o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 20:45:36
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
32
33
34
35
36
[
37
]
38
39
40
41
42
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 275915 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Talija
midi
Spol:
Sporočil: 223
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #540 :
nedelja, 11.12.2005 : 23:23:39 »
Zelo lepo urejeni albumi!
Mesto za piknik je videti res super, samo s Feldom se morava zmeniti a bova šla peš ali z avtom. Feld je vsekakor za prvo varianto
.
Šibainmika, moram ti izdati, da poznaš enega kraševca, ki se boji pokanja. To je Feld in sicer zaradi neprijetne izkušnje, ki jo je imel pri 6 mesecih: bila je poletna nevihta, jaz sem ga dala v dnevno sobo, ker pa je bilo toplo, sem pustila vhodna vrata odprta in on je šel pogledat, kaj se dogaja zunaj. In v tistem je blizu naše hiše udarila strela in to ga je, seveda, grozno prestrašilo. Od takrat naprej se boji pokanja in zato ga vedno ob novoletnih praznikih damo v hišo pa še takrat so problemi. Lani je ob polnoči, ko so začeli spuščati rakete, hitro odkuril po stopnicah v zgornje prostore (pa drugače ne hodi gor) in bil ves prestrašen. Zelo mi je težko zaradi tega strahu, ki ga je v bistvu dobil po moji krivdi, če bi jaz takrat zaprla vrata hiše, ko je bila nevihta...., ampak zdaj je, kar je. Pred tem pa ni bil čisto nič plašen in se tudi grmenja ni bal.
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 237
«
Odgovor #541 :
nedelja, 11.12.2005 : 23:29:03 »
Citat: Rincy , sobota, 10.12.2005 : 19:42:32
Malo za popestritev teme,par Čajkinih slikic od včeraj:
http://bernirina.moj-album.com/album/1649752/?os=1650013
http://bernirina.moj-album.com/album/1649752/?os=1650007
Več v albumu
Lp,Nina
Čajka je prava popotnica - v petek na zabavi, v soboto randi s Feldom...
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #542 :
nedelja, 11.12.2005 : 23:31:02 »
Potem pa sta že dva. Pri Šibi pa je bila verjetno kriva petarda. Enkrat sem na dvorišču našla ostanke petarde, verjetno ji jo je kdo vrgel. Zdaj se boji vsakega pokanja in grmenja. Tudi Šiba je za novo leto obvezno v hiši in še tako je čisto vznemirjena in pod stresom.
Logiran
Talija
midi
Spol:
«
Odgovor #543 :
nedelja, 11.12.2005 : 23:46:51 »
Hja, Čajki ni bil samo Feld zadosti, je imela še enega oboževalca, Maksija, potem je pa šla še naprej osvajat kraševce po Štajerskem.
Še dobro, da živimo na vasi, tako, da je pokanje res samo ob ta velikih praznikih, čeprav samega poka se Feld niti ne boji tako, bolj ga iztirijo rakete in tisto žvižganje, ki se pojavi ob ognjemetih-očitno je videl blisk in slišal udarec strele in ker so kraševci psi s spominom kot sloni, si je to zapomnil in povezal.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #544 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 12:25:14 »
"Hja, Čajki ni bil samo Feld zadosti, je imela še enega oboževalca, Maksija, potem je pa šla še naprej osvajat kraševce po Štajerskem."
