mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 00:30:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275979 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 304

« Odgovor #675 : torek, 17.01.2006 : 18:23:44 »

Hja Tripikice, meni so rekli, da se psi med sabo tudi ne objemajo in da ne razumejo, če to delamo mi. V bistvu so to povedali v smislu, da ne pustimo otrokom, da bi jih preveč objemali, ker verjetno niso predvidevali, kakšna skušnjava je to tudi za "malo starejše otroke" Wink Roll Eyes

No, moram priznati, da tega navodila nisem vzela preveč zares, sploh pa mislim da niso videli Čaje, ker ona vsakega novega kužka objame s svojima prednjima tačkama. Se dvigne na zadnje tačke in hop objem, temu pa sledi še igra. Pa mislim, da se tega ni naučila od mene, res ja pa, da ni vsem psom v objemu enako prijetno. Maja, ko je bila v obdobju predgonitve (mislim, da sama tega sploh ni vedla, samo super ji je bilo, ker je bila zanimiva tolikim kužkom Wink), je tako objemala samčke, ki so bili čisto zmedeni, ker jih je nekaj zelo vleklo k Čajki, niso pa čisto razumeli njenih čustvenih igrivih izlivov in zakaj se hoče samo objemati, ne pusti jih pa v bližino repa.
Ali so vaše kraševke tudi take? Tudi s sprednjimi tačkami koga objamejo? Ker potem lahko to statistično preverjeno pošljem na našo šolo, da bodo v bodoče pri predavanjih ko bodo govorili o objemanju dodali še "z izjemo kraških ovčarjev" (slikco Are, ki objema Šibainmiko pa tudi imam, tako da lahko še slikovno podkrepimo to pasemsko posebnost Cheesy)

Glede datumov za piknik in specialko pa več ve Šibainmika... mislim, da je specialka ravno maja, pa smo zato rekli začetek junija... Šibainmika, popravi me, če je drugače Smiley
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #676 : torek, 17.01.2006 : 20:27:38 »

Kami je star prbl 6 let, rodovniško ime pa je Vir. Izjemno skuliran pes, neagresiven, ko pa je izzvan je konec. Mora pa mu drugi pes res fajn težit, da mu pove kdo je gazda Wink Do tujih ljudi pa je verjetno kar tipičen kraševc; dokler se ne dotikajo lastnika ali njegovega imetja, je vse ok. Šele zdaj se je malo umiril glede tega. Ima pa precej razburljivo življenje; pozimi turno smuča, celo poletje jadra, hodi na Triglav,... Včasih tudi kakšno ušpiči; brejo ovco iz planote je po skalah gnal v dolino in jo s tem pokončal. Mačke dobesedno črti, ker mu kradejo hrano in kar nekaj jih je nažalost že končalo življenje v njegovem gobcu. Haha, ko je bil mlad je skozi vrtna vrata v dnevno sobo znesel 3 mlade hruške, skopal luknjo v sedežno, tako da so ga našli ležati na fedrih Grin Zdaj je pravi gospod.
Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #677 : sreda, 18.01.2006 : 10:59:02 »

Ebranka,zakaj že ni dobro, da psa objemamo?-vem,da psi omenjeno sporočilo v svojem svetu razumejo drugače;vendar  tudi tistega,ki jim ga mi sporočamo Smiley Roll Eyes Smiley,pod dobrodejnimi vtisi zagotovo prav razumejo.
Mi smo vedno izbrali v leglu tistega psa,ki je prvi polulal ata Grin Grin,pa četudi mu je falilo pol repa.Težko se ločiš od mrcince,ki te prva polula,ti prva oblizne roko,ti prva razcefra šal...
Kar naj pove kateri izmed strokovnjakov velikih,ko si je ˝strokovno˝ izbiral mladička,pa je žival uboga morala po letu dni,če ne že prej od hiše,ker mu ni ustrezala.
Nekateri pač niso sposobni razumet,da je pes največji človekov prijatelj,in ne njegova ustreznost ali neustreznost standardu.
Če me boste povabile,si bom pa z veseljem ogledal kakšno leglo v vašem spremstvu.

Lep dan!

Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #678 : sreda, 18.01.2006 : 13:22:53 »

Res se moramo čim prej dogovorit za ogled kakih kužkov. Jaz že tudi malo za sebe študiram rodovnike , porekla...... kraševcev. Pa, da ne bo kdo slučajno pomislil, da že sedaj iščem nadomestilo za Šibo. Pač toliko, da ko bo do tega prišlo, da že imam nekaj informacij o nakupu novega kužka.
Kraški pri tem si vsekakor dobrodošel, bomo zelo vesele, če se nam boš s svojim znanjem in izkušnjami pridružil.
In še glede "navadnih" psov. Jaz sem se že s takimi in podobnimi komentarji nehala obremenjevat, ker se mi zdijo preveč neumni. Seveda je vsak pes samo pes, samo ljudje postavljajo "človeške" kriterije, psi so tako vsi v redu.
Meni osebno so tako bolj všeč naravne pasme ali navadni psi, če se že tako izrazim. Na razstavi psov, ki jih finirajo, topirajo, delajo razne čopke in ne vem kaj še vse, sploh ne gledam. Sicer nimam nič proti psom, psi so v osnovi čisto v redu, samo kaj ljudje delajo iz njih. To je pač moje mnenje, sicer pa hvalabogu, da so okusi različni.
Tudi jaz sem na razstavi slišala komentar, da so kraševci problematični. Sem jo hotela vprašat koliko jih je že imela ter koliko ima izkušenj z njimi, pa sem se raje vzdržala. Undecided Angry

EBranka razstava mislim da je 21. maja, tako da se moramo dogovorit kdaj bi imeli piknik, prej ali po razstavi. Gledetega, da bi imeli tudi predavanje o razstavljanju, bi bilo v redu, da bi bil prej. Bomo se vkratkem dobili in se dogovorili. Prav? Cool Cheesy Wink Smiley

Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #679 : sreda, 18.01.2006 : 14:48:03 »

Meni osebno so tako bolj všeč naravne pasme ali navadni psi, če se že tako izrazim. Na razstavi psov, ki jih finirajo, topirajo, delajo razne čopke in ne vem kaj še vse, sploh ne gledam. Sicer nimam nič proti psom, psi so v osnovi čisto v redu, samo kaj ljudje delajo iz njih. To je pač moje mnenje, sicer pa hvalabogu, da so okusi različni.

ŠIBAINMIKA, se zelo strinjam s tabo. Kaj počnejo ljudje s svojimi kužmi - pa to je že žaljenje kužkov Angry. Ko vidiš tiste roza pentljice in natupirane frizure... Tongue Meni se ti kužki zelo smilijo, ker morajo prenašati, kako ljudje delajo iz njih prave cirkusante Sad.

Kami je star prbl 6 let, rodovniško ime pa je Vir. Izjemno skuliran pes, neagresiven, ko pa je izzvan je konec. Mora pa mu drugi pes res fajn težit, da mu pove kdo je gazda Wink Do tujih ljudi pa je verjetno kar tipičen kraševc; dokler se ne dotikajo lastnika ali njegovega imetja, je vse ok. Šele zdaj se je malo umiril glede tega. Ima pa precej razburljivo življenje; pozimi turno smuča, celo poletje jadra, hodi na Triglav,... Včasih tudi kakšno ušpiči; brejo ovco iz planote je po skalah gnal v dolino in jo s tem pokončal. Mačke dobesedno črti, ker mu kradejo hrano in kar nekaj jih je nažalost že končalo življenje v njegovem gobcu. Haha, ko je bil mlad je skozi vrtna vrata v dnevno sobo znesel 3 mlade hruške, skopal luknjo v sedežno, tako da so ga našli ležati na fedrih Grin Zdaj je pravi gospod.

ANDI, sem se spet tako nasmejala! Cheesy Grin Grin Grin Obožujem pasje lumparije! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Ima pa tako lepo rodovniško ime: Vir. Cool
Zveni tako romantično. Wink Smiley Smiley Grin Kiss

KRAŠKI, vaš način izbire kužkov je zelo "originalen" Grin Grin. Mi še nismo imeli "problema" izbirati, ker je Duka bila zadnja še fraj. Se je pa "mula" ves čas potikala okoli nas, tako da sem jo morala dvigniti in pocrkljati Smiley Smiley Smiley Smiley Kiss. Tako se je z njo pocartal eden pa drugi in - lahko bi jih bilo tam še 20 na razpolago, pa bi šla z nami Duka. Cheesy Cheesy Nekaj je na tem Cool.

