mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 13:47:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 277312 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 304

« Odgovor #600 : nedelja, 25.12.2005 : 11:20:53 »

Boga Šiba in vaši kužki ... zgleda, da bom morala tudi jaz malo razmišljati v tej smeri, da za kužke naredim pri meni novoletni azil, ker moja Čajka do sedaj ni slišala še niti ene petarde ali podobnega poka. Ponavadi je bolj živahno le na novo leto (med 12.00 in 13.00) takrat se slišijo rakete, drugače imamo pa pri nas res pravo oazo miru.
Šibainmika, upam, da bo tvoja psička iz azila kmalu našla nekoga, ki jo bo vzel domov in ji omogočil veliko gibanja... si kar predstavljam tisti njen otožni pogled Cry  Sem pa opazila, da si si dodala v svoj avatar super kraševsko slikco (je to Šiba ali Fago).

TRipikice, me zanima, kdo je zmagal v bitki za tatrski biftek? Čajki pa ob smrekici, ki smo jo včeraj postavili v dnevni sobi hrana sploh ni bila tako zanimiva. Ves čas jo je vleklo k temu čudu, samo na srečo še ni prišla na idejo, da bi kakšno bunko potegnila dol, čeprav jo imamo ves čas na očeh, ker se vidi, da jo to zelo mika.
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #601 : ponedeljek, 26.12.2005 : 10:48:20 »

Boga Šiba in vaši kužki ... zgleda, da bom morala tudi jaz malo razmišljati v tej smeri, da za kužke naredim pri meni novoletni azil, ker moja Čajka do sedaj ni slišala še niti ene petarde ali podobnega poka. Ponavadi je bolj živahno le na novo leto (med 12.00 in 13.00) takrat se slišijo rakete, drugače imamo pa pri nas res pravo oazo miru.
Šibainmika, upam, da bo tvoja psička iz azila kmalu našla nekoga, ki jo bo vzel domov in ji omogočil veliko gibanja... si kar predstavljam tisti njen otožni pogled Cry Sem pa opazila, da si si dodala v svoj avatar super kraševsko slikco (je to Šiba ali Fago).

EBranka jaz vam prav zavidam to vašo oazo miru. Res ževite v lepem kraju. Roll Eyes
Tudi jaz upam, da bo moja pasja gospodična kmalu našla enega aktivnaga lastnika, ki ji bo omogočal veliko gibanja. Je namreč polna energije in tako zelo prijazna. Smiley Wink Cheesy Grin Cool Roll Eyes Sem navajena Šibe, ki je že od vsega začetka bolj lene sorte in zdaj to živo srebro, moram priznat, da me vse po malo boli.
No saj mi ne škodi, da me je en kuža po dolgem času malo razgibal. Cheesy Cheesy Cheesy
Ta moj avatar je malo novejša slikca, tako, da je to Šiba v zrelih letih. Smiley Smiley

Dacha kako pa kaj Dač prenača ta praznični pomp? Ga kaj moti pokanje?  Undecided
Logiran
dacha
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #602 : torek, 27.12.2005 : 16:13:10 »

Pa smo ga doživeli še v tem letu  Grin Cheesy Wink..sneg namreč. Zjutraj je bilo pri nas vse belo, za 5 sm ga je bilo, juhuu. Sva šla z Dačem takoj na sprehod, ker v službo nisem mogla, ker ni bila splužena cesta. Punce, vi sploh ne veste kako je, če na Primorskem zapade sneg..Bojte se primorskih voznikov na snegu  Undecided sram Tongue. Dač je takoj debelo gledal kaj je to, ki je tako belo in tako paše, ko hodiš po njem.. Shocked Shocked. Zdaj, ko grem domov, je sneg itak že skopnel. Bomo pa nadoknadili čez vikend, ker gremo v Bohinj silvestrovat..Kaj bomo uživali.. Roll Eyes Cool Grin Cheesy.
Dacha kako pa kaj Dač prenača ta praznični pomp? Ga kaj moti pokanje? Undecided
Šibainmika, zdi se, da sta Dač in Duka v sorodu, tudi Dač laja kot strgan na vsako raketo in petardo  Angry Lips Sealed..Še dobro, da jih pri nas ni veliko, ker živimo nad Izolo, ker je že tako najbolj glasen v ulici..Vsakega oblaja..in to prav resno. Včasih me je prav strah, kaj bo, ko bo zrasel, ker je že zdaj strašen čuvaj.. Shocked Angry. V mali šoli ga pa zanima vse drugo, samo tistega noče narediti, kar bi mi želeli od njega.. Dača pa ne moremo spravit na desko. Se vkoplje in ni šans, da gre gor..tudi pršut ne pomaga..Na izpitu bomo imeli to desko in ne vem, kako bo? Res mu ne diši  agility..Punce, pomagajte  kako naj kraševca spravim na tisto široko desko  Cry sram?