jap, Čajka je kar se tega tiče neumorna in ji ne zmanjka kondicije za igro. V soboto je res spoznala in se z njimi tudi igrala toliko kraševcev kot še nikoli prej v življenju. Najprej Felda in Maksija (Feld jo je hotel imeti najprej sam zase, pa mu je Talija razložila, da ne sme biti preveč posesiven + ker je kraševec v najlepših letih, je takoj pogruntal, da je bolje, če tisto brezglavo divjanje, ki se ga Čajka nikoli ne naveliča, prepusti devetmesečnemu Maksu, ko je bila pa že malo zadihana, sta se pa tudi s Feldom zelo dobro ujela. Ko smo šli v avto, je imela slabih 10 min. da se malo spočije, potem se je pa začela nova dirka z zlatorjavim tibetanskim mastifom, ki je imel ravno opred kratkim prvi rojstni dan. POtem pa spet dobrih deset minut pavze v avtu in na koncu še veselica s štiriletnim Majkom. Ni čudno, da je doma zaspala kot top.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #545 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 20:27:49 »
EBranka tista slikca na kateri Čajka opozarja na ovinek, bi prišla že prav za eno jesensko slikco na našem koledarju, samo Čajka je verjetno nekje rila, ker ima rjav nos, haha. Hvalabogu imamo photoshop, da lahko popravimo take lepotne napakice, ki so meni sicer prav simpatične.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #546 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 20:55:31 »
Ups, Šibaminmika, pa si naju res zalotila
... sem celo posnela del tega njenega "zlocinskega" podviga ... preden se je zakopala v krtino je namreč stala skoraj negibno pet minut na preži (z eno dvignjeno tačko). Se sploh ni sekirala, da hodim okoli nje, tako da sem naredila kakih dest fotk medtem ko nama je ona "nakazovala" nekaj pod zemljo. Ni čudno, da me včasih čisto zignorira (čisto možno, da me res ne sliši
), kadar tako negibno strmi v zemljo in se koncentrira na podzemne zvoke. Morda imajo pa kraševci res naraven talent za ruševinarstvo.
No, bomo pa še slikali, ni panike, pa bomo bolj pazili na razne "izdajalske" packe.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #547 :
ponedeljek, 12.12.2005 : 22:19:45 »
Vidve kar pridno slikajta. Mene je ta pot na Gradišče tako fascinirala, tako, da bom tudi jaz na pikniku poslikala verjetno za par CD-jev.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #548 :
torek, 13.12.2005 : 09:53:31 »
Citat: EBRANKA , ponedeljek, 12.12.2005 : 20:55:31
Ups, Šibaminmika, pa si naju res zalotila
... sem celo posnela del tega njenega "zlocinskega" podviga ... preden se je zakopala v krtino je namreč stala skoraj negibno pet minut na preži (z eno dvignjeno tačko). Se sploh ni sekirala, da hodim okoli nje, tako da sem naredila kakih dest fotk medtem ko nama je ona "nakazovala" nekaj pod zemljo. Ni čudno, da me včasih čisto zignorira (čisto možno, da me res ne sliši
), kadar tako negibno strmi v zemljo in se koncentrira na podzemne zvoke. Morda imajo pa kraševci res naraven talent za ruševinarstvo.
No, bomo pa še slikali, ni panike, pa bomo bolj pazili na razne "izdajalske" packe.
Hojla!
Ebranka, mogoče bi se pa s Čajko lahko lotile iskanja tartuffov, zadovoljstvo bo obojestransko: Čajka bo lahko rila po mili volji, ti boš pa preštevala denarce
. Opažam tudi, da je kandidatov za Zemeljska dela Duka d.o.o. tudi precej, pomeni, da imamo vse predispozicije, da to postane eno zelo uspešnih podjetij v Sloveniji, največji problem bo pa določiti direktorja.
Naši kraševčki bi namreč radi vsi rili in kopali, noben pa ne bi hotel sedeti v pisarni!
Mogoče bi poskusili pri daljnjih sorodnikih buldogih, face imajo glih prav pametno namršene
. Ali pa mopsih? Duka je včeraj "spoznala" enega, vendar nista mogla povedati konkretne besede, ker ga je lastnik potegnil k sebi rekoč: "Pazi, da te ne ugrizne. To je nevaren pes!" Seveda sem ob tem komaj zadržala smeh, da ne bi Duki zbila avtoritete!
Se je pa naša Duka v teh dneh lotila nove učenosti, no ni nova, gre za nadaljnje šolanje, in sicer v obrezovanju grmičkov. Glede na to, kako temeljito je tokrat "obdelala" ciprese, mislim, da "obiskuje" fakulteto!
Drugače vidim, da ste punce pridne, dejavne, "dviguje" se tudi družabnost..., sploh vas več ne dohajam.
(In glede na gužvo, ki jo imam v zimskih mesecih v službi, se bojim, da vas bom vedno manj
. ) Skratka - bilanca na koncu leta bo zelo zelo zadovoljiva!
Gradišče je tudi meni všeč, vendar za razliko od vas se bom jaz z veseljem zapeljala gor, kajti, meni ravninskemu prebivalcu je 600 m že visoko in napor (beri: lenoba)
. Bom pa tisti čas, ko boste ve gor lezile, naročila na mizo eno rundo, da vas pričaka.
Ste se že prijavile na Cacib v LJ?