Hja Tripikice, meni so rekli, da se psi med sabo tudi ne objemajo in da ne razumejo, če to delamo mi.

Cheesy Cheesy Cheesy Ahaaaa, zato se Duka drži bolj nazaj, ko jo objemam in me gleda, kot če bi hotela rečti, daj no, to se ne spodobi. Grin Grin Vendar vedno stoično potrpi. Smiley Smiley Zna pa tudi sama objemati, res je, vendar ne druge pse, ker se zaenkrat še vedno najraje vrže na tla in se dela pre njimi majhno, se pa zelo rada postavi pred mene, nato se dvigne na zadnji tački, s prednjima pa nekako objame mene okrog pasu. Vse skupaj zgleda kot: "Bi malo zaplesali?" Cheesy Grin ob tem se mi je porodilo vprašanje: a psi imajo posluh? Roll Eyes Smiley Smiley

Nihče mi še ni povedal, kako dolgo pes menjava dlako? Sem se že takoooo nasesalcala... Angry sram
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #680 : sreda, 18.01.2006 : 14:57:09 »

Joj Tripikice na to menjavo dlake pa smo res vsi čisto pozabli.
Prejšnji Fago je hitro menjal dlako, ker je imel zelo malo podlanke, imel je zelo dolgo krovno dlako. Morda ne najbolj tipično za kraševca. Sploh se mu ni skoraj nič poznalo, da se je zmisil, lahko sem šla kadarkoli na razstavo.
Šiba ima veliko in zelo gosto podlahko. Ko se misi je povsot polno dlake in ko se do konca zmisi je čisto uskubljena in traja kar dobre tri mesece, da je zopet popolno odlakana.
Tako je pri mojih, kako dolgo pa potrebujejo ostali, da se zopet odlakajo pa ne vem. Mislim pa, da v povprečju traja kakšna dva meseca, da se pes odlaka.
Ko se misi, je dobro, da jo veliko krtačiš, da gre čim prej odmrla dlaka ven in hitreje začne rasti nova. To so moje izkušnje, naj še kdo drug pove kako je s tem.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #681 : sreda, 18.01.2006 : 15:26:17 »

Joj Tripikice na to menjavo dlake pa smo res vsi čisto pozabli.
Prejšnji Fago je hitro menjal dlako, ker je imel zelo malo podlanke, imel je zelo dolgo krovno dlako. Morda ne najbolj tipično za kraševca. Sploh se mu ni skoraj nič poznalo, da se je zmisil, lahko sem šla kadarkoli na razstavo.
Šiba ima veliko in zelo gosto podlahko. Ko se misi je povsot polno dlake in ko se do konca zmisi je čisto uskubljena in traja kar dobre tri mesece, da je zopet popolno odlakana.
Tako je pri mojih, kako dolgo pa potrebujejo ostali, da se zopet odlakajo pa ne vem. Mislim pa, da v povprečju traja kakšna dva meseca, da se pes odlaka.
Ko se misi, je dobro, da jo veliko krtačiš, da gre čim prej odmrla dlaka ven in hitreje začne rasti nova. To so moje izkušnje, naj še kdo drug pove kako je s tem.

Šibainmika, hvala, da si se me usmilila! Wink Grin Grin Grin Grin Grin To odpadanje dlake traja že 3 tedne Shocked (je to normalno??? Undecided), češem jo vsak ali vsak drugi dan, pa temu ni ne konca ne kraja Sad. Ne smeš je pobožati, to dlaka samo frči po zraku. Shocked Je pa imela Duka, vsaj meni se tako zdi, zelo gosto podlanko, sedaj se je pa precej zredčila. In to sredi zime! Shocked Roll Eyes In s tem, da je pravzaprav ves dan do večera zunaj. Ampak tako, če jo pogledaš, ne izgleda glih kot oskubljena kura. Morala pa bi seveda videti vaše kraševke, kako so trenutno odlakane, potem bi vedela točno, kje sem. Roll Eyes Undecided Če se to ne bo počasi nehalo, ji bom morala naštrikati jopico. Huh Grin
Logiran
bramky
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 64