Drugače pa komaj čakamo, da bo ta novoletni bum mimo in vsem  pošiljamo zvrhan koš sreče, zdravja, ljubezni in čim več pasjih dobrot v novem letu..
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #603 : torek, 27.12.2005 : 17:19:45 »

Dač je pravi Kraševec. Ne gre na desko, ker se mu zdi nesmiselno. Roll Eyes Wink Smiley Cheesy
Jaz sem že malo ven iz tega, vendar ne razumem zakaj so potrebne te deske za osnovno šolanje poslušnosti in zakaj so na izpitu. To je po novem?
Mi tega pri Šibi nismo imeli in tudi EBranka in Čajka mislim da ne, pa sta pred kratkim opravili izpit.

Upam, da se bo Dač na silvestrovanju do konca naužil snega. Smiley Wink Cheesy Grin Roll Eyes Cool, vsi skupaj uživajte do onemoglosti.

Za tisto desko res ne vem kaj naj ti rečem, veš kako so Kraševci, če se jim nekaj zdi "brezveze", jih je težko prepričati v nasprotno. Pač probaj z nežnim vabljenjem, postopoma, da bo videl, da ni to nič groznega. In brez grobosti, potem se mu bo uprlo in bo konec. Kaj pa pravi inštruktor?

Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #604 : torek, 27.12.2005 : 22:07:53 »

Dača, mi tudi nismo imeli agilitija v soli imava pa drugače s Čajko "gozdni agiliti" kjer Čajka skače čez veje, hodi po hlodih in celo ogromno gumo imam, skozi katero z veseljem skoči, ampak to počneva čisto za zabavo, ker jo zanima ravno kakih 5 minut potem pa ze rabi svojih 5 minut da brezglavo zadirja po gozdu.

Upam, da bo Daču uspelo zlesti na desko... za Čajko vem, da če ji kaj ni zabavno, jo zelo težko prepričaš, da bi kaj poskusila. Verjetno tudi Dača ne boš mogla drugače zvabiti kot da mu stvar narediš zabavno... očitno tisti deski ne zaupa (saj ni neumen Wink ... mislim, da vsak pameten kraševec najbolj zaupa trdnim tlem pod sabo), ampak morda bi ga lahko nahecala če to povežeš z igro? ali ima kakšno igračo, na katero je navdušen, pa ga z njo poskušaš nahecat? Pa vem, da ima Čajka en tak super senzor, da čuti moje razpoloženje ... če se že v naprej npr. zasekiram, da bo koga nalajala ali kaj porednega ušpičila v šoli, bo točno to tudi naredila. Se moram prav mentalno najprej "skulirati", potem pa še v glas prenesti navdušenje, če jo hočem prepričat, da ni razloga za lajanje ali pa jo nad čim navdušit. Sem pa tudi jaz opazila, da kadar si nekaj trmasto zamisli, je samo  košček hrane ne premakne niti za ped, če mi ne uspe zaigrati čisto pristnega navdušenja.

Sneg je pa res čudovit, tu je prav pravljično in Čajki se kar meša od veselja. Jo lahko celo spet spustim, ker od skakanja po snegu čisto pozabi na miši, pa še dosti energije ji pobere, ko se tako zaganja in pikira na glavo. Da ne omenjam, da je zame sprehod tudi pravi kondicijski trening, ker nikomur drugemu ne pride na misel gaziti po celem snegu. Še Čajka se je nekje na polovici odločila, da bo šla kar po mojih stopinjah (pametna punca, kaj Wink)

Po zaslugi Šibeinmike sem malo posodobila tudi naše albume ... spodaj je nekaj povezav. Na novo sem dodala album za kraševske goste tibetance:

http://www.moj-album.com/uredi/cajkanabolniski/1754387/

Nekaj dodotnih slikc Felda pa je tudi v albumu iz Vrtojbe:
http://www.moj-album.com/uredi/cajkanabolniski/1659440/
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #605 : torek, 27.12.2005 : 23:16:31 »

Feld je spet v svojem elementu-zunaj je toooliko snega in on uživa. Kljub svoji požrešnosti, se je danes raje odločil za sprehod s Pumo, kot za hrano-verjetno si je mislil, hrana mi tako ne bo ušla, sprehod pa lahko gre mimo brez mene Roll Eyes . V svoji razigranosti je spet nekajkrat povaljal svojo prijateljico, ki se je komaj skopala ven iz snega in na koncu bila že zelo ogorčena ter mu to jasno povedala. No, ampak se ni kaj dosti oziral na njeno renčanje Wink.
Drugače smo pa pri naši hiši že rahlo živčni, saj še malo pa bodo mladički tu. Urphee je že zelo okrogla in ta sneg ji čisto nič ne odgovarja.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #606 : sreda, 28.12.2005 : 13:43:31 »

Na izpitu bomo imeli to desko in ne vem, kako bo? Res mu ne diši  agility..Punce, pomagajte  kako naj kraševca spravim na tisto široko desko  Cry sram?