Logiran
dacha
novinec
Spol:
Sporočil: 15
«
Odgovor #549 :
torek, 13.12.2005 : 10:36:32 »
Ebranka, res vse pohvale za tvoje albume. Seveda posebno priznanje glavni manekenki za pot na Gradišče. Slikice so res enkratne.
. Zagotovo pridemo upam le, da bo vreme lepše kot v Lipici in da bomo zmogli peš do vrha.
Pol pa še damo za rundo..
Zdaj sem si sprintala prijavnico za Tromostovje, pa ne vem pod kaj naj se prijavimo samo za defile?Pa ne vem ali damo Dača pod najmlajše pse ali izven konkurence?? Pojma nimam, ma najbrž ga kar vpišem pod najmlajše pse. Samo, da nas ne bodo pol iskali in tulili po zvočnikih kje smo...
. Bo kar bo, pustimo se presenetiti.
Evo, gužva v službah..Vreme pa takšno, da si skoraj lepšega v decembru ne bi mogli zamisliti. Morje, v ozadju pa zasneženi vrhovi Julijcev..Sem kar žalostna, da moram bit v pisarni, Dač pa v pesjaku
.
Pošiljam sonček za lep dan..
Logiran
Talija
midi
Spol:
«
Odgovor #550 :
torek, 13.12.2005 : 10:58:02 »
Ne vem, zakaj bi dajala Dacha izven konkurence, koliko je pa star?
Razred najmlajših je 6-9 mesecev in, če ima rodovnik, ni ovire, a ne?
Feld je spet ves srečen, da je sneg, zjutraj leži na snegu, jaz se tresem samo, ko ga gledam
pa ta male psice enako!
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #551 :
torek, 13.12.2005 : 15:03:26 »
Citat: dacha , torek, 13.12.2005 : 10:36:32
Zdaj sem si sprintala prijavnico za Tromostovje, pa ne vem pod kaj naj se prijavimo samo za defile?Pa ne vem ali damo Dača pod najmlajše pse ali izven konkurence?? Pojma nimam, ma najbrž ga kar vpišem pod najmlajše pse. Samo, da nas ne bodo pol iskali in tulili po zvočnikih kje smo...
. Bo kar bo, pustimo se presenetiti.
Evo, gužva v službah..Vreme pa takšno, da si skoraj lepšega v decembru ne bi mogli zamisliti. Morje, v ozadju pa zasneženi vrhovi Julijcev..Sem kar žalostna, da moram bit v pisarni, Dač pa v pesjaku
.
Pošiljam sonček za lep dan..
Dacha, kolikor sem jaz razumela Šibainmiko, se za defile ni treba prijavljati na Cacib. Prijavnico pošlješ le, če boš sodelovala z Dačem na razstavi v vajini konkurenci, tj. kraševci v starosti do 9 mesecev (kot je napisala Talija). Poleg prijavnice pa moraš poslati kot prilogo še fotokopijo rodovnika. Na razstavo pa moraš s sabo prinesti original rodovnika - zakaj, mi pa sicer ni jasno, ker smo mi v Lendavo tudi nesli s sabo original rodovnik (po navodilih!), pa ga tam nihče ni pogledal.
He-he, nihče te ne bo po zvočniku preganjal
, na razstavi je več ocenjevalnih ringov za različne pasme hkrati in, če te ob ringu s številko, ki ti je dodeljena ni, te potem pač ni. Glavno je, da si plačal pristopnino. Kar pa seveda nam ni treba, ker imamo avtohtono pasmo. Bravo naši!!!
Mi bomo tudi verjetno zraven samo pri defileju, mislim na našo Duko
.
Morje, v ozadju pa zasnežene gore?
Verjamem, da ti je težko v službi
, no mene vsaj to ne muči - če pogledam skozi okno, vidim samo sivino, pa malo snega, kar se ga še ni stopilo v ogromne luže - to je pa panonsko morje.
To še naj povem. Včeraj sem kupila v Kalii sprej za odganjanje psov in mačk. Ne, ni se mi zmešalo, ker naj ne bi bil zdravju škodljiv, le smrdi, zato beri naprej.
Pa sem z njim zvečer našpricala predpražnike na terasi, da bi jih Duka končno že enkrat pustila pri miru. Ha! Danes zjutraj sem jih našla, ne pred teraso kot ponavadi, pač pa sredi dvorišča! Moja Duka se ne da - haha, ne boš ti mene s smradom!