« Odgovor #682 : sreda, 18.01.2006 : 20:22:30 »

Hojla!
Sem le uspela prelisičiti mojo kišto- ji bom že pokazala - še bolj me bo ubogala kot moja Cedra.
Marija, cela dva dni sem rabila, da sem si opomogla od Ljubljanskih naporov ampak splačalo se je pa le.
Naši kraševci so bili tokrat svetovni- nobenega renčanja ali lajanja, nazadnje bom še pomislila da je kaj narobe z vzrejo. Pa šalo na stran - glede česanja naj vas kar potolažim, krtačo v roke pa čohat. Jaz bi lahko pri mojih odprla kar tovarno za žimnice. Psičke imajo pač to smolo da zaradi hormonalnih kolobocij večkrat puščajo dlako.
Glede Ebrankinih vprašanj o psarni Kamengorska pa tole: to je ena izmed naših najstarejših še delujočih psarn ( Je v lasti Vitez Damjana)
ki je imel pri izbiri svojih psičk zelo srečno roko z Reksom ki sicer ni iz njegove vzreje pa je sploh napravil odlično potezo.
Glede piknika pa mislim, da bi bilo najbolje da ga imamo na začetku maja ( seveda odvisno od vremena) saj so potem skoraj vsi termini zasedeni.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #683 : sreda, 18.01.2006 : 20:38:51 »

Ja tudi te gonitve vplivajo, da se psičke bolj misijo (hormoni), ker vse sterilizirane psičke, ki jih poznam se ne misijo več tako oz. skoraj vse leto so enako odlakane. Ti hormoni verjetno tudi vplivajo, da se misijo ob "čudnem času", ko se po vsej logiki ne bi smele. Kiss

Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #684 : četrtek, 19.01.2006 : 09:17:00 »

Ni lepšega občutka, kot če te kak dan ni na forumu, potem pa pride kar za celo stran novih odgovorov Cheesy Cheesy Grin Cheesy

Andi, ali sva se morda celo srečali na dnevu odprtih vrat KD Krim? Se že od takrat spomnim Kamija. Sploh se mi je v spomin vtisnila tista nesrečna breja ovca Cry) pa da je tak lep, samozavesten, športen kraševec. Verjetno zaradi športnih aktivnosti tudi precej zdrav?

Kraški, se popolnoma strinjam s tabo glede izbire mladičkov. No jaz sem Čajko obiskala prvič pri njenih petih tednih, pa se je bilo najprej kar težko odločiti, ker sta bila le dva psička zasedena, pa vsi tako čudoviti, mehki, igrivi in puhasti. Težko povem, kaj točno se je zgodilo, da je padla odločitev za Čajko.. malo verjetno njeno ime (se mi je zdelo najbolj zabavno Wink), še bolj pa neka navihanost, živahnost in ljubkost ... kar naenkar sem v glavi slišala le Čajka, Čajka, Čajka in popoldne sva s sestro že poklicali vzreditelje, da sva se definitvno odločile zanjo. Potem smo jo do devetega tedna obiskali vsak teden. Smo se pa vmes kar malo ustrašili, ker je bila baje med 6 in 7 tednom največji razbojnik v leglu (glede na to, da sva s sestro začetniki, kar se tiče psov, so nam vsi svetovali, da ne vzamemo najbolj dominantne psičke), kasneje pa so trije drugi stopili na njeno mesto.

Kar se tiče ogledov kraševcev, smo pa najprej mislili na ogled kakšnih lepih kraševcev, ki se skrivajo po raznih dvoriščih, da bi pogrunatli kakšno potencialno najboljšo kombinacijo Cheesy.(tvoj nasvet bi bil pa zelo dobrodošel, ker imaš s tem že večletne izkušnje). Bramky, za tiste podatke o Zanu bom pa sploh zelo vesela, ce mi jih posljes na moj email, ker zdaj že kar intenzivno razmišljamo o njem Cheesy Wink in bi si ga šli čim prej pogledat.