Ojla,
se vmesam - zadnjic sem bila z vami v soli (v petek), z avstralckom Wink

Ker smo izpit za malo solo ze delali (k vam hodimo samo utrjevat znanje) - ne mores ga past, ker je to itak samo interni izpit Wink ta deska je samo zato tam, da se pes nauci delat nove stvari in osnove agilityja. Ce pa ne bo sel gor, ne bo konec sveta in tudi izpita ne Wink

Drugace pa imas Dac fuuul simpaticna usesa, taka strleca Cheesy
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #607 : sreda, 28.12.2005 : 13:44:35 »

Aja se to: na izpitu od male sole se itak ocenjuje odnos vodnika do psa, ne pa pasjega znanja... saj ne mores pricakovati, da bo tako mlad pes vse lepo delal.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #608 : sreda, 28.12.2005 : 21:08:26 »

Kako lepo je prebirat te vaše vesele zgodbice, medtem, ko se že cel teden ukvarjam z iskanjem boljšega življenja za Brino in to Kraševko iz Kočevja, ki čuva ovčke. Cry sram Undecided Cry

Sem si pa končno uspela ustvariti album, tako, da bo pod vsakim sporočilom link za album, kjer bo vedno kaj novega za polepšat dan. Smiley Wink Cheesy Grin Roll Eyes Cool
Logiran
Talija
midi
Sporočil: 223

« Odgovor #609 : nedelja, 01.01.2006 : 14:06:05 »

Kako so kaj vaši kraševci preživeli silno pokanje ob vstopu v novo leto?
Feld je bil skupaj z nami v dnevni sobi, ves srečen, malo se je razburjal ob žvižganju petard, drugače je pa kar šlo.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #610 : nedelja, 01.01.2006 : 15:15:28 »

Kako so kaj vaši kraševci preživeli silno pokanje ob vstopu v novo leto?
Feld je bil skupaj z nami v dnevni sobi, ves srečen, malo se je razburjal ob žvižganju petard, drugače je pa kar šlo.

Mi smo preživeli tudi v redu. Šiba je bila ves čas z nami v kuhinji ali dnevni sobi.  Jaz sem jo peljala dvakrat na sprehod, pa je šlo. Če je z nami, je pokanje nič ne moti, samo, da ni sama zunaj, v tem primeru  pa je čisto "fertik". Undecided sram Shocked
Pravzaprav je celo noč prespala v dnevni sobi, ven je šla pogledat šele ob 8. zjutraj. Tongue Tongue

Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #611 : ponedeljek, 02.01.2006 : 21:48:08 »

Hojla!

Kako ste kaj preživeli praznike? Smiley

Mi smo jih fajn, petarde in rakete nas sploh niso motile vse tja do polnoči. Potem pa, ko je prišlo do "kanonijade" po polnoči, je pa bila po Dukinem mnenju merica polna. In je šla ven in dodobra znalajala vso pokanje, češ sedaj vas pa imam absolutno dovolj, dajte mi že enkrat mir! Cheesy Angry Grin Potem smo pa šli spat. Grin Grin

Se je pa sedaj naša pasja ljubica razvadila, ker je bila precej časa z nami, jutri bo pa spet ves dopoldan sama. To bo žalost! Cry

Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #612 : torek, 03.01.2006 : 15:28:42 »

Se opravičujem, ker kar tako skačem v vašo debato, ampak me zanima ob kateri uri bo ta vaš kraševski defile na razstavi v Ljubljani, da ga ne bi zamudili. Grin Bom še mamo privlekla, ker so ji kraševci všeč.
Lp
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #613 : sreda, 04.01.2006 : 11:44:50 »

Se opravičujem, ker kar tako skačem v vašo debato, ampak me zanima ob kateri uri bo ta vaš kraševski defile na razstavi v Ljubljani, da ga ne bi zamudili. Grin Bom še mamo privlekla, ker so ji kraševci všeč.
Lp

Ti kar vskoči v debato.
Defile je v nedeljo 15.1. Začetek defileja je okoli 14.-15. ure, kdaj točno pa bojo Kraševci pa ne vem. Verjetno bojo bolj na začetku, pred razglasitvijo prvakov v posameznih FCI skupinah.

Se vidimo. Lp
Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #614 : ponedeljek, 09.01.2006 : 15:48:44 »

V soboto so na razstavo prijavljeni 3 psi,v nedeljo pa kljub temu da vodnikom ni bilo potreba plačati prijavnine,je prijavljenih le devet psov  Angry.To bo mimohod-živa scena naše samovšečnosti Cry.

Lep dan!
Logiran
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.