res si prava srečnica!
Tajga, dobrodosla na forumu, ze komaj cakam se kaj vec vtisov, kaksno je zivljenje s taksno kopico krasevskih mladickov... meni zgleda kot v raju
, samo ne vem, kako se lahko potem sploh locis od njih
Mene je strah, da ce bi se sla vzrejo, mladickov sploh ne bi mogla dati stran
.
TRipikice, vis, v tej lezalni pozi se pa nasa Cajka razlikuje od Duke (ce se ne motim, je to edina stvar?).. ampak sem prepricana, da ce bi ju enkrat malo pustili sami, da bi se tudi kaj takega hitro naucila.
Me sva pa v petek obiskali nase vzreditelje in Cajkino mamo in bratca. Naša Čajka je čisto podobna svoji mamici, isti rahlo navihan pogled, bratec Činč je pa tak lep mladi in prijazni gospodič, da ga sploh ne moreš nehat čohat. Včeraj smo obiskali še Talijo in Felda in glede na to, kako je v čohanju užival Feld imam sedaj kraševske samčke na sumu, da znajo biti (kar se sliši skoraj neverjetno) še bolj nori na vse sorte masaž.. se tudi spravijo v vse možne položaje, da jih dosežeš z rokami in jih povsod prečohaš. Da ne omenjam, kako lepo se razumeta Čajkina mamica Lana in Činč.. redno si umivata ušeska in se medsebojno ljubkujeta, tako da sem vedno bolj navdušena nad idejo, da bo Čajka tudi v bližni prihodnosti dobila enega takega družabnika (da moje in sestrine malenkosti niti ne omenjam).
DMN tista tvoja prispodoba s skakjočo mačko me je prav nasmejala
naša Čajka zna biti oboje... doma je prava lenobica, lahhko prespi ure in ure, ampak če se pa kaj dogaja, ali če pokažemo mi kaj živahnosti, se pa spremeni v pravo živo srebro... zunaj je pa itak vedno tako... je pa tudi še edina, ki se veseli tudi tega snega, ki je zapadel zadnje dni. Jo imam na sumu, da bi bila komot celo leto na snegu .. na morju ni bila niti za desetino tolk vesela, da ne omenjam, da poleti itak cele dneve prespi v kakšni senci ali pa hladnih delih hiše.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #869 :
ponedeljek, 27.02.2006 : 15:30:17 »
Citat: EBRANKA , ponedeljek, 27.02.2006 : 10:56:31
naša Čajka zna biti oboje... doma je prava lenobica, lahhko prespi ure in ure, ampak če se pa kaj dogaja, ali če pokažemo mi kaj živahnosti, se pa spremeni v pravo živo srebro... zunaj je pa itak vedno tako... je pa tudi še edina, ki se veseli tudi tega snega, ki je zapadel zadnje dni. Jo imam na sumu, da bi bila komot celo leto na snegu .. na morju ni bila niti za desetino tolk vesela, da ne omenjam, da poleti itak cele dneve prespi v kakšni senci ali pa hladnih delih hiše.
Hej, Ebranka, saj ne boš verjela, opažam (še) eno razliko med Čajko in Duko,
in to je Čajkino "ajanje". Naša Duka se čez dan uleže samo za kakih 5, 10 minut, da v miru pretuhta, kako in kje bo kaj spet ušpičila, drugače je pa pod "dopingom".
Še počohati je včasih ne moreš, ker se v trenutnku spremeni v tajfun
. Popoldan si sicer vzame kako urico zase, potem je pa v akciji vse tja do 22.00 ure, ko smo že vsi trije na kolenih in jo prosimo, naj nam da malo miru.
In to poleg vsakodnevnega enournega sprehoda in tega, da se ves dopoldan potika okrog hiše. Mislim, da bi pod nujno rabila enako živahno prijateljico (Duka, ne jaz - meni zvečer masažo nog
).
Je pa pravtako kot Čajka navdušena nad snegom, tako že sumim, če niso kraški ovčarji pa le v sorodstvu s kakimi sibirskimi ali tibetantskimi pasmami, mogoče celo z Jetijem?
BLUMINA, na tvojem mestu bi preverila, če se tvoja "avstralka" slučajno na skrivaj ne druži s kakim kraševcem?
Drugače pa - jih čohamo, čohamo do samega vnetja mišice na roki.
kolikšna doza čohanja pa je potrebna pri tvoji psički?
Logiran
Strani:
1
...
53
54
55
56
57
[
58
]