Seveda bi šli pa z veseljem pogledati kakšno leglo, sploh če želi kak vzreditelj v fazi vtisnenja svojim pesjančkom predstaviti tudi bolj ekstremen tip ljudi, tistih "obsedenih s kraševci". 

Bramky prav super, da si ugnala računalnik... ta primerjava s kraševci je prav posrečena, sem tudi jaz že opazila, da znajo biti računalniki včasih podobno nepridvidljivi kot kraševci in da če se na njih ujeziš, postane vse še slabše, da se moraš najprej v sebi "skulirat" da prideš kam naprej.

Šibainmika, si predstavljaš kraševca z eno roza pentljico med ušeski Grin Grin Grin Wink ... da pride tak npr. na vzrejni pregled Shocked Roll Eyes Roll Eyes Grin Cheesy Grin Wink

Tripikice, pri nas pa ni bilo kakšnih večjih prehodov... spomladi je bilo sicer nekoliko več dlake, tudi po tleh jo je puščala, drugače je pa bolj ali manj ves čas enako kosmata (če odštejem tisti pobriti desni del, ki se je šele sedaj malo zarastel nazaj).

Bramky in Kraški, kakšne so pa vajine izkušnje z razmaki med gonitvami? Čajka se je gonila maja, sedaj pa vsak dan gledam, če bo že kaj, pa ni še nič. Kake par tednov nazaj sem imela občutek, da se bo že začelo, ker sta se okoli hiše motala dva psa, pa jih drug dan ni bilo več, sedaj pa tudi ni videti, da bi se kaj dogajalo.

Logiran
Kraški
novinec
*

« Odgovor #685 : četrtek, 19.01.2006 : 10:07:41 »

EBranka imam slike Zana pri 14 mesecih.Mi popoldne pride porihtat skener, pa bodo slike,če bo vse po sreči na netu zvečer.Po skritih dvoriščih je kar nekaj potencijalnih plemenjakov,pa lastniki nimajo volje psa pripeljat na oceno zunanjosti in vzrejni pregled Cry Cry Cry-kaj moreš???
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #686 : četrtek, 19.01.2006 : 10:29:27 »

Super, Kraški, že komaj čakam na slikce.. ali imap svojo polico s še kakšnimi drugimi slikami kraševcev.

Še nekja sem pozabila prej napisat... datum za piknik. Ali se vam zdi bolj primerna sobota ali nedelja? Na žalost prvi vikend v maju (6 in 7) jaz ne morem, v soboto 13. imamo v soli kros, kaj pa 14.maja v nedeljo? Bramky, je takrat že kaj drugega? Ali napišete vsi, kako se vam zdi kaj ta datum? Bomo morali že kar hitro določiti datum, da se potem zmenim še na gradbišču in rezerviram. Drugače pa ostane če kaj vem še 3. ali 4 junij?
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #687 : četrtek, 19.01.2006 : 12:25:51 »

Ja EBRANKA, smo iskali tvoje ključe od avta he he. Grin

Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #688 : četrtek, 19.01.2006 : 13:49:53 »

Ja EBRANKA, smo iskali tvoje ključe od avta he he.

Grin Grin sram Grin Grin
Logiran
Kraški
novinec
*

« Odgovor #689 : četrtek, 19.01.2006 : 14:51:29 »

Na našem koncu,je kar nekaj vzrediteljev,ki nestrpno pričakujejo gonitev svojih psic.Vem za štiri,ki zamujajo 3 mesece,tri pa dva meseca-kaj to pomeni???
Pri nas so se psice gonile na pol leta,če pa so živele zunaj,nič v hiši in ne v pesjaku-kar pod milim nebom pa so se gonile le enkrat letno (11,5 mesecev).Torej so bile gonitve dokaj ne redne.
Letos verjetno zamujajo gonitve,zaradi obilo moče v lanskem letu ter posledično krajših dni z manj sonca.So se volkovi predlani,ko je bilo bolj suho vreme, v tem času že parili,letos pa ni o gonitvi ne sluha ne duha.
Kaj hočeš narava ubira svoja pota.
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.