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #552 :
torek, 13.12.2005 : 16:56:35 »
Uau, morje pa Julici v ozadju, pri nas pa oblačno
Čajka tudi še skače po zadnjih krpicah snega ... ni pa zapadlo nič novega, samo nekaksni biserčki (ledeni koščki) ležijo po tleh (se ne spomnim, kako se temu reče
) ... sicer je zelo lepo, ampak drsi pa tudi, tako da sem morala na sprehodu kar pazit .. nase in na Čajko.
Na razstavo sva se pa že prijavili, upam, da da nas bo res čim več. Upam pa tudi, da bodo naši "izgubljeni" soforumaši", kot npr. DMN in Alsimira pokukali na forum in se tudi prijavili. Šibainmika, si ti že kaj seštevala, koliko nas je do sedaj?
Tripikice, mislim, da kraševci ne sodijo v tisto običajno kategorijo psov, ki bi jih odgnal nek smrad ... kolikor poznam Čajko, funkcionira po principu "Bolj smrdi, bolje je".
No, me veseli, da me ob vzponu čakata že dve rundi, bo veliko lažje narediti tistih zadnjih nekaj metrov, ki mi ponavadi vzamejo nekaj sape. Pa da ne bo panike, cela pot je dokaj enostavna, iz Stične do Gradišča je namreč manj kot pol ure, skoraj ves čas se le na rahlo dviguje, da sploh ne opaziš, šele tik pred koncem moraš malo zajeti sapo.
Glede razstave se pa ne sekirat Dacha, lastniki kraševcev imamo namreč izostren "ovčarski" vid za kraševce in takoj ko kakšnega zagledamo, pošljemo koga, da zgubljeno "ovčko" pripelje v našo "čredo". Mene so tudi tako našli že pri vhodu, ko sem bila na prvi razstavi lansko leto s šestmesečno Čajko, tako da se niti nisem utegnila zasekirati, kako bom našla pravi krog.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #553 :
torek, 13.12.2005 : 18:18:25 »
Dacha, prijaviš se na razstavo CACIB Tromostovje, s tem se prijavič na razstavo 8ocenjevanje). Prvo sem mislila, da če kdo želi lahko pride samo na defile, pa ni tako. V defileju lahko nastopajo samo tisti psi, ki so prijavljeni na razstavo. Zakaj bi ga prijavljala izven konkurence? Koliko je Dač star? Razred najmlajših je 6-9 mesecev. Prijavnino imamo pa tako brezplačno. Ko se prijaviš na razstavo, se potem ne prijavljaš posebej za defile, to je na koncu, ko razglasijo prvake, tekmovanje otrok in pes...in vmes predstavitem kraševcev. Ne vem pa še kdo bo kaj povedal o pasmi, ali bo to moderator na razstavi (vidic) ali kdo od nas...moram vprašat Branko Sluga.
Skratka Dača, izpolni prijavnico in pošlji na napisan naslov in to je to.
Kaj pa se kopanja tiče, so ti naši Kraševci res klasa zase. Šibi se to njeno vnetje prepočasi celi, prejšnji teden sva bili pri veterinarju, seveda z rjavim nosom in je veterinar rekel naj malo pazimo, da ne bokopala, ko bi on vedel kako je to težko.
Resnično sem tudi vesela, da je na našem forumu tako živahno, tudi tiste zgubljene kraševke, bi bilo lepo, če bi se malo javile.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #554 :
torek, 13.12.2005 : 22:31:06 »
Uf Šibainmika, ta veterinar pa očitno še ni nikoli videl kraševca pri kopanju
Lahko je takole v ordinaciji reči, da naj ne koplje... vem kako je pri Čajki, se še obrnem ne dobro, pa je smrček že rjav
Upam, da bo Šiba zdržala še par tednov, da se ji bo tisti zoprni ekcem zacelil.
Si predstavljaš, če bi na razstavo vsi forumaši pripeljali kraševce z rjavimi smrčki, pa rekli, da so to delovna smer kraševcev (zemeljska dela seveda) in da se malce ločijo od razstavnih
Slovaški sodnik bi se znal kar malce zmesti
če bi mu rekli, da ne sledi trendom razvoja kraševcev v Sloveniji in iskanju njihovih novih nalog v 21. stoletju.
Logiran
Strani:
1
...
32
33
34
35
36
[
37
]